icon

Používate umelú inteligenciu v bežnom živote?

15. máj 2025

Obávate sa, že používanie umelej inteligencie môže viesť k tomu, že stratíme schopnosť samostatného myslenia a budeme sa na ňu príliš spoliehať, zlenivieme? Prečo áno alebo prečo nie? Pravidelne? Výnimočne?
V poslednej dobe mám pocit, že si už ľudia medzi sebou neporadia - ale rovno si odporučia použiť nejakú aplikáciu. Priznávam, že sama som využila pri písaní odvolania jej služby, ale napr. zákony, na ktoré sa odvolávala nedávali moc zmysel 😎

Strana
z2
zmrzlinka2021
15. máj 2025

Používam, fajn pomocka

kavasmliekom
15. máj 2025

Nie, nepoužívám a ked tak len zo srandy. Veď tá Ai používa len údaje z internetu, čiže, keď je blud na internete, napíše blud aj Ai.
Príklad , zaokruhlenie na desatisicečíslo 7568. Mne napísalo ze je to 8000, potom po ďalšej otázke, sa opravilo, ze mam pravdu a je to 10000, a keď som sa opýtala, že prečo 10000, keď ma len 4 číslic a 10000 ma 5...tak zase sa opravilo na 0. 🤣

mamamasama
15. máj 2025

AI musis vediet pouzivat a hlavne si musis overovat informacie. Je to dobry sluha, ale zly pan. Dnes konkretne som potrebovala dôležitú informaciu a 10 minut ma presviedčala o nesprávnom zákone. Proste. Vediet prompty na prkotiny. Na vizualizácie, recepty, výpočet kalorii v jedle, nejaky trening, hry pre deti pocas dažďa a pod a je to fajn. Seriózne veci radšej nie.

autor
15. máj 2025

Ja mám z tej predstavy, že bude za nás všetko robiť, premýšľať, nie dobrý pocit. Už aj tak v podstate žijeme pohodlný život, už ani rozmýšľať, čítať nebudeme musieť, len sa opýtame stroja.

scila
15. máj 2025

Nepoužívam. A keď vidím tie obrázky na Pinterest-e urobené AI tak ma to akurát vytočí.

jeennyv
15. máj 2025

Nepouzivam a ked mi aj tu vybehne, ze umela i pomohla, ja v duchu ..kde, co, jak sa to robi 😀😀😀

beata_k
15. máj 2025

Pouzivam. Radi mi vyborne recepty.

autor
15. máj 2025
@beata_k

Pouzivam. Radi mi vyborne recepty.

@beata_k Rovno aj s gramážou? Nehodíš sem nejaký? Lebo napr. to by ma nenapadlo, hľadať tam recepty a popravde, niekedy dochádzajú nápady, keďže varím každý deň a už mám pocit, že stále to isté 😲

zmrzlinka2021
15. máj 2025
@mamamasama

AI musis vediet pouzivat a hlavne si musis overovat informacie. Je to dobry sluha, ale zly pan. Dnes konkretne som potrebovala dôležitú informaciu a 10 minut ma presviedčala o nesprávnom zákone. Proste. Vediet prompty na prkotiny. Na vizualizácie, recepty, výpočet kalorii v jedle, nejaky trening, hry pre deti pocas dažďa a pod a je to fajn. Seriózne veci radšej nie.

@mamamasama hej v tých zákonoch aby si ju ty skolila 😂😂

milka1988
15. máj 2025

Ja ju používam na nejaké príspevky na Instagram keď potrebujem k výrobkom a sama nemám šancu to tak pekne vytvoriť ;)
Tým že má pamäť, tak si pamätá o mojich výrobkoch všetko čo jej píšem a teda mi vytvára zaujímavý obsah ,

zmrzlinka2021
15. máj 2025

Autorka

Vieš že lenivosť je vždy motívom pokroku? 😉

Tiež sa ti nechce prať v potoku, že?

autor
15. máj 2025
@zmrzlinka2021

Autorka

Vieš že lenivosť je vždy motívom pokroku? 😉

Tiež sa ti nechce prať v potoku, že?

