icon

Zmeškaný hovor: Čo to môže byť?

11. máj 2026

Zdravim, mama mala zmeškany hovor zavolala som cez moj mobil na číslo a zdvihla pani a ja ze vy ste volali atd atd.. a ona ze nie to vy mne ja som akurat volala s niekym a v tom vaše cislo mi volalo.
Pozeram a mama ma prichdzajuci zmeskany od tej pani. Neviete co to moze byt ?

katkaseiner
11. máj 2026

vselijaky smejdi vyuzivaju cislo tvojej mamy. Ona realne nikde nevola, ale vyuzivaju jej telefonne cislo.
Toto som riesila pri dcere asi pol roka. Nonstop jej volali ludia ze co chcela - a to boli dni ked mala doma na stoliku telefon a nikto z neho nevolal. Ked sa to uz kopilo tak som len kazdemu povedala ze niekto vyuziva jej tel. cislo, napriek tomu ze som sa ospravedlnila, aj som povedala ze nevieme to zastavit. Konaktovala som aj TElekom, ti len ponukli ze si mozem kupit nove tel. cislo ale to sme nechceli. Ved aj to sa da vyuzit... Ono to po niekolkych mesiacoch prestalo.

autor
11. máj 2026
@katkaseiner

vselijaky smejdi vyuzivaju cislo tvojej mamy. Ona realne nikde nevola, ale vyuzivaju jej telefonne cislo.
Toto som riesila pri dcere asi pol roka. Nonstop jej volali ludia ze co chcela - a to boli dni ked mala doma na stoliku telefon a nikto z neho nevolal. Ked sa to uz kopilo tak som len kazdemu povedala ze niekto vyuziva jej tel. cislo, napriek tomu ze som sa ospravedlnila, aj som povedala ze nevieme to zastavit. Konaktovala som aj TElekom, ti len ponukli ze si mozem kupit nove tel. cislo ale to sme nechceli. Ved aj to sa da vyuzit... Ono to po niekolkych mesiacoch prestalo.

@katkaseiner presme to ma napadlo.. ale mame volalo jej číslo a tej pani volalo mamine číslo .. aspon tak to povedala. To je trochu zvláštne

katkaseiner
11. máj 2026
@anonym_autor

@katkaseiner presme to ma napadlo.. ale mame volalo jej číslo a tej pani volalo mamine číslo .. aspon tak to povedala. To je trochu zvláštne

@anonym_autor ano, ti smejdi volali tej pani a pouzili tvojej mamy cislo. Ta pani to nezdvihla tak volala naspat (tvojej mame) nech zisti co sa stalo... a tvoja mama samozrejme o nicom nevie. Ja som tim ludom radila blokovat si moje cislo (dcerine). Zial nevedeli sme nic vyriesit. To ze dcera nikomu nevyvolavala, som vedela na 200% kedze telefon bol niekolko dni u mna na stole.

maranco
11. máj 2026

Bol to spoofing, volali podvodníci zo zahraničia, že mama má zabudnuté konto na krypto burze ktoré sa "ruší a pomôžu" jej získať peniaze len potrebujú prístup do jej mobilu a internet bankingu.
Preto je zbytočné zverejňovať alebo blokovať tie čísla, maximálne použiť druhú stranu aby vedela že zneužívajú jej číslo.

Český operátori už blokujú falšovanie telefónneho čísla, Slovensko zaostáva.
https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/an...

autor
11. máj 2026
@katkaseiner

@anonym_autor ano, ti smejdi volali tej pani a pouzili tvojej mamy cislo. Ta pani to nezdvihla tak volala naspat (tvojej mame) nech zisti co sa stalo... a tvoja mama samozrejme o nicom nevie. Ja som tim ludom radila blokovat si moje cislo (dcerine). Zial nevedeli sme nic vyriesit. To ze dcera nikomu nevyvolavala, som vedela na 200% kedze telefon bol niekolko dni u mna na stole.

@katkaseiner ta pani povedala ze vy ste volali mne ale ona naspat uz nevolala a mne ukazuke od nej prichdzajuci zmeskany.. velmi cudne

anonym_01580a
11. máj 2026

Mne sa to stalo, volala som operátorovi a ,,oni,,(neviem kto) sa vedia nalogovať na tvoje číslo, potom na to ďalšie čislo, nevedia s tým urobiť nič.
Volala som si tiež s tou pani, sme sa navzájom zablokovali po dohode a nestala sa nám žiadna finančná újma

januska12323
11. máj 2026
@anonym_autor

@katkaseiner ta pani povedala ze vy ste volali mne ale ona naspat uz nevolala a mne ukazuke od nej prichdzajuci zmeskany.. velmi cudne

@anonym_autor nie je to čudné ale bežné, a poučenie do budúcna - na neznáme čísla sa nevolá naspäť ale čakáš či ti znova zavolajú.

anonym_bbfcaa
11. máj 2026
@januska12323

@anonym_autor nie je to čudné ale bežné, a poučenie do budúcna - na neznáme čísla sa nevolá naspäť ale čakáš či ti znova zavolajú.

