icon

Ako sa vám predáva na Modrom koníkovi?

Dnes o 09:31
Strana
z3
autor
Dnes o 09:34

Ženy, je to vysokým poštovným, krízou alebo existenciou V.... d? Kedysi som tu predala skoro všetko. Dnes skoro ani zadarmo. Asi tu táto téma bola, zaujíma ma dnešok. Ako ste tu na tom s baz. Vďaka

bomba36
Dnes o 09:38

Kombinácia všetkého, plus nástup uvedomelejšieho nakupovania kedy ľudia už nepotrebujú kvantá oblečenia a ďalších harabúrd, radšej menej a kvalitné oblečenie.
A konkurencia má oveľa jednoduchší systém nakupovania a ochranu kupujúceho. Tu ak máš problém, pomoci sa nedočkáš.

anonym_f85207
Dnes o 09:50

Podla mna aj Temu atd.

anonym_c63c61
Dnes o 09:54
@anonym_autor

Ženy, je to vysokým poštovným, krízou alebo existenciou V.... d? Kedysi som tu predala skoro všetko. Dnes skoro ani zadarmo. Asi tu táto téma bola, zaujíma ma dnešok. Ako ste tu na tom s baz. Vďaka

@anonym_autor hlavne ceny sú premrštené.V...d pre predávajúcich pokazil trh, ale nakupujúci sa potešia

lenka.25
Dnes o 10:06

No škoda že si ako anonym , tak sa neviek vyjadrit konkrétne k tvojmu predaju . Ale tu čo dokazu pýtať , za použité handry , to je nonsens . Alebo vecibz Pepca , Kik a podobne , predávajú za ceny , ako nové z obchodu

autor
Dnes o 10:10
@anonym_c63c61

@anonym_autor hlavne ceny sú premrštené.V...d pre predávajúcich pokazil trh, ale nakupujúci sa potešia

@anonym_c63c61 ja som tu kedysi skoro všetko predala. Spokojnosť na oboch stranách. Dnes fakticky si uvedomujem cenu poštovného, preto tovar skoro zadarmo dávam. Ale aj tak nič. Darovala som aj veci na inom port. A teraz aj ľudia nad darovanými vecami rozmýšľajú. Kvôli tomu neskutočnemu poštovnemu. Potom, ak dávam veci lacno, možno si myslia, že sú k ničomu..... Ale nikdy by som nepredala poškodené, kazové veci. Sú ako nové, preto ma to mrzí. Len kvôli tej pošte mám výčitky akoby. Neviem. Oplatí sa viac V.... d? Tam som neskúšala. Príde mi to zložité.

scila
Dnes o 10:15

@anonym_autor ja to napíšem z pohľadu kupujúceho, keďže v bazáre mám málo vecí - ja som v minulosti kupovala neskutočne veľa cez MK. Pre všetky 3 deti. Kľudne aj jedno tričko, veď pošta bola pár centov. Teraz? V marci som kúpila dcére tenučkú tuniku, hmotnosť 185 g a pošta že 4,30!!! Stačilo, radšej zbehnem do obchodu.

autor
Dnes o 10:17
@lenka.25

No škoda že si ako anonym , tak sa neviek vyjadrit konkrétne k tvojmu predaju . Ale tu čo dokazu pýtať , za použité handry , to je nonsens . Alebo vecibz Pepca , Kik a podobne , predávajú za ceny , ako nové z obchodu

@lenka.25 nuž 😞 to sa mňa netýka. Ja som mala aj značkové veci, za pár €a také ako píšeš možno 2€ ale skoro nenosené. Proste naozaj symbolické ceny, tak aby aj s poštovným bolo minimum.... Neviem, možno ľudia už sa aj boja, alebo nedôverujú. Ja neviem. Ja som aj 2x poslala balík velký čistého zachovalého oblečenia na Vychod na vlastné náklady. Prvýkrát veľká vďaka. Ale druhýkrát ani sa neozvala. Nuž, mrzelo ma. Prané, žehlené. Aj tu, mám len dobré recenzie, tak.... Mrzelo ma trochu, že si dám s tým prácu

oblecenie99
Dnes o 10:19

Úprimne ja už nenakupujem ani na tej aplikácií. Ceny premrštené, s ochranou kupujuceho ešte viac a uz som zažila aj odžuby, tak stačilo.