@zmrzlinka2021 No nechce, ale napr. riad poctivo umývam ručne ... a teda lezie mi to riadne na nervy a poškuľujem po umývačke 🙂

domkakvet
15. máj 2025

Nepouzivam to.

simca06022011
15. máj 2025

myslim, ze clovek uz kadejake vylepsovaky na "oblbnutie" pouziva = vsetko smart. Co sa tyka Ai na tvorbu, za mna = cloveka to nenahradi. Je mi luto len tych ludi, co veria tym vyplodom niektorym (napr. ako sa tu spominaju vytvorene fotky, dokonca v skupine kde som hladaju "rastliny" a uz na pohlad je to jasne AI), bude tazsie verit tomu co je realne a co nie. Ale to je ina tema...
V praci nevyuzivam, bol pokus o par postov, ok.. ako inspiracia mozno ale ako nahrada nie = dost vazne chyby tam boli, kedze si to taha data z internetu. Ale napr. moj otec sa uci aniglicky s AI, dcera to pouziva na to aby mi nasla recepty :DD nahodi suroviny co ma, a da jej co moze urobit a pod.. kadejake moznosti to vymysli. Ale v podsate dcera pouziva ai aj na projekty, vsak v podsate aj canva vyuziva ai na generovanie obrazkov atd.

beata_k
15. máj 2025

Tu je napr.jeden v tlakovom

Ázijské bravčové v tlakovom hrnci (so sójovou omáčkou a zázvorom)

Ingrediencie:
700 g bravčového pliecka alebo stehna
3 PL sójovej omáčky
2 PL medu alebo hnedého cukru
2 PL ryžového octu (alebo jablčného)
1 PL sezamového oleja (alebo bežného)
3 strúčiky cesnaku, nasekané
2–3 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného
1 ČL mletého korenia
1 PL škrobu (kukuričný alebo zemiakový) na zahustenie (voliteľné)
150 ml vody
Jarná cibuľka a sezam na ozdobu (voliteľné)

Postup:
1. Mäso nakrájaj na väčšie kúsky.
2. V tlakovom hrnci rozohrej olej a krátko orestuj cesnak so zázvorom.
3. Pridaj mäso a zľahka ho opeč zo všetkých strán.
4. Prilej sójovú omáčku, med, ocot, korenie a vodu.
5. Premiešaj, uzavri hrniec a var pod tlakom 30 minút.
6. Uvoľni tlak, mäso vyber a šťavu môžeš zahustiť škrobom rozmiešaným v troche vody.
7. Mäso vráť do omáčky, premiešaj a krátko prehrej.

Podávaj s: jazmínovou ryžou, rezancami alebo zeleninou wok

procrastique
15. máj 2025

Používam, nakoľko sa bežný život prelína s pracovným :D

zic
15. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama @zmrzlinka2021
Cital som, ze "slovenska AI" si myli ceske a nase zakony (zakonniky)... Zase asi najskor pouzivate / pouzivame tu zdarma verziu... urcite nejaka platena by vedela lepsie...
Inac toto ste skusali? Je to lepsie? Krmil to specialne zakonmi...
https://refresher.sk/181826-Slovensky-student-v...
aipravnik.sk
Ale zrovna lahke pravne ukony vidim ako prvu vec, co moze perfektne fungovat (lebo vseobecne vies AI nakrmit zakonmi uplne presne + precedensky + rozdhodnutia sudov)... Zmluvy a pod - za par rokov (mesiacov)... to bude fakt jedna z veci, co pojdu hladko...

hankab
15. máj 2025

Pouzivam obcas, ked si neviem dat rady. Ked dlho googlim a neviem najst, co potrebujem. Obcas je v tom ChatGPT užitočný, najde aj to co som predtym nenasla.
A pouzivam ju obcas aj ako psychologicku 🤣 pred mesiacom ma dost intenzivne trapilo ako sa ku mne zachoval jeden clovek. Drzala som to v hlave mesiac, nedostala som moznost si to odkomunikovat, stale som to akoby vnutorne riesila a nedalo mi to spat. Tak som sa AI písomne “vykecala” ona mi dala zopar psychologickych formuliek a čuduj sa svete - pomohlo. Je to asi ako ked psychológovia radia, ze ked ta nieco trapi, mas to dat na papier aby to hlava prestala riesit. A tu mas ako bonus este aj par cennych rad ako sa s tym vyrovnat. Usetrenych 50€ za navstevu sukromneho psychológa 😄

mamamasama
15. máj 2025
@zic

@mamamasama @zmrzlinka2021
Cital som, ze "slovenska AI" si myli ceske a nase zakony (zakonniky)... Zase asi najskor pouzivate / pouzivame tu zdarma verziu... urcite nejaka platena by vedela lepsie...
Inac toto ste skusali? Je to lepsie? Krmil to specialne zakonmi...
https://refresher.sk/181826-Slovensky-student-v...
aipravnik.sk
Ale zrovna lahke pravne ukony vidim ako prvu vec, co moze perfektne fungovat (lebo vseobecne vies AI nakrmit zakonmi uplne presne + precedensky + rozdhodnutia sudov)... Zmluvy a pod - za par rokov (mesiacov)... to bude fakt jedna z veci, co pojdu hladko...

