Kedy je bezpečné mať sex po pôrode?
Ahoj po akom dlhom čase po pôrode ste mali sex?
Nepíšte všetky že po 600nedelí lebo tomu neuverim 😉😅
Uvidí lekárka na vyšetrení po 600nedeli že som mala sex skor?
Ďakujem za normálne odpovede
@anonym_autor verím, že je ťažké vydržať 600 týždňov, aj 600 dní. Ale normálne šestonedelie trvá 6 týždňov (ono to totiž nie je šesťsto = 600 nedelie) a to sa vydržať dá. A keď ty nevydržíš, tak nevydržíš, tvoja vec, ak si v poriadku a cítiš sa dobre
@anonym_autor moja, rodila som 4x, po prvom ame mali sex po 4 mesiacoch, aj to sa sexom ani nazvat neda, bolelo ma to ako cert. A este som dostala poporodnu depresiu, takze mozno to zacalo byt ok okolo 9 mesiacov maleho. Super, ze? A to som mala len male sitie.
Po druhom po sestronedeli, po tretom po 5 tyzdnoch, ale bola som tam volna, cele ma to stipalo, ominalo, bolo to o nicom este, po stvrtom po 7 tyzdnoch. A to boli porody bez nastrihu, bez poranenie, bez sitia.
Zena, mas na maternici obrovsku ranu, aj sliznica sa musi zahojit, ved zmeny prebiehaju 9 mesiacov, to za tyzden/dva sa nezahoji. A teda, cele sestonedelie ma trapilo skor dieta, ci je najedene, vykakane, preco place, preco nespi a do kelu, kedy budem spat ja posledne, na co som myslela, bol sex...este aj chlap to chapal. A ked mal krizu, tak si to spravil sam. Neviem, ci by chlap po tom, co by mu vtakom preslo 3-4 kilove dieta a bol zasity od hora az dole, chcel uz niekedy v zivote sex. Ale zena aby hned fungovala, ved to je v pohodeeeee 🙄.
@anonym_7db095 ja vseobecne nechapem co ludia vidia na sexe... spravili si z toho zavislost ktoru nepotrebujeme (pokial nechceme deti)
@anonym_autor V oboch pripadoch az po kontrole u gynekologicky. Kontrolu som mala tak do mesiaca, ale po prvom porode som cakala 3 mesiace, velmi dlho som sa hojila a aj tie prve razy som sla (zo svojej vole) cez bolest. Po druhom som bola fit hned, ale cakala som kym to gyn odobri.
Cisarsky - po 3 tyzdnoch
@anonym_7db095 ja vseobecne nechapem co ludia vidia na sexe... spravili si z toho zavislost ktoru nepotrebujeme (pokial nechceme deti)
@anonym_38afb1 jooooooj môj názor 🫠🫠🫠🫠🫠
ani nejde o to kto sa ako cíti, ale ako sú uzavreté pôrodné cesty. a to asi nevidíte, ani necítite že.
nikto vám sex nezávidí, ale pri skorom pohlavnom styku je riziko infekcie vyššie.
Po prvom pôrode asi 2 týždne, po druhom 3 týždne. Čakáme práve tretie a teraz bude sex až keď budem brat antikoncepciu 😀😀.
@anonym_38afb1 tak si si sex asi nikdy neužila,však?
Rob tak, ako to citis. Ak sa citis fit, mozes aj skor, nez uplynie sestonedelie. Ak sa necitis fit, nie je hanba pockat s tym aj dlhsie, nez tych 6 nediel. Mna sa lekarka na kontrole po sestonedeli pytala, ci uz sme mali sex, takze to asi nezisti, ci ste mali alebo nie. Ja som jej povedala, ze nie a ona sama, ze nemusim uz cakat, ze je to vsetko relativne zahojene a ze to sestonedelie je orientacne a vysoko individualne.
PS. Zeny, naucte sa, ze to nie je 600 nedelie. Je to 6 nediel, nie 600. Chcela by som vidiet, ze by ste vydrzali 600 tyzdnov nesexovat 🙂
@anonym_38afb1 tak si si sex asi nikdy neužila,však?
@esther100 nikdy mi to nic nehovorilo nikdy som sa na to netesila ani prvy raz. Za mna zbytocnost ak nechce clovek deti. Vytvorila sa z toho akasi zavislost a utecha ze je to potrebne vo vztahu ale nie je a som toho dokazom.
Rob tak, ako to citis. Ak sa citis fit, mozes aj skor, nez uplynie sestonedelie. Ak sa necitis fit, nie je hanba pockat s tym aj dlhsie, nez tych 6 nediel. Mna sa lekarka na kontrole po sestonedeli pytala, ci uz sme mali sex, takze to asi nezisti, ci ste mali alebo nie. Ja som jej povedala, ze nie a ona sama, ze nemusim uz cakat, ze je to vsetko relativne zahojene a ze to sestonedelie je orientacne a vysoko individualne.
