Kedy je bezpečné mať sex po pôrode?
Ahoj po akom dlhom čase po pôrode ste mali sex?
Nepíšte všetky že po 600nedelí lebo tomu neuverim 😉😅
Uvidí lekárka na vyšetrení po 600nedeli že som mala sex skor?
Ďakujem za normálne odpovede
@anonym_autor prečo by si nemala veriť? Niektoré ženy možno mali väčšie poranenia a nemali sex ani po šestonedelí. Možno si jedna z tých šťastnejších ale to neznamená že každá sa išla zblázniť za sexom ešte v šestonedelí.
Lekárke je úplne jedno kedy si ty mala sex. Nie nečakajú všetky ženy na kontrolu po 600nedeli. Mnohe na tu kontrolu prídu už tehotné
Máš zahojenu frndu? Tak môžeš veselo sexovat
Tak logicky sa daju robit ine praktiky nez len ten vaginalny sex, to som naozaj radsej pockala, po 6 tyzdnoch mala sex. Ine veci sme robili hned, ale k tomuto mam respekt skrz moznu infekciu. Zase je dobre hned po tej dobe to skusit, nech vies na kontrole po tych 6 tyzdnoch ( ja som bola 8 tyzdnov po) , ci je to ok a led nie tak povedat a riesit. Mna sa na to vylozene pytal gyn na tej kontrole, keby nie, hned ma posle na dalsie vysetrenia a terapie
@anonym_autor tak ja som ja sex nebola ani pol roka po pôrode. Každá to má inak. Ak si 20 ročná baba a asi zahojena kľudne. Ale to či si zahojena vie len lekár lebo potrhana si mohla byť vnútri. Preto sa chodí po 600ned na kontrolu. A preto sa čaká do konca 600 Ned.
@anonym_autor po 2 tyzdnoch ale je to na každom ja som nemala ziadne problémc a mala som velku chuť ale zároveň som si bola vedomá že môžu nastať potom aj nejake komplikácie, chvalabohu bolo vsetko v poriadku : )
@anonym_autor ja po 4 týždňoch, hoci som bola dosť zasivana, ale cítila som sa dobre.a mala som hroznú chuť. Muž mi nadával, že prečo neviem vydržať ☹️
Ano samozrejme ze po 6 tyzdnoch, nie som predsa zviera ovladane pudmi aby som 6 tyzdnov nepockala, z relevantnych dovodov. A to som bola bez stehu a bez problemu.
Ale Ty si rob co chces, je to Tvoja vec.
Mam sebakontrolu, takže hej, dá sa to úplne bez problémov vydržať 🙂
@anonym_autor Ja som cakala do kontroly po 600nedeli, predtym sme pouzivali ine praktiky. Ono to bolo dost uz okolo babatka, nestala som o dalsi pripadny problem. Tvoja lekarka uvidi, ze si mala sex, len ked z toho bude problem, inak nie. Navyse je to len odporucanie, nie je to v zakone, takze je to loniec koncov tvoja vec.
Cakala som 6,5 tyzdna. A hned po kontrole sme skusili. Ale teda nebola to ziadna slava. Ja som sice bola uz zahojena ale tiez dost pozasivana. Trvalo pol roka kym ten sex zacal byt znova taky uspokojivy ako pred porodom.
@anonym_autor moja, rodila som 4x, po prvom ame mali sex po 4 mesiacoch, aj to sa sexom ani nazvat neda, bolelo ma to ako cert. A este som dostala poporodnu depresiu, takze mozno to zacalo byt ok okolo 9 mesiacov maleho. Super, ze? A to som mala len male sitie.
Po druhom po sestronedeli, po tretom po 5 tyzdnoch, ale bola som tam volna, cele ma to stipalo, ominalo, bolo to o nicom este, po stvrtom po 7 tyzdnoch. A to boli porody bez nastrihu, bez poranenie, bez sitia.
Zena, mas na maternici obrovsku ranu, aj sliznica sa musi zahojit, ved zmeny prebiehaju 9 mesiacov, to za tyzden/dva sa nezahoji. A teda, cele sestonedelie ma trapilo skor dieta, ci je najedene, vykakane, preco place, preco nespi a do kelu, kedy budem spat ja posledne, na co som myslela, bol sex...este aj chlap to chapal. A ked mal krizu, tak si to spravil sam. Neviem, ci by chlap po tom, co by mu vtakom preslo 3-4 kilove dieta a bol zasity od hora az dole, chcel uz niekedy v zivote sex. Ale zena aby hned fungovala, ved to je v pohodeeeee 🙄.
Vzdy sme to dodrzali, navyse mas ine moznosti, ako klasicky sex...
Asi mesiac po porode, citila som sa dobre, chut bola velka. Vsetko bolo bez problemov. Doktorka to nezisti. Moja sa na kontrole len spytala ci je vsetko v poriadku, viac sa nepytala.
Jedna kamoška po týždni. Niektoré spoluobčianky aj po menej ako 24h.
Zase tu len moralizujete poniektoré. Dá sa odpovedať stručne, jasne, bez nejakých blbých pripomienok o sebakontrole, zvieracích pudoch, o strachu, že muž si nájde inú a ostatné somariny, čo tu boli popísané.
K otázke. Skúsili sme po 2-3 týždňoch, všetko bolo super a na kontrole sa nikto na sex nepýtal, len povedali, že ak budú komplikácie, mám prísť.
Zase tu len moralizujete poniektoré. Dá sa odpovedať stručne, jasne, bez nejakých blbých pripomienok o sebakontrole, zvieracích pudoch, o strachu, že muž si nájde inú a ostatné somariny, čo tu boli popísané.
