Žije sa na Slovensku skutočne zle?
Vsade čítam, ako sa tu na svk žije zle, aka je tu chudoba, potom idem na pobyt na Oravu a tam v kazdej dedine vystavané chalupy, to iste Liptov, Kysuce. Na cestách uz pomaly každé druhe auto SUV, alebo nove auto. V domácnostiach uz nie jedno auto, ale rovno 2,3. Decko ma 18 rokov a uz šoféruje na aute, ktore je jeho. Idem do obchodného domu, tam vkuse ludia, bývala šéfka otvára uz asi 10ty obchod so znackovymi handrami, ktore nakupis bežne v 40% zľave na webe a ona to predava v plnej cene a ludia to očividne kupujú :D idem do tesca,lidlu a ludia take preplnené kose, ze si vystojim pekny cas v rade. Potom otvorim MK a tu tiež kazdy druhy nick sa rozhorcuje, ze ako moze chlap zarobit len 1500€? Alebo je to len ukážka pred druhými a ludia su tak zadlzeni? A este spomeniem dovolenky. Skoro kazdy druhy clovek ide s celou rodinou na dovolenku k moru a to nestojí 500€. Tak mi Povedzte, žije sa na Slovensku zle?:D
Áno, slušným ľuďom , čo si vážia slobodu, pokrok, spravodlivosť, právny štát, kultúru sa tu žije zle. Každý deň vidia ako mafia rozkladá právny štát, drancuje kultúru, školstvo, zdravotníctvo. Rozkradaju eurofondy, padajú mosty, železnica sa rozpadá. robia depenalizaciu trestných činov, ťahajú nás do ruského vplyvu. Ešte by sa toho našlo nekonecne veľa.
Nie všetko je len o plných bruchach.
Takže ano, niektorým sa žije zle v takejto atmosfére. Toto je najciernejsie obdobie Slovenska a veľa ľudí tomu tlieska
@anonym_autor no za susednými krajinami zaostávame. Vraj nás v ekonomike predbehla už aj Afrika. Takže asi sa nám moc nedarí. Češi sú riadne pred nami. Ale to, že je tu zlá ekonomika tak sa na to netreba vyhovárať. Snažiť sa si situáciu čo najviac zlepšiť. Niekedy sa to naozaj dá. Niekedy bohužiaľ nie. Ináč na úrade práce v B.B. majú v kancelárii na nástenke namiesto roboty zoznam útulkov pre bezdomovcov a číslo na linku dôvery pre dospelých a že samovražda chudobu nevyrieši. Naozaj povzbudivé pre ľudí hľadajúcich si zamestnanie.
Áno, slušným ľuďom , čo si vážia slobodu, pokrok, spravodlivosť, právny štát, kultúru sa tu žije zle. Každý deň vidia ako mafia rozkladá právny štát, drancuje kultúru, školstvo, zdravotníctvo. Rozkradaju eurofondy, padajú mosty, železnica sa rozpadá. robia depenalizaciu trestných činov, ťahajú nás do ruského vplyvu. Ešte by sa toho našlo nekonecne veľa.
Nie všetko je len o plných bruchach.
Takže ano, niektorým sa žije zle v takejto atmosfére. Toto je najciernejsie obdobie Slovenska a veľa ľudí tomu tlieska
@anonym_d89655 tak treba s tym nieco robit,napr.ist volit a volit podla seba.Viac s tym neurobis nic,alebo teda treba zaviest neziskovku a z eu fondov pomahat druhym,pomahat nemocniciam.Angazovat sa v tomto.Frflanim clovek nikdy nic neziska,ani ho stastnejsim nespravi ale vybracne ho da tak dole,ze sa mu bude darit este horsie.
Nie nadarmo sa hovori dopraj a bude ti dopriate.Frfli a budes frflat este viac.
@thirstymonk slovensko patrí medzi krajiny s vyšším daňovo-odvodovým zaťažením v európe... takže až tak veľa krajín kde sa platí viac nebude ... nehovoriac o tom, čo sa svoje človek dostane tam a čo tu ...
a čo sa týka novorodencov - UK má cca rovnaké čísla ako slovensko čo sa týka úmrtnosti novorodencov, dokonca malilinko lepšie čísla...
