Zrkadlo verzus fotka. Čo ukazuje pravdu o vzhľade?
Niekedy ráno sa na seba pozriem a vravím si, že fajn, môže byť. A potom sa uvidím na fotke a som zhrozená! Tak neviem, čomu veriť... Snáď som len nefotogenicka. Lebo potom už môžem byť len škaredá.
No veď sa ukáž a My ťa zhodnotime
@anonym_autor ty si hlavne sprosta ked ta taketo debiliny trapia.
@anonym_autor Tazko povedat, ci v tomto existuje nejaka realita. Kazdy ta podla mna vidi inac a zavisi to od toho, ako sa pohybujes, rozpravas, aku mas mimiku atd. plus este od vkusu a naladenia dotycneho. Najlepsie je to uzavriet tak, ze si pekna a hotovo, neoplati sa tym trapit.
@autumn1 fotky skresluju teda velmi, zrdkadlo urcite tak neskresluje.
v zrkadle je obraz zivy, hybeme sa pred nim, nas vzhlad nie ej nehybny obraz,a le aj vnimanie detailov pri pohybe, iny uhol pohladu vytvara iny dojem, kazdy cm pohybu dotvara iny obraz o nasom vzhlade. nas obraz tak nie ej staticky,a ko na foto a
preto vnimanie obrazu v zrkadle je ovela komplexnejsie v porovnani s fotkou.
teda nehovorim o krviom zrdkadle, ale kvalitnom.
@majamat v zrkadle vidis uplne nieco ine ako vidia ludia realne, povedat ze zrkadlo neskresluje ked vlastne ta ukazuje v podstate uplne inak je dobra hlupost 🙂
@anonym_autor ty si hlavne sprosta ked ta taketo debiliny trapia.
@anonym_e7632b mňa to netrápi, len som zvedavá, ako to vnímajú iní. Nemyslím, že je to znak toho, že by som bola sprostá.
Povie mi niekto, prečo vyzerám na teamse hrozne? V zrkadle aj na foto som spokojna ale cez ten teams otras 🙂
@majamat v zrkadle vidis uplne nieco ine ako vidia ludia realne, povedat ze zrkadlo neskresluje ked vlastne ta ukazuje v podstate uplne inak je dobra hlupost 🙂
@binarypete lenze tu nejde len o to co vidis,a le aj o tvoj dojem z toho co vidis. a teda dobre, zrkadlo skresluje,a le rozhodne ovela ovela menej nez foto.
tvrdit, ze na foto vidno, to co vidia iny, to je blbost, lebo fotka skresluje detily, osvetlenie moze urcite casti tvare a postay zvyraznovat, cipotlacat, skresluje farby urcite vrasky nevidno. tak isto ma iny vidia v zrkadleako sa vidim sama, ale moj dojem z toho obrazu moze byt iny, ako dojem ostatnych ludi. a toto plati aj pre fotku.
a teda fotky z mobilov su uplne skreslene. robila som fotky makeupu a aj ked kazdy mobil ma iny fotak, ten moj napr robi divne fotky, akoby boli niektore casti divne rzziadrene, cervena je castokrat prilis silno vytiahnuta, v zavislosti od osvetlenia a aj snimanych farieb su farby ladene do roznych odtienov. niekedy je fotka prilis dozlta, inokedy modrasta a pod.
robila som fakt strasne vela fotiek makeupov a teda niekedy ani za svet urobit normalnu foto. ked bolo pdo mrakom, bolo to ine, aj cez leto, ci po prechode do ejsene boli fotky ine, ked som prestriedala digi fotak za mobil, neskor za iny mobil, zakazdym kazdy fotak robil ine fotky. fotkay skresluju neskutocne.
v zrkadle je obraz zivy, hybeme sa pred nim, nas vzhlad nie ej nehybny obraz,a le aj vnimanie detailov pri pohybe, iny uhol pohladu vytvara iny dojem, kazdy cm pohybu dotvara iny obraz o nasom vzhlade. nas obraz tak nie ej staticky,a ko na foto a
@majamat to nevylučuje fakt, že zrkadlo dáva zrkadlový obraz, teda v realite nás ľudia nevnímajú ako my samých seba v zrkadle. Nikto nemá zrkadlový zrak, fotka (alebo video ak ti ide o hýbanie sa) nám ukáže tak ako nás vidia ostatní.
