Problémy so zotavením po pôrode
Ahojte, som po pôrode 8 dní a mám pocit že dnes sa ta bolesť zhoršila, boli ma strašne zadok (stehno na ľavej strane) a tiež aj ako keby som mala narazenu kostrč a tiež aj včera sa mi dalo normálne bez problémov cupnut pri umývaní a dnes to strašné bolelo, ja už by som chcela aby sa to zlepšilo 😭 o moje bábätko sa starám preto že musím a nie z láskou, nič nejem a je mi strašne zle.😕 Furt len revem.. Mám ísť k lekárke? Poradí mi niečo? Čo mám robiť 😔 týždeň som chodila do sprchy vždy keď mi trebalo čurat a vlastne stále chodím. Ale predtým som si vždy po sprche striekala cicatridinu. Minula som jednu celú a ešte niečo z druhej. Ale dnes si už nedávam nič len čistá voda a vložka. Neviem čo mám robiť doma mi len vravia že či som si myslela že to nebude bolieť. Nie nemyslela ale myslela som že sa budem postupne zotavovať a nie že sa budem cítiť stále horšie a horšie. 😔
To ze "nic nejes" tiez vsetko zhorsuje. Mas prijimat mnozstvo zivin ktore tvoje telo potrebuje na zotavenie a Ty si ich odopieras
Chod k dr, nech ta skontroluje, mohlo sa ti cosi zapáliť aj nemuselo.. lekári su tu na to, aby ta prezreli. Budes kludnejsia, aj ked ti povie, ze vsetko je ok a len to proste dlhsie trva
A prosim najedz sa poriadne, to je zaklad, o to viac po porode. A hlavne pi vela tekutin
Ahoj bola som tak isto po pôrode strašné bolesti som. mala a cicatridina mi to ešte zhoršovala, až keď som som si kúpila chlorphyl taký zelený sprej tak ten mi začal zaberat a silný odvar z repíku si sprav a dávaj si to do tej fľašky na oplach po wc a uvidíš úľavu hneď cicatridinu úplne vynechaj.
Urcite ist k lekarovi, nie nema sa to zhorsovat. Mne sa zhorsilo a dobre, ze som isla, mne sa na jednom stichu spravila fistula dovnutra svalu. Taky vacok plneny hnisom. Hrozna bolest. Takze za mna ist a uvidis.
Tak zajtra zavolám lekárke ale už ani vodou sa mi to umyť nedá tak strašne to štípe ani postaviť sa mi nedá poriadne som spomalená riadne. Ja ani neviem ako budem k malému vstávať 😔 tak to boli
Držím palce. Určite choď k doktorovi, ja by som išla aj hneď a to ja neuznávam behanie po pohotovostiach. Ale nik nebude zazerať, toto je dôvod ísť. Po týždni som mala iba štichy dolu, ale nebolelo ma nič. Ak sa to zhoršuje, niečo nie je dobre. Napíš ako si dopadla. A prosím Ťa najedz sa. ❤️
ahoj urcite smer dr. ja som tak po prvom porode trpela 2 tyzdne kym som sa odhodlala k ortopedovi a mala som vyskocenu platnicku (asi z porodu) a bola som riadne seknuta,musel ma napravat aby som vladala chodit a drzat dieta v naruci ☹ drzim palceky nech je lepsie
Takéto silné bolesti určite nemáš mať, keď už si viac ako týždeň po pôrode. Najmä ak sa ti zo dňa na deň stav zhoršil. Ja som po týždni už mala v mieste šitia len taký mierny diskomfort - sedieť na tvrdej lavičke vonku som nezvládla, vtedy to bolelo, ale inak som sa mohla hýbať bez problémov, aj si čupnúť, hocičo. Čiže podľa mňa sa ti tam spravil zápal, alebo sa možno uvoľnili nejaké stehy - určite choď hneď zajtra na kontrolu.
A psychika - tie bolesti ti samozrejme nepomáhajú, no ak sa aj po zlepšení stavu budeš psychicky cítiť na dne, zváž odbornú pomoc. Popôrodná depresia je pomerne častá a treba ju riešiť s odborníkom, nie sa trápiť sama.
Takéto silné bolesti určite nemáš mať, keď už si viac ako týždeň po pôrode. Najmä ak sa ti zo dňa na deň stav zhoršil. Ja som po týždni už mala v mieste šitia len taký mierny diskomfort - sedieť na tvrdej lavičke vonku som nezvládla, vtedy to bolelo, ale inak som sa mohla hýbať bez problémov, aj si čupnúť, hocičo. Čiže podľa mňa sa ti tam spravil zápal, alebo sa možno uvoľnili nejaké stehy - určite choď hneď zajtra na kontrolu.
A psychika - tie bolesti ti samozrejme nepomáhajú, no ak sa aj po zlepšení stavu budeš psychicky cítiť na dne, zváž odbornú pomoc. Popôrodná depresia je pomerne častá a treba ju riešiť s odborníkom, nie sa trápiť sama.
@dixitka a čo by mi lekárka robila ak tam mám zápal alebo ak sa uvoľnil steh 😕 nebudú mi to zas šiť ja sa toho strašne bojím po porode má šili skoro hodinu
Uľaví sa Ti neskutočne, dačo nie je dobre, keď máš také bolesti
Musis ist do nemocnice kde si rodila, do konca sestonedelia za teba maju zodpovednost oni.
