Zablokovali mi natrvalo účet na Facebooku. Čo robiť?
Na svojom FB účte som minimálne, pozriem sa na neho raz, dva krát za týždeň, používam to ako kontakt s priateľmi a vzdialenou rodinou. Svoje fotky dávam minimálne, skôr také, kde mi nevidno tvár, svoje súkromie tam nedávam a meno som mala ako napr. Natália Mi apd. Pred pol rokom mi zablokovali dočasne účet. Musela som sa autentifikovať, odvolať, poslať im OP a až potom ma odblokovali. Dnes bez aktivity na mojom účte ma zablokovali zase. Prešla som si tou selfie autentifikáciou, na čo mi prišlo oznámenie, že ma natrvalo blokujú, porušila som normy komunity - aké??? nechápem - a že sa proti tomu nedá odvolať. Nemám ani messenger, ani nič. Stalo sa to niekedy niekomu? Mám si po nejakom čase urobiť nový účet? Či?
Ak ti po tom selfie overeni prislo, ze blok je trvaly a odvolat sa neda, cez samotny Facebook uz asi nepohnes. Je ale este jedna moznost, o ktorej malokto vie. Appeals Centre Europe (appealscentre.eu) je nezavisly organ podla europskeho nariadenia DSA, riesi spory ludi z EU s Facebookom, Instagramom aj TikTokom a berie aj zablokovane ucty. Pre teba je to zadarmo. Ich rozhodnutie nie je pre Facebook zavazne, ale skusit to nic nestoji.
S novym uctom by som bol opatrny. Facebook ma v podmienkach priamo napisane, ze ked ti ucet zablokuju za porusenie pravidiel, nemas si zakladat dalsi bez ich povolenia. Ak do toho aj tak pojdes, fotky si odkladaj aj niekam mimo FB, nech o ne pri dalsom bloku neprides zase.
Ak ti po tom selfie overeni prislo, ze blok je trvaly a odvolat sa neda, cez samotny Facebook uz asi nepohnes. Je ale este jedna moznost, o ktorej malokto vie. Appeals Centre Europe (appealscentre.eu) je nezavisly organ podla europskeho nariadenia DSA, riesi spory ludi z EU s Facebookom, Instagramom aj TikTokom a berie aj zablokovane ucty. Pre teba je to zadarmo. Ich rozhodnutie nie je pre Facebook zavazne, ale skusit to nic nestoji.
S novym uctom by som bol opatrny. Facebook ma v podmienkach priamo napisane, ze ked ti ucet zablokuju za porusenie pravidiel, nemas si zakladat dalsi bez ich povolenia. Ak do toho aj tak pojdes, fotky si odkladaj aj niekam mimo FB, nech o ne pri dalsom bloku neprides zase.
@jimmyy128 novy ucet uz mam zalozeny. Nedavam tam absolutne ziadne fotky. Ale pridala som si spat iba 20-30 close friends. Ostatnych nepotrebujem. Nemam ziadnu argumemtaciu, cim som porusila normy komunity. Kedze som nic nerobila, neprispievala do diskusii, len som raz za uhorsky rok dala nejaku fotku z prirody a pouzivala som messenger.

@anonym_autor mne sa to stalo, no už som sa k nemu nikdy nedostala a musela som založiť nový. No ja som tam mala teda hlavne fotky a o všetky som prišla