icon

Ako obmedziť závislosť na večernom scrollovaní?

Včera o 05:09

Dobrý večer, priznám sa, že som si uvedomila dosť nepríjemnú vec - každý večer skončím na TikToku alebo Instagrame aj dve hodiny, hoci som unavená a ráno potom nevládzem. Skúšala som časovač v iPhone, ale vždy si ho predĺžim. Nejde o tragédiu, len mám pocit, že mi to kradne život. Čo vám reálne pomohlo obmedziť bezduché scrollovanie? Ďakujem za tipy

zmrzlinka2021
Včera o 05:14

@anonym_autor
Nie som v tomto vzor. Ale veľa ľudí hovorí, že mobil v noci majú v inej miestnosti.

outami
Včera o 05:20

@anonym_autor treba to vymazať, nebudeš to mať v mobile a tak ťa to nebude lákať

galganka
Včera o 05:41

Nenosím si mobil do spálne.

anonym_4f6d58
Včera o 05:55

Tak popri bezduchom scrollovani si prečítaj niečo o brain rot napr aj na ig ma o tom videa Zuzana.mamalife, celkom do hĺbky.

mimaapeto
Včera o 05:58

nemám TikTok ani instagram a mám pokoj 😅

komplikovana
Včera o 06:37

Povedz si, ze spanok je pre zdravie dolezitejsi a nechod spat s telefonom. Citaj si knihu napriklad.

cyberk
Včera o 06:45

Ty sa musis prekonat. V posteli sa spi, ziadna kniha/mobil a poodobne veci, kde mozog musi fungovat. Daj si vyzvu na tyzden a uvidis aka budes plna energie rano 🙂

anonym_53591a
Včera o 06:55

A co je na tom zle? Ja sice nechodim Tt, Inst., ale reelska pozeram. Chodia mi kutilske, chovatelske, NY... aj take medicinske a hovorim si, kde ste boli, technologie, ked som vas potrebovala? Co by som robila, nebyt tabletu? Cumela bednu, uz ani chlapov nie je tolko v krcmach, kazdy masti reelska... Nedavno tu jedna pisala o postarsej mame, co je na tom furt... Co tie chudence decka potom..

patrike
Včera o 06:59

Zmaz tie apky a poziadaj niekoho technicky zdatneho, aby ti to zablokoval na routeri a router zahesloval. Pripadne nastavit na routeri casove obmedzenie wifi celkovo. Ked tam bude heslo, ty sama to jednoducho nedas naspat. Ak by si mala z toho tazke stavy a hladala cestu, ako blokaciu obist, tak smer psychiater = si zavisla.

anonym_e0fca2
Včera o 09:29

@anonym_autor citanie knih, jednoduchsej na hlbku, emotivnej literatury. Vacsinou scrollujem lebo nevladzem.nic mentalne narocne robit a toto zabera najlepsie.

anonym_e9df1d
Včera o 09:31

Nam je jedno, ze ti makne mozog.. bud to chces obmedzit alebo nie

klotildabazarik
Včera o 10:53

@anonym_autor vymazat soc siete

anonym_5bcd1e
Včera o 12:29

@anonym_autor LEn ty sama sa musíš nastaviť. Ja som hrával online poker aj 2-3 hodiny denne. Potom ma to naštvalo, že je to zbytočná strata času a aj tak len človek nakoniec prehrá (nehral som o peniaze, ale sem tam som si musel kúpiť nejaké kredity). A hru tvorili tak, aby sa niekto viac a viac namotával.

Tak som s tým jedného dňa sekol, apku som odinštaloval a už rok som nehral. Nechýba mi to.

liusa82
Včera o 14:22

ja napriklad vôbec nemám net v mobile...no teda mám dáta ale ich nepoužívam nezapínam.Ja zásadne chodím na net len cez notebook 😁 možno pre niekoho smiešne ale ozaj mi to ušetri vela času a zbytočneho labzovania po nete.Dáta využivam niekde vonku len ak sa ozaj nudim alebo potrebujem niečo súrne zistiť.Už si pripadám ako debil lebo nechodím so seknutou rukou a s mobilom po vonku ale ako normálny človek 🤣a čo sa týka spania mobil mám pri posteli to áno ale iba kvôli času keď pozriem kolko je hodín keď sa zobúdzam