Ako zlepšiť kultúru na diskusnom fóre Modrý koník?
Sú tu medzi nami takí, čo si to nezaslúžia a robia tu iba zlú krv. Som tu nový a kvôli jednej takej čoskoro odídem! Už som vymazal skoro všetko a za chvíľu vymažem aj svoj fotoalbum a nechám len správu, prečo som to urobil a kto je toho príčinou. Dám tam aj dôkaz, aby ste mi verili.
Treba tu zvýšiť kultúrnosť príspevkov a osobné urážanie úplne vypustiť.
Môj návrh pre všetkých: Na túto diskusiu nahláste každého, kto to tu kazí, nevhodne reaguje alebo tu robí neprístojnosti. Ak bude niekto chcieť vedieť, kto mu to odpovedá, nech sa sem pozrie a zistí, koľko má ten človek zlých emotikonov. Najhorších by mali vylúčiť z Modrého koníka buď na jeden rok, alebo natrvalo! Tým vylúčeným natrvalo nepovoliť návrat.
Zmenil som rozhodnutie a možno sa sem po roku vrátim. Ja dokážem žiť aj bez sociálnych sietí, ale niektoré/í z vás nie.
Prosím o posúdenie, či som spravil dobre. Ak ma tu chcete naspäť, tak to tu riadne zlepšite!
7. 9. 2026
iPSA646
keď tu niekto nechce byť, tak nechce. Veľa maminiek už odišlo, našli si asi lepšiu zábavku. 😉
Mne osobne je to jedno kto tu zostane, aj tak veľa žien už píše ako "anonym".
@ipsa646 mas pravdu. V poslednom case su tu strasne utocne komentare. Clovek napise ze sa s niecim trapi a ludia sa predbiehaju kto ho viac zhejtuje. Nazor sa da napisat aj asertivne. A hlavne, nikdy neviete v akom stave je ta druha osoba a ci sa na vas neobracia ako an poslednu moznost. Vsetkym co posielaju pozitivnu energiu palec hore 🙂
Pokial to budú ľudia tolerovať a neohradia sa alebo nezastanu niekoho,tak to nepotlacime
Ja osobne , keď vidím výsmech a hlavne leeeen za to, že niekomu sa nepáči téma,tak reagujem
A našťastie je už moderné sa ozvať a vyžadovať dôstojnosť debaty, takže myslim si, že sa to začne upratovať 🙂
To co ma nezaujima po par slovach, riadkoch ignorujem a idem dalej. Takze z mojho pphladu nikto tu nie je najhorsi, mam par zien ktore ma zaujali svojimi nazormi, prispevkami a tie sledujem zvysok ide ako sa hovori jednym uchom (v tomto pripade okom) dnu druhym von.
Toto je forum a ked to beries prilis vazne a tym zijes niekde je chyba…a aky uz tu blogeri atd…..niekto ma to pro, niekto je ambasador nejakej znacky….treba to menej prezivat….mna nedokaze nijak ovplyvnit diskusia tu, hlavne ked je tu uz vela anonymnych..co sme to sme si napisali a dovi…ked toto niekto ako forum preziva prilis osobne, je to na zamyslenie
@ipsa646 máš možnosť nahlásiť nevhodnú odpoveď prípadne aj zablokovať používateľa a neuvidíš jeho komentáre ani on tvoje
sociálne siete si netreba brať až príliš k srdcu, ľudia tam napíšu hlúposti a pod rúškom anonymity ukážu svoje pravé vlastnosti
musíš počítať s tým, že ľudia sa čím ďalej budú správať horšie a horšie
Každý tu má niekoho, kto mu svojím prejavom, názormi a postojmi prekáža. Každý má inú hranicu toho, čo je už príliš. Mne osobne kole oči len jedna užívateľka, pretože tá je nechutná permanentne. Tak som si ju zablokovala. Môžeš si tu ľudí zablokovať, vylúčiť ich zo svojej témy, preskakovať ich hlúpe príspevky (aj keď viem, že niekedy to skrátka nejde). Ale stále je toto len fórum a nie reálny svet. Treba tu počítať s tým, že anonymita, či už pod anonymom alebo zmyslenou prezývku, dáva ľuďom pocit voľnosti a môžu sa tu vyvrátiť zo svojich problémov. A niekto to skrátka robí tým, že útočí na iných, aby nemusel riešiť sám seba.
môžeš zablokovať. Neviem či sa niekomu niečo takéto chce, ale možnosť tu je.
@ipsa646 ja nechapem prečo to takto ťažko nesieš,staci to neriešiť
Ak chces byt niekde a prispievať ,kde chodiť kde je množstvo ľudí ,musíš ,čakať negatívne reakcie
To ,že to nezvladnes je tvoja chyba a nie toho ,čo ta zhejtuje
Začni žiť vo svojej bubline s ludmi ,ktorých si dobrovoľne vyberies a nie vo verejnom fóre
@ipsa646 ja nechapem prečo to takto ťažko nesieš,staci to neriešiť
Ak chces byt niekde a prispievať ,kde chodiť kde je množstvo ľudí ,musíš ,čakať negatívne reakcie
To ,že to nezvladnes je tvoja chyba a nie toho ,čo ta zhejtuje
Začni žiť vo svojej bubline s ludmi ,ktorých si dobrovoľne vyberies a nie vo verejnom fóre
@minenkaa presne si ten typ, co hovori druhym co maju robit. Lebo ty to vies najlepsie🙈
Poznas jeho nick? citas co pise?, co preziva?
