Čo si kompenzujete tým, že sa tu snažíte súťažiť ohľadom výšky platov?
Neviem, kde sa v babach berie tato tuzba, neustale sutazit ohladne platov a vytahovat prijmy. Jedna nevie vyzit z 4500, druhej je 2600 malo, tretia nejde na dovolenku pod 8000, stvrtej vadi, ze ma len dva investicne byty, an nie tri plus sukromny ostrov pomaly, piata chce ist robit do Lidlu za kasu, ale nie za menej, nez 2000. Ako keby sme boli nejaky Kuvajt, nie Slovensko, kde priemerny obcan zarobi tisicku a nejake drobne, a veci stoja pomaly tolko, co vo Svajciarsku. Baby, co si tym preboha kompenzujeme? Akoze urcite tu su vynimky, ale nie je mozne, aby 90% MK bralo zapadoeuropske manazerske platy. A najhorsie je na tom to neustale sutazenie, ktora ma viac. Zivo si spominam na baby, co v jednej diskusii povedia, ze beru nad 3000, potom na to zabudnu, a o 2 tyzdne inde napisu, ze 2000. A k tomu sa viete dohadat jak besne, ako keby vsetko, co kto kedy napisal anonymne na net, bola pravda. Nehnevajte sa na mna, ale strasne to tu ide dole vodou, ked vidim, ake na seba baby vedia byt zle. Kedysi sme sa handrkovali pre nevernych chlapov, dnes si zavidime vymyslene prijmy a majetky, smutne...
Tak vieš.Internet znesie veľa.
Či je dosť vlastniť 3 investičné byty bola ozaj téma cez..
Keby položí otázku inak, neznie to hlúpo.
Sme tu rôzne zarábajúci jedinci, rodiny a keď je téma o výške zárobku, vyjadrí sa človek rátam pravdivo
A keď sa spýtajú ohľadne investovania ,napr.do investičných bytov, nehnuteľnosti pri mori ,tak som videla normálne odpovede.
Neberiem to ako chvalenkarstvo
@1ryba Vlasy a nechty este dobre, tie vedia vyjst aj na 100€ a viac ked to chces kvalitne, co je pri priemernom plate dost (aj ked chvalit sa tym je trapne), ale dnes tu jedna pisala, ze suseda zavidi jej synovi zmrzlinu a bicykel, to bola uz fakt pecka.
Vobec som toto nikdy neriesila, ak viem a mam cas, tak poradim, ak nie idem dalej, ci to je vymyslene, alebo nie neriesim, to je asi pre takych, ktory potrebuju superit, ti to riesia a pozastavuju sa nad tym, mne osobne to je jedno, ak tolko zarabaju je to ich sikovnost, ak nie tiez neriesim a potom su tu este mozno taki, co rozmyslaju ci je to pravda, lebo by aj oni chceli, rozmyslaju ako na to, alebo ci je to na Slovensku mozne, alebo ine dovody preco to riesit, ale zbytocne strateny cas, je dolezite aby praca bavila a uzivila. Darmo bude niekto robit manazera ak ma nervy na zrutenie.
Mňa dojala tá, ktorá napísala , že tie čo pracujú v štátnej a verejnej správe nemajú mať deti, keď nemajú na účte desaťtisíce eur.
