icon

Sprcha po pôrode: Kedy a ako sa očistiť?

Včera o 09:42

Dobry den, caka ma porod a ja sa zamyslam nad tymto problemom. Po porode zrejme budem tam dole cela od krvi. A v porodnici je este 2 hodinovy bonding. Cize mi ta krv aj zaschne. Az 2 hodiny po porode sa ide do sprchy? Nebude ta krv uz velmi zaschnuta? A taka ubolena si tie rany napr. po nastrihnuti budem umyvat aby krv zisla dole. Prosim neurazajte ma. Slusne sa pytam ☹️.

anonym_bafeea
Včera o 09:46

po pôrode to bude Váš najmenší "problém", skôs sa budete tešiť z bábatka, neviem či si dobre pamatám, ale do sprchy som šla asi až na druhý deň, myslím, že oni to po pôrode ešte nejak umyli

anonym_329634
Včera o 09:50

Asi zakezi od nemocnice, ja som sa este nestretla s tym aby nechali niekolko hodin zaschnutu krv ale vzdy ju utreli. Ved to by nebolo ani hygienicke.

belllinka

Po porode ta budu tak hodinu zasivat a do sprchy pojdes najskor az na druhy den

pe_mi

@anonym_autor ahoj, sprchu si dáš po pár hodinách , záleží , kedy budeš rodiť a chodila sestrička so mnou na prvú sprchu pri oboch pôrodoch . Zmyje sa ti pekne krv aj po zaschnutí
A hneď po pôrode ti to pretru sestričky , taký ten najväčší bordel, ale nie nejak do čista

anonym_988863
Včera o 09:51

Mna zviezli po 2h na izbu, bolo to v noci, mne kazali lezat a keby daco, ze cikat alebo tak, tak som mala volat sestricku, aby mi pomohla, aby som neodpadla alebo take nieco a sprcha az rano po 5-6 hodinach a neboj, nic take zaschnute nebude. To stale vali krv a dost.
Po porode Ta umyju, a nie raz, prve asi, ked dieta vyjde von, potom este placenta a este Betadinom na dezinfekciu, ak siju, este aj tam by malo ist Betadinu dost. Alebo pouzivaju aj ine, neviem.
Po prvom ma sili, umyla som jemne rukou, ako to slo, ale ziadne zaschnute hrozne to nebolo a potom dalsie porody, to ma uz nesili a tiez ok. Pred porodom sa holis alebo Ta oholia, takze ani sa nema kde co drzat.
Vobec som si nepripadala nejak spinava, ale krvava, to doat, aj podlozky podo mnou sa menili casto, lebo tie vlozky, tu v BB davali take klasicke a hoci aj 2, pretieklo to. Potom po osprchovani som si dala svoje take tie obrie chicco a to bolo super uz. Krv valila zo mna potom uz len, ked som odsavala alebo sa snazila dojcit. Inak tak menej uz tie dalsie dni, ale prve hodiny po, boli takeeee, no dost teda na moj vkus 🙂

anonym_988863
Včera o 09:52
@pe_mi

@anonym_autor ahoj, sprchu si dáš po pár hodinách , záleží , kedy budeš rodiť a chodila sestrička so mnou na prvú sprchu pri oboch pôrodoch . Zmyje sa ti pekne krv aj po zaschnutí
A hneď po pôrode ti to pretru sestričky , taký ten najväčší bordel, ale nie nejak do čista

@pe_mi mne pri druhom vysla aj stolica, lebo sa nestihol klystir a sestricky to vsetko poriadili a veru dobre, nemala som potom zly pocit, boli zlate, naozaj.

anonym_a2521a
Včera o 09:59

Ja som sla do sprchy hned po bondingu. Cize po dvoch hodinach od porodu. Ale popravde nad takymito vecami sa tam asi nebudes zamyslat, budes rada ze si ok a mas to za sebou. A pri zasivani ta urcite aj poutieraju.

martinka13
Včera o 10:03

Mňa pekne po pôrodoch umyli. Nič mi nezaschlo. Do sprchy som šla tusim po 5 -6 hodinách. Nie až na druhý deň. A ver, že toto bude po pôrode ozaj najmenšia starosť. Držím palce

anonym_455888
Včera o 10:04
@belllinka

@belllinka blbosť... Chvilu som oddychovala po bondingu na izbe a potom so mnou sestricka prešla do sprchy..