@majamat to nevylučuje fakt, že zrkadlo dáva zrkadlový obraz, teda v realite nás ľudia nevnímajú ako my samých seba v zrkadle. Nikto nemá zrkadlový zrak, fotka (alebo video ak ti ide o hýbanie sa) nám ukáže tak ako nás vidia ostatní.
@autumn1 ale ty miesas 2 veci dokopy.vnimanie inych a mnimanie seba su 2 rozdielne veci, nesuvis to s tym,c o vnimame. cize jedno je kto vnim a druhe je coi vnima.
nech vnimam cikolvek, vzdy to mzem vnimat inak,a ko niekto iny.
to, ze obraz v zrkadle je obrateny - zrkadlovy predsa nema ziadny vyznam. keby stoji niekto blizko zrkadla a pozera sa na mna, tiez ho vnima zrkadlovo ako ja. tu sa riesi nie technika vnimania,a le vzhlad vnimaneho.
@autumn1 ale ty miesas 2 veci dokopy.vnimanie inych a mnimanie seba su 2 rozdielne veci, nesuvis to s tym,c o vnimame. cize jedno je kto vnim a druhe je coi vnima.
nech vnimam cikolvek, vzdy to mzem vnimat inak,a ko niekto iny.
to, ze obraz v zrkadle je obrateny - zrkadlovy predsa nema ziadny vyznam. keby stoji niekto blizko zrkadla a pozera sa na mna, tiez ho vnima zrkadlovo ako ja. tu sa riesi nie technika vnimania,a le vzhlad vnimaneho.
@majamat Autorka rieši, že nevie čomu veriť tak ja vždy verím fotke a dôvod som uviedla. Ďalej rieši, že si príde nefotogenická dôvod som tiež uviedla, že je to normálne keď na fotke samú seba vníma inak ako v zrkadle. Väčšina ľudí samých seba vnímajú na fotke "horšie" ako v zrkadle a je to úplne prirodzené nakoľko tam sa vidíme pre nás "obrátene". Najmä ak sa chystáme pred zrkadlom a hneď potom urobíme fotku, vtedy to vie byť pre naše vnímalnie riadny šok.
@majamat Autorka rieši, že nevie čomu veriť tak ja vždy verím fotke a dôvod som uviedla. Ďalej rieši, že si príde nefotogenická dôvod som tiež uviedla, že je to normálne keď na fotke samú seba vníma inak ako v zrkadle. Väčšina ľudí samých seba vnímajú na fotke "horšie" ako v zrkadle a je to úplne prirodzené nakoľko tam sa vidíme pre nás "obrátene". Najmä ak sa chystáme pred zrkadlom a hneď potom urobíme fotku, vtedy to vie byť pre naše vnímalnie riadny šok.
@autumn1 problemje v tom, ze fotke sa verit neda, lebo skresluje vela.
Ja velmi dufam, ze pravdu mi vravi zrkadlo 😃
Aj ked minule mi muz poslal foto, kde som s kamoskou a pise mi, ze tu si aka pekna a ja som si tam pripadala ako degenerovany retard 😂😂😂😂
Tak fakt neviem teda…
@autumn1 problemje v tom, ze fotke sa verit neda, lebo skresluje vela.
@majamat okej ži si vo svojej pravde ale ja mám rada fakty a dôkazy a kým zo zrkadla nebudem mať dôkaz iný ako len moje vnímanie, že tak vyzerám budem veriť fotke. Pretože zrkadlo je za mňa až taká realita, že sa nedá ten odraz v ňom na nič nasnímať ani žiadnym spôsobom uchovať inde ako len v mojej hlave.
@majamat okej ži si vo svojej pravde ale ja mám rada fakty a dôkazy a kým zo zrkadla nebudem mať dôkaz iný ako len moje vnímanie, že tak vyzerám budem veriť fotke. Pretože zrkadlo je za mňa až taká realita, že sa nedá ten odraz v ňom na nič nasnímať ani žiadnym spôsobom uchovať inde ako len v mojej hlave.
