icon

Problém sociálnych sietí

27. feb 2022

Ahojte,

Asi sa chcem len vyrozprávať a vypočuť si váš názor na túto problematiku.

Už dlhšie ma hnevá, že sociálne siete sú plné klamstiev. Skutočnosť a realita sa takmer úplne vytratila a zdá sa, že všetci sú s tým okej.
Ľudia sa tvária, akí sú šťastní, veselí, spokojní, ako sa im darí vždy so všetkým. Síce je to tragédia, ale Chesie Kryst je skvelým príkladom. Žena, ktorá ukazovala svoj dokonalý život. No a potom čítate, že spáchala samovraždu, lebo trpela depresiami.

Ľudia sa na fotkách tvária, akí sú bohatí, pózujú s LV a Chanel kabelkami pri Mercedesoch. Opäť tragický príklad, ale jednému Slovákovi sa v zahraničí stal úraz a potreboval prevoz na SK, ktorý stál 35 000€ Jeho frajerka založila verejnú zbierku (Nepamätám si meno, kľudne ak viete napíšte do komentu). Zvláštne je, že po otvorení jej profilu to bolo všetko o luxusných dovolenkách, kabelkách za 2000€, drahých autách... a potom žobre peniaze, lebo ich vlastne nemá a potrebuje. Tak načo tie klamstvá? Načo sa niekto tvári, že je za vodou? Hoci je to strašná situácia, ukázala mentalitu polovice slovákov.

A čo všetky tie aplikácie na úpravu selfie? Veď množstvo tých ľudí je nespoznateľných v realite na ulici, lebo sa ani nepodobajú s fotkami. Ďalšie klamstvá.

Ja neviem, som unavená z tých lží, už to nie je len o “prikrášľovaní” reality. Už to s ňou nemá nič spoločné. Samé divadlá, za pravdu sa všetci hanbia, pričom nie je na to dôvod.

Čo si myslíte vy?

Strana
z2
autor
27. feb 2022

@zuzika8512 presne, asi ako jedna z mála si to, čo som chcela vyjadriť, pochopila 🙂

autor
27. feb 2022

@hipuska neviem do detailov, ako fungujú algoritmy, ani ma to extra nezaujíma.
Ono vieš, ak je niekto tak “internetovo falošný” aj v tvojom okolí, koho poznáš, nie len celebrity, nevieš sa tomu vyhnúť

autor
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl evidentne si vôbec nepochopila myšlienku a podstatu príspevku 😂 nevadí... aj takých ako ty vezme autobus

autor
27. feb 2022

@zuzika8512
@dskjhfdlkdjhl
Slečna trošku inak vysvetlila v komentári, čo som tým príspevkom myslela. Možno pomôže ;)

januarova
27. feb 2022

Viac ako toto, má trápi, že sa šíria dezinformácie. To ma už rozčuľuje do vyvrtky. Že takým hlupostiam dokážu ľudia veriť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ale pochopila, to skor Ty si nepochopila moj prispevok, ale hned musis urazat-nastastie mna neurazis😉

predavamknihy
27. feb 2022

Tiež to vnímam, dokonca nie len na soc sieťach ale aj v realite... asi je to proste ľudská vlastnosť, predstierať a klamať. Lenže internet im dal možnosť robiť to vierohodnejšie a sofistikovanejšie. A bude sa to len zhoršovať.
Ja sa na tom práveže len smejem, aj keď mnohokrát čo vidím/čítam, je totálne dno...

autor
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl prečítaj si po sebe svoje komentáre a zistíš, prečo som reagovala tak ako som reagovala ;) nesnažím sa ťa uraziť, nastavujem ti zrkadlo.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Pozri, nastav si zrkadlo sama sebe-keby si zila svoj zivot a neposudzovala by si druhych, tak by si nemusela riesit to, ze je niekto pokrytec. A ak uz to chces riesit a mas vo svojom okoli takych, tak bud fer a povedz im to priamo do oci. Ak to nevies, tak si ich nevsimaj.

laska86
27. feb 2022

Tak sa stym musis zmierit pretoze je len velmi malicko uprimnych ludi..cize intrigy falos a klamstva su a aj boli vsade..skus sa tym tak nezaoberat ublizujes sama sebe..nijako to neovplyvnis..

Strana
z2