icon

Z čoho majú bohatí depresie a ťažkosti?

12. júl 2026

Taky výlev...

Niektorym ludom fakt nerozumiem. Maju vsetko bez nejakej veľkej námahy a aj tak nie sú v živote spokojní.
Napríklad.. moja kamarátka :27 ročná jedinačik, dostala byt od starých rodičov, jej mama jej vybavila prácu a aj tak nespokojná so životom, je na antidepresivach, že ma depresiu. Z čoho akože? Aj som sa jej pýtala a povedala ze nevie, ze je to chemickeho pôvodu. To urcite. :D Aj ten psychiater sa určite musí za hlavu chytať, že z čoho. Len jasne, lieky sú biznis, tak dostane ich každý, kto chce.

Alebo 32 rocny bratranec. Ma dom po rodičoch, čiže ziadne stresy z hypotéky ako ja napr. A tiež sa "chudačik" lieči na depresiu a uzkosti. Až je to smiešne

A samozrejme veľa ďalších, ktorých poznám sa vkuse sťažuje na nejakú depresiu a pritom v živote majú všetko ok

Pritom ja by som mala dôvod na depresiu, platím vysoky najom, každý mesiac trpnem či budem mať na zaplatenie a ci neskončim na ulici.

Ludia spamätajte sa. Vážte si čo máte a nevymyslajte si somariny

Strana
z4
svetlonos
12. júl 2026
@anonym_d8a4b9

@svetlonos kazdy sme ini a kde pisem, ze pisem o sebe? 😅 wau zeny, vy mate vsetky carovne gule asi 😂😂😂😂😂😂

@anonym_d8a4b9
Viem že si nepísala o sebe ale zároveň myslíš, že tí ľudia majú široký z toho, že sú nevyužitá. Tiež máš tu guľu 😁?
Len som tým chcela povedať, že sú aj iné možnosti a jasne teda, že oslovíme teba a nie tých imaginarnych o ktorých píšeš. Tí mi neodpovedalia 😀 ale ty áno. A možno aj tí, o ktorých si písala, to majú podobné ako ja. A možno aj tak ako píšeš ty, Kazdy inak 🙂

17alexis
12. júl 2026

@anonym_autor autorka, mala by si si podať ruku s mojim otcom...v živote nič nedokázal, žili sme v detskej izbe mojej mamy. On s ňou v nej stále žije. Nenadobudli proste žiaden majetok, nič. Keď sa ma mama opýta, ako sa mám, tak skôr než stihnem odpovedať, zahlási môj oco toto: " Čo sa jej pýtaš také somariny, ako by sa asi mala mať? Veď majú peniaze, dom, deti, tak jasné, že sa má dobre." Ach jaj... nehovoriac o tom, že pri každej novej veci, ktorú si kúpime, sa ma hneď obaja pýtajú, koľko to stálo a keď je to drahšie, tak sa ešte opýtajú, či hovorím o sume v korunách. A čo má trápi? Škoda písať, je toho veľa...

anonym_378f04
12. júl 2026

@anonym_autor jaj ty si myslis ze ludia ktory maju majetok a peniaze ze nemozu mat depresiu? Depresia si nevybera a ty prestaň zavidiet lebo mi je z teba ozaj zle

namornicka
12. júl 2026
@tilly

@namornicka vieš čo, možno v tých krajinách, kde sú choroby, vojna, strach apod, horšie životné podmienky skratka riešiš prežitie, telo je v stave pohotovosti, bojuje o prežitie, inak funguje. Alebo sa len nevedú štatistiky...

@tilly ano, v podstate princip maslowovej pyramidy v realite funguje. A udaje sa v rozvojovych krajinach velmi nezbieraju.

nevelyn
13. júl 2026

Asi rovnako chytra otazka, ako z coho maju bohati rakovinu alebo ine fyzicke choroby. Vsak majunsuper doktorov, dobre jedia atd
Vela psychickych chorob proste neovplyvnis. Jedno bohate dievca v mojom okoli skoncilo na invalidnom dochodku kvoli psychike, jej mama dodatocne zistovala, ze sklon k depresii malo niekolko jej predkov. A potom dalsie dovody v mojom okoli: omamne latky, tlak uspesnych rodicov na deti (bohati rodicia su zvyknuti pracovat na 200% a od dietata cakaju tiez, same jednotky a medaile), porod a rozputanie poporodnej depresie.