@oceanahory opýtam sa ta na konkrétne príklady- čím prispieva autorka k horšiemu svojim pozitívnym myslením? Ako ja ako spokojný a šťastný človek zhoršuje situáciu na Slovensku? A čím okrem volieb (ktoré uz aj tak nemajú zmysel lebo každý jeden co sa dostane ku korytu kradne a klame!!!) - ako ja ovplyvniť situáciu?
Nie je to trochu tak, ze práve takí dudrosi s tvojim názorom tu stale prechovávaju typickú Slovensku naturu večne nespokojneho a ududranwho človeka?
@simona20201309 Nie, nesuhlasim s tymto nazorom. Autorka nema pozitivne myslenie. Pokial by ho mala, pisala by o tom, ako sa dobre zije JEJ v nasom state, ale ona opisuje vlastne iba to, ako ona vnima inych, ine rodiny na zaklade nejakeho jej pozorovania...z jej prispevku srsi cista zavist a vlastne aj take zmierenie sa so situaciu, ze vsak dokelu, ak to takto vyzera, tak ja sa uz ani stazovat nebudem, preco by som to robila, ked ostatni maju na drahe dovolenky, nehnutelnosti a pod...ved tu sa zije ocividne dobre.
Neviem, ci ma vsak zmysel vysvetlovat nieco cloveku, co tvrdi, ze volby nemaju zmysel...
Neviem dokonca z akeho dovodu tvrdis, ze ja som "vecny dudros" 😁, ako som pisla vyssie, mne sa tu zije dobre...ale preco by sa mi nemohlo lepsie? Naozaj sa mam zmierit s tymto stavom, ked nasa ekonomika tak upada, az je to na zaplakanie? Pritom sme krajina s takymi moznostami a potencionalom...ved si len vezmime PL, ako je mozne, ze sa im za posledne roky tak ekonomicky polepsilo? Tak ale hlavne, ze my sa tu mame dobre, na volby a protesty sa vykaslime a cakajme na zazrak 👍....
@oceanahory tak nech sa paci, mozes odísť ;) kazdy tu len narieka, nadáva a ukazuje na druhých prstom, ze to kvoli tebe sa tu tak zle žije :D a kto ta tu drzi? Ja mam v rodine viacerých, ktori žili v anglicku, australii, nemecku a vrátili sa naspať. Dokonca známa robi doktorku vo svedsku a tiez nie je moc spokojná. Ci to nebude skor o vas, ze ste vecne nespokojní, uhundrani a chodite len kopat do ludi na tieto fóra a takto si aspon trosku polestit svoje vlastne frustrácie ;)
@anonym_autor to sú také kecy - postavené domy, SUV na cestách.. ešte spomen plne parkoviska, ako ukazovateľ životnej úrovne, ako náš psychopaticky premiér...
Ekonomické ukazovatele hovoria v neprospech Slovenska. Reálne u nás žije početná skupina pracujúcich ľudí ohrozená chudobou a situácia sa zhoršuje..
A že sa ľudia vrátili.. no samozrejme a to z 2 hlavných dôvodov - nedokázali si v zahraničí vytvoriť zázemie, kde by sa cítili "ako doma". Alebo sa vrátili kvôli už existujúcim sociálnym väzbam.
Podľa mňa sa presne 0 ľudí vrátilo z dôvodu, že na Slovensku sa objektívne žije lepšie. Tá predstava je až absurdná...
Inak tvoje uvažovanie je také uzkoprsé, bez nadhľadu, kritického myslenia, bez vyhodnotenia komplexného obrazu, také... typicky slovenské.
@thirstymonk slovensko patrí medzi krajiny s vyšším daňovo-odvodovým zaťažením v európe... takže až tak veľa krajín kde sa platí viac nebude ... nehovoriac o tom, čo sa svoje človek dostane tam a čo tu ...
a čo sa týka novorodencov - UK má cca rovnaké čísla ako slovensko čo sa týka úmrtnosti novorodencov, dokonca malilinko lepšie čísla...
@biba_18 mali by sme to urobit ako v USA,nerobis,neplatis to ich zaujimave zdravotne poistenie,nedostanes ziadnu zdravotnu strarostlivost,ani tu zakladnu zivot zachranujucu.Proste ta vyhodia z nemocnice a mozes aj na ulici zomriet.
Tento system by sa mnohym velmi pacil.
Autorka, najväčšiu chybu vidim v tom, ze si vsimas len tých, co sa podla teba maju dobre. U nas v meste je skor takých, co prezivaju z mesiaca na mesiac, mozno by si si tu viac vsimala ich.
