Stať sa influencerom: Prečo to finančne nevychádza?
Cauko. Chcela som byť influencerka. Tak som sa ňou stala. Mám skoro 1200 sledovateľov, čiže technicky vzaté už som influencerka. Len taká… nezisková.... A tak rozmýšľam, kde sa stala chyba. Veď sledujúcich mám, obsah tvorím, fotky pridávam, reels natáčam, algoritmu sa prihováram s väčšou pravidelnosťou než niektorým členom rodiny. A peniaze? Tie sa zatiaľ úspešne nedostavili.. sakra.... Možno je nás jednoducho priveľa. Niekedy mám totiž pocit, že Instagram začína pripomínať tureckú tržnicu, kde každý druhý predajca kričí."Pozrite, čo mám!" a keď sa lepšie pozriete, zistíte, že všetci ostatní predajcovia ponúkajú svoje výrobky zase iba ďalším predajcom. Influencer propaguje produkt, influencer sleduje influencera, influencer komentuje influencerovi, influencer si kúpi kurz od influencera, ako zarobiť ako influencer. A niekde v diaľke stojí skutočný zákazník a premýšľa, prečo mu všetci niečo predávajú. Takže možno problém nie je v tom, že mám málo followerov. Možno je problém v tom, že sme vytvorili obrovský trh predajcov bez dostatočného počtu kupujúcich. Alebo som len konečne pochopila pravú podstatu influencer marketingu.. všetci sme influenceri, všetci niečo predávame a všetci čakáme, kto z nás si to prvý kúpi... A teraz vážne, nie je nás už náhodou trochu veľa?
@anonym_autor mladým ľuďom sa nechce robiť a myslia si, že im ich životný štandard budú platiť iní (blbi) ľudia. Vidia na ss napr.taku plackovu, ktorá prezentuje, ze prachy ma udajne za predaj kolagénu ci dubai čokolády. Každý triezvo zmýšľajúci človek však vie pravdu. Tebe naozaj odporúčam si začať hľadať normalnu, poctivú prácu a nie snívať o hlupostiach.
@anonym_autor ty si si ale ze strasne uverila, ze s 1200 followermi si nejaka influencerka 😂😂😂😂 nie si. To ma priemerna stredoskolacka s verejnym profilom bez nejakeho zaujimaveho obsahu. A mimochodom, influencerkou sa nestavas vtedy, ked sa ty rozhodnes, ale ked sa rozhodne tvoje publikum.
V dnesnej dobe musis uz vediet zaujat, niecim unikatnym a predrat sa dopredu. 1200 followerov je nic, to ma viac moja kolegyna. Tie spoluprace su dalsia vec, to tam treba mat ovela viac sledovatelov, ktori si danu vec, co by si propagovala aj realne zakupia. Niektore firmy daju veci hocikomu, kto pristupy na barter, ze dostanes veci, ukazes ich na sockach. Ti velki a znami influenceri si davaju platit tazke tisice.
Ja už keď len to slovo-influencer počujem, tak mi je zle. A nie, aby som ich ešte aj sledovala. A nemám ani insta, našťastie. 🫣
A pre mňa sú to ako smejdi
1200 sledovatelov a influencer? Tolko sledovatelov ma moje prasa a lama a influencermi by som ich asi nenazyvala.To by si musela ponukat nieco ozaj specificke aby si zaujala alebo by ti aj tak neplatili tak aby si z toho vyzila. To skour formou bartru. A ono ani tak nejde o pocet sledovatelov ,ale ci vies produkovat obsah ktory ma dosah. V dnesnej dobe nejde ani tak o pocet sledovatelov a lakov,ale o pocet videni,stiahnuti,komentarov. Inak tiez skoro nikoho nesledujem lebo ten obsah je na jedno kopyto
1200 sledovatelov a influencer? Tolko sledovatelov ma moje prasa a lama a influencermi by som ich asi nenazyvala.To by si musela ponukat nieco ozaj specificke aby si zaujala alebo by ti aj tak neplatili tak aby si z toho vyzila. To skour formou bartru. A ono ani tak nejde o pocet sledovatelov ,ale ci vies produkovat obsah ktory ma dosah. V dnesnej dobe nejde ani tak o pocet sledovatelov a lakov,ale o pocet videni,stiahnuti,komentarov. Inak tiez skoro nikoho nesledujem lebo ten obsah je na jedno kopyto
@misulka22 hahaaa zlaté, že prasiatko a lama 😇
tým by som dopriala nejakú dobrú spoluprácu 😍
@anonym_autor 1200? 🙂 predavas co? Len Vas blbo oklamali... aj na MK si ta mozu pridat a sledovat. Influenceri 🙂 Smiesne postavicky v nerealnom svete.
