icon

Hormóny po pôrode: Ako sa s nimi vyrovnať?

23. máj 2026

Ahojte,
aj vy ste boli po porode na husenkovej hormonálnej drahe ? :D
Toto bol moj druhy porod, je vsetko v poriadku. Som strasne vdacna a stastna, ale zaroven citim prazdno, v sebe aj v bruchu, neviem to opisat.. akoby odislo to, na co som sa tak hrozne dlho tesila a pripravovala (porod).
Som neskutocne vdacna ze mam zdrave dietatko, ze som mala fajn porod, ze ma doma caka prvorodeny… ale tie hormony si idu proste svoje :D

anonym_cfb8d4
23. máj 2026

Nie, nikdy som take pocity nemala a ani hormony na husenkovej drahe... 🙂

anonym_5b7a88
23. máj 2026

@anonym_autor Nijak 😚 ony sa vyrovnajú s tebou😅😅

anonym_237d10
23. máj 2026

To sa podda, rodila som 4x, a tiez som bola na tom podobne. A nielen prvy raz, ale aj druhy, treti, stvrty. Navyse, po tych 2 poslednych som brala Dopegyt a ten podporuje aj depresivne nalady, ako ovplyvnuje nepriamo mozog, teraz cakam piate babo a to iste viem, ze budem zazivat. Ale je to proces, to vies, to bude dobre...Bojovat s tym nejak nema asi vyznam, ja som sa aj vyrevala, a tak. Uvolnila ten tlak z tych pocitov. Nke je na tom nic zle. Nie kazda zena hned lieta na ruzovom oblaciku.
Tehotenstvo je pre mna vzdy krasne, dobre som sa citila, aj dobre porody vcelku, ja som mala galeje vzdy potom. Niektore sa vytrapia pri porode aj zo 3 dni a ja potom, aj pol roka v srackach, doslova, ked sa k tomu este prida nejaka diagnoza, sveta zit...🫣. Ale stoji to aj tak za to,...
Ak to bude len take prechodne zo 2 tyzdne trvat, mesiac, je to ok. Prides domov a zrazu to prve dietatko uvidis inymi ocami, budete sa spolu ucit zzivat, to bude pekne. Drzim palce.

anonym_c066b1
23. máj 2026

@anonym_autor tiež som to takto mala - to “prázdno” to presne vystihovalo.... Ja ako prvorodička som tak nejak očakávala “ohňostroj šťastia” a ono to bol nakoniec pravý opak. No každým dnom tie pocity odchádzali a prichádzala velika láska. Ber to tak, že na zblaznene hormóny máš asi aj nárok (nie žeby si s tým vedela niečo spraviť 🤷‍♀️). A ako mi pripomenula svagrina - ono to zas nie je len tak vynosit a porodiť človiečika, nebuďme na seba v tých prvých dňoch take prísne…

marianarem
23. máj 2026

@anonym_autor Tak po porode sa ti hladiny viacerych hormonov prepadnu z historickeho maxima prakticky na nulu a velmi rychlo. U trochu citlivejsich to proste vplyv na psychiku ma, ja na to nespominam velmi v dobrom a som rada, ze je to uz za mnou.