autor
Dnes o 10:20
@scila

@anonym_autor ja to napíšem z pohľadu kupujúceho, keďže v bazáre mám málo vecí - ja som v minulosti kupovala neskutočne veľa cez MK. Pre všetky 3 deti. Kľudne aj jedno tričko, veď pošta bola pár centov. Teraz? V marci som kúpila dcére tenučkú tuniku, hmotnosť 185 g a pošta že 4,30!!! Stačilo, radšej zbehnem do obchodu.

@scila presne, kým bol syn malinký veľa som využívala MK a bola rada ako dobre som kúpila. Rýchlo rástol. Ale teraz.... Hrôza, poštovné viac ako tovar😞

anonym_68469b
Dnes o 10:21

Ja uz kupujem iba na vinted

kristina0909
Dnes o 10:21
@anonym_autor

@lenka.25 nuž 😞 to sa mňa netýka. Ja som mala aj značkové veci, za pár €a také ako píšeš možno 2€ ale skoro nenosené. Proste naozaj symbolické ceny, tak aby aj s poštovným bolo minimum.... Neviem, možno ľudia už sa aj boja, alebo nedôverujú. Ja neviem. Ja som aj 2x poslala balík velký čistého zachovalého oblečenia na Vychod na vlastné náklady. Prvýkrát veľká vďaka. Ale druhýkrát ani sa neozvala. Nuž, mrzelo ma. Prané, žehlené. Aj tu, mám len dobré recenzie, tak.... Mrzelo ma trochu, že si dám s tým prácu

@anonym_autor mne sa tu tiež už nepredá nič . Skúste vinted myslím , že tam skôr ludia nakupujú

a0
Dnes o 10:23

Kedysi som veľa kupovala na bazári. Avšak keď teraz prídem do tesca a vidím kraťasy po 1-2€, tričká detto, kvalitou častokrát lepšie než lindex či Zara, tak sa ani neunúvam nakupovať inde deťom. Potom to všetko posuniem v rodine ďalej, lebo sa to predávať neoplatí - časovo ani finančne.

lasona
Dnes o 10:23

Kupujem v kilovke za plnú tašku oblecenia niekedy iba 4 eura. A vela veci dostanem , takze kupujem velmi vynimocne.

anonym_317796
Dnes o 10:25

malokedy nakupujem nosene. Ked si vezmem, že to je nosené neviem v akom stave mi to príde + poštovné pomaly 4€.. Tak si radšej počkam na akciu v HM alebo niekde a kupim nové.
Nosené kupujem len veci pre dceru ako Zuppa, Funny Bunny ktoré viem že predam bez mihnutia oka potom aj ja..

anonym_7baf58
Dnes o 10:26
@anonym_f85207

Podla mna aj Temu atd.

@anonym_f85207 Ja nechápem že niekto niečo z toho Temu objedná. Za mňa je to bordel. 2x v živote som skúšala objednať a prišli mi braky.
Problém je ale aj to že kopec SK obchodníkov nakupuje na Temu a následne u nás predáva ako kvalitný tovar. Nedávno som takto kúpila profesionálnu sadu akvarelových pasteliek za 42€ v kamennom obchode kde ma predavačka presvedčila že super kvalitné, svetlostále, že sú čosi lacnejšie ako iné značky lebo sú nové na trhu tak sa snažia presadiť. Ja si vždy robím test svetlostálosti, aby som vedela s čím počítať. A tak isto aj s týmito. Test dopadol horšie ako pri pastelkách z Lidla za 6€. A tak som začala zháňať čo je to za značku, že tak drahé a tak nekvalitné a zistila som že sú z Temu za 10€. SK distribútor ich predáva za 21€ na Slovensku do kamenných obchodov ako top kvalitu a oni to ďalej predávajú v dobrej vôli, avšak so 100% maržou - za 42€. Tej predavačke som to bola povedať aj ukázať ako ten test dopadol a že je to bordel a nech to neobjednáva (neviem ako sa k tomu postaví ale tvárila sa že toto nevedela a že teda bude vedieť že ich nebude ponúkať ako super kvalitu).

