icon

Je overenie totožnosti na Vinted bezpečné?

25. sep 2026

Ahojte, nahrávate doklady ako občiansky alebo pas na toto overenie kvoli Vinted penazenke? Nemôže to niekto zneužiť?

anonym_768594
•
25. sep 2026

ano nahravame, of corz

akoze pride s fotkou tvojho obcianskeho a vezme si uver v banke? tak myslis zneuzit?

denisa_deniska
•
25. sep 2026

áno, nahrala som.. však vinted je veľká platforma, nenahráš - bloknú ťa

sisa_s
•
25. sep 2026

Citala som, ze r.č./č.OP ludia prekryju a zobralo im to

sashabb
•
25. sep 2026

môžeš aj vodičák dať

mimachicha
•
25. sep 2026

ja som nenahrala nic. Nic odo mna nepytali a veselo pouzivam dalej.

anonym_24ccb3
•
25. sep 2026
@anonym_768594

ano nahravame, of corz

akoze pride s fotkou tvojho obcianskeho a vezme si uver v banke? tak myslis zneuzit?

@anonym_768594 of corz ?? 😂😂😂😂 of course keď tak sa hráš na AJ

anonym_4fc850
•
25. sep 2026
@anonym_24ccb3

@anonym_768594 of corz ?? 😂😂😂😂 of course keď tak sa hráš na AJ

@anonym_24ccb3 ...veď to dala naschvál tak...evidentne...

anonym_768594
•
25. sep 2026
@anonym_4fc850

@anonym_24ccb3 ...veď to dala naschvál tak...evidentne...

@anonym_4fc850
zvyknem aj ofkórz

ved cely ten moj prispevok je ironia 🙂
ci niekto je tak hlupy, ze to vzal doslovne?

anonym_4fc850
•
25. sep 2026

@anonym_768594 - o poschodie vyššie si mala odpovedať, anonymovi: anonym_24ccb3 ...ja som iróniu pochopila úplne 😉

alzb1
•
25. sep 2026

ano je to uplne v poriadku

jimmyy128
•
25. sep 2026

Doklad pri tom overeni v skutocnosti nejde Vintedu. Maju to napisane priamo v pomocniku, ze dokumenty, ktore na KYC poskytnes, Vinted neuchovava a ani k nim nema pristup. Idu rovno poskytovatelovi platobnych sluzieb, cize Adyenu alebo Vinted Pay. Otazka teda nie je, ci to zneuzije niekto z Vintedu alebo z kupujucich, ale ci verit regulovanej platobnej institucii v tom istom, v com jej to davas pri zakladani uctu v banke.

Preco to vobec chcu. Je to kontrola Poznaj svojho klienta, cize KYC, a Vinted pri nej pise, ze ide o postup vyzadovany zakonom proti podvodom a praniu spinavych penazi. Spusta sa pri aktivacii Vinted penazenky a potom sa opakuje raz za par rokov alebo ked sa niektoremu dokladu blizi koniec platnosti. Presne preto moze mat pravdu aj denisa_deniska aj mimachicha naraz. Kto penazenku nepouziva, jednoducho este nebol na rade.

Na to, co pise sisa_s, by som si dal pozor. Vinted chce, aby boli udaje spravne a fotky zretelne, a pri podozrivych alebo falosnych dokumentoch ma napisane, ze moze natrvalo zablokovat prevody na ucet alebo rovno cely ucet na Vinted. Ked to niekomu s prekrytym cislom preslo, bolo to stastie, nie pravidlo. A ked nenahras nic, ucet ti nezmazu, len ti zamknu penazenku, cize sa nou neda platit a nedostanes z nej peniaze na banku.

Co sa naozaj oplati strazit je cesta, ktorou to posielas. Vinted to ma cez zabezpeceny formular na nahratie priamo u seba. Ked ti pride mail alebo sprava v chate, ze mas doklad poslat inam alebo odfotit a preposlat, to uz nie je ono.