icon

Zrkadlo verzus fotka. Čo ukazuje pravdu o vzhľade?

6. okt 2025

Niekedy ráno sa na seba pozriem a vravím si, že fajn, môže byť. A potom sa uvidím na fotke a som zhrozená! Tak neviem, čomu veriť... Snáď som len nefotogenicka. Lebo potom už môžem byť len škaredá.

majamat
6. okt 2025
@autumn1

@majamat Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.

@autumn1 a teda je to znamy fakt, ze fotky skresluju. to nie je len moj nazor.

autumn1
6. okt 2025
@majamat

@autumn1 a teda je to znamy fakt, ze fotky skresluju. to nie je len moj nazor.

@majamat Ešte raz a naposledy rešpektujem to, že máš iný názor, avšak k tomu aby sa môj zmenil by bolo potrebné niečo, čo v dnešnej dobe je nereálne a tak minimálne dovtedy si budem stáť za svojím názorom. Tak už ma neoznačuj, ďakujem.

majamat
6. okt 2025
@autumn1

@autumn1 aj tak moc spekulujes a vymyslas nieco co neexistuje, staci to co mame. nemusis menit nezaor, kludne i śi ho nechaj, ale ralita je ina. fotky kresluju - to je znamy fakt, preto sa profi fotky upravuju, lebo nezodpoveaju realite.

autumn1
6. okt 2025
@majamat

@autumn1 aj tak moc spekulujes a vymyslas nieco co neexistuje, staci to co mame. nemusis menit nezaor, kludne i śi ho nechaj, ale ralita je ina. fotky kresluju - to je znamy fakt, preto sa profi fotky upravuju, lebo nezodpoveaju realite.

P.S. posledné tvoje označenia ani nečítam a už ani neviem koľký raz kopírujem jednu a tú istú časť správy. Ak máš potrebu si písať sama so sebou mňa z toho PROSÍM vynechaj ĎAKUJEM!

majamat
6. okt 2025
@autumn1

P.S. posledné tvoje označenia ani nečítam a už ani neviem koľký raz kopírujem jednu a tú istú časť správy. Ak máš potrebu si písať sama so sebou mňa z toho PROSÍM vynechaj ĎAKUJEM!

@autumn1 ok tak to som zvedava.
ake smiesne, ked niekto zacne diktovat druhemu, aby neoznacoval, hoci na to nema ani najmensie pravo, pricom ma sam pravo prestat a neprestane.

autumn1
6. okt 2025
@majamat

@autumn1 ok tak to som zvedava.
ake smiesne, ked niekto zacne diktovat druhemu, aby neoznacoval, hoci na to nema ani najmensie pravo, pricom ma sam pravo prestat a neprestane.

@majamat Ak máš potrebu si písať sama so sebou mňa z toho PROSÍM vynechaj ĎAKUJEM!

majamat
6. okt 2025
@autumn1

@majamat Ak máš potrebu si písať sama so sebou mňa z toho PROSÍM vynechaj ĎAKUJEM!

@autumn1 😂 och, ani nedodrzis co napises.

majamat
6. okt 2025
@autumn1

@autumn1 a neboj sa, sama zo sebou pisat nebudem. pozorna asi moc nie si. ja reagujem na teba, ked nenapises, nebudem mat na co reagovat. ked napises a budem mat pocit, ze treba zareagovat, tak zareagujem a to bez ohladu na to,c o ty chces.

moonlight1210
6. okt 2025
@anonym_4edce8

hlavne treba z toho vynechať foto z občianskeho, Tam skoro každý vyzerá, ako pár minút pred infarktom

@anonym_4edce8 alebo ako seriovy vrah.

moonlight1210
7. okt 2025
@anonym_5c2c09

Povie mi niekto, prečo vyzerám na teamse hrozne? V zrkadle aj na foto som spokojna ale cez ten teams otras 🙂

@anonym_5c2c09 to bude kamerou na notebooku, alebo na kompe.

anonym_63b0ff
7. okt 2025
@anonym_60412c

@anonym_63b0ff mat tvoje problemy a trumpove miliony 🙂

no neviem co mala tato story znamenat, ale uz o tebe vieme, ze tvoja skodoradostna kamoska spava so zenatym muzom a tomu sa bud pacis alebo nepacis 🙂 neviem celkom presne
end of story? ci este bude dake pokracovanie? mimo temy o zrkadle a fotke? daj este daco

@anonym_60412c skoro som zabudla na túto prupovídku, to máš pravdu. Tipujem že si okolo 50r. mýlim sa? Podľa wordingu by som síce povedala 50+.

anonym_e87289
7. okt 2025
@autumn1

@autumn1 ked sa pozries na niekoho ineho do zrkadla a potom na neho,zda sa ti iny v zrkadle a iny v skutocnosti?

anonym_60412c
7. okt 2025
@anonym_63b0ff

@anonym_60412c skoro som zabudla na túto prupovídku, to máš pravdu. Tipujem že si okolo 50r. mýlim sa? Podľa wordingu by som síce povedala 50+.