K otázke. Skúsili sme po 2-3 týždňoch, všetko bolo super a na kontrole sa nikto na sex nepýtal, len povedali, že ak budú komplikácie, mám prísť.
@earlgrey tiez som sa pozastavila nad tym ze ake moralistky ale pritom slovnik a vyjadrovanie ako zo stvrtej cenovej
@earlgrey Ved to nie je moralizovanie, to su Dr. odporucania nesexovat aspon cca 6 tyzdnov. A je na kazdej ci sa odporucani odbornikov bude drzat alebo bude na to kaslat, lebo chut.
@earlgrey tiez som sa pozastavila nad tym ze ake moralistky ale pritom slovnik a vyjadrovanie ako zo stvrtej cenovej
@earlgrey
@anonym_9bde16
Dakujem vám niektorým za normálne odpovede.
Noo tých komentárov som sa bála aj ja 😔 nesklamali ma ženy z MK.
To nejde o chlapa alebo o "zvieracie pudy" ale to že sme zdraví ľudia preboha. Viem ze každý pôrod je iný, každá žena po pôrode to cíti inak. Ja som sa len normálne spýtala a čakala som normálne odpovede. Samozrejme niesom tyzden po pôrode
@earlgrey
@anonym_9bde16
To nejde o chlapa alebo o "zvieracie pudy" ale to že sme zdraví ľudia preboha. Viem ze každý pôrod je iný, každá žena po pôrode to cíti inak. Ja som sa len normálne spýtala a čakala som normálne odpovede. Samozrejme niesom tyzden po pôrode
@anonym_autor Tu sa normálnej odpovede ťažko dočkáš, nezabúdaj, si na MK.
Ak sa na to cítiš, skús a nikoho do toho nič. Je to tvoja osobná vec 😉
@earlgrey
@anonym_9bde16
@anonym_autor nič si z toho nerob, sú tu poniektoré ale riadne trúbky ....
sú ako stroje a ak majú už deti - tak ... - jedna mi napísala, že načo už sex - ak máš dieťa. ... 😅 chápeš?! - ich túžby, pocity, chcenia vôbec ich už nezaujíma, potom to tak vyzerá s ich vzťahmi 👽
ak sa cítiš dobre, prečo nie? Ja som tiež nečakala po 6ned. o teraz ma tu ukrižujúúúú 🙈
@earlgrey ked vždy si myslim ze tu nájdem aj normálne odpovede ale tak popri tych nenormalnych sa nájdu aj normálne tak pohodka 😊
Mňa to len tak zaujímalo to nejde o to že idem na to hned som vyše 4tyzdne po o chlapa mam "postarané " ručne, ústne a šiel do prace čiže týždeň zas nic ale ked sa vráti chcela by som uz aj jaaa
@anonym_autor nič si z toho nerob, sú tu poniektoré ale riadne trúbky ....
sú ako stroje a ak majú už deti - tak ... - jedna mi napísala, že načo už sex - ak máš dieťa. ... 😅 chápeš?! - ich túžby, pocity, chcenia vôbec ich už nezaujíma, potom to tak vyzerá s ich vzťahmi 👽
ak sa cítiš dobre, prečo nie? Ja som tiež nečakala po 6ned. o teraz ma tu ukrižujúúúú 🙈
@elenka.k nikto ťa tu neukrižuje 😀 je to len tvoja vec čo robíš a ako sa staráš o svoje zdravie, telo atď.. ale autorka sa v príspevku vyjadrila že neverí že všetky majú sex až po šestonedelí čo znamená že ju asi moc nenapadlo že sú ženy ktoré majú po pôrode problémy a poranenia ktoré im skôr ako po šestonedelí sex mať neumožnia
my po pol roku 😁 ale je pravda že v termínovkách mala pravidelný sex väčšina báb už pomaly mesiac po pôrode ... akurát že na to zabudli a tak 2-3 roky po našich pôrodoch písali po fóre že mali prvý sex po pár mesiacoch 🤭😂
verím tomu že sú ženy ktoré majú chuť veľmi skoro. ale nie je ich toľko koľko sa na MK tvári že je 😜 rovnako tak veľa termínoviek dostalo krámy do mesiaca (jedna začala a zrazu všetky), akurát že môj gynekológ to okomentoval že skúsenosti modrého koníka neodpovedajú skúsenostiam jeho 30 ročnej praxi 😂 čiže asi takto
po 10 dnoch, rodila som prirodzene aj sita som bola zvnutra aj z vonku, nespinila som
Aspoň 600 nedieľ sa nesmie. Fakt, prospeje ti to.
@anonym_autor žena bola cisárskym a prišlo to na ňu asi dva dni po pôrode.
@anonym_autor skušali sme po 2m ale nešlo.ani po 3m nešlo.
Ale keď som došla na kontrolu po600nedeli,tak spoluobčanianka uz bola znovu v tom. Tak jej hovorili, že ak nevydrží,nech nabudúce dôjde na kontrolu skorej ak chce niečo jej predpisu,baba nemala ani18
Aspoň 600 nedieľ sa nesmie. Fakt, prospeje ti to.
@anonym_91e174 Kto povedal, že sa nesmie? nie je to zakázané, je to len odporúčanie a už je na žene, či to dodrží alebo nie.

@anonym_autor to ťa až tak svrbí, že už nevydržíš do kontroly po šestonedelí? Alebo sa bojíš, že chlap si pôjde vyprázdniť gule inde, tak radšej budeš riskovať zápal, len aby si ho udržala doma?