icon

Kedy je bezpečné mať sex po pôrode?

13. júl 2026

Ahoj po akom dlhom čase po pôrode ste mali sex?
Nepíšte všetky že po 600nedelí lebo tomu neuverim 😉😅
Uvidí lekárka na vyšetrení po 600nedeli že som mala sex skor?
Ďakujem za normálne odpovede

Strana
z2
anonym_803940
13. júl 2026

Po prvom 9m
Po druhom 2,5r...
Pôrody spontánne, šitie bolo v oboch prípadoch. Proste diskomfort ostal dlho po 600 nedeli.
Skôr to má fakt len žena nezodpovedna k svojmu zdraviu. 6t normálny človek vydrží

danica2711
13. júl 2026

@anonym_autor verím, že je ťažké vydržať 600 týždňov, aj 600 dní. Ale normálne šestonedelie trvá 6 týždňov (ono to totiž nie je šesťsto = 600 nedelie) a to sa vydržať dá. A keď ty nevydržíš, tak nevydržíš, tvoja vec, ak si v poriadku a cítiš sa dobre

anonym_38afb1
13. júl 2026
@anonym_7db095

@anonym_autor moja, rodila som 4x, po prvom ame mali sex po 4 mesiacoch, aj to sa sexom ani nazvat neda, bolelo ma to ako cert. A este som dostala poporodnu depresiu, takze mozno to zacalo byt ok okolo 9 mesiacov maleho. Super, ze? A to som mala len male sitie.
Po druhom po sestronedeli, po tretom po 5 tyzdnoch, ale bola som tam volna, cele ma to stipalo, ominalo, bolo to o nicom este, po stvrtom po 7 tyzdnoch. A to boli porody bez nastrihu, bez poranenie, bez sitia.
Zena, mas na maternici obrovsku ranu, aj sliznica sa musi zahojit, ved zmeny prebiehaju 9 mesiacov, to za tyzden/dva sa nezahoji. A teda, cele sestonedelie ma trapilo skor dieta, ci je najedene, vykakane, preco place, preco nespi a do kelu, kedy budem spat ja posledne, na co som myslela, bol sex...este aj chlap to chapal. A ked mal krizu, tak si to spravil sam. Neviem, ci by chlap po tom, co by mu vtakom preslo 3-4 kilove dieta a bol zasity od hora az dole, chcel uz niekedy v zivote sex. Ale zena aby hned fungovala, ved to je v pohodeeeee 🙄.

@anonym_7db095 ja vseobecne nechapem co ludia vidia na sexe... spravili si z toho zavislost ktoru nepotrebujeme (pokial nechceme deti)

anonym_a0a6be
13. júl 2026

@anonym_autor V oboch pripadoch az po kontrole u gynekologicky. Kontrolu som mala tak do mesiaca, ale po prvom porode som cakala 3 mesiace, velmi dlho som sa hojila a aj tie prve razy som sla (zo svojej vole) cez bolest. Po druhom som bola fit hned, ale cakala som kym to gyn odobri.

anonym_3ba8e4
13. júl 2026

Cisarsky - po 3 tyzdnoch

sisska96
13. júl 2026

zomrieš ak nebudeš sexovať 6 týždňov?

anonym_0586d3
13. júl 2026
@anonym_38afb1

@anonym_7db095 ja vseobecne nechapem co ludia vidia na sexe... spravili si z toho zavislost ktoru nepotrebujeme (pokial nechceme deti)

@anonym_38afb1 jooooooj môj názor 🫠🫠🫠🫠🫠

mondolina
13. júl 2026

ani nejde o to kto sa ako cíti, ale ako sú uzavreté pôrodné cesty. a to asi nevidíte, ani necítite že.
nikto vám sex nezávidí, ale pri skorom pohlavnom styku je riziko infekcie vyššie.

volterra
13. júl 2026
@mondolina

ani nejde o to kto sa ako cíti, ale ako sú uzavreté pôrodné cesty. a to asi nevidíte, ani necítite že.
nikto vám sex nezávidí, ale pri skorom pohlavnom styku je riziko infekcie vyššie.

@mondolina to ale také pudom riadené zvieratká nižšej inteligencie nechápu.

anonym_48d996
13. júl 2026

Po prvom pôrode asi 2 týždne, po druhom 3 týždne. Čakáme práve tretie a teraz bude sex až keď budem brat antikoncepciu 😀😀.

esther100
13. júl 2026
@anonym_38afb1

@anonym_38afb1 tak si si sex asi nikdy neužila,však?

anonym_bbd503
13. júl 2026

Rob tak, ako to citis. Ak sa citis fit, mozes aj skor, nez uplynie sestonedelie. Ak sa necitis fit, nie je hanba pockat s tym aj dlhsie, nez tych 6 nediel. Mna sa lekarka na kontrole po sestonedeli pytala, ci uz sme mali sex, takze to asi nezisti, ci ste mali alebo nie. Ja som jej povedala, ze nie a ona sama, ze nemusim uz cakat, ze je to vsetko relativne zahojene a ze to sestonedelie je orientacne a vysoko individualne.
PS. Zeny, naucte sa, ze to nie je 600 nedelie. Je to 6 nediel, nie 600. Chcela by som vidiet, ze by ste vydrzali 600 tyzdnov nesexovat 🙂

anonym_38afb1
13. júl 2026
@esther100

@anonym_38afb1 tak si si sex asi nikdy neužila,však?