anonym_a0e33e
13. júl 2026

@anonym_autor V prvom rade sa spamätaj ty, lebo čo tu píšeš sú totálne sprostosti. Ty vieš čo znamená ozajstná, klinická depresia? Určite nie, lebo by si nepísala takéto debilnosti. Tak sa radšej j tomu nevyjadruj ale niečo sú o depresii prečítaj. Ozajstná depresia je nezávislá od vonkajších faktorov. Takže daj si studenú sprchu a netrep

anonym_ae9903
13. júl 2026

@anonym_autor bože, ty si ale nevzdelaný idiot. Toto sa naozaj dá považovať iba za výlev bez hodnoty. Radšej si mal/mala ísť robiť niečo užitočné. 🤦

anonym_830502
13. júl 2026

Neviem ci mas ty depresie, alebo hlbsi problem, ze musis riesit druhych ludi. Skor by si sa mala zamerat na seba a riesit seba- nebolo by na skodu 🙂

anonym_7ebfd8
13. júl 2026
@17alexis

@anonym_autor autorka, mala by si si podať ruku s mojim otcom...v živote nič nedokázal, žili sme v detskej izbe mojej mamy. On s ňou v nej stále žije. Nenadobudli proste žiaden majetok, nič. Keď sa ma mama opýta, ako sa mám, tak skôr než stihnem odpovedať, zahlási môj oco toto: " Čo sa jej pýtaš také somariny, ako by sa asi mala mať? Veď majú peniaze, dom, deti, tak jasné, že sa má dobre." Ach jaj... nehovoriac o tom, že pri každej novej veci, ktorú si kúpime, sa ma hneď obaja pýtajú, koľko to stálo a keď je to drahšie, tak sa ešte opýtajú, či hovorím o sume v korunách. A čo má trápi? Škoda písať, je toho veľa...

@17alexis je to strašné s takými nemoznymi chlapmi čo nevedia ani seba uživiť a robia si rodinu. Tiež takéto poznám

monika185243
13. júl 2026

@anonym_autor Napíšem to blbo ale každému čo nemá depresiu a tvrdí takéto somariny, by som ju dopriala. Čo by som dala za to aby som bola zdravá...

anonym_bddb71
13. júl 2026

@anonym_autor a myslis, ze bohatstvo spravi niekoho stastnym? Ze to, ze maju peniaze automaticky zahrna aj to, ze sa im vyhybaju dusevne ci ien choroby?

ibatanecnica
13. júl 2026
@anonym_autor

@yellowunicorn Tak napíš relevantné dôvody na depresiu, okrem tých ktoré som spomenula

@anonym_autor ty musis byt velmi jednóduchy clovek

anonym_210c23
13. júl 2026

Také video bolo, že keď si bezdomovec, kúp si dom...keď zomrieš, tak vstaň z mrtvych...keď máš depresiu, tak buď šťastný...také jednoduché to je, stotožňuješ sa?🙄

olivierko229
13. júl 2026

@anonym_autor ja si myslím, že je dosť možné, že ti nikto z tých ľudí nechce povedať dôvod ich depresie..

anonym_4ebbaf
13. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_dbfea7 A od čoho? Je pochopiteľné že aj bohatí môžu zažiť traumu, úmrtie,chorobu, znasilnenie a podobne, že môžu z toho mat depresiu.. Ale bezdôvodne? To určite

@anonym_autor hej ty! Čo vieš o tej bohatej kamarátke a o jej rodine? Čo vieš čím si prešla? A ten tvoj bratranec! Má dom po rodičoch= nemá rodinu ak zomreli. Načo je komu dom ak je v ňom sám ako ihla v kope sena!

evkatk
13. júl 2026

Depresie majú iba psychicky narušení a s vrodenými psychiatrickými diagnózami. Normálny človek predsa nemá depresie a pod. Doteraz som bola presvedčená, že antidepresíva berú iba blázni. Našťastie som ešte nikoho takého nepoznala. Peniaze predsa nemôžu ovplyvniť psychiatrickú diagnózu.

unicornlady
14. júl 2026

Autorka, veď sa zamysli, koľko bohatých, slávnych ľudí spáchalo dokonca samovraždy. Nikdy nevieš, čo sa v človeku odohráva.

Strana
z4