icon

Žije sa na Slovensku skutočne zle?

30. mar 2026

Vsade čítam, ako sa tu na svk žije zle, aka je tu chudoba, potom idem na pobyt na Oravu a tam v kazdej dedine vystavané chalupy, to iste Liptov, Kysuce. Na cestách uz pomaly každé druhe auto SUV, alebo nove auto. V domácnostiach uz nie jedno auto, ale rovno 2,3. Decko ma 18 rokov a uz šoféruje na aute, ktore je jeho. Idem do obchodného domu, tam vkuse ludia, bývala šéfka otvára uz asi 10ty obchod so znackovymi handrami, ktore nakupis bežne v 40% zľave na webe a ona to predava v plnej cene a ludia to očividne kupujú :D idem do tesca,lidlu a ludia take preplnené kose, ze si vystojim pekny cas v rade. Potom otvorim MK a tu tiež kazdy druhy nick sa rozhorcuje, ze ako moze chlap zarobit len 1500€? Alebo je to len ukážka pred druhými a ludia su tak zadlzeni? A este spomeniem dovolenky. Skoro kazdy druhy clovek ide s celou rodinou na dovolenku k moru a to nestojí 500€. Tak mi Povedzte, žije sa na Slovensku zle?:D

Strana
z6
sara07
Včera o 08:32
@anonym_autor

@oceanahory tak ty si uplne vedla, ak si nepochopila, ze moj prispevok bol ustipacny a nebol absolútne pisany zo zavisti. Ja narazam na vecne diskusie, kopanie okolo seba, osočovanie ( hlavne od jednej skupiny obyvateľstva, na tu druhu, ze kvoli nim sa tu mame zle, lebo tolko ludi si zvolili to, co si zvolilo
A vy chudence vzdelane, musite trpieť na slovensku tuto plebs. Resp. Mate kadejakých známych v zahraničí a vyhovarate sa na nich, ze aki šikovní ludia poodchadzali. Ale to, ze si tu chodia robit zuby, chodia na operácie rozne, to uz nespomeniete :D lebo to sa vam nehodí :D cela EU je teraz dost zle na tom, nakoľko sa pomáha Ukrajine, vdaka progresivnej politike v europarlamente. Treba si pozriet, kto je tam pri moci a preco je zrazu v celej EU čoraz horšie ;) a som zabudla, lebo Fico vlastne za to moze 🙂

@anonym_autor čiže podla teba je uplne v poriadku že ukrajina zanikne a bude dalšia sučast ruska a ked to nebude stačit, slovensku sa stane tiež dalšou ruskou guberniou, oprašime ruské učebnice , však do pohody podla teba
alebo madari si zmyslia že ked rusi môžu tak si dolnu čast zoberu .. platí ten isty vzorec alebo len ked to vyhovuje

oceanahory
Včera o 08:40
@sara07

@anonym_autor čiže podla teba je uplne v poriadku že ukrajina zanikne a bude dalšia sučast ruska a ked to nebude stačit, slovensku sa stane tiež dalšou ruskou guberniou, oprašime ruské učebnice , však do pohody podla teba
alebo madari si zmyslia že ked rusi môžu tak si dolnu čast zoberu .. platí ten isty vzorec alebo len ked to vyhovuje

@sara07 To nic..."hlavne ze sa mame dobre", ved inde sa maju horsie 😮‍💨😅.

anonym_1d0b20
Včera o 09:32
@anonym_e3ece8

@anonym_1d0b20 Nemusis donekonecna predomnou obhajovat svoje nemoralne spravanie. Ja, aj ostatne uzivatelky, sme si o tebe uz urobili obrazok.

@anonym_e3ece8 Samozrejme, nemusím 🙂. Ale nakoľko si do mňa skákala a písala nepravdy, tak som to uznala za vhodné. Asi to tým ukončíme.

anonym_097168
Včera o 09:58

@anonym_autor Áno, milujem Slovensko. No mám isté výhrady. Kto je šikovný a chce sa mať dobré, nájde si prácu, kde zarobí a ak mu je málo, vezme si ešte nejakú dodatočnú prácu, či brigádu. Nemáme sa zle, máme 2 auta, dom, chalupu... No nadávam aj ja, ale skôr na hospodárenie štátu, na naše diaľnice a cesty, že diaľnica v nedohľadne, že cesty sú sami výtok, že u lekára sa čaká aj 6 mesiacov za vyšetrením, že Kaliňák dal do Kukurice neskutočné peniaze, ktoré sa dali použiť na detskú onko, aby to detičky a rodičmi lepšie zvládali, že je málo predškolských zariadení, že o starých ľudí je zle postarané, že ....Toto mi vadí, takto nechcem žiť, ale nič s tým nespravím len ja sama.

nominativ
Včera o 10:07

Ja tvrdím, že Slováci majú veľkú schopnosť vyžiť, ak to vedia. Keď som bola v Nemecku a v obchode som skoro plakala, lebo všetko lacnejšie, premýšľala som nad tým, že sme vlastne dobrí a bola som skoro až hrdá. 😆 Už aj v cenách reštauračných a ubytovacích sme na podobnej úrovni, s platmi diametrálne odlišnými. Keď som sa zastavila pri výkladoch realitných kancelárií, rovnako mi to neprišlo až tak extrémne.

Za mňa sme vždy vedeli nejako vyžiť, záležalo to od šikovnosti. A asi aj vychcanosti. Máme to v génoch.

anonym_e3ece8
Včera o 11:39
@anonym_1d0b20

@anonym_e3ece8 Samozrejme, nemusím 🙂. Ale nakoľko si do mňa skákala a písala nepravdy, tak som to uznala za vhodné. Asi to tým ukončíme.