autor
Dnes o 10:27
@oblecenie99

Úprimne ja už nenakupujem ani na tej aplikácií. Ceny premrštené, s ochranou kupujuceho ešte viac a uz som zažila aj odžuby, tak stačilo.

@oblecenie99 myslíš V.? Rozmýšľam, či tam by to bolo lepšie, ale akosi sa mi nechce do toho.

biba_18
Dnes o 10:28

@anonym_autor ani tam to nie je bohviečo ...

autor
Dnes o 10:29
@a0

Kedysi som veľa kupovala na bazári. Avšak keď teraz prídem do tesca a vidím kraťasy po 1-2€, tričká detto, kvalitou častokrát lepšie než lindex či Zara, tak sa ani neunúvam nakupovať inde deťom. Potom to všetko posuniem v rodine ďalej, lebo sa to predávať neoplatí - časovo ani finančne.

@a0 ano, len ja som z dediny. Máme aj dobrý "sekáč" v meste. Len musím časovo naraziť, keď majú nový tovar a to nie vždy sa mi podarí 😞. Keď prídem neskoro majú lacnejšie, ale uz nie vhodné pre nás.

afrodizi
Dnes o 10:34
@anonym_7baf58

@anonym_f85207 Ja nechápem že niekto niečo z toho Temu objedná. Za mňa je to bordel. 2x v živote som skúšala objednať a prišli mi braky.
Problém je ale aj to že kopec SK obchodníkov nakupuje na Temu a následne u nás predáva ako kvalitný tovar. Nedávno som takto kúpila profesionálnu sadu akvarelových pasteliek za 42€ v kamennom obchode kde ma predavačka presvedčila že super kvalitné, svetlostále, že sú čosi lacnejšie ako iné značky lebo sú nové na trhu tak sa snažia presadiť. Ja si vždy robím test svetlostálosti, aby som vedela s čím počítať. A tak isto aj s týmito. Test dopadol horšie ako pri pastelkách z Lidla za 6€. A tak som začala zháňať čo je to za značku, že tak drahé a tak nekvalitné a zistila som že sú z Temu za 10€. SK distribútor ich predáva za 21€ na Slovensku do kamenných obchodov ako top kvalitu a oni to ďalej predávajú v dobrej vôli, avšak so 100% maržou - za 42€. Tej predavačke som to bola povedať aj ukázať ako ten test dopadol a že je to bordel a nech to neobjednáva (neviem ako sa k tomu postaví ale tvárila sa že toto nevedela a že teda bude vedieť že ich nebude ponúkať ako super kvalitu).

@anonym_7baf58 ja kupujem z temu a som fakt spokojná...oblečenie nekupujem, max.tenisky malému. Magnetickú stavebnicu oveľa lacnejšiu než connetix, Magna tiles a pritom rovnako kvalitne, pevne magnety. Fotoaparát detský to isté, da sa vrátiť ak nie je ok tovar, poštovné neplatím, peniaze mi vždy vrátili. Ja tam najradsej kupujem. Na bazáre už iba knihy.

oblecenie99
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@oblecenie99 myslíš V.? Rozmýšľam, či tam by to bolo lepšie, ale akosi sa mi nechce do toho.

