Zrkadlo verzus fotka. Čo ukazuje pravdu o vzhľade?
Niekedy ráno sa na seba pozriem a vravím si, že fajn, môže byť. A potom sa uvidím na fotke a som zhrozená! Tak neviem, čomu veriť... Snáď som len nefotogenicka. Lebo potom už môžem byť len škaredá.
@autumn1 mám bývalú spolužiačku - na živo nevyzerala nic moc, ale na fotkách ako miss mesta. a dokonca aj švagrinú mám takú, na fotkách vyzerá oveľa lepšie ako v reále ...
@biba_18 si si istá, že fotky nie sú upravené? Upravené, umelecké fotky zase je kapitola sama o sebe a k tomu som sa už vyjadrila. Áno, aj ja si upravím raz za čas fotku ale s plným vedomím, že priklášila som si to pre svoje oko nie, že som to upravila bližšie k realite.
@anonym_autor Ked chces vidiet, ako ta vnimaju druhi ludia, tak najlespie urobit si selfie v zrkadle a otocit fotku v uprave okolo vertikalnej osi.
Vtedy mas asi najblizsiu predstavu, co vidia ostatni.
Ale este aj tu zalezi, po ktorej osi je konvexne/konkavne zrkadlo. Lebo to skresluje, ze ta jemne natiahne do vysky, a zostihli, ci naopak stlaci a rozsiri.
Oboje - v zavislosti od tvojho vzhladu - ti moze pomoct vyzerat lepsie/horsie, lebo "dovyvazi"/"prezenie" tvoje crty.
Detto to robi objektiv fotoaparatu, ked snimas zaber z nejakeho uhla.
Najlepsie by si videla, ako realne vyzeras, keby ti niekto urobil odliatok a z toho sochu.
Ja mam take "zrkadlo zlej kralovnej" v kupelni. Vyzeram v nom proste lepsie, nez hocikde inde. Co je super, lebo rano sa don pozriem, a hned mi je lepsie 🙂
@biba_18 píšem o tom, čo viac skresľuje pri subjektívnom vnímaní samých seba. Žiaľ, väčšina umeleckých a profesionálnych fotografií sú priklášlené ale ak vezmeme do úvahy klasický portrét s kvalitným fotoaparátom bez postprodukcie tak ukazuje viac realitu, ja si osobne myslím, že vyzerám v realite tak a nie ako v zrkadle bez ohľadu nato, kde si subjektívne pripadám krajšia. Avšak ak porovnám tretiu osobu vedľa umeleckej fotky a v realite je rozdiel. Už zmysel tých fotiek je o tom aby si človek pripadal krajší, dokonca ten rozdiel si uvedomujem aj ja sama na sebe, že umelecká fotka prešla úpravou a vytvorí wau efekt keď ju zbadám. Ak porovnám tretiu osobu vedľa fotky (zaostrenej, bez úprav, umelých póz) rozdiel nevidím, dokonca ani na dokladovej fotke, kde si subjektívne zvykneme myslieť "preboha to ako tam vyzerám" z pohľadu tretej osoby je nato odpoveď "tak ako v skutočnosti pokiaľ sa zatváriš rovnako ako tam". Ak porovnám zrkadlo a skutočnosť rozdiel vidím, s kamoškami X krát sme si robili fotku o zrkadlo alebo sa vedľa seba chystali a rozdiel bolo vidno keď som sa pozrela v zrkadle na kamošku a potom v realite. Bavíme sa o obyčajnom zrkadle. Avšak neskresľuje to až tak, že urobí odraz úplne cudzej osoby ale minimálne ja rozdiel vnímam, či už ako tretia osoba alebo ak pozerám na samú seba.
@autumn1 neodpisala si mi,ked pozeras na niekoho kto sa pozera do zrkadla je iny ako v zrkadle?

@autumn1 ja mám toľko fotiek a všade vyzerám inak - tak teraz čomu veriť? 😒 že som zakaždým iná žena? alebo len že fotka zachytila jeden okamih mojej mimiky?
@biba_18 porovnávame vždy rovnakú alebo takmer totožnú mimiku na fotke a v skutočnosti. Niekde kde sa tváriš akoby si zjedla citrón a potom v realite sa usmievaš rozdiel bude ale ak sa tváriš ako som už uviedla na dokladovej fotke vážne a v skutočnosti vyzeráš rovnako. Ak sa usmeješ na fotke a v skutočnosti vyzeráš tak, ak plačeš na fotke a v skutočnosti vyzeráš tak. To si si nikdy ako tretia osoba nevšimla, že mimika mení tvár nie len na fotke ale aj skutočnosti?