Z čoho majú bohatí depresie a ťažkosti?
Taky výlev...
Niektorym ludom fakt nerozumiem. Maju vsetko bez nejakej veľkej námahy a aj tak nie sú v živote spokojní.
Napríklad.. moja kamarátka :27 ročná jedinačik, dostala byt od starých rodičov, jej mama jej vybavila prácu a aj tak nespokojná so životom, je na antidepresivach, že ma depresiu. Z čoho akože? Aj som sa jej pýtala a povedala ze nevie, ze je to chemickeho pôvodu. To urcite. :D Aj ten psychiater sa určite musí za hlavu chytať, že z čoho. Len jasne, lieky sú biznis, tak dostane ich každý, kto chce.
Alebo 32 rocny bratranec. Ma dom po rodičoch, čiže ziadne stresy z hypotéky ako ja napr. A tiež sa "chudačik" lieči na depresiu a uzkosti. Až je to smiešne
A samozrejme veľa ďalších, ktorých poznám sa vkuse sťažuje na nejakú depresiu a pritom v živote majú všetko ok
Pritom ja by som mala dôvod na depresiu, platím vysoky najom, každý mesiac trpnem či budem mať na zaplatenie a ci neskončim na ulici.
Ludia spamätajte sa. Vážte si čo máte a nevymyslajte si somariny
@anonym_autor
My sa mame s manželom dobre- fajin platy (nie je to SVK nadpriemer ale mohlo by to aj horšie byť), dom na hypoteku, dve auta, jedno dieťa, niekolkokrat rocne ideme niekam na pobyt (žiadne drahe niekolkotisicove dovolenky, ale nam to takto vyhovuje), takze nemame narok mat depresie? Vieš z coho ja pocitujem uzkost a “depresiu” aj keď nežijeme od vyplaty do vyplaty? Ze o tu dobre platenu pracu prideme, ze sa nieco stane s nasim domom ktory sme si krvopotne vybudovali, že sa niečo stane mojmu mužovi a dieťaťu, že sa niečo stane mne a neužijem si svoj život. Uzkost a depky mavam aj z toho, ze synovi nedokazeme dopriat surodencov aj keby sme chceli. To, že mame peniaze neznamena, že sme štastni 24/7 a je to v poriadku.
Čo nie je v poriadku si ty a tvoje nastavenie v hlave- peniaze=šťastie 🤦🏽♀️. Vymen pracu, zarabaj viac a budeš šťastna, lahka matematika 🤷🏽♀️
@anonym_autor Moooja zlata 😀😀
Ja sama vlastnim krasny prerobeny dizajnovy dvojizbak v centre BA, na ktory platim nizku hypoteku z vysokeho platu v praci, ktora ma velmi bavi, o chvilu cestujem na nakupy do Japonska, travim cele leto na chalupe kde pracujem z domu, sportujem, mam skveleho priatela, doslova zijem sen vela ludi ale z detstva som si "odniesla" hranicnu poruchu osobnosti, za co "vdacim" mojim rodicom a mam z toho depresie a uzkostne stavu velmi casto. Takze aj napriek tomu ze sa objektivne mam velmi dobre mi zivot znicili moji rodicia a ovplyvnuje to kazdu jednu sferu mojho zivota a este je to aj extremne drahe platit roky rokuce drahe terapie.
@anonym_290d91 tak asi tie terapie vyznam.nemaju, ak ich roky platis. Keby fungovali, dávno ti pomozu
Pri depresii ti hlava nefunguje, aj keď máš všetko cítiš sa na nič. Známi mal všetko, vysoký dôchodok, dosť peňazí pozemky, dom. Obesil sa lebo mal depresiu.
Moja mama sa roky lieči tiež na depresiu a to máme vlastne všetko nie sme bohatý ale nemáme problém žiť, jednoducho jej hlava nefunguje už od detstva dobre, boji sa choroby, života, ma zdravotné problémy a bez liekov by nevedela existovať.
Ja tiež som mala obdobie depresie a reálne buď rada že to nemáš. Nechce sa ti existovať, vstať ani dýchať. Buď spokojná s svojim životom že si zdravá nemáš pokazenú hlavu.
Keď sa ti nepáči tvoj život nech sa páči každý si je strojom svojho šťastia a peňazí, nájdi si lepšiu robotu. Stále to bolo boli chudobný, bohatý a stredne vrstvy. Niekto sa ma lepšie niekto horšie.
@anonym_autor svatá prostoto!
@anonym_autor nerozumiem ľuďom ako ty. Opytas sa, je ti odpovedane a stále to neprijmeš. Jak do dubu.
