icon

Z čoho majú bohatí depresie a ťažkosti?

12. júl 2026

Taky výlev...

Niektorym ludom fakt nerozumiem. Maju vsetko bez nejakej veľkej námahy a aj tak nie sú v živote spokojní.
Napríklad.. moja kamarátka :27 ročná jedinačik, dostala byt od starých rodičov, jej mama jej vybavila prácu a aj tak nespokojná so životom, je na antidepresivach, že ma depresiu. Z čoho akože? Aj som sa jej pýtala a povedala ze nevie, ze je to chemickeho pôvodu. To urcite. :D Aj ten psychiater sa určite musí za hlavu chytať, že z čoho. Len jasne, lieky sú biznis, tak dostane ich každý, kto chce.

Alebo 32 rocny bratranec. Ma dom po rodičoch, čiže ziadne stresy z hypotéky ako ja napr. A tiež sa "chudačik" lieči na depresiu a uzkosti. Až je to smiešne

A samozrejme veľa ďalších, ktorých poznám sa vkuse sťažuje na nejakú depresiu a pritom v živote majú všetko ok

Pritom ja by som mala dôvod na depresiu, platím vysoky najom, každý mesiac trpnem či budem mať na zaplatenie a ci neskončim na ulici.

Ludia spamätajte sa. Vážte si čo máte a nevymyslajte si somariny

Strana
z4
anonym_dbfea7
12. júl 2026

To im závidíš tie depresie či čo ? Psychický stav predsa nezáleží od majetku, bohatstva.

yellowunicorn
12. júl 2026

Takže podľa teba peniaze sú jediný relevantný dôvod kvôli čomu môžu mať ľudia depresiu?
A obmedzená chudera si iba v tomto alebo tak celkovo v živote?
Keď si nespokojná so svojim životom tak ho zmeň. Nikto ti nekáže byť v drahom nájme na ktorý nemáš a byť v práci z ktorej nevieš vyžiť 😉

anonym_c4684c
12. júl 2026

Prečo by mali peniaze súvisieť s depresiou? Si dosť obmedzena keď si to myslíš.

autor
12. júl 2026
@anonym_dbfea7

To im závidíš tie depresie či čo ? Psychický stav predsa nezáleží od majetku, bohatstva.

@anonym_dbfea7 A od čoho? Je pochopiteľné že aj bohatí môžu zažiť traumu, úmrtie,chorobu, znasilnenie a podobne, že môžu z toho mat depresiu.. Ale bezdôvodne? To určite

autor
12. júl 2026

@anonym_autor A samozrejme aj na konovi. Každá druhá na antidepresivach, hlavne ze mate nove auta, skvelých manželov, a krásne byty/domy dovolenky .. no vážny dôvod na depresiu naozaj. :D

anonym_8bb656
12. júl 2026

Endogénna depresia, pri ktorej chýba zjavná vonkajšia príčina a je spôsobená biologickými a chemickými faktormi v mozgu naozaj existuje a psychiater za hlavu určite nechytá, lebo to veľmi dobre vie. Veľa vecí tiež môže prameniť z detstva, zo vzťahov aj bez toho, aby sme si to uvedomovali. Nie je na tebe, aby si súdila kto môže a kto nemôže mať depresiu a vlastne akékoľvek ochorenie. A kamarátka by mala prehodnotiť, či chce mať vo svojom okolí človeka ako si ty, závisť je sviňa.

autor
12. júl 2026
@yellowunicorn

Takže podľa teba peniaze sú jediný relevantný dôvod kvôli čomu môžu mať ľudia depresiu?
A obmedzená chudera si iba v tomto alebo tak celkovo v živote?
Keď si nespokojná so svojim životom tak ho zmeň. Nikto ti nekáže byť v drahom nájme na ktorý nemáš a byť v práci z ktorej nevieš vyžiť 😉