@autumn1 dokazy? to uz trochu prehanas. ake mozes mat dokazy. na nete vidis mnozstvo fotiek, tkore sa absolutne nezakladaju na realite.
@autumn1 dokazy? to uz trochu prehanas. ake mozes mat dokazy. na nete vidis mnozstvo fotiek, tkore sa absolutne nezakladaju na realite.
@majamat téma je predsa vnímanie samého seba zrkadlo vs fotka či mi niečo ušlo? A kým zo zrkadla nebudem mať dôkaz svojho vlastného odrazu inde ako len v mojej hlave vytvorený len mojim vnímaním tak budem veriť fotke. Ďalej ma nemusíš označovať ty veríš zrkadlu, že menej skresluje ja fotke a tým by som to ukončila. Plne rešpektujem tvoj názor aj keď je odlišný od môjho.
Poznáte niekto Júliu Hečkovú? Bola podľa vás pekná žena za mladi? Len ma to zaujíma, na fotkách. Keby vám niekto povedal, že vyzeráte ako ona, lichotilo by vám to alebo by sa vás to dotklo?
@anonym_63b0ff Fotky sú vždy nie ken skreslené, ale väčšinou upravené, stačí dobré svetlo a aj škrata je kráska. Nie je dôveryhodné určite. Možno starý fotak a fotil bez svetla len tak to je možno najviac reálne.
@anonym_autor Moja fotografka vraví stále taký sme ako na občianskom 😂😂😂
@majamat téma je predsa vnímanie samého seba zrkadlo vs fotka či mi niečo ušlo? A kým zo zrkadla nebudem mať dôkaz svojho vlastného odrazu inde ako len v mojej hlave vytvorený len mojim vnímaním tak budem veriť fotke. Ďalej ma nemusíš označovať ty veríš zrkadlu, že menej skresluje ja fotke a tým by som to ukončila. Plne rešpektujem tvoj názor aj keď je odlišný od môjho.
@autumn1 no aj fitku stale len ty vnimas a stale je to len obraz v tvojej hlave
@majamat skúsim to vysvetliť najprimitívnejšie ako len dokážem. Téma je čo viac skresľuje inými slovami čomu viac veriť ako vyzerám fotka vs zrkadlo, nie kde sa vidím krajšia. Na fotke vidno môj vzhľad, každý kto ma vidí v skutočnom živote a na aktuálnej fotke vie potvrdiť, že som to ja. Teraz v hypotetcikej rovine existovalo by zrkadlo, ktoré vytlačí môj vzhľad presne aký ja vnímam, vtedy tretia osoba by vybrala buď fotku alebo zrkadlo, ktoré by menej alebo viac skresľovalo realitu. Keďže nič také v súčasnosti neexistuje a ja samú seba nikdy z pohľadu tretej osoby nedokážem vnímať nedokážem ani hodnoverne určiť, čo viac vystihuje realitu. Avšak už len samotný fakt, že odraz zrkadla vnímam len ja a nedá sa uschovať a zobrazuje ma obrátene, môj mozog ma prirodzene vníma z odrazu v zrkadle a zanechá pamäťovú stopu z toho ako ma častrjšie a viac vidí nahráva k tomu, že fotka, ktorú vidia aj druhý bude viac vystihovať realitu.
@majamat skúsim to vysvetliť najprimitívnejšie ako len dokážem. Téma je čo viac skresľuje inými slovami čomu viac veriť ako vyzerám fotka vs zrkadlo, nie kde sa vidím krajšia. Na fotke vidno môj vzhľad, každý kto ma vidí v skutočnom živote a na aktuálnej fotke vie potvrdiť, že som to ja. Teraz v hypotetcikej rovine existovalo by zrkadlo, ktoré vytlačí môj vzhľad presne aký ja vnímam, vtedy tretia osoba by vybrala buď fotku alebo zrkadlo, ktoré by menej alebo viac skresľovalo realitu. Keďže nič také v súčasnosti neexistuje a ja samú seba nikdy z pohľadu tretej osoby nedokážem vnímať nedokážem ani hodnoverne určiť, čo viac vystihuje realitu. Avšak už len samotný fakt, že odraz zrkadla vnímam len ja a nedá sa uschovať a zobrazuje ma obrátene, môj mozog ma prirodzene vníma z odrazu v zrkadle a zanechá pamäťovú stopu z toho ako ma častrjšie a viac vidí nahráva k tomu, že fotka, ktorú vidia aj druhý bude viac vystihovať realitu.
