Stať sa influencerom: Prečo to finančne nevychádza?
Cauko. Chcela som byť influencerka. Tak som sa ňou stala. Mám skoro 1200 sledovateľov, čiže technicky vzaté už som influencerka. Len taká… nezisková.... A tak rozmýšľam, kde sa stala chyba. Veď sledujúcich mám, obsah tvorím, fotky pridávam, reels natáčam, algoritmu sa prihováram s väčšou pravidelnosťou než niektorým členom rodiny. A peniaze? Tie sa zatiaľ úspešne nedostavili.. sakra.... Možno je nás jednoducho priveľa. Niekedy mám totiž pocit, že Instagram začína pripomínať tureckú tržnicu, kde každý druhý predajca kričí."Pozrite, čo mám!" a keď sa lepšie pozriete, zistíte, že všetci ostatní predajcovia ponúkajú svoje výrobky zase iba ďalším predajcom. Influencer propaguje produkt, influencer sleduje influencera, influencer komentuje influencerovi, influencer si kúpi kurz od influencera, ako zarobiť ako influencer. A niekde v diaľke stojí skutočný zákazník a premýšľa, prečo mu všetci niečo predávajú. Takže možno problém nie je v tom, že mám málo followerov. Možno je problém v tom, že sme vytvorili obrovský trh predajcov bez dostatočného počtu kupujúcich. Alebo som len konečne pochopila pravú podstatu influencer marketingu.. všetci sme influenceri, všetci niečo predávame a všetci čakáme, kto z nás si to prvý kúpi... A teraz vážne, nie je nás už náhodou trochu veľa?
ja napriklad nekupujem nič čo ,,propaguje, influ ani nepozerám nič čo nemá prinos do mojho života , ulahčenie alebo vychytávky
je vas veľa a všetci o ničom točite
žiaden original , tie pozy, ťukanie rukami po produkte , špulenie pier, vytrčanie zadku a prs , umelé kadečo žiadna prirodzená krasa ani správanie
Ja nemám nič,kde sú nejakí influ ale ajtak som z toho presytena😅
To všade keby si počula o smejdoch ako kedysi alebo teleshoping
Stačí len počuť a nieje záujem😅
@anonym_autor uz davno vas bolo privela na to aku kupnu silu maju ti, co by od vas nieco kupili. Ale stale pribudaju dalsi naivni, ktori si myslia, ze z toho kolaca daci uhryznu. Len ten kolac nerastie takym tempom aby nasytil vsetkych, niektorym sa neujde ani ta omrvinka, ako tebe. Na to aby sa ti aspon ta omrvinka usla by si musela ponukat nieco co nikto iny nema. Ponukas to?
Problém je, že si máš prácu ktorá nemá budúcnosť a strácas čas. Problém je, že ti ani nenapadlo mať normálnu prácu.
A aky obsah ponukas?
Už som nejak prežila 50 rokov bez toho aby som nejakú tú influ potrebovala, takže na tie zvyšné už mi ani netreba
Nemyslim ze influencerov je vela, teda zalezi od ovsahu take denne vlogy, hauly, spoluprace tych ano, tych je vela ale nieco specificke, vzdelavacie tak to nie. Musis prist a obsahom, ktory na sk/cz chyba a pojde to.
Je vas vela takych, co by chceli mat dobry zivot s malou namahou bez platenia dani. A my co platime, produkujeme realne produkty a sluzby, platime aj odvody a dane, uz na vas po vysokych daniach nemame prachy. 🙂
Minule bol pekny klip. Dosla babenka do restauracie a spusti. Som znama influencerka, co u vas dostanem zdarma? A casnik, wifi.
Je vás veľa, je to v móde a tak každý druhý to chce robiť a zarábať veľké peniaze v podstate za nulovú námahu. Druhá polovica ľudí vami pohŕda a pozerá na vás ako na príživníkov čo majú 0 hodnotu pre spoločnosť. Však kto potrebuje človeka aby mu povedal čo si má kúpiť od koho a prečo. Takže ak nemáš niečo originálne alebo nejakú popularitu z nejakej napríklad TV ( Love Island, Ruža pre nevestu, Farma a iné... kde sa chodia len takéto indivíduá zviditeľniť ) tak to budeš mať ťažké sa presadiť.
Niekto pretaví do peňazí aj 800 followerov, a niekto ani pri 10 tis. nezarába. Tak či tak sú dôležitejšie štatistiky ako sledovatelia. A vlastne... celkovo to nefunguje tak, že dosiahnem 1000 follow (čo má fakt kade kto) a som akože "mikroinfluencer" a peniaze sa nejak dostavia samé.
Ale zároveň jasné, že je to iné ako kedysi keď bolo tvorcov dokopy päť. A zároveň ten tlak na konzistentnosť, hooky, meniace sa algoritmy, blabla... Nie je to tak easy ako si mnohí predstavujú.
