Chodenie po cisárskom reze
Ahojteee včera o 8:30 ráno som mala cisársky rez a uz sme skúšali asi 3 krat chodiť ale vôbec mi to nejde…neni to o tej bolesti ale skôr že sa mi neskutočne točí hlava hneď stratím farbu a vidím len čierno takže hneď si musím sadnúť a vezu ma naspäť do postele…mala to niektorá takto že ani 24h po nevedela chodiť?budem veľmi rada aj ak by ste mali nejaké typy ako na to aby sa mi neroztočil celý svet…ďakujem❤️
Ja som to tak mala po klasickom pôrode. Stratila som dosť veľa krvi, tak preto sa mi to dialo, plus to vyčerpanie a únava k tomu.... Neboj sa nič, dáš sa do poriadku a pôjde to. Treba sa pokúsiť oddychovať, musíš veľa piť, najesť sa.
@anonymgirl16 no ja stále hovorím, že na cisárskom je najhoršie to prvé postavenie sa a rozchodenie sa..
Fuj, keď si spomeniem 🙂
Chcem tá len povzbudiť, že pomaly sa to bude zlepšovať, len musíš chodiť a hlavu drž rovno.
@anonymgirl16 musis proste po troche bojovat, postavit sa..sustredit sa na dychanie, par krokov okolo postele a stsle sa sustredit na dychanie. Sustredit sa na spravny postoj tela a stale predychavat. Kazdym jednym krokom to bude lepsie, treba sa len rozhybat to je najtazsie.
Na posteli ked lezis tak vystierat a skrcat spicky noh, skusat hybat chodidlom cez patu ku zvyslu tela (tak akoby ju suchat po posteli).
Ja som pila vela vody. Prve postavenie bolo točive. Ale potom ok. Kazdopadne aj po prirodzenom porode som mala točaky.
Musíš veľa piť, zrejme máš po narkóze nízky tlak. Tiež sa ma snažili hneď postaviť a ja som išla k zemi, extrémne nízky tlak mi namerala vtedy sestrička, sama ma hneď pakovala do postele. Potom som si dávala malé ciele - dôjdem k stolu, dôjdem k dverám 😀 a potom to už išlo. Ja som už na druhý deň mala malého na izbe a fungovala. Síce ma tá rana neskutočne ťahala k zemi, ale dalo sa. Na chodbe sme podľa chôdze presne vedeli, ktorá rodila klasicky a ktorá mala cisársky 😀
@anonymgirl16 mne sa tiez tocila hlava. Sestricky ma viedli do sprchy, museli mi rychlo pristavit vozik, odpadla by som. skusala som postupne - posadit sa na postel, chvilku len posediet, tiez sa mi zakrutila hlava, takze zase lahnut. Neskor zase sadnut, postavit sa, a hned sadnut. Potom 1 krok k umyvadlu a naspat. Takto postupne som trenovala.
Ja som to mala po prvom porode. Bol v pohode ale strasne mi klesol tlak asi a totalne motaky. Pomohol iba oddych a vela vody
Mala som to isté, tiez som stratila veľa krvi. Dva dni ma skúšali postaviť, ale brutálne závraty som mala, nakoniec vrchná skonštatovala že musím niečo zjesť normálne a nabrať sily, prvé dni to bola hrôza, ale potom to už išlo. Po spinale som ale toto nemala
Nam este na jiske,,uz neviem po kolkych hodinach dovolili trochu coca coly. Spytaj sa na to sestricky. Pomohlo to.
Nokdy.mi tak mechutila.ako vtedy. A ked som dostala.na ranajly na jiske piskoty s pudingom, tak z toho som doatala.riadnu energiu.
@anonymgirl16 nemas Coco colu mne odporúčala sestrička piť ,tiež som sa nepostavila na prvy krát potom som nato išla sama a pomaly najprv som si sadla posedela si potom dala dole nohy a postele zas som si posedela a potom sa postavila a išla po izbe popri stene som sa pridrziavala potom si sadla na stoličku čo sme mali v izbe zas popri stene naspäť do postele a dobre bolo . Potom som zavolala sestričku že som to zvladla a môžem ísť pomaly do sprchy .
@anonymgirl16 mala si spinal? Nenavrhli ti krvnu zatku?
Mala si spinalnu či celkovú? Hlava ta neboli, či sa iba točí keď sa postavíš? Ake boli krvné straty?
Uz chodím🙏🏼na 5ty krat sa podarilo uz viem ako tak normálne fungovať😍strašná zmena od včerajška…stratila som veľa krvi nakoľko mi začala odpadávať placenta a namiesto vody zomna vyletelo strašne strašne veľa krvi hneď ma brala sanitka na cisársky a mala som spinál neviem či aj z toho môže byt zle ale ja si skôr myslím že to bolo tou krvou 🙏🏼myslela som si ráno že ešte týždeň sa nepostavím ale pár hodín na to som uz chodila a teraz to uz je moc dobre chvalabohu
@anonymgirl16 neboj sa, o pár dní bude dobre. Sme sa smiali, lebo moja sesterka odrodila dvojčatá na cisársky s 11 stehmi a mne robili slepak a mám 9 stehov.
@anonymgirl16 nemala, vecer som mala cisarsky a na druhy den poobede som normalne chodila a uz mi doniesli aj maleho. A to som im skoro vykrvacala dostala som aj niekoho krv. Podla mna to mas z anestezy. Skus si dat viac cukru a nech ti donesu stavu z červenej repy. Alebo nech ti daju infúziu, Ved si v nemocnici. Rano sa spytaj lekara co s tym.

Asi len veľa piť, pomaly si sadnúť a najprv posedieť. Niekedy sa po cisárskom mohlo vstať až na tretí deň, ja som to tak mala, teraz to skrátili, ale predsa len každý to znáša inak. Ono to pomaly pôjde.