@yellowunicorn Tak napíš relevantné dôvody na depresiu, okrem tých ktoré som spomenula

anonym_8bb656
12. júl 2026
@anonym_autor

@yellowunicorn Tak napíš relevantné dôvody na depresiu, okrem tých ktoré som spomenula

@anonym_autor Genetická preddispozícia napríklad?

anonym_c4684c
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty si dobre obmedzená. A adhd alebo add majú ľudia z čoho? Či to podľa teba neexistuje? Ty asi budeš s tých čo octujú keď sú na oblohe pásy

anonym_6de408
12. júl 2026

Najprv si zisti co je to depresia aby si nemusela zakladat tak stupidne temy. Depresia nema nic spolocne s tym, ci niekto ma peniaze alebo nie ved nespocet celebrit, kotri su milionari sa liecia alebo liecili na depresiu alebo ine psychicke poruchy. A neboj sa, depresia nevznika tym, ze platis vysoky najom a obavas sa toho, ze skoncis na ulici takze mozes byt kludna minimalne z toho ju nedostanes.

anonym_dbfea7
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_dbfea7 A od čoho? Je pochopiteľné že aj bohatí môžu zažiť traumu, úmrtie,chorobu, znasilnenie a podobne, že môžu z toho mat depresiu.. Ale bezdôvodne? To určite

@anonym_autor bezdôvodne to nie je. Má to svoje spúšťače .

beata_k
12. júl 2026

@anonym_autor Ty si myslis, ze peniaze vyriesia vsetko? Ani omylom.

anonym_4a919e
12. júl 2026

Paneboze.. toto je poriadne mimo otazka, nehnevaj sa autorka ale vzdelavaj sa, lebo tvoje myslienkove pochody su naozaj ubohe.

minenkaa
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bolesť,strach,choroba ,povaha

anonym_3c80dd
12. júl 2026

Bohatstvo nezarucuje zdravie ani stastie. Za peniaze si zdravie ani mladost nekupis.

anonym_a6ebe0
12. júl 2026

ja poznam jednu co ma ID na "chrbticu" a chodi na fitnes sutaze,
to aj tito maju "depresie", kua ako sa vobec diagnostikuje depresia?, vsak to sa da simulovat nie? to nie je, ze je dakdo hluchy, slepy alebo bez ruky ci noh ...

anonym_e0169c
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na depresiu treba mat viditelny dovod? Ty si tak obmedzena, ze nechapes, ze toto je spojene s nefungujucimi chemickymi procesmi v mozgu a tie peniaze v ziadnom pripade ovplyvnit nemozu? Tvoja druha obmedzenost spociva v tom, ze si naivne myslis, ze vidis tym ludom do zivota a do hlavy. Peniaze sice ulahcia zivot, ale stastie nezarucia. Co ked kamoska nezazila v detsve skutocnu rodicovsku lasku a pochopenie, co ked si jej rodicia mysleli, ze staci ked bude mat vsetko a to staci? Co ked bola kamoska v detsve sikanovana, mozno aj tyrana a ty o tom ani len netusis.
Pre buducnost aby si vedela a nekladla prihluple otazky: Na depresiu clovek nemusi mat viditelny dovod a predsa je XY dovodov, pre ktoru ju moze mat.

anonym_a51492
12. júl 2026

Keby bola závisť diagnóza, ty by si mala najvyššie štádium. To, že má niekto peniaze, neznamená, že musí byť šťastný. Majetky ti nič nezaručia.
Poznám viac naozaj bohatých ľudí, takých, čo robiť nemusia, nie, že babka mi dala jednoizbový byt na sídlisku, ale takí, že jachty a podobne a tiež vyskočili z okna, lebo depresia.
Je to choroba. Tak isto, ako rakovinu dostane zdravo žijúci človek, tak dostane depresiu bohatý.

tilly
12. júl 2026

Toto je zas nejaká troll rage téma na diskusiu?

anonym_651a0b
12. júl 2026

@anonym_autor koľko máš prosím ťa rokov?