Ja už keď len to slovo-influencer počujem, tak mi je zle. A nie, aby som ich ešte aj sledovala. A nemám ani insta, našťastie. 🫣
A pre mňa sú to ako smejdi
@bielasovicka presne. Čo by sa stalo keby zrazu zrušili Instagram a iné platformy na ktorých vystupujú? Možno aj na psychiatrii by skončili. Osobné nechápem že niekto tak sleduje životy iných ľudí. A z čoho sa mi naposledy zastavil mozog bolo keď som videla video jednej nemenovanej influencerky ako opisuje život a hormonálne zmeny po pôrode a jednoducho samú seba natáčala ako plače. Doteraz neviem pochopiť a ani si neviem predstaviť žeby som ja zobrala telefón a začala natáčať seba ako plačem kvôli hormonálnym zmenám. Že zrazu mi príde do plaču a ja namiesto toho aby som s tým nejak pracovala a snažila sa upokojiť proste vezmem do ruky telefón, dám si ho pred xsicht a budem sa natáčať ako plačem 😀
Moja zlatá kvietinka..
@bielasovicka presne. Čo by sa stalo keby zrazu zrušili Instagram a iné platformy na ktorých vystupujú? Možno aj na psychiatrii by skončili. Osobné nechápem že niekto tak sleduje životy iných ľudí. A z čoho sa mi naposledy zastavil mozog bolo keď som videla video jednej nemenovanej influencerky ako opisuje život a hormonálne zmeny po pôrode a jednoducho samú seba natáčala ako plače. Doteraz neviem pochopiť a ani si neviem predstaviť žeby som ja zobrala telefón a začala natáčať seba ako plačem kvôli hormonálnym zmenám. Že zrazu mi príde do plaču a ja namiesto toho aby som s tým nejak pracovala a snažila sa upokojiť proste vezmem do ruky telefón, dám si ho pred xsicht a budem sa natáčať ako plačem 😀
@niki35 podla mna by bud pomreli od hladu alebo spachali sebevrazdy. Lebo by boli uplne trosky. Nevedia robit nic, len pchat ludom rozne "kodiky" na produkty, ktore by si inac nikto nekupil. A vykreslovat krasny insta zivot a v skutocnosti ziju uplne, ale uplne inac. Ukazuju ludom vsetko, lebo si myslia, ze su tym zaujimavi.
@anonym_autor Tipujem, že máš tak 20+ (rokov). 1.Na vlnu influencerov si naskočila príliš neskoro. 2. tvoj obsah nie je taký užasný ako si myslíš 3. ľudia už majú influencerov plné zuby. Úprimne, ja si nepamätám, že by som si niekedy niečo kúpila na základe reklamy, pre mňa ich fakt úplne zbytočne vysielajú. A k infuencerom mám vyslovene negatívny vzťah.... ale pre niektorých ľudí je asi normálne zabíjať čas sledovaním infuencerov.