@anonym_63b0ff ani nie, ale ty asi 60+, keď si to poznala a aj zabudla. A ak používaš slovo prupovidka a poznáš J. Hečkovu, tak som si úplne istá.
Akurát neviem, prečo je to dôležité. Môžem mať aj sto rokov, stále platí, čo som napísala, že tvoja story je úplne od veci a nesympaticka.

bielasovicka
7. okt 2025
@biba_18

@anonym_4edce8 ja tam vyzerám ako o 15 rokov staršia recidivistka na úteku 😂

@biba_18 a ja ako alkoholicka 🙈

anonym_63b0ff
7. okt 2025
@anonym_60412c

@anonym_63b0ff ani nie, ale ty asi 60+, keď si to poznala a aj zabudla. A ak používaš slovo prupovidka a poznáš J. Hečkovu, tak som si úplne istá.
Akurát neviem, prečo je to dôležité. Môžem mať aj sto rokov, stále platí, čo som napísala, že tvoja story je úplne od veci a nesympaticka.

@anonym_60412c mať tak tvoje problémy a milión na účte, takto to píšeš to píšeš do každého komentára, že? Mám 39, btw sis.

anonym_60412c
7. okt 2025
@anonym_63b0ff

@anonym_60412c mať tak tvoje problémy a milión na účte, takto to píšeš to píšeš do každého komentára, že? Mám 39, btw sis.

@anonym_63b0ff dakujem za bombasticke oznamenie, prave som z tejto informacie padla na zadok.
daj radsej nieco zaujimave este z toho tvojho pribehu o zlej kamaratke a zenatom milencovi - to bolo lepsie, na tento sychravy utorok dake vzruso zrana pls

jana_eyre_2
7. okt 2025

Ja som minule čítala, že okolie nás vníma omnoho krajšie ako sa my sami vidime či už na fotke, alebo v zrkadle.. a že fotka je reálnejšia ako zrkadlo..

čiže sa vždy utesujem, že snáď to nie je take zle ako vidím sama seba.. a asi snáď naozaj nie je.. mám muža, v minulosti aj dosť nápadníkov, dnes sa ešte namna usmeje pár kolegov tak snáď nie som taká zruda ako sa niekedy sama vidím 🤣

(A minule som dala ohodnotiť svoju fotku kde som upravená chatgpt.. zhodnotila že som sympatická osoba, ktorá na druhých môže pôsobiť ako milá a ústretová.. zväčša mám naozaj také skúsenosti, tak snáď ma AI pravdu.. 🤪)

anonym_63b0ff
7. okt 2025
@anonym_60412c

@anonym_63b0ff dakujem za bombasticke oznamenie, prave som z tejto informacie padla na zadok.
daj radsej nieco zaujimave este z toho tvojho pribehu o zlej kamaratke a zenatom milencovi - to bolo lepsie, na tento sychravy utorok dake vzruso zrana pls

@anonym_60412c mať tak tvoje problémy a Trumpove milióny :D :D

biba_18
7. okt 2025

@autumn1 to čo píšeš nie je pravda, zrkadlový odraz nie je dôvod tvrdiť že je obraz skreslený - je iba zrkadlovo otočený ... to sa dá eliminovať súpravou zrkadiel ... ty si dokonca schopná prispôsobiť svoj zrak ak by si visela dolu hlavou - pár dní by ti všetko pripadalo že je naopak - a potom by sa mozog prispôsobil a videla by si "normálne"
kdežto fotografia je iba momentálne 2D zachytenie obrazu a má veľa premenných - a skutočne veľmi skresľuje. ak by fotka zachytávala skutočnosť - nebolo by treba toľko umeleckých fotografov a kopec osvetlenia k tomu 🙂 a neboli by také rôzne výstupy fotiek zo štúdia a od paparazzov 🙂

biba_18
7. okt 2025

@jana_eyre_2 fotka je reálnejšia ak na každej fotke vyzeráš inak? a o akej fotke sa bavíme? sú fotené rovnakým ohniskom?

jana_eyre_2
7. okt 2025
@biba_18

@jana_eyre_2 fotka je reálnejšia ak na každej fotke vyzeráš inak? a o akej fotke sa bavíme? sú fotené rovnakým ohniskom?

@biba_18 o žiadnej fotke sa nebavíme, píšem to, čo som čítala v nejakom článku 😏

biba_18
7. okt 2025

@jana_eyre_2 tak ale aj tam to museli definovať, toto je taká neúplná info ...

akvi
7. okt 2025

Zaujímavá téma. Tiež som sa nedávno zamýšľala nad tým, lebo ja si na fotkách pripadám hrozne 😅🙈 Najväčší šok som ale zažila, keď som si 1x nasadila kontaktné šošovky. Ja som bola v šoku aj z toho zrkadla a premýšľala som nad tým, že čo je realita. Či ten obraz so šošovkami alebo keď sa pozerám bez nich alebo v okuliaroch. 😅

jana_eyre_2
7. okt 2025
@biba_18

@jana_eyre_2 tak ale aj tam to museli definovať, toto je taká neúplná info ...