@anonym_autor Určite by si lepšie predala, na som tam kupovala dosť veľa vecí,.lebo to bolo na pár klikov a nemusela som čakať a nič riešiť, lenže čím ďalej, tým viac sa mi už do toho nechce... Proste sa začali kopiť prípady, kedy som nedostala tovar, ktorý som si objednala. Naposledy to bol balík detských overalov (pyzamka) Zn. Next, veľkosť 86, z toho bolo jedno Next a 5 kusov iné "značky", a veľkosť sedela len jedna. Zvyšné boli 80 a dokonca menšie. Nemám nervy to hľadať... To už radšej strcim ruku do vypredajovej "handrovej" sekcie v Lidli počas nákupu potravín, kde budú mať za smiešne prachy komplet trojbalenia a aj keď väčšie číslo, tak si poviem, že dorastie do toho.. alebo si počkám na zľavy v HM či v C&A.
Plus som videla v nejakých skupinách na FB že sa tam kópia prípady podvodov zo strany kupujúcich, tak pozor na to.

anonym_457adf
Dnes o 10:35

V bazároch kupujem minimálne, ale keď už niečo pozerám automaticky otváram V alebo FB Marketplace, ani na to nemám nejaký špeciálny dôvod, jednoducho MK je pre mňa stránka, kam chodím kvôli iným veciam a vôbec mi ako prvé nenapadne, že tu je bazár…

anonym_714785
Dnes o 10:37

bazar isiel dolu dovodu vseobecne uz par rokov dozadu. Skor sa veci predali este cez aukcie, sice za smiesne sumy, ale aspon sa toho clovek zbavil rychlo, a mal z toho aspon nejaku "korunu".
Dlhsie som potom nepredavala, teraz som sa vratila na aukcie, lebo sa mi nejake veci nazbierali, a je to bieda nad biedu. Kedysi kazdy den tam boli poprodavane akucie na 3-4 strany aj viac, a uzivatelky ozaj ze drazili, vynimocne sa stalo, ze sa nasla iba jedna co potvrdila nieco za 1e, baby sa "bili, prebijali". Akoze neboli to samozrejme vysledne horibilne sumy, konecna suma bola 2-4e v priemere. Teraz? Ledva 3-4 aukcie za den, ak vobec, a kupujucich, aby si hladal s baterkou....
A to teda nepredavam ziadne hnusi, a neviem co. Veci odomna idu vzdy v top stave.
Marketplace na FB tiez isiel za tie roky dolu vodou, len sami podvodnici a smejdi odtial vypisuju. Tam natrafit na realneho kupujuceho, to je zazrak.
No a V... to je za mna uplne zabite. Kazdy len ocumuje a nikto nic nekupi. Iba mi chodia upozornenia, ze si pridali do oblubeneho. Kurna, co chces na hracke v stave ako z obchodu, ktora povodne stala 30+e, ja ju tam mam za smiesnych 5eur, este cakat na zlacnenie??? Dnes by ludia chceli vsetko zadarmo, a este aby im to aj predavajuci snad domov doniesol. To uz ozaj radsej nahadzem do mecha a odnesiem do najblizsej skolky, tam sa aspon deti potesia.

oblecenie99
Dnes o 10:37

Ale na obranu MK, tak v zime som potrebovala súrne overal pre syna, a našla som v našom okolí, do dvoch hodín sme to aj mali doma. Čiže ako bonus je tu dobrý filter, na V. Neviem filtrovať ani podľa krajiny.

anonym_bace9f
Dnes o 10:40

Nevyuzivam uz bazar MK. Nekupujem, ani nepredavam ani na V...d. Nemam na to nervy, nechce sa mi s nikym natahovat, nechce sa mi ani balit a posielat. A bytostne neznasam, ak predavam vec za 1 Euro a niekto odomna chce, aby som premerala kazdy centimeter stvorcovy - toto je uz taky konikovsky folklor. Ak uz nieco, tak vyuzivam miestne skupiny s moznostou osobneho odberu. A ak ani tam nikto nekupi vec, co predavam, tak ju darujem niekomu zadarmo, pripadne vyhodim.

lienka.7
Dnes o 10:42
@anonym_autor

@anonym_autor napr.za osuchane a okopane topánky pýtať 10€? 😳🤯
Ja by som sa ich hanbila aj darovat

ludkka0407
Dnes o 10:42
@anonym_autor

@scila presne, kým bol syn malinký veľa som využívala MK a bola rada ako dobre som kúpila. Rýchlo rástol. Ale teraz.... Hrôza, poštovné viac ako tovar😞

