icon

Diagnostikovali mi Vertigo po pôrode. Čo teraz?

mimssss00
Včera o 12:58

Ahojte, diagnostikovali mi Vertigo. Som 5 mesiacov po pôrode a 3 mesiace mám závraty. Cítim ako keby som na lodi, niekedy ako keby do mňa niekto sotil a inokedy že sa podomnou prepadáva podlaha alebo stúpam po mäkkom pritom stúpam na betón. Čítala som plno recenzií kde sa tomu venujú v Komárne. Bola som tam pocvicili somnou a nakazili mi cviky na doma. Boli dni kedy som nemala žiaden s týchto príznakov. No mám pocit ako by posledné dni sa to zas vrátilo. Trápi ma to lebo ma to obmedzuje vo všetkom. V starostlivosti o malého až po nákup potravín do obchodu. Od Komárna som cca 17 dni a úľavy som mala asi pár dni..stretli ste sa niekto s tým že vám to neprešlo ani keď ste boli u špeciaslistu? Som psychiky vyčerpaná nemôžem ísť s malým ani von a ani ja sa nemôžem pohnúť z domu

pokemonkaa
Včera o 18:47

Ja týmto trpím už roky. Treba ísť na neurológiu, budú potrebné lieky (betahistin). CHodila som aj na fyzioterapiu, toto mi na určitý čas pomohlo, ale závraty (zo stredného ucha aj krčnej chrbtice) sa mi pravidelne vracajú. Pocit "nestability" mám už kedykoľvek. Človek sa s tým má vraj naučiť žiť, ale úprimne, ak toto niekto nezažil, radšej nech neradí. Je to veľmi nepríjemná choroba, ktorá obmedzuje človeka v každodennej činnosti a zasahuje do života celej rodiny. Dá sa to stabilizovať, ale mne pomohli až lieky.

katusskaa
Včera o 19:49

ja som mavala obcas taketo obdobia.... teraz idem do prechodu a znova sa mi to spustilo - hormonalne priciny... odsledovala som si....kolisanie hladin, napravilo sa to hormonalnou liecbou pre zeny v mojom veku.... nemoze to suvisiet u vas tiez s hormonmi? v komarne aj napisali dg o ake vertigo ide?

baskustek
Včera o 19:58

Ja som tiež 3 mesiace po pôrode a od pôrodu mám točenie hlavy. Doma je to relatívne ok, aj s kočíkom mám stabilitu, ale akonáhle idem niekam sama, cítim hroznú nestabilitu, keď rýchlo pohnem hlavou do strany, tak strácam až rovnováhu. Je to nepríjemné. Ale ja som aj po CMP, tak to pripisujem aj tomu. Neurologička mi kázala objednať sa na sono krčných ciev, tak uvidíme. Aké cviky ťa naučili v tom Komárne?

mimssss00
autor
Dnes o 07:22
@pokemonkaa

Ja týmto trpím už roky. Treba ísť na neurológiu, budú potrebné lieky (betahistin). CHodila som aj na fyzioterapiu, toto mi na určitý čas pomohlo, ale závraty (zo stredného ucha aj krčnej chrbtice) sa mi pravidelne vracajú. Pocit "nestability" mám už kedykoľvek. Človek sa s tým má vraj naučiť žiť, ale úprimne, ak toto niekto nezažil, radšej nech neradí. Je to veľmi nepríjemná choroba, ktorá obmedzuje človeka v každodennej činnosti a zasahuje do života celej rodiny. Dá sa to stabilizovať, ale mne pomohli až lieky.

@pokemonkaa dúfam že to u mňa nebude na roky. Tiež som brala betahistin no ten mi znižoval tlak a bolo mi na odpadnutie tak som to vysadila. Na neurológii som bola pred 2 rokmi a tam mi potvrdili tetániu.

mimssss00
autor
Dnes o 07:23
@katusskaa

ja som mavala obcas taketo obdobia.... teraz idem do prechodu a znova sa mi to spustilo - hormonalne priciny... odsledovala som si....kolisanie hladin, napravilo sa to hormonalnou liecbou pre zeny v mojom veku.... nemoze to suvisiet u vas tiez s hormonmi? v komarne aj napisali dg o ake vertigo ide?

@katusskaa Dokotrka mi v Komárne vysvetlila že sa mi posunuli kryštáliky v uchu a preto pociťujem ako keby plávam. Všetkým u koho som sa pýtala im to pomohlo len zatiaľ u mňa nie je žiadna úľava.

mimssss00
autor
Dnes o 07:26
@baskustek

Ja som tiež 3 mesiace po pôrode a od pôrodu mám točenie hlavy. Doma je to relatívne ok, aj s kočíkom mám stabilitu, ale akonáhle idem niekam sama, cítim hroznú nestabilitu, keď rýchlo pohnem hlavou do strany, tak strácam až rovnováhu. Je to nepríjemné. Ale ja som aj po CMP, tak to pripisujem aj tomu. Neurologička mi kázala objednať sa na sono krčných ciev, tak uvidíme. Aké cviky ťa naučili v tom Komárne?

@baskustek cviky epleyho manéver. Sú videa na YouTube