Z čoho majú bohatí depresie a ťažkosti?
Taky výlev...
Niektorym ludom fakt nerozumiem. Maju vsetko bez nejakej veľkej námahy a aj tak nie sú v živote spokojní.
Napríklad.. moja kamarátka :27 ročná jedinačik, dostala byt od starých rodičov, jej mama jej vybavila prácu a aj tak nespokojná so životom, je na antidepresivach, že ma depresiu. Z čoho akože? Aj som sa jej pýtala a povedala ze nevie, ze je to chemickeho pôvodu. To urcite. :D Aj ten psychiater sa určite musí za hlavu chytať, že z čoho. Len jasne, lieky sú biznis, tak dostane ich každý, kto chce.
Alebo 32 rocny bratranec. Ma dom po rodičoch, čiže ziadne stresy z hypotéky ako ja napr. A tiež sa "chudačik" lieči na depresiu a uzkosti. Až je to smiešne
A samozrejme veľa ďalších, ktorých poznám sa vkuse sťažuje na nejakú depresiu a pritom v živote majú všetko ok
Pritom ja by som mala dôvod na depresiu, platím vysoky najom, každý mesiac trpnem či budem mať na zaplatenie a ci neskončim na ulici.
Ludia spamätajte sa. Vážte si čo máte a nevymyslajte si somariny
ja poznam jednu co ma ID na "chrbticu" a chodi na fitnes sutaze,
to aj tito maju "depresie", kua ako sa vobec diagnostikuje depresia?, vsak to sa da simulovat nie? to nie je, ze je dakdo hluchy, slepy alebo bez ruky ci noh ...
@anonym_a6ebe0 da sa to pekne simulovat,staci vidiet vsetko cierno,ako sa idem zabit,to staci povedat a uz mas depku ako vysitu.Nevies najst radost zo zivota,lebo ta nic nebavi a tak ti v hlave prudia myslienky cierne,pochmurne a clovek sa ich nechce a nemoze zbavit.
@anonym_autor Depresia je tazka choroba. Mozog si nevybera,ci si bohaty alebo chudobny. Nespochybnuj niekoho chorobu,lebo nikdy nevies,kedy sa ti to vrati. Jedneho dna sa mozes aj ty zobudit s depresiou. Tato choroba si nevybera.
ja ti odporucam zacat sa vzdelavat co to depresia je, nech mas vseobecny prehlad a aj terapiu na zavist
@yellowunicorn Tak napíš relevantné dôvody na depresiu, okrem tých ktoré som spomenula
@anonym_autor Vobec nechapes. Clovek nemusi mat dovod,choroba si nepyta dovod. Pride bez cakania. Ved niekto zazije smrt,traumu a zvladne to bez liekov,lebo mu organizmus dobre funguje. A potom je tu niekto,kto ma relativne dobry zivot a predsa nedokaze fungovat.
@anonym_autor ja žijem v krajine o ktorej si každý mysli ,že je to krajina zázrakov hory,slnko voda ,životná úroveň a presto všetko je tu veľa ľudí úplne nespokojných zo životom ,navštevujú psychológa a vrchol je Burnout vyhorenia majú osoby ktoré majú miliónový majetok ,firmu 4 x do roka dovolenky 🤪..
Bola som teraz 6 týždňov pn po operácii a prvý x v živote som naozaj že som nebrala žiadnu prácu a bol to horor 🫣po 3 týždňoch som len spala a jedla a všetko odkladala na neskor,na partnera .
Veľa veci som pochopila ,že peniaze ľudom dokážu viac ublížiť ako pomôcť
@anonym_autor len zopakujem tvoju poslednú vetu: spamätaj sa, váž si, čo máš a nevymýšľaj somariny
@anonym_autor to ze mas prachy neznamena ze nemozes byt nestastny
Nemyslela to autorka aj tak ze konkretne oni dvaja nemaju ziadne problemy? Dajme tomu zdravotne , financne , ani traumy za sebou cize nic a preto nevie z coho maju depku.
Ci myslela si to len konkretne na financie a je to jedno ze nieco ine zle mozu mat za sebou ? 🤔
@ivik4 presne, aj bohati ludia maju svoje trapenia. Mat peniaze neznamena, ze je to kluc ku stastiu. Aspon je vidno, kto tu je materialista...Autorka, mala by si sa nad sebou zamysliet hlavne TY. Zit z s depresiou je boj na dlhe trate a ked nevies, ake to je, tak zalez dakam sa hanbit do kuta radsej.
Kde si studovala medicinu a kolko atestacii mas z psychiatrie ? Depka nie je z chudoby, ani z bohatstva.