@anonym_1d0b20 ale zjavne mas dokola tu potrebu, pretoze sama vies, ze to co robis je neeticke a navyse nezakonne. A tvoja donemoty omielana fraza "zivot neni spravodlivy" - prepac ale zivot neni spravodlivy mozes hovorit v situacii ked sa niekto narodi krasny, bohaty a zdravy a druhy sa narodi chudobny a chory. Ano, vtedy zivot neni spravodlivy. Ale dosadzovat svojich rodinnych prislusnikov na verejne funkcie pomocou namieru vytvorenych vyberovych konani nema nic spolocne so zivotom a jeho spravodlivostou. Je to prachaproste porusovanie zakona.
Ked pojdes kradnut do obchodu pre svoje deti, tiez to bude v ramci tvojho svetonazoru v poriadku? Predavacke povies sorry, ze to musis za nas zaplatit ale zivot neni spravidlivy?
Na tvojom mieste by som uz radsej nic nepisala lebo ozaj len dokazujes aka si v principe jednoducha osoba.

biba_18
Včera o 11:42

@anonym_e3ece8 nie, nie je jednoduchá. ale nemorálna ...

anonym_61f6f6
Včera o 12:02
@oceanahory

@sara07 To nic..."hlavne ze sa mame dobre", ved inde sa maju horsie 😮‍💨😅.

@oceanahory prečo cestuješ cez Vianoce do zahraničia a na iné vylety veď podpor Slovensko

oceanahory
Včera o 12:10
@anonym_61f6f6

@oceanahory prečo cestuješ cez Vianoce do zahraničia a na iné vylety veď podpor Slovensko

@anonym_61f6f6 Verim, ze sa ti moj profil pacil a poriadne si sa zabavila, kym si si ho preskrolovala az do decembra 😅🤗❤️. A teda pockaj teraz nemam chodit na vylety nikde alebo len do zahranicia? 😁 Mimochodom castejsie chodime na vylety v ramci SK...ale to je v konecnom dosledku jedno a vobec nechapem co maju nase vylety spolocne s aktualnym stavom nasho statu 😅?

anonym_6c144c
Včera o 12:52
@sara07

@sara07 to sú somariny

sara07
Včera o 14:28
@anonym_6c144c

@sara07 to sú somariny

@anonym_6c144c v 68 bola čo hromadná halucinácia
, krym ? to vôbec také uzemie ani nebolo 😂

anonym_6c144c
Včera o 14:29
@sara07

@anonym_6c144c v 68 bola čo hromadná halucinácia
, krym ? to vôbec také uzemie ani nebolo 😂

@sara07 nevkladaj mi do úst, čo som nepovedala.
Somarina je to strašenie.

sara07
Včera o 14:43
@anonym_6c144c

@sara07 nevkladaj mi do úst, čo som nepovedala.
Somarina je to strašenie.

@anonym_6c144c však o tom že naspäť bude sovietsky zväz ako dakedy hovori priamo rusko,
aké strašenie ? ako dlho sa vravelo o kryme , obsadili ho obsadili
potom že bude mier a už nič viac
je teraz vojna na ukrajine , je
požaduje rusko aj nedobyté uzemia za svoje za cenu mieru ? požaduje , chce rusko ukončit vojnu , nevyzera to

anonym_6ae441
Včera o 18:35
@bykaterina

@anonym_6ae441 prosím ťa nemám 30 rokov aby som nevedela ako sa safarilo. Ako sa stávali domy, fľaša páleného alebo vybavenie niečoho iného a už bola tatrovka piesku inde. Vieš aké bolo heslo? Kto neokrada štát okráda svoju rodinu... A tie teraz staré byty čo majú hodnota nula tak s a predávajú cez 150 tisíc euro.

@bykaterina Ešte po smrti rodičov sme našli kartónovu krabicu s faktúrami za materiál a služby použité pri výstavbe nášho domu.Jedine,co bolo "zadarmo,,boli pomocné stavebné práce.Do uvodzoviek som dala, lebo to bola navratna pomoc.O hodnote a životnosti bývalých druz.bytov by sa dalo polemizovat, ale faktom je, že ich terajší dôchodcovia nemali ani zadarmo,ani za pár supov.Ano, boli podniky, ktoré si udržali zamestnancov pomocou bývania, ale nemôžeme tvrdiť, že každý prišiel k bývaniu takto... práve tak nemôžeme tvrdiť,ze každý kradol a tak si zabezpečoval bývanie, potreby rodiny.

bykaterina
Včera o 19:45
@anonym_6ae441

@bykaterina Ešte po smrti rodičov sme našli kartónovu krabicu s faktúrami za materiál a služby použité pri výstavbe nášho domu.Jedine,co bolo "zadarmo,,boli pomocné stavebné práce.Do uvodzoviek som dala, lebo to bola navratna pomoc.O hodnote a životnosti bývalých druz.bytov by sa dalo polemizovat, ale faktom je, že ich terajší dôchodcovia nemali ani zadarmo,ani za pár supov.Ano, boli podniky, ktoré si udržali zamestnancov pomocou bývania, ale nemôžeme tvrdiť, že každý prišiel k bývaniu takto... práve tak nemôžeme tvrdiť,ze každý kradol a tak si zabezpečoval bývanie, potreby rodiny.

@anonym_6ae441 ty to berieš paušálne že všetci. Ale mi nehovor že si nemalá v okoli že kuchárka dotrepala domov jedlo, ten čo robil a tehlami že nedostával úplatky, a tak by som.mohla pokračovať.
A to že ty si našla nejaké bločky neznamena že to tak majú všetci a všetko malo na bloček. Pointa toho komentára bola úplne inde ale ty si si vybrala iba toto a pointa to ušla.

Strana
z6