Zarabame slabý priemer, spolu mame okolo 2500e príjem, dve deti , hypo, spotrebak, drahé poistky, 3 auta, ale z toho 2 vyše 20rocne, z toho jedno ma syn 18r.
Nerozhadzujeme sa moc ale zase ani sa neobmedzujeme príliš. Bezhlavo nenakupujeme. Sporime aj detom.
To novšie auto splacame. Kazdy vidi, ze mame nove auto, kúpili sme pozemok. Pozemok za úspory, auto na splátky...to nie je, ze sa mame super dobre.
@simona20201309 Nie, nesuhlasim s tymto nazorom. Autorka nema pozitivne myslenie. Pokial by ho mala, pisala by o tom, ako sa dobre zije JEJ v nasom state, ale ona opisuje vlastne iba to, ako ona vnima inych, ine rodiny na zaklade nejakeho jej pozorovania...z jej prispevku srsi cista zavist a vlastne aj take zmierenie sa so situaciu, ze vsak dokelu, ak to takto vyzera, tak ja sa uz ani stazovat nebudem, preco by som to robila, ked ostatni maju na drahe dovolenky, nehnutelnosti a pod...ved tu sa zije ocividne dobre.
Neviem, ci ma vsak zmysel vysvetlovat nieco cloveku, co tvrdi, ze volby nemaju zmysel...
Neviem dokonca z akeho dovodu tvrdis, ze ja som "vecny dudros" 😁, ako som pisla vyssie, mne sa tu zije dobre...ale preco by sa mi nemohlo lepsie? Naozaj sa mam zmierit s tymto stavom, ked nasa ekonomika tak upada, az je to na zaplakanie? Pritom sme krajina s takymi moznostami a potencionalom...ved si len vezmime PL, ako je mozne, ze sa im za posledne roky tak ekonomicky polepsilo? Tak ale hlavne, ze my sa tu mame dobre, na volby a protesty sa vykaslime a cakajme na zazrak 👍....
@oceanahory nerada by som v tejto téme zasla az do politiky, ale ty naozaj este veríš sľubom ktoré nám davaju pred voľbami? Samozrejme ze sme sa mohli mať lepšie. Nebyť tych psychopatov vo vláde mohli sme byt tam kde su dnes Švajčiari
Treba povedať aj B, že väčšina ľudí na Orave mukluje v zahraničí, aby mali na tie autá, domy,… jesť potrebujeme snáď všetci, avšak zvyčajne sú plné obchody a nákupné koše len okolo 15teho (prečo asi). 18 ročné decko na vlastnom aute buď dealuje drogy alebo celé leto robí ako posledná handra v zahraničí. 🙄. Dovolenka stojí aj 500€, keď to človek vie, nehovoriac o tom, že kopec ľudí si berie na dovolenku spotrebaky… 🤷🏼♀️ pozlátko na oko vyzerá dobre, realita je často inde.
@anonym_d89655 tak treba s tym nieco robit,napr.ist volit a volit podla seba.Viac s tym neurobis nic,alebo teda treba zaviest neziskovku a z eu fondov pomahat druhym,pomahat nemocniciam.Angazovat sa v tomto.Frflanim clovek nikdy nic neziska,ani ho stastnejsim nespravi ale vybracne ho da tak dole,ze sa mu bude darit este horsie.
Nie nadarmo sa hovori dopraj a bude ti dopriate.Frfli a budes frflat este viac.
@anonym_5e70ba
Autorka sa pýtala, ze ci sa tu žije dobre. A ja odpovedám, že to nie je len o plných bruchach,
ale aj o iných veciach. Podnikateľské prostredie, bezpecnost, právny štát, vzdelanie, kultúra, dostupnosť zdravotnej starostlivosti atď.
Korupcia, rozkradanie, rodinkarstvo, papalasizmus vládne v tomto štáte. Takže slusnemu cloveku s hodnotami sa tu dobre nežije .
Neboj sa , ja nefrflem, mám sa dobre - finančne, ale na Slovensku sa mi nežije dobre.