@anonym_autor robíš závery a súdy na základe predsudkov a nevedomosti. Už ti tu povedali, že depresia nie je závislá na sociálnom a finančnom statuse. Tak ako ty závidíš známym ich financie oni tebe silnú psychiku. Nemáš ale psychickú pohodu a si frustrovaná aj z tých financií. To mi je ľúto a chápem ťa. Existuje ale depresia z prázdnoty, zo straty zmyslu. Ľudia bez praktických problémov s minimom povinností, ktorí sa nudia, môžu mať depresiu z toho, že sa cítia neužitoční, ale to nie je depresia v pravom slova zmysle. A nelieči sa antidepresívami. Vtedy stačí nájsť príčiny straty zmyslu. Keď sa spojí stres, zlá výživa, málo spánku, strach z finančnej situácie, pocit vyčlenenia zo spoločnosti, choroba a strach z nej, opustenie partnerom, úmrtie blízkej osoby, vtedy môže prísť depresia aj na zdravého a pred tým šťastného človeka. A antidepresíva môžu byť pomocou.
Páči sa mi , ako depresiu vysvetľuje kouč Joe Hudson: Depresia vzniká z pocitu „Niečo je so mnou zlé“. Pri depresii je jadro problému najmä v sebaútoku a zablokovanej energii. On vysvetľuje všetko cez súlad hlavy, srdca, brucha - hlava je myseľ, srdce sú emócie, brucho intuícia. Pri depresii:
Hlava: chronický negatívny vnútorný hlas — „mala by si“, „zase si to pokazila“, „prečo nie si ďalej“, „nie si dosť dobrá“.
Srdce: potlačený hnev, ktorý sa nemôže obrátiť von alebo zdravým spôsobom prejsť telom, a preto sa obráti proti človeku. Niekedy ide aj o zadržaný smútok.
Nervový systém: vyčerpanie po dlhom fungovaní na strese, adrenalíne a sebakontrole.
Vzťahy: izolácia, hanba, skrývanie toho, čo sa vo mne deje, a strata hlbokého kontaktu s druhými. Ak máš fungujúce vzťahy a fungujúci vzťah k sebe, tak depresiu necítiš.
To že ty cítiš obavy, či budeš mať na splátku hypotéky, to nie je depresia. Možno je to stres, obavy, strach, ale nie depresia. Nie dôvod na smútok - možno skôr je trošku dôvod na závisť, že iní to mali ľahšie? Kdežto nefunkčné vzťahy, to človeka zotne. Aj ty ak by si to dlhodobo prežívala ako neriešiteľné, mohla by si prísť do depky. Ty máš zrejme zdravý postoj k sebe, veríš v svoje schopnosti. Vieš, že si v živote poradíš, aj keby čo bolo.
Nesi obmedzena ako ti pisu ale normalne ze hlupa
a inac, dalsie, co sa malo spomina, je depresia alkoholicka. Ludia piju, lebo sa nudia, lebo na to maju, lebo rozmar. Drogy a alkohol, aj z toho su velke depresie a uzkosti, paranoje...dokonca neskor alkoholicke demencie...takze vies, no mozno sa niektori utapaju v alkohole, lebo nemusia denne chodit do prace, a nudia sa...
@anonym_autor inac, ty si tak krasne vykresleny TROLLLICEK , ❤❤❤❤❤
@anonym_autor ty netušíš,čo je depresia..........a predtým,ako tu začneš vylievať svoje múdrosti,tak si otvor google a zisti,čo to vôbec je.
Lebo my čo máme hypotéku tak sa musíme obracať, nemôžme ostať ležať v posteli s depresiou.
@anonym_autor prosím ťa nájdi si lepšie platenú prácu alebo ďalšiu a nenavážaj sa do ľudí, ktorí majú nejaké psychické ťažkosti. Nikdy nevieš, kto bojuje s akými "démonmi" a peniaze nie su všetko.
Lebo my čo máme hypotéku tak sa musíme obracať, nemôžme ostať ležať v posteli s depresiou.
@anonym_ff75c2 ono vies, taki co dostavaju vsetko pod nos, bez dakej namahy, mozno prave taki sa nevedia v zivote obraciat a ked pride problem, su vyvedeni z miery. Mozno preto tie depresie...
ale autorka je troll, neverim, ze toto nie je dalsia vymys tema
a inac, dalsie, co sa malo spomina, je depresia alkoholicka. Ludia piju, lebo sa nudia, lebo na to maju, lebo rozmar. Drogy a alkohol, aj z toho su velke depresie a uzkosti, paranoje...dokonca neskor alkoholicke demencie...takze vies, no mozno sa niektori utapaju v alkohole, lebo nemusia denne chodit do prace, a nudia sa...
