Možnosti obnovenia menštruačného cyklu počas dojčenia
Ahojte. Dojčím svoju ročnú dcéru. Od pôrodu som ešte nedostala MS. Uvažujeme už o ďalšom bábätku. Je nejaká iná možnosť obnovenia cyklu okrem odstavenia? Viem, že to je hormonálna záležitosť no predsa, či ste to niektorá neriešili.
To že nemáš ms, neznamená, že nemôžeš otehotnieť, takže snažiť sa môžte
@vazka1 aj som uvažovala, že to môže byť aj tou frekvenciou dojčenia, keďže malá je deň noc prisosnutá. Skúsim teda najskôr to, ďakujem
@dadka1997 to je aj nie je pravda. MS prichádza po ovulácii. Po každej ovulácii nasleduje menštruácia. Takže áno, dá sa trafiť do tej prvej ovulácie po pôrode ešte skôr ako príde prvá MS. No to môže trvať ešte mesiace. Keďže sa mi 13 mesiacov cyklus neobnovil, nechce sa mi čakať na takúto extrémnu náhodu.
Akože nechcem ti do toho kecat, ale prečo sa tak ponáhľate s ďalším dieťaťom? Keď teda ako tvrdíš dcérka má len rok a stále ju kojis aj cez deň aj v noci? Veď keď budeš tehotná, budeš unavená a možno ju budeš musieť odstaviť.
Choď na preventívku a opýtaj sa na to lekára.
@janickacrazy však ešte sa neponáhľame len uvažujeme. Každopádne dcéra sa "podarila" asi po roku, takže keď si to všeho všudy spočítané
Spočítam, tak toto druhé by sa narodilo najskôr, keď by mala dcéra 2 roky. Tak dlho nechcem dojčiť v každom prípade
@januska12323 ďakujem za hodnotnú radu plnú tvojich skúseností a vedomostí z tejto oblasti.
Možno teda skús obmedziť to dojčenie cez deň, dávať viac prikrmov a hádam sa cyklus obnoví.
Ja by som sa uplne na to nocne odstavenie nespoliehala...ja som dostala ms az 2 mesiace po skonceni kojenia, t.j ked mal syncek 15m som prestala kojit, ms prisla v 17m...a to som synceka v noci nekojila od jeho 9m a ms do 17m neprisla
@patta89 no ja som dostala ms až pol roka po skončení dojčenia, je to ozaj rôzne u každej ženy
@janickacrazy ano, to je...preto som jej pisala, aby sa na ms nespoliehala ze pride, ak obmedzi dojcenie...
Ja som dostala nejak ked mala moja asi 1r3m. Kojenie rano, na obedny spanok a na noc. V noci sa obcass zobudila a rychlo po cucnuti zaspala. Potom som uz aj rusila to ranne kojenie a ostali sme pri uspavani na prse.
Neriesila som, vratila sa mi o 8mes a 11mes., na 1,5r sme cakali surodenca. Menej dojcenia, je to tym.

Ja som dostala MS ked som odstavila od nocneho dojcenia.