@oceanahory nerada by som v tejto téme zasla az do politiky, ale ty naozaj este veríš sľubom ktoré nám davaju pred voľbami? Samozrejme ze sme sa mohli mať lepšie. Nebyť tych psychopatov vo vláde mohli sme byt tam kde su dnes Švajčiari
@simona20201309 Okej takze tvoja teoria je vlastne co? Neist na volby, zmierit sa s cimkolvek co pride, lebo vsak tak ci tak to bude vzdy politicky na hovno a vlastne nech si robia co chcu s nami lebo v konecnom dosledku je to jedno lebo sa nic nezmeni? Budme radi, ze sa mame aspon takto "dobre" a modli me sa aby sme sa nemali horsie? 😅 Ano toto je presne opis ekonomicky zdraveho statu s narodom, ktory veri v lepsiu buducnost aspon pre svoje deti. Ja sa ani necudujem pri takomto pristupe, ze si aktualna vlada moze robit co chce...ved vsak nas narod sa ma "dobre" a nic ine neriesia.
Ako komu a ako kde, nám po finančnej stránke nie, ani ľuďom v mojej bubline, keďže žijem v hlavnom meste a som obklopená ľuďmi podobnými mne, ale namiesto turisticky vychytených miest sa skús pozrieť v hladových dolinách... štatistiky hovoria jasne, veľké percento ľudí žije na hranici chudoby resp. v chudobe a toto percento neustále rastie... a potom je tu tá druhá stránka veci, to že je to tu jedno veľké Kocúrkovo a človek sa pomaly až hanbí za to kde žije... z tohto hľadiska, keby tu obaja nemáme rodičov, ktorí nás potrebujú, nevrátili by sme sa...
Takto... ja mam pocit, ze na Slovensku je v prvom rade tvrdo zakorenene take malomestiactvo. Takmer kazdy sa chce pred tym druhym ukazat, ze na to ma. My sme v zahranici a ano, sme tu spokojni. Nezilo sa nam zle ani na Slovensku, ale v zahranici mi je lepsie. Odisli sme uz davno, primarne kvoli tomu malomestianskemu a kratkozrakemu zmyslaniu. Vzdy, ked sa vratime na par dni na Slovensko, nestacim sa divit - takmer kazdy chodi v znackovom obleceni (tak, aby tie znacky bolo vidno, nevadi, ze vyzeram jak kolotocar), kazda druha ma napichane pery (nic v zlom, ale u nas o takych hovori, ze su to k*vy z vychodnej Europy), takmer kazdy ma viac aut na dvore a drahsich znaciek a tak dalej. Ono je to celkom smutne, nakolko vacsina ma vsetky tieto veci na uver. Kedysi som pracovala v banke, neskor u exekutora a nestacila som sa divit, co vsetko ludia beru na uver a najma, ako im je totalne u prdele, ze ten uver neskor nesplatia.
U nas na ulici stoja asi 3 drahsie auta, zvysok je totalny priemer. Ano, aj u nas sa vyskytne zenska s napichanymi perami, ale stretnem taku raz tyzdenne (na SK niekolko denne) a mam pocit, ze ludia tu nemaju potrebu ukazovat handrami, ze su nieco viac - kazdemu je viacmenej jedno, co ma ten druhy oblecene. Pritom, pozname sa so susedmi, vieme o sebe, v akej oblasti pracujeme, dokazeme si vydedukovat vzajomne, v akej asi cenovej hladine sa pohybuju nase platy. Ale nikto nema potrebu dokazovat si, ze je nieco viac.
Btw, ak by som nebola odisla v minulosti zo Slovenska, urcite by som odisla teraz. Nedokazala by som sa preniest cez to, ze demokracia tam pomaly, ale iste umiera a ze krajina je tak hlboko strcena v ruskom zadku. Sice cely svet smeruje do kravskej riti, ale to, co sa deje aktualne na Slovensku, by bola pre mna osobne konecna.
Ja si myslím ze sa tu nežije zle, aj keď ja som skromná, mame síce 2 ale 15rocne auta pretože sa bez nich nepohneme, mame síce velky dom takže si každý myslí no ti sú zazobani a pritom má len pár kusov nábytku pretože na žiadny nemáme...na dovolenke sme neboli asi 5 rokov, áno do nákupných centier chodíme lebo deti stále niečo potrebuju a stále zháňame niečo v tých lacných reťazcoch.. aj v tescu ma môžeš stretnúť s plným košíkom pretože pre 4 clennu rodinu na týždeň aj viac keď sú akcie toho treba pomerne dosť keď stále varím a stravujeme sa každý deň z domu...takže pre niekoho môj život luxus, pre niekoho bieda( pretože veľká hypo, brana v case keď sme sa mali dobre, mali 3 príjmy)...lenže život je nepredvidatelny, z 3 fajn príjmov ostal 1 podpriemerny a sme v keli...ale niekto aj tak vidí len vsak mate dom, 2 auta a plný kos v tescu..