@anonym_d8a4b9 to je možné ano.. Človek ktorý sa nudí začne piť a z alkoholu je k depresii už len krocik
@anonym_autor bolesť,strach,choroba ,povaha
@minenkaa ano mas pravdu, hoci ja sa niekedy (cisto filozoficky) zamyslam nad tym, preco je v krajinach s horsimi zivotnymi podmienkami statisticky menej depresii. A pritom je tam bolesti, strachu a choroby viac. Ale ja nie som odbornik, iba rada spajam suvislosti.
Toto je zas nejaká troll rage téma na diskusiu?
@tilly podla mna nie je troll, mozno menej rozhladena/scitana, lebo referencna hodnota nie je vzdy bublina v ktorej sa pohybujeme. Mnoho ludi (viac nez si myslis) uvazuje inak, jednoduchsie.
Ja som si všimla, že ludia co v detstve niesu ucení problémom a vyrovnania sa s emóciami majú,, bližšie,, k depresiam
Depresia nie je "z niecoho", je to nerovnovaha v mozgu
@anonym_ff75c2 ono vies, taki co dostavaju vsetko pod nos, bez dakej namahy, mozno prave taki sa nevedia v zivote obraciat a ked pride problem, su vyvedeni z miery. Mozno preto tie depresie...
ale autorka je troll, neverim, ze toto nie je dalsia vymys tema
@anonym_d8a4b9 možno, taký ľudia nemajú motiváciu niečo robiť, však všetko máju.
@tilly podla mna nie je troll, mozno menej rozhladena/scitana, lebo referencna hodnota nie je vzdy bublina v ktorej sa pohybujeme. Mnoho ludi (viac nez si myslis) uvazuje inak, jednoduchsie.
@namornicka môže byť, ale toto je teda veľmi jednoduché a obmedzené zmýšľanie.
@anonym_autor Moooja zlata 😀😀
Ja sama vlastnim krasny prerobeny dizajnovy dvojizbak v centre BA, na ktory platim nizku hypoteku z vysokeho platu v praci, ktora ma velmi bavi, o chvilu cestujem na nakupy do Japonska, travim cele leto na chalupe kde pracujem z domu, sportujem, mam skveleho priatela, doslova zijem sen vela ludi ale z detstva som si "odniesla" hranicnu poruchu osobnosti, za co "vdacim" mojim rodicom a mam z toho depresie a uzkostne stavu velmi casto. Takze aj napriek tomu ze sa objektivne mam velmi dobre mi zivot znicili moji rodicia a ovplyvnuje to kazdu jednu sferu mojho zivota a este je to aj extremne drahe platit roky rokuce drahe terapie.
@anonym_autor Mne sa tvoje zamyslenie nezdá hlúpe, nemyslím, že ide o závisť. My sme akurát minule spomínali na našich rovesníkov, ktorí sa nemuseli tak boriť životom ako my, fakt im všetko padlo od rodičov hotové a zadarmo, objektívne boli bohatí a mali "všetko", mali rodiny, deti. Jeden sa zastrelil, druhý skočil pod vlak, tretí sa obesil. Dodnes nevieme prečo,. Možno to, že sa nemusíš o nič snažiť a nezaziijes tie každodenné pocity z drobných úspechov, posunov vpred, malých vitazstiev, ale aj spoločných prehier, to asi unudi a vedie k frustrácii a potom nastanú biochemické zmeny v mozgu, ktoré vedú k depresii. A možno mali hlboké problémy, ktoré sme my nevideli, tajili ich a svet videl len to pozlátko. Každý človek považuje svoje starosti za najväčšie, až vekom to vníma inak.
@minenkaa ano mas pravdu, hoci ja sa niekedy (cisto filozoficky) zamyslam nad tym, preco je v krajinach s horsimi zivotnymi podmienkami statisticky menej depresii. A pritom je tam bolesti, strachu a choroby viac. Ale ja nie som odbornik, iba rada spajam suvislosti.
@namornicka vieš čo, možno v tých krajinách, kde sú choroby, vojna, strach apod, horšie životné podmienky skratka riešiš prežitie, telo je v stave pohotovosti, bojuje o prežitie, inak funguje. Alebo sa len nevedú štatistiky...
@anonym_autor To by si sa čudovala. Depresia sa nevyhýba nikomu. Nedá sa ani podplatiť. Týka sa ako bohatých tak aj chudobných ľudí. A žiaľ v poslednom období čoraz viac.

@anonym_autor kamoška čo sa tiež lieči na depresiu, keď som sa jej opýtala na dôvod, prečo berie antidepresíva....povedala, že to po babke zdedila, úzkosti, ataky....tak neviem možno to môže byť fakt aj dedičné.