@anonym_autor
Ja mam peniaze aj rakovinu dufam ze mi aj tu zavidis
Aj chudobný clovek ma depresie. Depresia je ochorenie, nemá nič spoločne s financiami
Páči sa mi , ako depresiu vysvetľuje kouč Joe Hudson: Depresia vzniká z pocitu „Niečo je so mnou zlé“. Pri depresii je jadro problému najmä v sebaútoku a zablokovanej energii. On vysvetľuje všetko cez súlad hlavy, srdca, brucha - hlava je myseľ, srdce sú emócie, brucho intuícia. Pri depresii:
Hlava: chronický negatívny vnútorný hlas — „mala by si“, „zase si to pokazila“, „prečo nie si ďalej“, „nie si dosť dobrá“.
Srdce: potlačený hnev, ktorý sa nemôže obrátiť von alebo zdravým spôsobom prejsť telom, a preto sa obráti proti človeku. Niekedy ide aj o zadržaný smútok.
Nervový systém: vyčerpanie po dlhom fungovaní na strese, adrenalíne a sebakontrole.
Vzťahy: izolácia, hanba, skrývanie toho, čo sa vo mne deje, a strata hlbokého kontaktu s druhými. Ak máš fungujúce vzťahy a fungujúci vzťah k sebe, tak depresiu necítiš.
To že ty cítiš obavy, či budeš mať na splátku hypotéky, to nie je depresia. Možno je to stres, obavy, strach, ale nie depresia. Nie dôvod na smútok - možno skôr je trošku dôvod na závisť, že iní to mali ľahšie? Kdežto nefunkčné vzťahy, to človeka zotne. Aj ty ak by si to dlhodobo prežívala ako neriešiteľné, mohla by si prísť do depky. Ty máš zrejme zdravý postoj k sebe, veríš v svoje schopnosti. Vieš, že si v živote poradíš, aj keby čo bolo.
@anonym_fac6ae kde ho najdem ? Ma nejaké knihy,Podcasty?myslim joe Hudson
A teraz si predstav, ze ludia, ktorych opisujes, boli v detstve tyrani, znasilneni... Dochadza? Ak nie, skoda dalsieho vysvetlovania. Naschval som uviedla extremy, aby ti doslo, ze ty vidis len obal, vnutro nie si schopna pochopit.
@anonym_290d91 tak asi tie terapie vyznam.nemaju, ak ich roky platis. Keby fungovali, dávno ti pomozu
@anonym_autor Mas extra obmedzene zmyslanie.
@anonym_autor kým nebol internet iba tvoja rodina vedela, že si blbá, teraz to vie celý kôň. Naštuduj si o tom niečo keď už chceš súdiť.
@anonym_autor Ale jasne, ze pomohli a pomahaju ale to je dlhodoby proces. Chodim uz 4 roky a je to ovela lepsie ale stale je na com pracovat.
Moji rodicia ma cele detstvo tyrali. Doslova az do 19tky kym som neodisla z domu. To su roky traumy.
@anonym_autor ja ti poviem z coho maju tieto deti honosu depresiu aj ked uz vekovo by mali byt prave dospelymi ludmi, jednoducho ako sa narodili nemuseli pohnut ani prstom a vsetko im padalo do ruk, len za vyzierali a kedze su plny enrgie a robia velke kulove, tak ta nahromadena energia im dokonale lezie na mozog, jednoducho sa nevedia vybit z energie a to je potom spustac depresii typu neviem, nechcem a nedokazem, samozrejme ked to tela nikdy v zivote skutocne nepracovalo a len mu do huby hotove padalo, nevie co je to skutocny zivot, skutocny stres, skutocna praca, skutocne si nieco zarobit a skutocne nieco vyrobit, tak to len sedi cele dni na internete, strieda partnerov pretoze nechape preco ma utvorit vztah a vlastne nevie cim je a cim chce byt, poklada si otazku vlastne naco tu potom je, aky to ma zmysel a pritom by stacilo nastupit do zakladnej prace a hned by sa mu mozgove ventily reality rozhybali... a mozno mu to zachranilo zivot!
Ty musíš mať naozaj obmedzené vnímanie a myslenie.ak myslíš, že len tebou spomínané veci môžu viesť k depresii. Môže to byť čokoľvek. A také že ,,bezdôvodne" neexistuje. Všetko má svoju príčinu. A to, že ti niečo nevidíš alebo nedokážeš/nechceš vidieť, neznamená že to neexistuje. Teraz použijem tvoju rétoriku: ty len bezdôvodne závidia a bezdôvodne riešia blbosti.