@anonym_autor
@anonym_autor nakupujem, predavam na Vinted. Postovne lacnejsie, appka vymakanejsia, ale kopec veci som napr.odniesla do swapu, organizuje to dvakrat rocne nasa firma. Nemam nafukovaci dom😀tu sem tam nieco pridam, nieco predam, hlavne ponukam aj moznost cez dpd, postou i packetou- je suverenne najlacnejsie. Ale pravda je, ze tu predam tak raz za polrok nieco, na vinted castejsie a hlavne bez starosti a bez vymeny sto sprav🙂

anonym_73bd59
Dnes o 10:43

Nijako. Všetko už iba darujem.

autor
Dnes o 10:44
@anonym_714785

bazar isiel dolu dovodu vseobecne uz par rokov dozadu. Skor sa veci predali este cez aukcie, sice za smiesne sumy, ale aspon sa toho clovek zbavil rychlo, a mal z toho aspon nejaku "korunu".
Dlhsie som potom nepredavala, teraz som sa vratila na aukcie, lebo sa mi nejake veci nazbierali, a je to bieda nad biedu. Kedysi kazdy den tam boli poprodavane akucie na 3-4 strany aj viac, a uzivatelky ozaj ze drazili, vynimocne sa stalo, ze sa nasla iba jedna co potvrdila nieco za 1e, baby sa "bili, prebijali". Akoze neboli to samozrejme vysledne horibilne sumy, konecna suma bola 2-4e v priemere. Teraz? Ledva 3-4 aukcie za den, ak vobec, a kupujucich, aby si hladal s baterkou....
A to teda nepredavam ziadne hnusi, a neviem co. Veci odomna idu vzdy v top stave.
Marketplace na FB tiez isiel za tie roky dolu vodou, len sami podvodnici a smejdi odtial vypisuju. Tam natrafit na realneho kupujuceho, to je zazrak.
No a V... to je za mna uplne zabite. Kazdy len ocumuje a nikto nic nekupi. Iba mi chodia upozornenia, ze si pridali do oblubeneho. Kurna, co chces na hracke v stave ako z obchodu, ktora povodne stala 30+e, ja ju tam mam za smiesnych 5eur, este cakat na zlacnenie??? Dnes by ludia chceli vsetko zadarmo, a este aby im to aj predavajuci snad domov doniesol. To uz ozaj radsej nahadzem do mecha a odnesiem do najblizsej skolky, tam sa aspon deti potesia.

@anonym_714785 takze myslíš, že ani V..nemá väčší význam? Ja už balím balíky. Ako som písala raz obrovská vďaka adruhýkrát.... No, pre mňa sklamanie. Oprané, žehlené, skladané, a..... 😞

anonym_b801d8
Dnes o 10:44
@anonym_bace9f

Nevyuzivam uz bazar MK. Nekupujem, ani nepredavam ani na V...d. Nemam na to nervy, nechce sa mi s nikym natahovat, nechce sa mi ani balit a posielat. A bytostne neznasam, ak predavam vec za 1 Euro a niekto odomna chce, aby som premerala kazdy centimeter stvorcovy - toto je uz taky konikovsky folklor. Ak uz nieco, tak vyuzivam miestne skupiny s moznostou osobneho odberu. A ak ani tam nikto nekupi vec, co predavam, tak ju darujem niekomu zadarmo, pripadne vyhodim.

@anonym_bace9f ja tiež radšej už veci po deťoch darujem tým,ktorí to potrebujú z okolia. Moje deti mali vždy kvalitné oblečenie,väčšnou Slovensku a českí vyrobcovua-jasné,že na doma aj pepco. ...no skoro na porazilo,ked som predala pár veci,skoro nových za pár eur a dotyčná ich tu predávala ďalej. Kaslat na peniaze, no aspoň keby ich tu nepredávala....ten princíp....
Kamarátke sa to stalo s kocarom.

Strana
z3