Je toto podľa vás v poriadku?
@xsimonkax žiadna demokracia :D to iba pre určite skupiny, iných cenzurovat treba
@bublinka1426 dobre tomu rozumiem ze ma nazyvas chorou lebo som si dovolila mat iny nazor ako ty? Skus na mna neutocit a kultivovane diskutovat. Dakujem.
Ja som zena, ktora uz v detstve, resp. skorej puberte vedela, ze aj muz a muz, zena a zena sa mozu lubit.. a ze existuju ludia, ktori sa narodia do "zleho tela"... a... svete div se, neuveritelne sa stalo, tu som 😁 a ako bonus este neuveritelnejsie 😯 dokonca bez traumy a bez pochybovania o svojej rodovej identite a sexualnej orientacii 🤔
@doriiis to nie je popieranie, ale zbytocne to vytahovat nemusim, ty ak chces vysvetli detom aj co je sadomaso, alebo nieco podobne, nech popremyslaju aj nad tym, ci by ich to nebavilo, v detstve sa ucia ine veci a ostatne sa naucia ako starsi, ale ty ked si myslis, tak nikto ti v tom nebrani.
@mb2021, ak narážas na Albánsko, tak nie. Tradícia, ze sa žena vyhlási za muža nemá nič s dedičstvom a ani s jej sexuálnou orientáciou. Ani nehovoriac o tom, ze ide o takmer vymiznutu historickú tradíciu. Taka zena/muž sa nemohla vydat/oženiť, otehotnieť ani mat vzťah a oficiálne papierovo bola stále žena, len spoločnosť ju akceptovala ako muza.
@domkakvet nas uz ako sestrocny dosiel s tym, ze ci aj on sa narodil preto, lebo sme mali sex. A to sme este len boli v stadiu rozmyslania ako mu to primerane veku vysvetlit. Takze deti vedia viac ako si rodicia myslia, informacne kanaly maju ovela sirsie ako sa my naivne nazdavame. A ano, uz sme preberali aj to, preco sa lubia dvaja ujovia a ci budu mat aj oni deti.
@domkakvet nie, treba im vysvetlit veci tak ako sa maju, ako to skutocne funguje a je aby nepodliehali dezinformaciam a neoverenym informaciam. Preco este stale v populacii koluje ten blud, ze pri prvom sexe sa neda otehotniet? Pre medzery vo vzdelani, pre nespravne interpretovane fakty. Nikto nikomu nic nevnucuje. Alebo myslis si, ze aj matematiku im vnucuju, lebo ich ucia nove veci, ktore pred tym nepoznali? Vnucuju im biologiu, zemepis, fyziku, literaturu...
Uz sa k tejto teme nevyjadrujem, nakolko je to aj tak volebny prieskum, jednoducho podla mna dalsia sexualna kniha je zbytocna a bodka, kto chce nech si mysli ine, aj tak sme sa celkom nepochopili.
@domkakvet jednoducho podla mna dalsia sexualna kniha je zbytocna a bodka
Však to je úplne v poriadku názor, proste ju svojmu dieťaťu/deťom nekúpiš a problém vyriešený. Tak ako iní nekúpia množstvo (asi tak 99,9999999%) iných kníh svojim deťom. Ani ja by som ju svojmu synovi nekúpila (asi, nevidela som zbytok) a to som si myslím, že dosť liberálna. Ale ani také Dievčatko so zapalkami by som mu nečítala v takom veku, nie kvôli nemu, ale kvôli sebe 😅.
Sú rôzne knihy, s niektorými človek nesúhlasí, ale deti sa aj s takými dostanú do kontaktu, a preto je lepšie asi ich naučiť vyselektovat informácie, kriticky myslieť. To sa im viac zíde ako sa tváriť ze veci ktoré sa reálne dejú neexistujú. Vysvetliť mu to, že iba žena môže mať bábätko v brušku? Otvorene sa s nimi o to porozprávať, ale bez nenávisti, odsudzovania.
ja sa pytam nebolo lepsie ked to bolo tabu?
budeme sa hrat na spolocnost LGBT lebo je to tak diktovane?
@bublinka1426 nie, nebolo. Ti ludia tu boli aj vtedy a cely zivot prezili v traume a skryvani v diskriminacii. Kedze su rovnaki danovi poplatnici ako kazdy iny, tak preco by sa mali skryvat? Nerobia nic protizakonne.

@iwesska vraj tych deti je uz min 17🤔