Starostlivosť o jazvu po cisárskom reze: čo pomáha?
Ahojte 🙂
Ako ste sa starali o jazvu po cisárskom reze? Prípadne aké masť alebo náplaste ste si dávali? Ja mám nejaký silikónový gél, ale nezdá sa mi, že funguje. Bojím sa, že mi jazva vypukne alebo sa nezahojí správne. Som 2,5 mesiaca po.
Ďakujem
Tak jazva potrebuje na zahojenie cas, to po 2 mesiacoch neuvidis. A ten gel ma sluzit aj ako prevencia keloidnych jaziev, ma zjemnovat a vyhladzovat. Tiez som ho pouzivala, teda nie tak, ako by som mala, este ho trochu mam a natieram po sprche. Obcas som natrela s bioil, co mi zostal a kremom na telo, co pouzivam. Mozes si najst niekoho v okoli, kto sa venuje osetrovaniu jaziev. Nejaka fyzio, laktacna. Ta ti ukaze, ako si mozes oblast masirovat, aby sa tkanivo nezjazvilo a nebola skareda. Ja sa na to len chystam, ale mne sa jazva hoji pekne, po niektorych znamienkach mam napr. keloidne jazvy. Nijako som ju za ten cas nemasirovala, maximalne mi ju pomasiruje drobec, ked ho mam na rukach a kopka a odraza sa mi od tej casti. Je to po 9 mesiacoch zatial cervena ciara. Preco sa ti nezda, ze ten gel nefunguje?

Ahoj, myslím si, že jazvu ovplyvní najmä operatér. Po 1.sekcii som mala jazvu ako dážďovku. Vypuklá s hrbolčekmi. Skúšala som kadečo, nezlepšilo sa to. Pri druhej sekcii mi pôvodnú jazvu opravili, ani som o to nežiadala, urobili to z vlastnej iniciatívy.