Toto co si napisala, by si mu neporadila, keby sa zaujimas. Ale ty a tebe podobne sa nezaujimate. Idete na nezmyselneho autopilota🙈
Mozny by ste vy mali vyliezt z vlastnej bubliny a pozriet sa na svet otvorene a zacat ho vnimat. Mate este cas! Niekto ho ma uz zial menej,ale je VIAC ako VY!
@minenkaa presne si ten typ, co hovori druhym co maju robit. Lebo ty to vies najlepsie🙈
Toto co si napisala, by si mu neporadila, keby sa zaujimas. Ale ty a tebe podobne sa nezaujimate. Idete na nezmyselneho autopilota🙈
Mozny by ste vy mali vyliezt z vlastnej bubliny a pozriet sa na svet otvorene a zacat ho vnimat. Mate este cas! Niekto ho ma uz zial menej,ale je VIAC ako VY!
@eli3k a prečo mňa ma zaujimat, čo prežíva,som na verejnom fóre a tak očakávam,že každý rozumný človek,č o je tu vie ,ako to ma brat
Nepíšem nič iné ako ini ,ale ty mňa obviniš,že píšem čo ini majú robiť
Vies každý si je zodpovedný sám za seba a nik iný ti nepomôže ,len ty sám
Ak si niekto chce líecit svoje rany na fóre ,tak asi chyba nie je v iných
@eli3k a prečo mňa ma zaujimat, čo prežíva,som na verejnom fóre a tak očakávam,že každý rozumný človek,č o je tu vie ,ako to ma brat
Nepíšem nič iné ako ini ,ale ty mňa obviniš,že píšem čo ini majú robiť
Vies každý si je zodpovedný sám za seba a nik iný ti nepomôže ,len ty sám
Ak si niekto chce líecit svoje rany na fóre ,tak asi chyba nie je v iných
@minenkaa 🙈
No comment. Patris k spodine, pre mna. Ved na forum nejdes ako robot, s cielom osocovat inych a ventilovat si vlastnu frustraciu. Este aj AI ma viac empatie ako ty a tebe podobne 🤷
@ipsa646 ostan, ja ta rada citam. a ako sa hovori jedna lastovicka leto nerobi a kvoli jednej to nevzdavaj, vela ludi ti tu drzi palce
@eli3k Ja sa vrátim! Som predsa Terminátor.
@ipsa646 nejdem to citat vsetko - ale je tu velmi, velmi dobra funkcia - a to je blokovanie. Ak ti niekto prekaza, tak ho blokni. Preco hned odchadzat, mazat a podobne. Zablokujes - uz ta viac neuvidi, nebude ti prispievat pod prispevky, nebude ta hejtovat. A mas po probleme. Je tu tolko ludi, nie je dovod sa stresovat jednou osobou.
@minenkaa 🙈
No comment. Patris k spodine, pre mna. Ved na forum nejdes ako robot, s cielom osocovat inych a ventilovat si vlastnu frustraciu. Este aj AI ma viac empatie ako ty a tebe podobne 🤷
@eli3k toľko zas hejtu urážok pre nesympatie 😮💨
A toto je presne to, čo tu robí zlú krv...
@eli3k som si kuk jeho profil….ma tam vek 6 rokov sa preklikol?🤷♀️🤦🏼♀️ a fotky skal hadov atd…toto cisty bizar dalsi na mk…blogerov nazyva …prispievatelov resp….bloguje tu malo kto, ludia tu zakladaju temy a prispevky a dalsi ukrivdeny chlap na mk, zenskom fore, sak to tak smrdi niecim…
@eli3k toľko zas hejtu urážok pre nesympatie 😮💨
A toto je presne to, čo tu robí zlú krv...
@anonym_542034 prepac, ale ona pise pod prispevok, kde ju autor nezaujima. Aky hejt? Preco to v prvom rade robi? Ved ked ju nezaujima, nech sa posunie dalej.
Pisat cloveku s rakovinou nech si zije vo svojej bubline a nech si najde ludi, ktori mu vyhovuju, je podla mna riadne ODVECI. Presne toto tu robi tu zlu krv. Nezaujem, zlahcovania, pozeranie na veci cez seba.
@eli3k som si kuk jeho profil….ma tam vek 6 rokov sa preklikol?🤷♀️🤦🏼♀️ a fotky skal hadov atd…toto cisty bizar dalsi na mk…blogerov nazyva …prispievatelov resp….bloguje tu malo kto, ludia tu zakladaju temy a prispevky a dalsi ukrivdeny chlap na mk, zenskom fore, sak to tak smrdi niecim…
@jeennyv necitala si jeho prispevky, popisy od fotkami. Je to v prvom rade clovek a zasluzi si dostojnu komunikaciu ako kazdy 🤷
Vies, pre ineho mozes byt bizar ty??🤷
@anonym_7af757 teraz som sa stratila. Suhlasis somnou ci s nou?
@eli3k S tebou.

@ipsa646 áno niektorí sa tu vyjadrujú naozaj necitlivo a pritom človek je v ťažkej životnej situácii a je zúfalý. Niekedy radšej nech ľudia nenapisu nič ako by mali slovami ublížiť a nadradene písať svoj názor na okolnosť a urážať dotyčného, ktorý si pýta radu, prípadne povzbudenie.