icon

Pupok po pôrode

kajka21
15. jún 2025

Ahojte napraví sa mi pupok po pôrode? Som po pôrode skoro 2 týždne a mám strašne veľký pupok, normálne tam mám veľkú dieru. Napraví sa mi to alebo to už také ostane? A poznáte niečo na strie? Viem že sa ich už asi nezbavím ale keby sa aspoň trochu stiahli a vybledli.

hipuska
15. jún 2025

Tak môžeš mať diastazu alebo skús, či nevopchas prst dnu. Vtedy by bola hermia a pupok trčí von a je veľký.

kajka21
autor
15. jún 2025
@hipuska

Tak môžeš mať diastazu alebo skús, či nevopchas prst dnu. Vtedy by bola hermia a pupok trčí von a je veľký.

@hipuska nie ja mám dieru v pupku ja som ho nemala ani vypuknuty v tehotenstve ale lekári videli to brucho po pôrode tak asi to je normálne len neviem či sa to napraví alebo nie 🤷‍♀️ možno keď sa mi brucho stiahne tak hej

lasona
15. jún 2025

To by sa ti malo stiahnuť, je to ešte krátka doba. Tiež som ho mala veľký. Neskôr si daj skontrolovať ci nemáš diastazu

karolinakr_ba
16. jún 2025
@lasona

To by sa ti malo stiahnuť, je to ešte krátka doba. Tiež som ho mala veľký. Neskôr si daj skontrolovať ci nemáš diastazu

@lasona a toto prosim riesi kto? Gynekolog? Obvidny? Ci treba zajst na fyzio?

0silvia0
16. jún 2025
@karolinakr_ba

@karolinakr_ba najlepšie fyzio

kiki68
16. jún 2025

Ale ved to chce tak 3-9 mes na stiahnutie. Pripadne riesit moznu diastazu. Ako co cakas, ze koza sa za 2 tyzdne stiahne po 9 mes roztahovania? Trpezlivost

kiki68
16. jún 2025
@karolinakr_ba

@karolinakr_ba gynekolog to ma skontrolovat po 6-8 tyzdnoch, potom urcite fyzioterapeut/ chirurg ked ide o diastazu vacsieho rozsahu

michaela329
16. jún 2025

@kajka21 2 týždne? Fakt? Ty si uvedomujes, že to brucho rástlo 9 mesiacov? Mne sa pupok - dierka sťahuje až teraz, 5mesiacov po. A uvedomujem si, že rovnaký ako pred tehotenstvom už asi nebude. A to som relatívne ploché brucho mala už po sestenedeli, len koža potrebuje čas.

kajka21
autor
16. jún 2025
@michaela329

@kajka21 2 týždne? Fakt? Ty si uvedomujes, že to brucho rástlo 9 mesiacov? Mne sa pupok - dierka sťahuje až teraz, 5mesiacov po. A uvedomujem si, že rovnaký ako pred tehotenstvom už asi nebude. A to som relatívne ploché brucho mala už po sestenedeli, len koža potrebuje čas.

@michaela329 ale ja sa nepýtam že kedy sa mi napraví ale že či sa mi napraví 🤷‍♀️ proste ma to len zaujíma veď ak nie tak to mi nevadí, len som sa spýtala.

michaela329
16. jún 2025
@kajka21

@michaela329 ale ja sa nepýtam že kedy sa mi napraví ale že či sa mi napraví 🤷‍♀️ proste ma to len zaujíma veď ak nie tak to mi nevadí, len som sa spýtala.

@kajka21 no úplne rovnaké to býva málokedy, kúp si olej s vitamínom E, natieraj-masiruj, cvičiť začni keď už budeš fit (ja som začala po 5. týždňoch jemnú jogu, po prvom menzese aj beh) a teš sa z toho, že máš úžasné silné telo, ktoré dokázalo donosit a porodiť dieťa.