@anonym_5e70ba
Autorka sa pýtala, ze ci sa tu žije dobre. A ja odpovedám, že to nie je len o plných bruchach,
ale aj o iných veciach. Podnikateľské prostredie, bezpecnost, právny štát, vzdelanie, kultúra, dostupnosť zdravotnej starostlivosti atď.
Korupcia, rozkradanie, rodinkarstvo, papalasizmus vládne v tomto štáte. Takže slusnemu cloveku s hodnotami sa tu dobre nežije .
Neboj sa , ja nefrflem, mám sa dobre - finančne, ale na Slovensku sa mi nežije dobre.
@anonym_d89655 no ved ti pisem,ako mozes pomoct,a prispiet aby sa tu zilo lepsie.
Rodinkarstvo mame slovaci v krvi,viem o com pisem.Bez toho,ako bezny clovek nemas sancu v mnohych smeroch.Je to tak.
@anonym_5e70ba
@anonym_d89655 keby si mala moznost,ze svojmu probuznemu pomozes s lepsim prac.miestom no neurobila by si to pre neho,alebo pre vlastne dieta???Urobila,aby sa malo lepsie,ze???A uz hovorime o rodinkarstve.
Takto... ja mam pocit, ze na Slovensku je v prvom rade tvrdo zakorenene take malomestiactvo. Takmer kazdy sa chce pred tym druhym ukazat, ze na to ma. My sme v zahranici a ano, sme tu spokojni. Nezilo sa nam zle ani na Slovensku, ale v zahranici mi je lepsie. Odisli sme uz davno, primarne kvoli tomu malomestianskemu a kratkozrakemu zmyslaniu. Vzdy, ked sa vratime na par dni na Slovensko, nestacim sa divit - takmer kazdy chodi v znackovom obleceni (tak, aby tie znacky bolo vidno, nevadi, ze vyzeram jak kolotocar), kazda druha ma napichane pery (nic v zlom, ale u nas o takych hovori, ze su to k*vy z vychodnej Europy), takmer kazdy ma viac aut na dvore a drahsich znaciek a tak dalej. Ono je to celkom smutne, nakolko vacsina ma vsetky tieto veci na uver. Kedysi som pracovala v banke, neskor u exekutora a nestacila som sa divit, co vsetko ludia beru na uver a najma, ako im je totalne u prdele, ze ten uver neskor nesplatia.
U nas na ulici stoja asi 3 drahsie auta, zvysok je totalny priemer. Ano, aj u nas sa vyskytne zenska s napichanymi perami, ale stretnem taku raz tyzdenne (na SK niekolko denne) a mam pocit, ze ludia tu nemaju potrebu ukazovat handrami, ze su nieco viac - kazdemu je viacmenej jedno, co ma ten druhy oblecene. Pritom, pozname sa so susedmi, vieme o sebe, v akej oblasti pracujeme, dokazeme si vydedukovat vzajomne, v akej asi cenovej hladine sa pohybuju nase platy. Ale nikto nema potrebu dokazovat si, ze je nieco viac.
Btw, ak by som nebola odisla v minulosti zo Slovenska, urcite by som odisla teraz. Nedokazala by som sa preniest cez to, ze demokracia tam pomaly, ale iste umiera a ze krajina je tak hlboko strcena v ruskom zadku. Sice cely svet smeruje do kravskej riti, ale to, co sa deje aktualne na Slovensku, by bola pre mna osobne konecna.
@anonym_16b5ba Presne si to vystihla. Moji zahranicni kolegovia alebo korejsky kolegovia manzela, ked sa 1x ocitli v nasom mensom meste, tak sa s uzasom a nepochopenim pytali, ci su tu vsetcia bohati, kedze si inak nevedia vysvetlit, preco vidia vsade ludi jazdit na luxusnych a drahych autach 😅. To u nas je taky trend, ze sice maju mnohi auta za tisice, ale potom ledva auto natankuju....
ty si ako jeden nemenovany politik ked tu bol 🙈
na kysuciach, orave preto maju velky chalupy, lebo viacerí zijú generacne spolu. druha vec tam ludia varia nechodia poreštikach. a tym aj usetria.
a ked stavaju domy tak jeden druhemu pomoze, tam este existuje sudrznost hlavne na orave.
dalsia vec opytaj sa kde ich rodicia dedovia robili.. chodili na zapad makat, kopec na tyzdnovkach a napriklad v cechach v zeleziarniach... plus makaju na polickach., to uz mas im len co zavidiet to naozaj...