@anonym_autor nekúpila by som si nič čo propaguje influencer a nikdy nekúpim. Keď toto vidím , tak sa to snažím čo najrýchlejšie preskočiť. Vôbec ma to nezaujíma.
Je vas vela a podla mna je 1200 followerov malo. Ak sa chces zviditelnit musis ist do telky ako je love island, farma, ruza pre nevestu atd.... tam byt aspon trochu zaujimava a budes mat omnoho viac followerov. Musis aj nieco zaujimave ponukat alebo niecim byt ak by ti mal niekto ponuknut spolupracu zober si uz len zeby si bola znama a tehotna - spolupraca so znackou na kociar, spolupraca s hygienickymi potrebami pre mamicky plus babatka, spolupraca so spotrebicmi na pripravu jedla atd., ak si len obycajna baba tak ta nikto nebude kontaktovat
@anonym_autor čo je to influencer a follower? To je teraz povinné? Keď je niečo veľmi propagované, alebo veľmi módne, mám tendenciu sa tomu vyhnúť. Ty by si chcela, aby ti niekto známy z okolia tlačil kaleráby, alebo ti stále chcel "nenápadne" niečo predávať? Veď nás všetky tie haraburdy a nezmyselné služby zasypú, úplne zotročia.
V poslednom čase som zaznamenala módny trend blokovania a ignorovania takych influencerov ako si ty - čo len tliachaju nezmysly alebo opakuju po niekom a myslia si, že sú super originalni, prípadne predaju aj vlastnú mater len preto aby na tom zarobili. Ľudia sú už presyteni umelých póz a žvástov
no ved napis,, z akeho oboru si influ,,,, ja co neznasam,, su tie nakupne hauly,, neviem, ci som to dobre napisala,,, ..typu,, dnes som v Lidli, kupila toto,, potom Action, Pepco...a pod...za mna to je to najhorsie,,, ale prekvapivo je toho strasne vela, velmi vela sa prave k tomu utieka,,, co robis ty? preco by ta mali ludia sledovat?
som jediná, ktorá tieto sračky nesleduje?
@earlgrey
Nie si sama. Ja si občas pozriem podklady, ktorý ma zaujíma, ti ľudia sú tiež asi influenceri ale pozerám skôr niečo z psychológie, o zdraví a tak. Jasne, sú tam občas nejaké doplnky stravy, z toho má ako jediný zaujal jeden olej. Nemám ho. Ale že by ma zaujímali nejaké denne Story a blbé keci, tak to nie. Občas mi stačia 3 sekundy a vypínam, hlavne ženy. Páni influencerka mele polhodinu o Tom ako nestíha lebo deti choré, povie celý román kým sa dostane k tým podstatným 2 vetami, ktoré ma zaujímajú. A koľkokrát ten ton hladu je čistý des.
No čo už, mnohí myslia, že vedia zarobiť objavom "teplej vody" a potom sa čudujú, že nikto nič od nich nekúpi.
@anonym_autor v zivote by som nekúpila nic od influencera. Z princípu. A ani moji známi a známi mojich známych.
mam 28, nesledujem influencerov, nemam socialne siete, iba messenger na pisanie...nezaujimaju ma influencerske reklamy, je to vsetko falos a strata casu
Treba ísť do reality show, urobiť tam zo seba totálnu kravu a až potom robiť influencerku.
1200 a už sa cítiš influencerka? Tak to ja som 3 influencerky :D :D :D
Nechcem ti brať ilúzie, ale nie si influencerka.
Ved influencing je jak teleshoping. Predavate uplne shity a tvarite sa, ako vsetko zazracne funguje. Ty inak ani nejsi influencerka s takym poctom sledovatelov. Nikoho nezaujimas. To ja mam sama dva ucty a na oboch mam 3x viac sledovatelov a necitim sa ako influencerka (lenze ja na rozdiel od teba aspon nerobim teleshoping, sle robim daco oˇvzdelavacie a uzitocne)
@anonym_autor si vyprofilovana? Je z tvojich príspevkov jasne, kto je tvoja cieľová skupina? Ponukas svoje služby firmám?
@anonym_autor presne ako píšeš ,,Grand Bazár, Turecko" 😃
Ja som hlavne prekvapena kolko extrovertov je medzi ludmi.
@anonym_autor presne ako píšeš ,,Grand Bazár, Turecko" 😃
Ja som hlavne prekvapena kolko extrovertov je medzi ludmi.
@anonym_96cb55 koľko? toľko čo introvertov 🤷♀️
tak najprv sa sťažuješ,že peniaze žiadne,čiže nemáš spolupráce,a potom píšeš,že všetci sme influenceri, všetci niečo predávame a je nás veľa.
Tak teda ako?
A 1200je sakra malé číslo

je vás veľa. vždy bolo…