@esther100 nikdy mi to nic nehovorilo nikdy som sa na to netesila ani prvy raz. Za mna zbytocnost ak nechce clovek deti. Vytvorila sa z toho akasi zavislost a utecha ze je to potrebne vo vztahu ale nie je a som toho dokazom.

anonym_0586d3
13. júl 2026
@anonym_bbd503

Rob tak, ako to citis. Ak sa citis fit, mozes aj skor, nez uplynie sestonedelie. Ak sa necitis fit, nie je hanba pockat s tym aj dlhsie, nez tych 6 nediel. Mna sa lekarka na kontrole po sestonedeli pytala, ci uz sme mali sex, takze to asi nezisti, ci ste mali alebo nie. Ja som jej povedala, ze nie a ona sama, ze nemusim uz cakat, ze je to vsetko relativne zahojene a ze to sestonedelie je orientacne a vysoko individualne.
PS. Zeny, naucte sa, ze to nie je 600 nedelie. Je to 6 nediel, nie 600. Chcela by som vidiet, ze by ste vydrzali 600 tyzdnov nesexovat 🙂

@anonym_bbd503 tak snáď si žiadna pricetna žena nemyslí že nebude môcť mať sex nasledujúcich 98 rokov

anonym_91e174
13. júl 2026
@anonym_7d4e62

@anonym_91e174 Kto povedal, že sa nesmie? nie je to zakázané, je to len odporúčanie a už je na žene, či to dodrží alebo nie.

@anonym_7d4e62 ty budeš rovnako chápavá ako autorka 😂😂
A prosím ta, kde presne je odporúčaných 600 nedieľ? Na vysokej škole života?

anonym_7d4e62
13. júl 2026
@anonym_91e174

@anonym_7d4e62 ty budeš rovnako chápavá ako autorka 😂😂
A prosím ta, kde presne je odporúčaných 600 nedieľ? Na vysokej škole života?

@anonym_91e174 ukľudni sa a neprskaj tu.

januska12323
13. júl 2026

@anonym_autor bezpečné je to po kontrole u lekára, ale nikto to zisťovať nebude. Tvoja vec či chceš popri novorodencovi riskovať infekciu a tehotenstvo.

anonym_91e174
13. júl 2026
@anonym_7d4e62

@anonym_91e174 ukľudni sa a neprskaj tu.

@anonym_7d4e62 takže odpoveď ani argumenty nemáš. Ja som úplne pokojná, ale vidím že ty nie

anonym_7d4e62
13. júl 2026
@anonym_91e174

@anonym_7d4e62 takže odpoveď ani argumenty nemáš. Ja som úplne pokojná, ale vidím že ty nie

@anonym_91e174 Nebudem sa baviť s uštipačnými ženami na MK. A ako sa vraví, múdrejsí ustúpi. Nájdi si niekoho iného, do koho budeš rýpať. Ja záujem nemám. 😘

anonym_b07ca3
13. júl 2026

6 nediel sa hoji rana po placente, mas v maternici ranu velku ako dezertny tanier, tak aby sa tam nedostala infekcia a neboli komplikacie, preto sa to odporuca aj zenam po cisarskom, ktore nemaju poskodenie vaginy, resp im nepreslo dieta porodnymi cestami.

ale ved kazdy je dospely clovek a urobi si ako uzna za vhodne.
ja som nemala pomyslenie na sex vyse pol roka, kamoska sexovala uz po 3 tyzdnoch.
nezda sa mi nic zvlastne ani na jednom ani na druhom 🤷🏽‍♀️

anonym_5f190c
13. júl 2026

Minimalne pol roka. 6tyzdnov je absolutne nic. Asi mas dobry pocit o sebe. A hlavne spokojne babo. Ja som bola rada ze sa mozem najest. Nieco porobit v domacnosti a nie este toto riesit.
Nastastie muz chapal a vlastne on sam zazil co sa pri porode dialo a vedel ze sa potrebujem dat dokopy. Ze zdravie je prvorade.

anonym_1d6970
13. júl 2026

Ja som možno aj tých šesto nedieľ dodržala 🤣

anonym_b5d9d1
13. júl 2026

Keď ma nič nebolelo, cca 4-5 mesiacov po pôrode.

anonym_4d4a60
13. júl 2026
@earlgrey

Zase tu len moralizujete poniektoré. Dá sa odpovedať stručne, jasne, bez nejakých blbých pripomienok o sebakontrole, zvieracích pudoch, o strachu, že muž si nájde inú a ostatné somariny, čo tu boli popísané.

K otázke. Skúsili sme po 2-3 týždňoch, všetko bolo super a na kontrole sa nikto na sex nepýtal, len povedali, že ak budú komplikácie, mám prísť.

@earlgrey co je zvláštne na sebakontrole?🙂

anonym_b2cb5e
14. júl 2026
@anonym_autor

@earlgrey
@anonym_9bde16
Dakujem vám niektorým za normálne odpovede.
Noo tých komentárov som sa bála aj ja 😔 nesklamali ma ženy z MK.
To nejde o chlapa alebo o "zvieracie pudy" ale to že sme zdraví ľudia preboha. Viem ze každý pôrod je iný, každá žena po pôrode to cíti inak. Ja som sa len normálne spýtala a čakala som normálne odpovede. Samozrejme niesom tyzden po pôrode

@anonym_autor
My po oboch porodoch po cca 3tyz a vsetko ok- doktor skontroloval a nerobil prieskum, kedy sme sexovali 😂 A na iste komenty ani nereaguj, to su iba zeny, ktore su nedocenene a potrebuju si “kopnut” Kazda zena je ina, kazda sa hoji inak a hlavne kazda ma na sex inu chut- niektorej to chuti kazdy druhy den, inym netreba pol roka 🙂 Veeeelmi individualne

Strana
z2