icon

Pomohli vám antidepresíva? Skúsenosti s ich účinnosťou

Dnes o 06:21

Ahojte, manžel dostal antidepresíva od psychiatričky. Ja čo osobne poznám ľudí, ktorí užívajú antidepresíva, tak nemám pocit, že by im to nejako extra pomohlo, stále sú na tom zle.
Existujú aj ľudia, ktorým to naozaj pomohlo, mohli po čase vysadiť a žiť normálny život?

anonym_f7b478
Dnes o 06:30

@anonym_autor brala som v jednom období, teraz neberiem 6 rokov nic a som v poriadku. Nikdy som sa lepsie necitila. Antidepresiva nie su ziaden zazrak na pockanie, je to skor taka barlicka, 30%, ostatne veci musi clovek zvladnut sam. Ak je niekto permanentne v strese, a nic vo svojom zivote nezmeni, tak moze brat antidepresiva kolko chce, tazko sa z toho vyhrabe. Ale vo vseobecnosti pomahaju, v okoli mam dievca co si zelalo zomriet, nasledovala hospitalizacia v marci, dnes je na tom podstatne lepsie.

anonym_d22ff2
Dnes o 06:30

@anonym_autor ano ja, brala som Asentru po liekoch som bola niekto iny, v zivote som nebola taka vyrovnana a spokojna. Situacie ktore by ma drtili som prezivala s nadhladom

anonym_0a99f5
Dnes o 06:52

Aj mne pomohli a vyrazne, mala som tazke depresie, myslienky na samovrazdu a dnes zijem v pohode. Beriem ich stale, uz niekolko rokov.

anonym_d9ab18
Dnes o 07:13

Aj ja beriem. Som komplikovany onkologicky pacient a vsetci ma obdivuju, ako to zvladam. Aj vdaka povahe, aj vdaka liekom. Zivot mi lieky nijako nekomplikuju ani ma neobmedzuju. Prave naopak.
Ak manzel lieky dostal, tak je na ne dovod. Nevymyslat a uzivat ako predpisal psychiater. Plus psychologa k tomu.

anonym_9d5be6
Dnes o 07:26

@anonym_autor pomohli po strate dieťaťa ma dostali z depresie a úzkosti, casom som sa rozhodla ich vysadiť a dnes uz fungujem 2 roky bez nich, je dolezite si uvedomiť ze vedia velmi pomoct ale moj nazor ze treba potom k tomu pridat aj svoju snahu ak lieky zaberú a chce zit clovek aj bez nich lebo na nieco pomôžu a nieco zase zhoršia ako sexuálny zivot, mne zhoršili spánok a zvýšili chut do jedla zmenila som potom stravu, šport, psychológ zmena myslenia hovorim z vlastnej skúsenosti a to mi pomohlo aj vysadiť lieky ale neľutujem ze som ich v tom obdobi brala, drzim palce v liečbe : )

autor
Dnes o 07:55

Ďakujem za odpovede, potešili a povzbudili ste ma.

mmooly
Dnes o 09:34

No samozrejme že pomohli, mne aj mužovi. Muž sa do roka skonsolidoval a odvtedy má pokoj - dostal depresiu po veľkom vyčerpaní organizmu. Ja ako žena, som zase precitlivelá od prírody a escital mi zabral od prvého dňa. Užívala som nejako zo zvyku, ale tak halabala asi 5 rokov a už vyše roka neberiem a som v pohode. Ale môj život je kľudný, vyhýbam sa stresu, nešpekulujem a som vďačná za tie lieky, že existujú. Ale ako hovorím, zabrali mi zo dňa na deň.

alan12
Dnes o 10:03
@mmooly

No samozrejme že pomohli, mne aj mužovi. Muž sa do roka skonsolidoval a odvtedy má pokoj - dostal depresiu po veľkom vyčerpaní organizmu. Ja ako žena, som zase precitlivelá od prírody a escital mi zabral od prvého dňa. Užívala som nejako zo zvyku, ale tak halabala asi 5 rokov a už vyše roka neberiem a som v pohode. Ale môj život je kľudný, vyhýbam sa stresu, nešpekulujem a som vďačná za tie lieky, že existujú. Ale ako hovorím, zabrali mi zo dňa na deň.

@mmooly po akom čase uživania zabrali aj u mňa po prvý krát zo dňa na deň potom sme vysadili a všetko sa vrátilo teraz už dva roky nezaberá nič