anonym_16a15b
Včera o 10:04
@belllinka

@belllinka prečo by ju mali hodinu zašívať a mala by ísť do sprchy až na druhý deň? Nikde nepíše, že má plánovaný cisársky. Hovorí o možnom nástrihu, tak tipujem, že plánuje prirodzený pôrod. Normálne som pár hodín na to išla do sprchy.
Autorka, ja osobne som po pôrode ešte dosť krvácala, takže tam dolu bude krv tak či tak. Nenechajú ťa komplet od krvi a zvyšok zmyješ.

anonym_7e6d1f
Včera o 10:06

Zas nech nezostanes nejaka prestrasena-tej krvi tam nebolo nejako mega. Hlavne klus. Sestricky to sleduju/kontroluju-lebo aj pri porode, pocas zasivania aj pocas bondingu sa moze spustit masivnejsie krvacanie...
ja som po porode isla na wc. Nedalo sa mi tak ma cievkovali. A potom som isla po svojich na izbu (to ale nie je pravidlo-vacsinou asi odvezu).
Zalezi aj kedy rodis. Ja som vo vecernych/nocnych hodinach. Takze sprcha bola az rano pred vizitou. Ak to zvladnes sama. Ak nie poprosis sestricku aby ti pomohla. Nie umyvat ale dohliadnut na teba. Moze sa stat ze si oslabena, zatoci sa ti v hlave a aby si tam neodpadla v sprche. Kde som ja rodila tam to bolo priam "povinne" ze pri prvej sprche mas "dozor".

Ale k tvojej otazke. Teplejsia voda a aj to co bude zaschnute vies v pohode umyt. Ak ta budu napr zasivat, ale aj celkovo po porode kontrolovat poranenia uz tam budes poumyvana 😉

anonym_94a9c2
Včera o 10:17

Po porode a siti ma vzdy velmi citlivo umyly tam dole, ziaden zaschnuty bordel tam nebol. A do sprchy som sla potom ked ma previezli na izbu po bondingu, podmienka bola ze dohliadala sestricka - pripadne pomohla.
Rodila som vzdy v inej porodnici, ale toto bolo vsade.

anonym_dec514
Včera o 11:03

Normálne po pôrode ťa odnesú na izbu a môžeš ísť do sprchy.Aspon ja som to tak mala a neboj sa toto nemusíš vôbec riešiť normálne sa osprchujes ako ked si sa bežne sprchovala.Vsak sama uvidíš že pôjdeš do sprchy minimálne dva krát denne

anonym_17d64a
Včera o 11:04

Uprimne toto bude posledna vec, ktoru budes riesit. Po par hodinach si sprchu das a ja osobne som bola, ze som rada 🤣🙈

michaela329
Včera o 11:13

@anonym_autor oni Ťa očistia, neboj sa v sprche sa maximálne vycikas (ak to pojde, mne nešlo - na wecku už áno 😅) a oplachnes sa čistou vodou. Ja som bola šitá takmer po zadok a všetko to prebiehalo v pohode. Kúp si rosalgyn na oplach po wecku, alebo takú intímnu sprsku, niečo na hojenie - cicatridina, dermochlorophyl. Ja som sa tiež bála, že ako to bude - ale nakoniec to nebolo také hrozné.

michaela329
Včera o 11:15
@belllinka

@belllinka hodinu? Ja som mala ruptura 4 a šili ma maximálne 15-20 minút.

belllinka
Včera o 11:32
@michaela329

@belllinka hodinu? Ja som mala ruptura 4 a šili ma maximálne 15-20 minút.

@michaela329 hodinu som myslela tak obrazne, nepamätám si presný čas.
@anonym_16a15b tak ale zašíva sa predsa často aj po normálnom pôrode.
Ja som išla porodila večer a do sprchy som išla až na druhý deň doobeda.

anonym_b0415e
Včera o 11:45

Po pôrode má sestrička umyla. Syn sa narodil o 1 poobede a okolo 5 prišla ku mne mama a muz a s ním som aj isla do sprchy a normálne sa cela osprchovala. Bola som aj zasita ale večer som už sedela a jedla za stolom.

kiki68
Včera o 12:09

@anonym_autor ja som Po 2 hod hned isla, prve som dieta nechala s muzom a ti dvaja nali bonding a ja smer sprcha a wc. Druhy raz hned islo dieta na Neo a Len som hodila veci dole po hodine a padila za dietatom. Potom naspat a to som dala sprchu. Ale bolo mi to jedno, ako vyzeram

anonym_0c768b
Včera o 12:30
@anonym_988863

@pe_mi mne pri druhom vysla aj stolica, lebo sa nestihol klystir a sestricky to vsetko poriadili a veru dobre, nemala som potom zly pocit, boli zlate, naozaj.