@zic Neskúšala. Vďaka za tip.

annm81
15. máj 2025

Nie je otázka, či zlenivieme a stratíme na kognitivnych schopnostiach. Otázka je len tá, nakoľko. Na to už existujú dáta. Používam ju občasne, najmä ak niečo súrne potrebujem, na čo nemám čas. Naposledy som dieťaťu potrebovala vymyslieť nejaké úlohy na precvičenie pravdepodobnosti a v istom okamihu mi došli vlastne nápady. Ale snažím sa to výrazne obmedzovať a mám pocit, že na rozdiel od väčšiny používateľov, ňou zo zásady nenahrádzam internetový vyhľadávač.

nominativ
15. máj 2025

Áno, denne. 1. štúdium - formulovanie učiva do ľudskej reči, hľadanie súvislostí, odpovede na doplňujúce otázky (alebo vysvetľujúce), doslova je to môj osobný učiteľ. 2. Práca - nahodim údaje, fakty, opíšem stav a požiadam o vypracovanie správy k niečomu. Pomáha mi doťuknúť nápady, doladiť plány. 3. Bežný život - veľa detských otázok, na ktoré sa ťažko odpovedá a Google je menej efektívny. Poradenstvo psychologické (opis problému a požiadanie o možné riešenia) . Poradenstvo vo výchove (to isté). Keď som sa nevedela rozhodnúť, či dofinancovať kúpu bytu formou A. alebo B., vytvorila mi pre a proti. Pre a proti tiež vlastne robím dosť často - aj vo vážnych rozhodnutiach.

AI zatiaľ pracuje pre mňa, neverím jej slepo, nečerpám len z jej informácií, skôr mi pomáha usporiadať a doladiť to, čo už viem. Dokáže byť úžasný pomocník a veľmi zefektívňuje môj preorganizovaný a preťažený život. Nestrácam vďaka nej čas s tým, s čím nie je treba. 🙂

Rizikom však bude, ak človek nechá AI premýšľať za seba, ale nemôžeme povedať, že by sa hlúpi ľudia na planéte objavili až z príchodom techniky. Aj oheň dokáže úžasné veci, no ak ho má v rukách hlupák, môže mu zničiť život.

zitaje
15. máj 2025

Ja učím jazyk individuálne, často deti, a používam AI pri prípravách na hodiny. Občas mi poradí celkom zaujímavé úlohy, hry a pod., ale teda nestáva sa mi, že by som výplody AI vedela rovno použiť, vždy ich ešte prerábam.

nafka0483
15. máj 2025

Pouzivam, pretoze s tym pracujem.

terezkaarthuramax
15. máj 2025

Len pre zabavu.

minutka
15. máj 2025

Denne. Perfektna pomocka. Pri cestovani mi velmi pomohla s programom, dopravou, restikami…

oliviakatka
15. máj 2025

Mne generuje rozprávky na dobrú noc pre syna podľa toho čo momentálne chce 😀 dnes som zadala úlohu že čítanie na 7 minút o Titanicu a 6 ročnom chlapcovi Oliverovi, úplná paráda.
Často mi AI generuje pracovné príspevky na sociálne siete.
Hádžem tam výsledky od lekárov kde sú skratky - napríklad krvné testy, testy z nefrologie/hematologie atď. Využívam takmer denne

janickacrazy
15. máj 2025

Nie, nepoužívam AI. Snažím sa používať vlastnú hlavu a viem, že syn tam tiež niečo overoval a napísalo mu to nejaké bludy, čiže keď sa nato nedá spoľahnúť, tak teda neviem.

mandinka
15. máj 2025

skôr pre zábavu, zo zaujímavosti, testujúc kadejaké jej hranice. a opakovane sa mi napr. potvrdilo, že vôbec nemá zmysel pre humor a často mu ani nerozumie

liusa82
15. máj 2025

no ja som úplne mimo tohto v živote som ešte nebola na tom prehliadači chatgpt či jak sa to píše..prídem si ako z inej planéty😀 ja som ešte stále iba pri googli.Len tak zbežne som na to klikla ale nejako ma to nezaujalo.Musim sa tam najskôr asi zorientovať čo a ako.Možno ma to ale časom zaujme ktovie

sonula
15. máj 2025

Pouzivam na vsetko. Je to sucast zivota, uplne u nas nahradila google. Dokonca aj v praci na generovanie veci pre SEO.

Strana
z2