@anonym_d89655 keby si mala moznost,ze svojmu probuznemu pomozes s lepsim prac.miestom no neurobila by si to pre neho,alebo pre vlastne dieta???Urobila,aby sa malo lepsie,ze???A uz hovorime o rodinkarstve.
@anonym_5e70ba ano, keby bolo kompetentné túto prácu robiť tak v rodinnej firme áno. Len tu hovoríme že sa tu obsadzujú miesta v štátnom aparáte nekompetentnymi, v niektorých prípadoch až tupymi ľuďmi, ktorí len rozkradajú zdroje, nicia, nič neposuvaju dopredu a to všetko z penazi daňových poplatníkov. A takto si obsluzia celú rodinu, susedov , známych. A stat je v troskách, rozkradnuty, vybyvany.
Nechápem ako toto niekto tolerovať a písať že je to normálny stav.
@jana500 aky je to rozdiel???Ludia musia zacat od seba,inak sa nic nezmeni.Takze aj ty si za rodinkarstvo,tak moc sa nelisis od nich.Tiez nedas sancu beznemu cloveku ale uprednostnis rodinu a znamych.
Žije sa tu stále dobre. Ak človek pracuje, má všetko, čo potrebuje - časom, nie hneď. Politiku neriešim, nevidím zmysel v kuse tu nadávať na Fica a neverím, že po ňom prídu lepší. Ani v jednom štáte v zahraničí sa mi nepáčilo a nežili by sme si tak dobre ako tu. Máme tu dom, byt na prenájom, auto, deti majú školy stále zadarmo a aj k lekárom sa dostaneme. Dlhy nemáme, len menšiu hypotéku. V Anglicku to bolo oveľa horšie. Sme tu spokojní. A vyhovuje nám aj mentalita Slovákov.
A netreba tu stále omieľať ako žijú slobodné matky, invalidi a ľudia, ktorí opatrujú a podobne. Slobodné matky si svoj život zariadili samé a invalidi a opatrovatelia neprodukujú nič pre spoločnosť, tak nevidím dôvod, aby z nej nadštandardne profitovali. Stále im je dobre a poberajú peniaze za nič. Prv nech sa začnú sťažovať, nech sa zamyslia, kde by im štát toľko platil celý život.
Žije sa tu stále dobre. Ak človek pracuje, má všetko, čo potrebuje - časom, nie hneď. Politiku neriešim, nevidím zmysel v kuse tu nadávať na Fica a neverím, že po ňom prídu lepší. Ani v jednom štáte v zahraničí sa mi nepáčilo a nežili by sme si tak dobre ako tu. Máme tu dom, byt na prenájom, auto, deti majú školy stále zadarmo a aj k lekárom sa dostaneme. Dlhy nemáme, len menšiu hypotéku. V Anglicku to bolo oveľa horšie. Sme tu spokojní. A vyhovuje nám aj mentalita Slovákov.
A netreba tu stále omieľať ako žijú slobodné matky, invalidi a ľudia, ktorí opatrujú a podobne. Slobodné matky si svoj život zariadili samé a invalidi a opatrovatelia neprodukujú nič pre spoločnosť, tak nevidím dôvod, aby z nej nadštandardne profitovali. Stále im je dobre a poberajú peniaze za nič. Prv nech sa začnú sťažovať, nech sa zamyslia, kde by im štát toľko platil celý život.
@anonym_9fb7ff ty si dobre mimo, slobodne matky si to zariadili same ? a ako prosim ta ? ze nejaka rodina vychovala syna lajdaka ?
a ano mame este šťastie zdravotnictvo zadarmo ako sa to vezme ale je pravda že nemusime si platit zdravotne zo svojho. ako aj skoly.
A opatrne zo slovami ohladom invalidov, lebo dnes si zdrava a zajtra na voziku a nebude mat ti kto ani zadok utriet. Nebudes mat na rehabilitacie tak potom budes inak hovorit...