Tak vieš, začne jedna, pridá sa druhá, tretia, piata, deviata… A potom tie s nižším príjmom sa radšej nevyjadrujú, lebo sa boja spätnej väzby od tých viac zarábajúcich… Potom máš možno pocit, že 90% užívateliek MK je fakt za vodou…
Ale prosím tá, všetky tieto diskusie musíš brat z nadhľadom
Diskusie sú väčšinou anonymne, preto to aj tak vyzerá
Baby ktoré majú reálne nadštandardný príjem to tu o sebe nebudú vykrikovať a vypisovať do diskusii. Takí ľudia čo sa týka príjmov au veľmi diskrétni
tak aspoň je rovnováha...na druhej strane tu máš príspevky " už vám nabehol rodičák, podpora, pn..." či mi môže exekútor zobrať dávky...." všehochuť
Pravdu máš. Fakt sú to len rozprávky. Ja keď také čítam, tak sa vždy zasmejem, a poviem si...... urciteeee 😄
Ja mam naopak skor pocit, ze sa tu uz posledne 3 roky predhanaju, ktorej manzel chodi domov neskor z prace a kolko zarobi. Ked sa tu otvori takato tema, tak kazda druha tu pise: som na materskej, moj muz zarobi slusne peniaze, financne teda problem nemame, ale chodi domov o 7. Dalsej muz chodi domov o 8. Dalsej neskoro vecer, niekedy cez leto aj po tme. Ale vsetky su finacne za vodou, stastne prestastne na materskej, a muzi su ti najlepsi otcovia, kazdy sa detom venuje na 200%. A kedy? Kym zarabaju tie 5000€ platy? Alebo v noci pocas spanku? 🤔
Ja mam naopak skor pocit, ze sa tu uz posledne 3 roky predhanaju, ktorej manzel chodi domov neskor z prace a kolko zarobi. Ked sa tu otvori takato tema, tak kazda druha tu pise: som na materskej, moj muz zarobi slusne peniaze, financne teda problem nemame, ale chodi domov o 7. Dalsej muz chodi domov o 8. Dalsej neskoro vecer, niekedy cez leto aj po tme. Ale vsetky su finacne za vodou, stastne prestastne na materskej, a muzi su ti najlepsi otcovia, kazdy sa detom venuje na 200%. A kedy? Kym zarabaju tie 5000€ platy? Alebo v noci pocas spanku? 🤔
@hankab akurát som to išla napísať, že toto je ďalšia kategória😃
Na MK sú dva druhy žien - jedny, ktoré rátajú každý jeden cent, čakajú na rodicak a neustále sa snažia niekde ušetriť a hľadajú rady ako viac okresat výdavky, a druhe - tie zas zarábajú 5000€ a za 1000€ by ani nesadli do auta a nešli by do prace.
Ale ja tieto diskusie beriem s nadhľadom. Internet znesie veľa. Ja osobne by som nedokázala ísť spať s vedomím, že klamem, aj keď sú to cudzí ľudia na internete 😁 ale niektorí ľudia sa držia pravidla - fake it till u make it😁
Podľa mňa si si rovno aj odpovedala: túžba. Napíšu tu to, čo si predstavujú v snoch a aspoň chvíľu si to prežijú. Aké by to bolo, že by mohli vypisovať po fórach, že zarobia 4 500. A chvíľku si žijú svoj sen
@hankab akurát som to išla napísať, že toto je ďalšia kategória😃
@danielahamar MK je skratka plny zien, ktore maju za muzov manazerov. Je az neuveritelne, kto su potom vsetci ti muzi, co robia vo vyrobe, robia nocne, kamionisti, smetiari, predavaci, pekari. Taki asi existuju len na inych forach 🤭
Aj na nechty chodím, aj na vlasy aj muž na miluje, aj dobre zarobí, aj svokra ma miluje, aj deti, aj všetko stíham, aj dobre sa obliekam, aj kolegyne mám super, aj šéfa skvelého, aj home office mám stále, aj cvičiť chodím, aj inak veľa športujem, aj charitu podporujem, aj celá som fajná...tak vám tu len o tom píšem aby ste aj vy vedeli. 😀
Aj na nechty chodím, aj na vlasy aj muž na miluje, aj dobre zarobí, aj svokra ma miluje, aj deti, aj všetko stíham, aj dobre sa obliekam, aj kolegyne mám super, aj šéfa skvelého, aj home office mám stále, aj cvičiť chodím, aj inak veľa športujem, aj charitu podporujem, aj celá som fajná...tak vám tu len o tom píšem aby ste aj vy vedeli. 😀
@hopsas a urcite mas doma aj klimu a bazen. Ze sa nehanbis sa mat takto nadstandardne, kym ostatne tu cakaju na rodicak! (🤭)
A ešte som zabudla. Deti mám také vychované a také strašne múdre že si to ani predstaviť neviete. Všetky susedy závidia a chodia si po rady ako sa to dá dosiahnuť.
A najlepšia som kuchárka 😃
Boze ano predbiehanie sa v schopnostiach deti je druha vdacna tema. Pomaly kazdy kojenec na MK riesi derivacie z hlavy a ovlada 3 svetove jazyky.
@hopsas ja všetko čo ty len nechty si robím sama 😂 aj to preto že nemám čas…
Ja idem na vlasy a nechty raz za rok alebo aj dlhsie 😆Lebo to Strasne zerie čas a sama si to viem spravit rychlejsie . 😁 aj shopping 🛍️ niekolko mesiacov prejde kym sa dostanem do obchodu Lebo online si to viem rychlejsie zohnat .
A dúfam, že ste nezabudli na snubný prsteň za 6 mesačných platov, lebo inak si ju muž neváži 😆
Mna fascinuje, ze sa vobec niekto bavi s cudzimi o svojom prijme. Toto o mne nevedia ani najblizsi a nie este cudzi ludia, akoze naco ??

MK začína byt druhy instagram, tu nikto za tisicku nerobi