@anonym_autor
Bože ty si tak neskutočne debilné! Vieš čo je hraničná porucha??? Tí ľudia potrebujú terapie do konca života aby vedeli ako tak s tým žiť. Ako pacient trpiaci chronickými bolesťami kôli úrazu potrebuje celozivotne silné lieky od bolesti. Ako si dovoľuje s niečo takéto vôbec voči ľuďom? Teda kombom sprostosti a neludskosti si obdarená za Regiment. S tebou bude radosť žiť. Ja tu tiež píšem všeličo. No pokiaľ ide o takéto ťažké dg ako hraničná porucha, schizofrénie, bypilarnu atď, držím hubu a úplne inak jedno s tými ľuďmi keď to napíšu. Jediné čo by ospravedlnilo tvoje chovanie, by bola rozsiahlejšia porucha autistického spektra u teba. No bude to len čistá nekonečná blbosť.
@anonym_autor Ale jasne, ze pomohli a pomahaju ale to je dlhodoby proces. Chodim uz 4 roky a je to ovela lepsie ale stale je na com pracovat.
Moji rodicia ma cele detstvo tyrali. Doslova az do 19tky kym som neodisla z domu. To su roky traumy.
@anonym_290d91
Ahoj, prosím ťa ak chces, môžeš a neublížili by ti to, mohla by si mi k tomu napísať ( do správy kludne) viac, čo sa ti stalo s tými rodičmi? Ja sa snažím toto pochopiť. Mám jednu skúsenosť ( ja nemám hpo)a bez terapie je život neskutočne náročný s touto dg. Ale teda klobúk dole pred tebou, čo všetko si dokázala napriek tvojim ťažkostiam ♥️🌸👏. Nech sa ti darí a sprevádza ťa vždy viac pokoja a radosti 🤗
@anonym_fac6ae kde ho najdem ? Ma nejaké knihy,Podcasty?myslim joe Hudson
@mirka414 na youtube si vyhladaj, v anglictine ma...
@anonym_autor Mne sa tvoje zamyslenie nezdá hlúpe, nemyslím, že ide o závisť. My sme akurát minule spomínali na našich rovesníkov, ktorí sa nemuseli tak boriť životom ako my, fakt im všetko padlo od rodičov hotové a zadarmo, objektívne boli bohatí a mali "všetko", mali rodiny, deti. Jeden sa zastrelil, druhý skočil pod vlak, tretí sa obesil. Dodnes nevieme prečo,. Možno to, že sa nemusíš o nič snažiť a nezaziijes tie každodenné pocity z drobných úspechov, posunov vpred, malých vitazstiev, ale aj spoločných prehier, to asi unudi a vedie k frustrácii a potom nastanú biochemické zmeny v mozgu, ktoré vedú k depresii. A možno mali hlboké problémy, ktoré sme my nevideli, tajili ich a svet videl len to pozlátko. Každý človek považuje svoje starosti za najväčšie, až vekom to vníma inak.
@aurelia2000
Ty si ale vnimava, citlivá, ľudská a empoaticka. Čo ťa čítam, nikdy si nenapísala žiadnu hlúposť a tiež si to nemala zrovna na ružiach ustlané. Že ty máš podobný pohľad je ok ale pozeráš sa na to celé z inej perspektívy ako aitorka. Nie povrchne 🩷
@anonym_autor
Ja mam peniaze aj rakovinu dufam ze mi aj tu zavidis
@anonym_9e5645
Toto je ten typ, ktorý ti povie že máš väčšie šance na uzdravenie ako chudobný a lepšie sa plače v Mercedes ako v trabante.
Prajem ti nech to dobre dopadne a veľa síl 🩷.
@anonym_autor vies preco? Lebo kamaratka jedinacik, ktora vzdy vsetko mala, vsetko jej dali, nemusela vobec v zivote "zabrat" a ta psychika sa jej nemala kde trenovat. Nie nadarno sa hovori, nie je vzdy zlato, co sa blisti.
@anonym_autor vies preco? Lebo kamaratka jedinacik, ktora vzdy vsetko mala, vsetko jej dali, nemusela vobec v zivote "zabrat" a ta psychika sa jej nemala kde trenovat. Nie nadarno sa hovori, nie je vzdy zlato, co sa blisti.