@januska12323 Toto je taký sprostý staromódny postoj na zmeškané čísla. Môže ti volať dieťa z kamarátovho mobilu, lebo sa mu pokazil jeho mobil. Mohol ti volať kuriér a preto ti neprinesie balík. A pod. Strkať hlavu do piesku, lebo nepoznám číslo..... Svokor nezobral neznáme číslo a potom tri dni rozprával len o tom, kto to mohol volať. Bol to správca bytovky, lebo išli meniť vodomery.

chrobak7
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie je to zvláštne. Dnes sa tiež aktivovali rôzni podvodníci. Mne volala akože polícia Poprad, že v Kežmarku niekto sa snažil na splnomocnenie odo mňa zobrať v Tatrabanke úver. Najprv som ju nechal, nech sa prejaví. Keď začala zisťovať, že kde mám účty, aby kontaktovali banky, či aj tam nepýtal úver, tak som chcel jej číslo na pevnú linku. Povedala, že nech nezložím, že kolega zavolá z pevnej linky, aby som si to overil. Taj ja že na ktorom oddelení OR PZ Poprad pracuje. Zrazu len tu - tu - tu- tu ... zložila.

Volal som späť na to číslo a dvihol neznámy chlap a bol prekvapený, že z jeho čísla mi niekto volal. Oni volali z úplne iného čísla, len na displeji sa zobrazí niekoho číslo, kto o tom absolútne netuší, že zneužili jeho číslo.

Takže aj tá pani mala asi od šmejdov neprijatý hovor a ukázalo jej to číslo tvojej mamy.

anonym_275c5b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja neviem ľudia,kde vy žijete,omieľa sa to aj tu na MK skoro denne,aj na nete všeobecne,a už dobre dlho,že je to podvod

anonym_01580a
Dnes o 06:49
@anonym_275c5b

@anonym_autor ja neviem ľudia,kde vy žijete,omieľa sa to aj tu na MK skoro denne,aj na nete všeobecne,a už dobre dlho,že je to podvod

@anonym_275c5b tak ale nájdeš si zmeškaný hovor, slovenské čislo, tak voláš naspať, tým to aktivuješ a potom to tvoje číslo prezváňa ďalšie čísla, ktoré ti volajú že našli tvoj zmeškaný hovor a ten ďalší tým že volá naspať si to aktivuje tiež a už prezváňa zasa to jeho čislo.. akurát že si minieš volné minúty, nič iné z toho nebolo..

anonym_737483
Dnes o 07:07
@anonym_autor

@anonym_autor mne takto prislo par sprav z cisiel ktore mam ulozene ohadne pozicania penazi ci inych prapodivnych ziadosti hlavne napr od ludi ktori nemaju dovod odomna ziadat take veci napr chlapik u ktoreho mam urobene poistka na auto ci dom, moja mudr a pod

maranco
Dnes o 08:18
@anonym_01580a

@anonym_275c5b tak ale nájdeš si zmeškaný hovor, slovenské čislo, tak voláš naspať, tým to aktivuješ a potom to tvoje číslo prezváňa ďalšie čísla, ktoré ti volajú že našli tvoj zmeškaný hovor a ten ďalší tým že volá naspať si to aktivuje tiež a už prezváňa zasa to jeho čislo.. akurát že si minieš volné minúty, nič iné z toho nebolo..

@anonym_01580a v tomto prípade si na omyle, volaním späť sa dovoláš náhodnému človeku a podvodník sa to nedozvie

anonym_01580a
Dnes o 08:25
@maranco

@anonym_01580a v tomto prípade si na omyle, volaním späť sa dovoláš náhodnému človeku a podvodník sa to nedozvie

@maranco veď áno, oni nejaký čas, kým nezavoláš niekomu inému, alebo si tie ďalšie čisla nezablokuješ možu tvoje čislo na niečo zneužiť.
Ja už si to nepamatám, bolo to 2 roky dozadu, bola to len jedna pani ktorá si našla zmeškaný hovor odomňa, ale ja som jej nevolala

anonym_275c5b
Dnes o 13:19
@anonym_01580a

@anonym_01580a nie,nevolám na neznáme čísla naspäť.

anonym_01580a
Dnes o 14:00
@anonym_275c5b

@anonym_01580a nie,nevolám na neznáme čísla naspäť.

@anonym_275c5b ja telefón využívam pracovne, koli obj, takže zmeškané hovory(SVK čisla) volám naspať no