Ja ani netuším čo to znamená influecer a ani to druhé,ale podla toho čo čítam,radšej sa kuknem na to prasa alebo lamu
@anonym_autor dnes chce byt kazdy influencer. a moze, aj ty - influencuj svoje okolie dobrym spravanim, zapoj sa do nejakeho lokalneho dobrovolnickeho projektu, davaj doucovanie, organizuj vo vasom meste, skole, kniznici... akcie. ci co nie je natocene a postnute, to sa vlastne ani nestalo?
aj moja dcera (15) ma sen byt influencerka - nech sa paci, ale najskor si dokonci riadnu skolu, aby ked tato bublina praskne, si si vedela realne zarobit na zivot.
dalsia vec:
treba sa zamysliet, koho chces influencovat a zaujat? ake publikum? teenagerov, studentov, mamky na materskej, ludi 40+, ci dochodcov? poznas dobre svoju cielovu skupinu? co im ponukas take, co este nevideli?
lebo klopkanie nechtikmi na flasku samponu dieru do sveta neurobi, ani krutenie zadnym naraznikom na tie akoze tanecky, co sa 10-20 sekund otriasas pred kamerou na hudbu rovnako ako 7324 influenceriek pred tebou...
skratka najskor musis nieco sama vediet, aby si mala co ponukat... to je jedno, ci videorecepty, navody ako zdobit torty ci piect kolace (nie typu "dnes si upecieme cookies uplne sami. potrebujeme: hotove cesto na cookies z obchodu..."), ako robit ucesy alebo hoc aj originalne tipy na cestovanie ci uz v okoli ci zahranici (a nie typu: v Rime odporucam si pozriet koloseum... no ty kokso, na to by som sama neprisla, nebyt teba, hladam tam eifelovu vezu...).
pozri si obycajny youtube:
napr. Matykar (vysvetluje matiku) - vyse 120.000 odberatelov.
alebo LiViera (recepty) - 60.000 odberatelov.
ale preco ich ludia odoberaju? lebo nieco vedia a su v tom dobri aj v realnom zivote. a tym padom maju co ponuknut.
takze trpezlivost, najskor sa nieco realne nauc, bud v tom dobra a potom pridu aj odberatelia a mozno aj spoluprace. je naivne ocakavat, ze budem influencer, ked mam ledva 15 r. a viem s odretymi usami zaklady matiky a ozehlit si tricko.
@anonym_autor najprv máš prísť s niečím originálnym, čo človeku reálne niečo dá, buď informácie, smiech, užitočnú radu alebo niečo iné s ozajstnou hodnotou. Fotky jedla ani opálených nôh nás nezaujímajú. Potom, keď ťa ľudia budú pozerať pre tieto dôvody si možno od teba nechajú poradiť v tom, čo kúpiť a kde. Známi influenceri, ktorí väčšinou to slovo nenávidia, fungovali 3-4 roky bez peňazí len preto, že ich bavilo tvoriť popri inej práci. A vybudovali si biznis vlastne tak nejak náhodou. Účelová snaha na tom zarobiť podľa mňa nefunguje.
@anonym_autor veď si si ten problém sama pomenovala - influčohosi je až príliš a naprostá väčšina z vás je totálne nezaujímavá a stojí za 💩. Nemáš zač.
Mne urvalo dekel tento tyzden, ked som videla, ze ista ceska influencerka a youtuberka, co je vyziabnuta s velkou hlavou, vydava kucharsku knihu. Ano, vyzera ako vsetky anorekticky, ona furt ukazuje na instagrame, ze co jedla. A keby toto skutocne denne jedla, tak vyzera uplne inac. A tie jej recepty, nic vlastne, okrem jej "rybičkovej a vajíčkovej pomazánky" ako to zdoraznuje nie su jej recepty. Vsetko su veci, co su zname zo socialnych sieti. Ale tak, uz nevie co so sebou,uz mala viacero produktov, co predavala, ked boli trendove, tak ovce kupia. Lebo ma tisicky zboznujucich sledovateliek a spoluprace na mraky, ze to je jej hlavna praca.
Ja len.. 1200 sledovateľov je veľa? 😅😅 kamarát, horolezec má vyše 7000 a nemá žiadne spolupráce. A taktiež sa nepovažuje za “influ”. Len na margo toho čo tu píšeš. Zdvihnu riť, začni pracovať a budeš mať peniažky. 🫶🏻

som jediná, ktorá tieto sračky nesleduje?
@earlgrey nie, ani ja nemam inst a vobec mi nechyba k zivotu.