@autumn1 aj v zrkadle vidno tvoj vzhlad. aj v zrkadle ti kazdy potvrdi, ez si to ty a bude ta vidiet realne.
ci na teba sa nemoze do zrkadla nikto pozriet, ked stale popisujes len o tvojom obraze v tvojej hlave? a ty sa na svoje fotky nemozes pozerat, ked stale pises o vnimani ostatnymi? preco tieto 2 veci rozdelujes, ze jedno vnimas ty a druhe ostatni?
oboje vnimas aj ty a oboje mozu aj ostatni.
preco by si sa na fotkach mala vnimat z pohladu ostatnych? stale sa vnimas z svojho pohladu. a preco spajas vnimanie v zrkadle len zo svojim pohladom, aj v zrkadle ta mozu vidiet iny a to uz nebude tvoj obraz v hlave, to bud ich obraz v ich hlavach a moze byt rovnaky a nemusi.
@majamat Ty nerozumieš však? Ide o to, čo viac znázorňuje realitu. A aby sa to dalo objektívne posúdiť odfotím sa spredu a budem držať v jednej ruke fotku, v druhej pomyselný odraz zrkadla v strede budem ja. A tretia osoba to posúdi naraz nie jednotlivo najprv na fotke potom inú pózu a vzdialenosť v zrkadle a znova niečo iné mňa v skutočnosti to akože akú výpovednú hodnotu by malo... A teda potom by sa zistilo čomu veriť t.j. čo je viac realita či som taká ako v zkadle alebo na fotke. Nejde o to kde ja som krajšia.
@majamat Ty nerozumieš však? Ide o to, čo viac znázorňuje realitu. A aby sa to dalo objektívne posúdiť odfotím sa spredu a budem držať v jednej ruke fotku, v druhej pomyselný odraz zrkadla v strede budem ja. A tretia osoba to posúdi naraz nie jednotlivo najprv na fotke potom inú pózu a vzdialenosť v zrkadle a znova niečo iné mňa v skutočnosti to akože akú výpovednú hodnotu by malo... A teda potom by sa zistilo čomu veriť t.j. čo je viac realita či som taká ako v zkadle alebo na fotke. Nejde o to kde ja som krajšia.
@autumn1 zrkadlo. fotka skresluje ostrost, potlaca pupaky vrasky, meni farby
@autumn1 zrkadlo. fotka skresluje ostrost, potlaca pupaky vrasky, meni farby
@majamat kvalitná zrkadlovka so špičkovým objektívom ti aj chlpy v nose zaostrí nie len voľným okom ľahko viditeľné nedokonalosti a vrásky. Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.
@majamat kvalitná zrkadlovka so špičkovým objektívom ti aj chlpy v nose zaostrí nie len voľným okom ľahko viditeľné nedokonalosti a vrásky. Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.
@autumn1 su fotaky, co zaostria dobre, ale zas niekedy aj pridaju to co tam nie je.
a navyse, tu nebolo specifikovane akym fotakom, ide vseobecne o fotky.
@autumn1 su fotaky, co zaostria dobre, ale zas niekedy aj pridaju to co tam nie je.
a navyse, tu nebolo specifikovane akym fotakom, ide vseobecne o fotky.
@majamat Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.
@majamat Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.
@autumn1 ok, no tvoj nazor teda vychadza zo zo skresleneho vnimania reality v zrkadle. to ale nema kazdy, niekto svoj obraz v zrkadle vnima realne.

V zrkadle sa vidíš zrkadlovo-skreslene, na fotke sa vidíš tak ako ťa vidí ktokoľvek iný. Takže realitu zobrazujú fotky. Jednoducho keď prirodzene viac času tráviš pozeraním do zrkadla pri úprave vzhľadu tak mozog ťa tak vníma a tvoj obraz si zapamätá zrkadlovo.