@ivana11155
Ako vieš? Myslíš, že psychika sa dá trénovať len zarábaním? Čo tak blbé detstvo, iné životné údery mimo práce? Poznám Dvoch súrodencov od rovnakých rodičov. Všetko vždy mali ako deti. Nemyslím sprostosti z obchodu a na čo si ukázali! Aké každý rok zo dve tri dovolenky, značkové pekne oblečenie (nie len), rovnaký prístup rodičov, nadpriemerne inteligentné obe.
Dievča sa napriek pokojnému životu a finančnej podpore úžasné vypracovala. Je to hlavička, popredkakovsla v školách pár ročníkov a v 24 rokov bola na pozícii, kde bývajú pomerne starsi. Popri škole pracovala, je ctižiadostivá, orientovaná na dosiahnutie cieľu, nie že očko zaplať mi, dohoď známosti atď. Vôbec. Chalan mal zopár ťažkosti od detstva napriek rovnakým podmienkam. Dlho som s nimi žila, tak viem. Napriek tomu odštartoval super kariéru, tiež mladý dosť. No išlo mu to o niečo ťažšie zrovna kôli určitým zdravotným problémom, mierne povedané.
Takže výzvy a tréning psychiky ozaj nezáleží od finančného zabezpečenia.
Moj otec, bohaty podnikatel, vzdy sme mali vsetko a bum, bipolarna porucha(maniodepresia laicky)… cely vesmir sa nam obratil hore nohami. To co sme zazili, neprajem fakt nikomu (ci uz v depresivnej faze alebo manickej)… aky mal na to chudak dovod? Mal zenu, 3 dcery, vyborne zarabal, rodinny dom postavil bez jedineho uveru, mal auta, dovolenky…no povedz mi autorka, hmmm?
Nastuduj si najprv nieco o depresiach a potom mudruj…kokos, normalne si ma vytocila
@anonym_autor uvedomujes si, že každý má inú psychickú výbavu a odolnosť?
Este jedna vec autorka:depresia je choroba ako kazda ina…. Len tak mimochodom
@anonym_autor určite majú na to dôvod ale asi ti ho nechcú vesat na nos. Napr mala milenecký pomer so zenacom a ten sa nerozviedol 🤣🤣
@anonym_d8a4b9 možno, taký ľudia nemajú motiváciu niečo robiť, však všetko máju.
@anonym_ff75c2 suhlasim. To teda znamena, ze bohati ludia nemusia byt stastni. Lebo tym , ze nemusia napr pracovat, stracaju v zivote motivaciu a citia sa nevyuziti a z toho tie depresie
@anonym_ff75c2 suhlasim. To teda znamena, ze bohati ludia nemusia byt stastni. Lebo tym , ze nemusia napr pracovat, stracaju v zivote motivaciu a citia sa nevyuziti a z toho tie depresie
@anonym_d8a4b9
Ty mať toľko peňazí, že nemusíš robiť, by si chrsfla s pocitom že sa cítiš nevyužitá? To fakt? Nemáš hoby? Ono záleží aj od charakteru, motivácie a možnosti daného " bohatého" človeka. Mne by to napríklad nevadilo. Mala by som aspom čas na svoje hoby a mať neobmedzené financia, vytvorila by som zopár projektov pre deti a ľudí, ktorí to potrebujú.
Absolútne by mi bežná práca nechýbala.
@anonym_d8a4b9
Ty mať toľko peňazí, že nemusíš robiť, by si chrsfla s pocitom že sa cítiš nevyužitá? To fakt? Nemáš hoby? Ono záleží aj od charakteru, motivácie a možnosti daného " bohatého" človeka. Mne by to napríklad nevadilo. Mala by som aspom čas na svoje hoby a mať neobmedzené financia, vytvorila by som zopár projektov pre deti a ľudí, ktorí to potrebujú.
Absolútne by mi bežná práca nechýbala.
@svetlonos kazdy sme ini a kde pisem, ze pisem o sebe? 😅 wau zeny, vy mate vsetky carovne gule asi 😂😂😂😂😂😂

@anonym_autor je viacero dôvodov z čoho napr. chronický stres - šikana, tlak v práci na výkon, choroba v rodine, zlé vzťahy v rodine.... ďalej traumy z detstva, strata blízkej osoby, chronická nespavosť, fyzické vyčerpanie - šport, ťažká fyzická práca, fyzické bolesti, spomínaná nespavosť... hektický životný štýl, zlá strava bez minerálov a vitamínov, hormonálna nerovnováha v tele, genetika, vyhorenie v práci, vedľajšie účinky liekov môžu spôsobiť depresie, vysoká toxicita (ťažké kovy..) v tele a chronické zápaly narúšajú nervový systém... je veľa príčin vzniku úzkostí a následné depresie.