@anonym_988863 klystir? To sa davalo kedysi. To este dakde davaju automaticky?

anonym_16a15b
Včera o 12:35
@belllinka

@michaela329 hodinu som myslela tak obrazne, nepamätám si presný čas.
@anonym_16a15b tak ale zašíva sa predsa často aj po normálnom pôrode.
Ja som išla porodila večer a do sprchy som išla až na druhý deň doobeda.

@belllinka áno, zašíva, veď preto som spomínala nástrih. Ten som mala aj ja a zašívanie trvalo tak 5 minút. Napísala si, že ju budú zašívať tak hodinu, neviem čo na tom bolo obrazné. To isté na tej sprche. Proste sme reagovali, lebo si to napísala ako fakt, pritom toto vôbec nie je bežná prax.

14petulka88
Včera o 12:38

Sprcha bola prva vec co som spravila ked ma dali na izbu, nie na druhy den. Nestresuj sa, vsetko pojde v pohide 😉

michaela329
Včera o 12:42
@anonym_0c768b

@anonym_988863 klystir? To sa davalo kedysi. To este dakde davaju automaticky?

@anonym_0c768b dávajú po opýtaní a vďaka zaň.

ivangeline
Včera o 12:49

Bude z teba vychádzať všeličo a nielen krv, určite nicnzaschnute nebude…

lia2022
Včera o 14:42

@anonym_autor Ja som teraz nedávno rodila a normálne som sa išla po dvoch hodinách čo musíš ležať na sále s bábätkom osprchovať. Ešte na pôrodnom boxe. Pôrodná asistentka išla somnou.

laskonkaa1
Včera o 17:23

Panebože niektoré tu neradte ked píšete bludy. Hodinu nezasivame ani cisársky, nie to vaginálny nástrih.
Do sprchy pôjdeš so sestričkou, respektive by ta mala čakať pred sprchou a pôjdeš ked sa na to budes cítiť.
Ked som rodila ja, išla som hned po bondingu

vkatush
Včera o 19:51
@laskonkaa1

Panebože niektoré tu neradte ked píšete bludy. Hodinu nezasivame ani cisársky, nie to vaginálny nástrih.
Do sprchy pôjdeš so sestričkou, respektive by ta mala čakať pred sprchou a pôjdeš ked sa na to budes cítiť.
Ked som rodila ja, išla som hned po bondingu

@laskonkaa1 no po prvom ma šili tak trištvrte hodinu, bola som jak rešeto 😂 pri druhom to bolo kratšie 😁

vkatush
Včera o 19:54

Máš bonding a zväčša ťa presunú na izbu, dajú ti chvíľu a tak s tebou idú do sprchy. Väčšina nemocníc má nariadené, že nemôžeš ísť sama prvú sprchu. Zničená z pôrodu, veľká strata krvi, môže klesnúť tlak,... Aby ťa tam mal kto chytať. Budeš sa báť 😂 veľká diera a keď náhodou ešte aj šitie... Ale neboj. Jemný prúd, pomaly, jemne, nič hrozné.

A odporúčam popôrodnú spŕšku si zaobstarať. Ked budeš chodiť na wecko alebo proste keď budeš chcieť "rýchlu sprchu". Lebo pri druhom som menila vložky každú hodinu, tak som tiekla.

horskaholka
Včera o 20:03

Dva krát som rodila. Dva krát bonding, presun na izbu. Po nejakých 2-3 hodinách prišla sestrička a šli sme do sprchy spolu. Vyslovene mi zakázala ísť samej oba razy. Popravde prvý krát mi bolo fajn, tak som moc nechápala načo tam je so mnou. Po druhom pôrode som však začala dosť silno krvácať. Odišlo mi hodne krvi a veru som mala potom aj problém s tlakom a to som bola rada, že je v tej sprche pri mne lebo som mala mega točky v hlave.

anonym_b947ed
Včera o 20:14

Tak ja som porodila v noci o 1, a na izbu ma previezli až o 6 ráno, lebo som mala problémy s tlakom. Z tohto dôvodu mi nedovolili ísť ani do sprchy ani na WC az 12.00 mi sestrička dovolila ísť do sprchy a normálne som sa osprchovala, umyla si vlasy a konečne si oholila nohy a všetko. Mala som jemný nastrih. Sestrička ma čakala za dverami keby niečo. No ja som mala v sebe taky adrenalín, asi z toho tlaku, že keby som mohla, tak beriem malú a idem domov aj pešo rovno zo sály 🙈