Urcite chod k lekárke zajtra. 8 dni som bola fit uz po cisarskom a ani som nevedela, ze som po operacii. Cize nieco bude zle. Nech ta pozrie gynekologička a ak tam nie je zapal, tak rongen kostrce a bedrových klbov. Na zapal ti ta antibiotika a uľaví sa ti.
Mne sa zahnisala takto rana cca po 10 dňoch, ani sedieť som nevedela. Pomohli mi repikove kúpele.
Určite ísť k lekárke a mne pri 1. dieťati pomohlo sedieť na plávacom kolese- také obyčajné detské za pár €
A určite jesť normalne
Na zápal antibiotiká, a ak by si to mala zle zašité/uvoľnené, to potom závisí od stavu, niekedy to treba opraviť, ale to nemusí byť tvoj prípad. Neboj sa doprefu, choď a uvidíš, určite ti pomôžu.
Mne sa zahnisala takto rana cca po 10 dňoch, ani sedieť som nevedela. Pomohli mi repikove kúpele.
@zuzu1304 a stipalo to keď si si robila tie kúpele?
Je par moznosti, rupol ti steh a tie zvysne ti tahaju vsetko - preto to tak boli, alebo si chytila infekciu. Urcite smer lekar a nech sa na to pozru.
Mna presivali 3x potom to uz nechali tak, zila som pomaly v sprche, betadin non stop striekala... na nohach som nevydrzala dlhsie ako 15 minut co mi islo urvat spodok... bola som aj na pohotovosti 2 dni potom co ma pustili - podla nich len prehanam a vsetko je normalne, co ja uz len viem - prvorodicka... no a nakoniec zo mna po vyse tyzdni vysiel nahnity gazovy tampon, ktory tam zabudli pri vnutornom siti... to nehovorim aby som ta vystrasila, ale stat sa moze kadeco... taka bolest ako oisujes, nie je normalna!
Je par moznosti, rupol ti steh a tie zvysne ti tahaju vsetko - preto to tak boli, alebo si chytila infekciu. Urcite smer lekar a nech sa na to pozru.
Mna presivali 3x potom to uz nechali tak, zila som pomaly v sprche, betadin non stop striekala... na nohach som nevydrzala dlhsie ako 15 minut co mi islo urvat spodok... bola som aj na pohotovosti 2 dni potom co ma pustili - podla nich len prehanam a vsetko je normalne, co ja uz len viem - prvorodicka... no a nakoniec zo mna po vyse tyzdni vysiel nahnity gazovy tampon, ktory tam zabudli pri vnutornom siti... to nehovorim aby som ta vystrasila, ale stat sa moze kadeco... taka bolest ako oisujes, nie je normalna!
@banalu pre boha 😫 to muselo byť hrozne prísť o toľko dní s bábätkom, lebo viem že s bolesťami to je úplne na hovno nedá sa to užiť a šili to potom normálne ako pri pôrode alebo to umrtvovali?
@banalu fuu tak toto je riadne svinstvo, aj si to potom nejako riešila s tou pôrodnicou?
Mne sa zapalil9 šitie, potierala som framykoinom. (ATB masť) tuším vtedy, s tým, že keď sa to do týždňa nezlepší musím ísť do nemocnice. Zlepšilo.
Ale zas som mala problém so stolicou, urobila sa mi fistura, to bolo ako žiletky keby išli von zo mňa pri stolici. Hrozne dačo.
Mne sa zapalil9 šitie, potierala som framykoinom. (ATB masť) tuším vtedy, s tým, že keď sa to do týždňa nezlepší musím ísť do nemocnice. Zlepšilo.
Ale zas som mala problém so stolicou, urobila sa mi fistura, to bolo ako žiletky keby išli von zo mňa pri stolici. Hrozne dačo.
@janage a ako to vyzeralo keď to bolo zapálené? Nevieš?
Veľa rokov už si presne nepamätám, červené, opuchnuté. Ale viem, že tá mastička zabrala. Horšie bolo s konecnikom, to bolo mesiace čo som sa bála ísť na WC a tam nezaberalo nič. Sedacie kúpele, maste,...
Áno až mi slzy tiekli... Robila som si aj repikove kúpele aj obklady. Silný repikovy vývar som si dala na vatový tampón a prikladala som. Za 2 dni to bolo omnoho lepšie.
Veľa rokov už si presne nepamätám, červené, opuchnuté. Ale viem, že tá mastička zabrala. Horšie bolo s konecnikom, to bolo mesiace čo som sa bála ísť na WC a tam nezaberalo nič. Sedacie kúpele, maste,...
@janage čo si mala s konecnikom ja som myslela že keď sa mi jazva zahojí že to pôjde hneď 😕🫤
Áno až mi slzy tiekli... Robila som si aj repikove kúpele aj obklady. Silný repikovy vývar som si dala na vatový tampón a prikladala som. Za 2 dni to bolo omnoho lepšie.
@zuzu1304 och to je hrozne 😫 a to poradila lekárka? Ja sa snažím teraz spať lebo malý spi ale ako zaspávam tak sa mi svaly pri jazve naťahujú a to je extrémna bolesť stiahne sa to a tak to zabolí že sa mi ani nadýchnuť nedá
Nie lekárka, moja mama 🙂 to mi je ľúto, verím že sa dáš rýchlo do poriadku
Ked tak s tym proste na pohotovost naspat na porodnicu. Ked to uz brutal boli neda da inak
Ked tak s tym proste na pohotovost naspat na porodnicu. Ked to uz brutal boli neda da inak
@kiki68 ja to vydržím dúfam

Pokiaľ sa ti to zhoršuje,išla by som k MUDr.