PS. Zeny, naucte sa, ze to nie je 600 nedelie. Je to 6 nediel, nie 600. Chcela by som vidiet, ze by ste vydrzali 600 tyzdnov nesexovat 🙂
@anonym_bbd503 tak snáď si žiadna pricetna žena nemyslí že nebude môcť mať sex nasledujúcich 98 rokov
@anonym_91e174 Kto povedal, že sa nesmie? nie je to zakázané, je to len odporúčanie a už je na žene, či to dodrží alebo nie.
@anonym_7d4e62 ty budeš rovnako chápavá ako autorka 😂😂
A prosím ta, kde presne je odporúčaných 600 nedieľ? Na vysokej škole života?
@anonym_7d4e62 ty budeš rovnako chápavá ako autorka 😂😂
A prosím ta, kde presne je odporúčaných 600 nedieľ? Na vysokej škole života?
@anonym_91e174 ukľudni sa a neprskaj tu.
@anonym_autor bezpečné je to po kontrole u lekára, ale nikto to zisťovať nebude. Tvoja vec či chceš popri novorodencovi riskovať infekciu a tehotenstvo.
@anonym_91e174 ukľudni sa a neprskaj tu.
@anonym_7d4e62 takže odpoveď ani argumenty nemáš. Ja som úplne pokojná, ale vidím že ty nie
@anonym_7d4e62 takže odpoveď ani argumenty nemáš. Ja som úplne pokojná, ale vidím že ty nie
@anonym_91e174 Nebudem sa baviť s uštipačnými ženami na MK. A ako sa vraví, múdrejsí ustúpi. Nájdi si niekoho iného, do koho budeš rýpať. Ja záujem nemám. 😘
6 nediel sa hoji rana po placente, mas v maternici ranu velku ako dezertny tanier, tak aby sa tam nedostala infekcia a neboli komplikacie, preto sa to odporuca aj zenam po cisarskom, ktore nemaju poskodenie vaginy, resp im nepreslo dieta porodnymi cestami.
ale ved kazdy je dospely clovek a urobi si ako uzna za vhodne.
ja som nemala pomyslenie na sex vyse pol roka, kamoska sexovala uz po 3 tyzdnoch.
nezda sa mi nic zvlastne ani na jednom ani na druhom 🤷🏽♀️
Minimalne pol roka. 6tyzdnov je absolutne nic. Asi mas dobry pocit o sebe. A hlavne spokojne babo. Ja som bola rada ze sa mozem najest. Nieco porobit v domacnosti a nie este toto riesit.
Nastastie muz chapal a vlastne on sam zazil co sa pri porode dialo a vedel ze sa potrebujem dat dokopy. Ze zdravie je prvorade.
Ja som možno aj tých šesto nedieľ dodržala 🤣
Keď ma nič nebolelo, cca 4-5 mesiacov po pôrode.
Zase tu len moralizujete poniektoré. Dá sa odpovedať stručne, jasne, bez nejakých blbých pripomienok o sebakontrole, zvieracích pudoch, o strachu, že muž si nájde inú a ostatné somariny, čo tu boli popísané.
K otázke. Skúsili sme po 2-3 týždňoch, všetko bolo super a na kontrole sa nikto na sex nepýtal, len povedali, že ak budú komplikácie, mám prísť.
@earlgrey co je zvláštne na sebakontrole?🙂
@earlgrey
@anonym_9bde16
Dakujem vám niektorým za normálne odpovede.
Noo tých komentárov som sa bála aj ja 😔 nesklamali ma ženy z MK.
To nejde o chlapa alebo o "zvieracie pudy" ale to že sme zdraví ľudia preboha. Viem ze každý pôrod je iný, každá žena po pôrode to cíti inak. Ja som sa len normálne spýtala a čakala som normálne odpovede. Samozrejme niesom tyzden po pôrode
@anonym_autor
My po oboch porodoch po cca 3tyz a vsetko ok- doktor skontroloval a nerobil prieskum, kedy sme sexovali 😂 A na iste komenty ani nereaguj, to su iba zeny, ktore su nedocenene a potrebuju si “kopnut” Kazda zena je ina, kazda sa hoji inak a hlavne kazda ma na sex inu chut- niektorej to chuti kazdy druhy den, inym netreba pol roka 🙂 Veeeelmi individualne

Po prvom 9m
Po druhom 2,5r...
Pôrody spontánne, šitie bolo v oboch prípadoch. Proste diskomfort ostal dlho po 600 nedeli.
Skôr to má fakt len žena nezodpovedna k svojmu zdraviu. 6t normálny človek vydrží