Ludia chodia zarobit do zahranicia a potom si tu zo zarobeneho postavia domy. Zivotna uroven sa tu zvysila vdaka eu, nie vdaka 4 neschopnym a skorumpovanym vladam Fica. Ten sa iba vezie a kradne ako Orban. Ludia sa zo zahranicia vracaju nie kvoli tomu, ze je tu lepsie, ale preto ze su tu doma a maju tu rodiny. Plus kopec ludi sa tu ma nadpriemerne dobre preto, lebo vydrbavaju so systemom(neplatia odvody a dane), na ktorom sa potom ale chcu prizivit. Dochodkove systemy na zapade funguju (priemerny dochodok(2200-3000 eur), kym tu dochodkovy system krachuje (priemerny dochodok 700 eur a soc.poistovna napriek nizkym dochodkom ma dnes rocny schodok 3 miliardy eur). A problem bude narastat, ked husakove deti pojdu do dochodku.
Hudba na Titanicu uz prestava hrat, ale niektori tu este stale tancuju.
@anonym_autor dom na hypo, auta na leasing, potraviny kupovat musis, ked je akcia vezmes hned viac naraz.
Naozaj potrebujes, aby sme dosli do bodu, ked budes vidiet opadavajuce omietky, pokazene auta, prazdne obchody?
Lebo vtedy uz budeme daleko, daleko, daleko za tym bodom, kedy zacala chudoba. Ta zacina este dlho predtym, ako sa naplno ukaze.
Ked ju vidis, to uz sa ruca system ako domino.
Aj nemocnice sa neopravovali 30 rokov a mohla si su povedat - Vsak drzia, nie? Co im chyba? Naco investovat?
A potom sa to zacalo ukazovat.
A teraz horia stoky budov nemocnic, co by potrebovali nutne ihned okamzite opravy, renovacie, vybavenie, atd, atp.
To ze su tu ludia ekonomicky nedovzdelani, ze maju stracie ocka a bling-bling veci su u nich na prvom mieste (ukazat sa, navodit falosny dojem prosperity pred okolim a sebe pocit, ze na to maju a o nic sa neukracuju) - to nie je znak prosperujuceho statu.
Ani to, ze sa snazia neplatit dane/odvody, aby daco viac usetrili pre seba.
Lebo keby sli striktne podla zakonov, tak im stat poberie dve tretiny.
A keby za to aspon videli vysledky od vlady pre obcanov - ale vidia len rozkradanie.
Toto tu je Potemkinova dedina, s kulisami fejkovej proserity, za ktorymi opadavaju stare domy.
Na toto vazne nedokazes prist vlastnym sedliackym rozumom z vystudovanym na Vysokej skole zivota?!
@jana500 aky je to rozdiel???Ludia musia zacat od seba,inak sa nic nezmeni.Takze aj ty si za rodinkarstvo,tak moc sa nelisis od nich.Tiez nedas sancu beznemu cloveku ale uprednostnis rodinu a znamych.
@anonym_5e70ba VZDY a za kazdych okolnosti uprednostnim svoje deti. Je mi jedno v akej situacii a ci sa to tebe paci. Je to spolocensky zdrave? Asi nie. Ale uprednostnit cudzieho, dopriat radsej cudziemu ako svojmu dietatu, ide za mna proti materinskemu pudu. A nemam vycitky.
Skuste spomenut, aka je uroven v domovoch dochodcov, ze tam nie su volne miesta a ze stoja ovela viac, ako si ten dochodca dovoli zaplatit zo svojho priemerneho dochodku (700 eur, lepsi domov dochodcov stoji 1000-1500 eur).

@anonym_autor Ja vzdy tvrdim, ze sa nam tu nezije zle, ale mohlo by sa nam tu zit OMNOHO lepsie, ale ludia s pristupom ako ty, to zial nikdy nedopustia...
@oceanahory opýtam sa ta na konkrétne príklady- čím prispieva autorka k horšiemu svojim pozitívnym myslením? Ako ja ako spokojný a šťastný človek zhoršuje situáciu na Slovensku? A čím okrem volieb (ktoré uz aj tak nemajú zmysel lebo každý jeden co sa dostane ku korytu kradne a klame!!!) - ako ja ovplyvniť situáciu?
Nie je to trochu tak, ze práve takí dudrosi s tvojim názorom tu stale prechovávaju typickú Slovensku naturu večne nespokojneho a ududranwho človeka?