icon

Ako sa riešia opotrebenia a poškodenía v prenajatom byte?

20. júl 2026

Ahojte, s priateľom bývame v podnájme dva roky a sťahujeme sa už do svojho, byt máme odovzdať v stave, v akom sme ho dostali. Samozrejme za tie dva roky vznikli nejaké poškodenia/opotrebovania v byte. Chcem sa teda opýtať, je potrebné vymeniť/kupit nové dvere, ktoré sú poškriabané alebo je to len bežne opotrebovanie ? Pripadne sa to sťahuje z depozitu ?

anonym_55d8d0
20. júl 2026

@anonym_autor zavisi od toho v akom rozsahu a kde a aky vek maju dvere
Ak od klucov ci hrany dveri od pouzivania- bezne opotrebenie , nestahuje z kaucie

anonym_9f4982
20. júl 2026

Máme rovnakú situáciu, práve sa sťahujeme. Pri varení sme oprskali stenu v kuchyni. Nebudeme maľovať, je to jej byt a predpokladáme, že majiteľka si bude chcieť vybrať farbu aj človeka, ktorý jej to spraví. Podľa našej zmluvy by to malo ísť z depozitu. Myslím, že s dverami to bude rovnaké - ktovie, či ešte niekde nájdeš tie, ktoré si tam dali majitelia.

anonym_04faeb
20. júl 2026

no ja som 10 rokov v byte a dvere doskriabane nemam a to mam aj macku-takze to opotrebovanie bezne nieje ... kazdopadne zalezi od majitela..zrejme to ztrhne z depozitu ak je to tak v zmluve

anonym_1b0829
20. júl 2026

@anonym_autor Zaleží na tom, čo máš v zmluve. Poškriabané dvere nie sú bežné opotrebenie, s najväčšou pravdepodobnosťou ti škodu majiteľ škodu odpočíta z depozitu. Nemá význam kupovať nové.

autor
20. júl 2026
@anonym_04faeb

no ja som 10 rokov v byte a dvere doskriabane nemam a to mam aj macku-takze to opotrebovanie bezne nieje ... kazdopadne zalezi od majitela..zrejme to ztrhne z depozitu ak je to tak v zmluve

@anonym_04faeb zle som sa vyjadrila, nie škrabance, ale sem tam na spodku sú zadery ako sa otvárali a podobne.

domkakvet
20. júl 2026

@anonym_autor zalezi od majitela.

anonym_fa8e62
Včera o 09:00

@anonym_autor
Nam teraz po troch rokoch odchadzaju studenti uvidime co ostane z ich depositu , nastastie to riesi agentka