@biba_18 ty si snáď pamätáš od slova do slova každý článok ktorý si čítala? Ja teda nie.. ani ho neviem nájsť, neviem kedy to bolo, proste mám nejakú spomienku na nejaký článok čo tvrdil toto v súvislosti s touto témou.. neúplná info - toto je voľná diskusia kde snáď nemusí každe svoje slovo človek dopodrobna vysvetľovať a rozoberať.. vklude si myslí, že reálnejši je obraz v zrkadle ako ten na fotke, nejdem sa o Tom dohadovať, lebo nemám na to žiadne podklady, len píšem čo som čítala..

autumn1
7. okt 2025
@biba_18

@autumn1 to čo píšeš nie je pravda, zrkadlový odraz nie je dôvod tvrdiť že je obraz skreslený - je iba zrkadlovo otočený ... to sa dá eliminovať súpravou zrkadiel ... ty si dokonca schopná prispôsobiť svoj zrak ak by si visela dolu hlavou - pár dní by ti všetko pripadalo že je naopak - a potom by sa mozog prispôsobil a videla by si "normálne"
kdežto fotografia je iba momentálne 2D zachytenie obrazu a má veľa premenných - a skutočne veľmi skresľuje. ak by fotka zachytávala skutočnosť - nebolo by treba toľko umeleckých fotografov a kopec osvetlenia k tomu 🙂 a neboli by také rôzne výstupy fotiek zo štúdia a od paparazzov 🙂

@biba_18 píšem o tom, čo viac skresľuje pri subjektívnom vnímaní samých seba. Žiaľ, väčšina umeleckých a profesionálnych fotografií sú priklášlené ale ak vezmeme do úvahy klasický portrét s kvalitným fotoaparátom bez postprodukcie tak ukazuje viac realitu, ja si osobne myslím, že vyzerám v realite tak a nie ako v zrkadle bez ohľadu nato, kde si subjektívne pripadám krajšia. Avšak ak porovnám tretiu osobu vedľa umeleckej fotky a v realite je rozdiel. Už zmysel tých fotiek je o tom aby si človek pripadal krajší, dokonca ten rozdiel si uvedomujem aj ja sama na sebe, že umelecká fotka prešla úpravou a vytvorí wau efekt keď ju zbadám. Ak porovnám tretiu osobu vedľa fotky (zaostrenej, bez úprav, umelých póz) rozdiel nevidím, dokonca ani na dokladovej fotke, kde si subjektívne zvykneme myslieť "preboha to ako tam vyzerám" z pohľadu tretej osoby je nato odpoveď "tak ako v skutočnosti pokiaľ sa zatváriš rovnako ako tam". Ak porovnám zrkadlo a skutočnosť rozdiel vidím, s kamoškami X krát sme si robili fotku o zrkadlo alebo sa vedľa seba chystali a rozdiel bolo vidno keď som sa pozrela v zrkadle na kamošku a potom v realite. Bavíme sa o obyčajnom zrkadle. Avšak neskresľuje to až tak, že urobí odraz úplne cudzej osoby ale minimálne ja rozdiel vnímam, či už ako tretia osoba alebo ak pozerám na samú seba.

biba_18
7. okt 2025

@jana_eyre_2 isteže nepamatám a ani nijak nespochybňujem že ty si niečo niekde čítala. len je to neúplná info, to je všetko ...

biba_18
7. okt 2025

@autumn1 prečo by sme sa mali baviť o vnímaní samého seba? ja sa napríklad bavím o realite obrazu ... zober si plyšovú hračku, pozri sa na ňu, pozri sa na ňu v zrkadle a pozri sa na ňu na fotke ... tak ak je obraz hračky iný tak aj my sme iní. otázka je čo je reálnejšie - zrkadlo či fotka?

autumn1
7. okt 2025
@biba_18

@autumn1 prečo by sme sa mali baviť o vnímaní samého seba? ja sa napríklad bavím o realite obrazu ... zober si plyšovú hračku, pozri sa na ňu, pozri sa na ňu v zrkadle a pozri sa na ňu na fotke ... tak ak je obraz hračky iný tak aj my sme iní. otázka je čo je reálnejšie - zrkadlo či fotka?

@biba_18 už len preto aká je autorkina téma, prečítala si si ju? Pod akú tému sa vyjadruješ? Autorka sa v zrkadle vníma, že fajn a na fotke je zhrozená a nevie čomu veriť. Tak píšem, že ja verím fotke nie zrkadlu. To je celé, to že niekomu žiaľ beriem ilúzie v tom, kde vyzerajú viac ako v realite je mi to ľúto ale nič na tom nezmením.

biba_18
7. okt 2025

@autumn1 a v tom príspevku som sa stratila a musela som ho čítať na 3x - sama píšeš o nejakých nasvietených profesionálnych fotkách - no, realita je asi iná, kto má koľko takých fotiek?

biba_18
7. okt 2025

@autumn1 ja mám toľko fotiek a všade vyzerám inak - tak teraz čomu veriť? 😒 že som zakaždým iná žena? alebo len že fotka zachytila jeden okamih mojej mimiky?