icon

Prečo nefungujú dáta 4ky v Orange roamingu?

gta5man
10. nov 2023

Ľudia čo máte mobilného operátora 4ku, stáva sa vám že ak sa prepne pod Orange roaming tak vám vôbec nejdu dáta? Bohužial vyjadriť sa k tomu nevedia ani u Orange ani u 4ky keďže tvrdia že to má fungovať. Lenže v mojom telefóne chyba nebude lebo za 1 ak som v sieti 4ky tak mi to ide bez problémov. Za 2 vo viacerých telefónoch to bolo skúšané a vždy rovnaký problém: Jakmile skočí do Orange, dáta nefungujú.

Strana
z2
gta5man
autor
12. nov 2023

A teraz vám predvediem z akého dôvodu to riešim na diskusnom fóre a nie na zákazníckej linke. Lebo tam mi odpísali toto:
(aj som to čakal)

Ak Vám nefungujú mobilné dáta, je potrebné nastaviť Váš mobilný telefón. Ako prvé môžete skúsiť zaslať SMS na číslo 900 s textom APN. Do 1 minúty Vám dôjde konfiguračná SMS, kde potvrdíte nastavenie a SMS Vám sama nastaví telefón na dátovanie. V prípade, že máte iPhone alebo Vám daná SMS nedôjde, nebude táto SMS bohužiaľ fungovať. V takom prípade skontrolujte prosím vo Vašom zariadení nasledovné:

1. Skontrolovať či podporuje zariadenie 4G/LTE/3G sieť
2. Názvy prístupových bodov nastavte - Meno/Názov: 4ka Internet, APN: internet. Viac informácií o tomto nastavení nájdete na stránke https://www.4ka.sk/nastavenia-zariadeni v časti Nastavenie siete 4KY a dát
3. Zapnuté mobilné dáta
4. Zapnutý dátový roaming
5. Režim siete nastavený na automaticky
6. Pri DUAL SIM zariadeniach je dôležité, aby ste mali povolené dáta pre 4ku SIM (Správa dvoch kariet)
7. Po overení nastavení urobiť reštart telefónu
Ak sa Vaša SIM karta nedokáže prihlásiť do siete, prekontrolujte si nastavenie SIM karty a operátora /výber mobilného operátora. Návod na nastavenie:
V menu telefónu pod ikonou Nastavenia sa nachádza možnosť Nastavenia SIM karty (resp. medzi ikonami aplikácií nájdete ikonu 4KA SIM)
- v OS ANDROID nájdete funkcionalitu pod ikonou 4KA SIM alebo Nástroje SIM
- v OS iOS a WINDOWS ide o záložku SIM aplikácie

Ak ste nenašli požadovaný krok v nastaveniach, medzi ikonami aplikácií nájdete ikonu 4KA SIM, čo je taktiež jedna z možností.

Správne nastavenie je teda: Roaming/Zvoliť mód/Automaticky.

@ klasické tie bláboly že ja mám technický problém takého rázu že orange nemá volný slot na 3G pre roamingáčov a mne napíšu tieto bláboly. Toto “milujem” ako keď kúpim televízor s možnosťou nahrávania na usb klúč. Zistím že to nejde a teraz v návode či na podpore: uistite sa či je TV v zásuvke, uistite sa či máte baterky v ovládači… Alebo vám neštartuje auto a spýtajú sa vás či v ňom máte benzín… Akože choďte volakam.

niekto2hy
12. nov 2023

@gta5man A ked si zvolis GSM,tiez nejdu data?

gta5man
autor
12. nov 2023

Neviem čo presne je myslené tým GSM ale asi 2G sieť. Vtedy idú len pomalšie. Ale vtedy je 4kárska sieť tiež. Ak na telefóne zvolím 2G tak ide 4ka. Len pri 3G je orange.

gta5man
autor
12. nov 2023

Ale hlavné že som im vynadal. Nie doslovne ale proste že nech si urobia s orangeom poriadky lebo chyba je u orange. Keď raz slúbili že budú mať roaming s orange tak sa orange má postarať aby mal volné sloty pre 4károv. Lebo ak mi idú dáta v akomkolvek roamingu (keď som blízko hraníc tak naskočí sieť z druhého štátu) ale ide to. A vnútrozemný nejde? Však to je už aká hanba. To určite nebude tým že mám zle nastavený telefón. Ale že orange je neschopný.

Strana
z2