citronove_koliesko
12. júl 2026

@anonym_autor vies v com je podstata? Ze psychicke choroby nesuvisia s financnou situaciou cloveka. Takisto ako tvoja kamka ci bratranec ju mozes schytat aj ty, aj ked si chudobna. Akurat ze budes mat nielen depresiu ale aj chudobu.

anonym_fa4375
12. júl 2026

Strach, úzkosti, traumy, straty, osamelosť, pocit prázdnoty. Depresiu mám diagnostikovanú 21 rokov, vznikla reakciou na vážnu traumu ako dôsledok PTSD. Všetky peniaze sveta by som vymenila za to aby tu bol a aby som ja bola späť zdravá a šťastná po jeho boku.

anonym_0ff30c
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si kto, ze vies na 100%, ze bezdovodne? Ak sa s nimi bavis tak, ako to pises tu (prska z teba zavist a nespokojnost s vlastnym zivotom), tak si mozes byt ista, ze nemaju dovod vesat ti svoje problemy na nos. Si proste jeden zavistlivy clovek. Presne taky, co zavidi aj chorobu, lebo by mal invalidny. Fuj.

anonym_7bbd34
12. júl 2026

mozno maju depky z toho aku maju kamaratku - zavistlivu neprajnu ..

anonym_9c4b7c
12. júl 2026

@anonym_autor Duševné zdravie nie je závislé od hrúbky peňaženky.Vplyv naň majú mnohé faktory... dedičnosť, životné traumy,detstvo

ivik4
12. júl 2026

Nemyslela to autorka aj tak ze konkretne oni dvaja nemaju ziadne problemy? Dajme tomu zdravotne , financne , ani traumy za sebou cize nic a preto nevie z coho maju depku.
Ci myslela si to len konkretne na financie a je to jedno ze nieco ine zle mozu mat za sebou ? 🤔

anonym_11f769
12. júl 2026

Odhliadnuc od toho, ze z coho maju depresie... ale vazne si myslis, ze ludia, ktori zdedia byt a mama im vybavi pracu alebo clovek, ktory ma dom po rodicoch, je bohaty? Ja neviem, ale ja cloveka, ktory nema hypoteku a ma k tomu nejake auto, nepovazujem za automaticky bohateho.

leni1977
12. júl 2026

Ty nikomu nevidíš do vnútra, to že ty si myslíš, že ich nemá čo trápiť, nič neznamená. Zrejme tam niečo je.

bielasovicka
12. júl 2026

@anonym_autor pokiaľ si nemala nikdy depresiu, tak to nepochopís

svetlonos
12. júl 2026

@anonym_autor
Ty si tak blba až to pekne nie je. Že nemáš veľmi vysoké IQ je ok ale aj EQ na bode mrazu, to už si normálne na Tom horšie ako zviera.
Ty im závidíš, že ťa z toho slák ide pomaly trafiť. Ty sa naháňal za peniazmi, máš ich nedostatok ale oni ich majú podľa teba viac ako ty, sú bez hypo, majú byty a preto musia byť Happy?
Budeš sa tu pomaly hrať na premudrelu a pritom si úplny duševný krípel a chudera.
Depresiu ľahko dostaneš napríklad aj keď máš feritin na nule = žiadne železo. A máš depku ani nevieš ako. Ale pardon pani svetová dr, mysliteľ najväčší neverí na chemické procesy v ľudskom organizme!
Si sebestredna a podľa teba môže mať depresiu len tebe podobný, prežívajú či z mesiaca na mesiac. Vyjdi zo svojej bubliny ak máš na to mentálnu výbavu, ty inteligent a začni vnímať aj niečo/niekoho iného ako seba.
Snáď sa tvojej kamoške rýchlo polepší a pošle ťa do čerta. Teba mať v blízkosti, to musí byť radosť pre všetkých! Nik kto ťa pozná, nepotrebuje už nepriateľov, keďže ľudská blbosť ja nulová empatia ruka v ruke je ten najväčší. Veľa šťastia na tvojom ego tripe!

Strana
z4