Je dnešná zodpovednosť vo vzťahoch iná ako kedysi?
Hallo. Sedim doma tehotna, pri mne mamina a rozpravame sa a mamina vravi, ze v ich casoch to bolo ovela divokejsie. Vraj len jej tri jej rovesnicky, ktore po hodovej zabave, alebo po firemnych vecierkoch ani nevedeli ako a boli tehotne a vsetky tri dodnes netusia, kto je otcom ich deti. Jedna z nich je nasa suseda a tam sa teda nie je co cudovat, dodnes je to kocka a s postavou lepsou ako mam ja. Myslite, ze dnesna doba je ozaj taka skazena, alebo to tak bolo vzdy? 🙂
Ludia boli vzdy rovnake “prasce” ;) teraz o tom viac vieme vdaka socialnym sietam
@anonym_autor presne suhlasim vyssie.. dnes je to so vsetkym tak, ze sa o tom viac rozprava alebo medializuje, ci o sexe o roznych psychickych poruchach, chorobach atd. Ved si zober, ze aj detske pesnicky niekedy neboli detske. Len si to deti na poliach spievali lebo to malo fajn melodiu. Ja rada pocuvam nadasku, ona to vysvetluje.
@anonym_autor mne sa nepáči toto škatuľkovanie doby. Doba hentaká onaká. Nevieme koľko rokov má tvoja matka, ja mám 53 a za mojich čias boli dievčatá cudné, ale aj radodajné, ak by som to dala na percentá, v našej stredoškolskej triede v deväťdesiatych rokoch žiadna nezostala predčasne tehotná, 1/4 boli totálne panny cudné, 1/4 boli sexuálne bujne aktívne, 1/4 sa nijako neprejavovali a 1/4 mali frajerov. A podľa mojich skúseností si nedovolím hodnotiť dobu. Lebo dobu robia ľudia a tí nikdy v žiadnej dobe neboli rovnako sa správajúci podľa jednej šablóny. Doba mojich rodičov bola taká, že kto otehotnel, ten sa vydával a ženil, čo z toho vyplýva? No nič, akurát povedomie o antikoncepcii pokrivkávalo, nič čudné, vydávali sa okolo 20-23 rokov.
@anonym_autor presne suhlasim vyssie.. dnes je to so vsetkym tak, ze sa o tom viac rozprava alebo medializuje, ci o sexe o roznych psychickych poruchach, chorobach atd. Ved si zober, ze aj detske pesnicky niekedy neboli detske. Len si to deti na poliach spievali lebo to malo fajn melodiu. Ja rada pocuvam nadasku, ona to vysvetluje.
Napr.
Mám už dosť rokov a podľa mňa aj v časoch mojej mladosti boli baby, ktoré väčšinu diskotéky trávili zábavou vonku,opreté o múrik kulturaku ale bez následkov a boli tie nestastnice, ktoré raz milovali a v mladom veku sa stali mamičkami.Vyskytla sa aj taká deva, ktorá pri súde na určenie otcovstva uviedla 6-7 mládencov,lebo teoreticky mohol byť otcom barsktory.V dnešnej dobe sú mladé dievčatá a ženy informovanejsie a opatrnejšie
Dnes je to omnoho lepšie,myslím si,že za mojich mladých čias sa viac sexovalo bez rozmýšľania....
nemyslím žeby to bolo dnes lepšie.
Morálka poklesla. Vidieť to aj na počte nemanželských detí.
Zatiaľ čo v roku 2000 sa na Slovensku mimo manželstva narodilo 18 percent detí, o 18 rokov neskôr to už bolo 40 percent.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/domov/c/pocet-nemanzelskych-...
@anonym_autor mne sa nepáči toto škatuľkovanie doby. Doba hentaká onaká. Nevieme koľko rokov má tvoja matka, ja mám 53 a za mojich čias boli dievčatá cudné, ale aj radodajné, ak by som to dala na percentá, v našej stredoškolskej triede v deväťdesiatych rokoch žiadna nezostala predčasne tehotná, 1/4 boli totálne panny cudné, 1/4 boli sexuálne bujne aktívne, 1/4 sa nijako neprejavovali a 1/4 mali frajerov. A podľa mojich skúseností si nedovolím hodnotiť dobu. Lebo dobu robia ľudia a tí nikdy v žiadnej dobe neboli rovnako sa správajúci podľa jednej šablóny. Doba mojich rodičov bola taká, že kto otehotnel, ten sa vydával a ženil, čo z toho vyplýva? No nič, akurát povedomie o antikoncepcii pokrivkávalo, nič čudné, vydávali sa okolo 20-23 rokov.
@anonym_acaf87 súhlasím, v našej triede to bolo tiež podobne, ja som bola asi tá čudna panna a moje dve tri kamošky tiež.
Žiadna z a, b, C, D triedy neotehotnela na sš, a zo spolužiačok zo žš jedno dievča zo spoluobčanov už v16tich.
Ba, naopak z generácie mojich rodičov poznám niekoľko žien ktoré sa museli vydavať už 18ke na strednej, ešte staršie ročníky ktoré už v 16 tich na výnimky. To ani nejdem písať v akom veku vydali moju prababka, sirotu , jej krstný.
Nepoznám žiadnu ktorá by nevedel od koho otehotnela.
@anonym_autor možno len tvoja mama ma také ,,besné,, kamošky

Taka bola vzdy len dnes to viac vidno vdaka/kvoli mediam a socialnym sietam, rychlejsie sa siria klebety.