icon

Silikónové náplasti na jazvy: Pomohli vám?

6. júl 2026

Ahojte. Mám čerstvejšiu jazvu po menšom zákroku a teraz v lete si ju viac všímam. Nie je veľká, ale bojím sa, aby nezostala výrazná alebo tmavšia od slnka.
V lekárni som pozerala silikónové náplasti na jazvy, len ma celkom prekvapila cena. Neviem, či majú reálny efekt, alebo je to skôr vec, ktorú človek kúpi zo strachu, že niečo zanedbá.
Používali ste silikónové náplasti na jazvu? Pomohli vám, alebo stačilo časom natierať a chrániť pred slnkom? Ďakujem krásne.

anonym_92b1eb
6. júl 2026

požívala som hneď po zákroku (po odstránení znamienka laserom), dal mi ich lekár pri odchode, mala som ich do ďalšej kontroly asi 1-2 týždne potom už vôbec. Jazva sa mi zahojila rýchlo a bez komplikácií.

anonym_1bfba3
6. júl 2026

Pouzivam po odstraneni znamienka.. jazva je ok, pekne bledne, som mesiac po.. mam dr max s uv ochranou

sniper3
6. júl 2026

Mne ostala po lysaji na tvári škaredá jazva, ale je tomu už viac rokov. Vtedy bol dostupný dermatix silikónový gél, stál vyše 50e, ale neľutujem.

unicornlady
6. júl 2026

Mne dr. po operácii predpísal tiež ten Dermatix, silikónový gél, ale na predpis som doplácala menej (do 10 eur to bolo)

tilly
6. júl 2026

Aké naplaste?

anonym_0fa617
6. júl 2026
@tilly

Aké naplaste?

@tilly ved pise, ze silikonove

anonym_0fa617
6. júl 2026

Nemaju ziaden dokazatelny ucinok. Mam robene prsia u jedneho z top SR plastickych chirurgov a povedal mi, ze silikonove naplaste su placebo. Na jazvy vyplyva genetika, pooperacna starostlivost (kremovanie, tlakova masaz), kremy specialne urgene na jazvy a ochrana pred slnkom.

tilly
6. júl 2026
@anonym_0fa617

@tilly ved pise, ze silikonove

@anonym_0fa617 áno, ale konkrétne som myslela. Určite je viac druhov.

tilly
6. júl 2026
@unicornlady

Mne dr. po operácii predpísal tiež ten Dermatix, silikónový gél, ale na predpis som doplácala menej (do 10 eur to bolo)

@unicornlady predpísal ti to chirurg? Alebo kožný?

unicornlady
6. júl 2026
@tilly

@unicornlady predpísal ti to chirurg? Alebo kožný?

@tilly Chirurg. Keď som mala operáciu a šla som na výber stehov, tak som sa ho spýtala, či si mám na to dávať aloe vera alebo ako sa o to starať, a on mi predpísal ten Dermatix.

tilly
6. júl 2026
@unicornlady

@tilly Chirurg. Keď som mala operáciu a šla som na výber stehov, tak som sa ho spýtala, či si mám na to dávať aloe vera alebo ako sa o to starať, a on mi predpísal ten Dermatix.

@unicornlady super. Dik. Opýtam sa svojej chirurgicky

anonym_0fa617
6. júl 2026
@tilly

@anonym_0fa617 áno, ale konkrétne som myslela. Určite je viac druhov.

@tilly uplne vsetky su na rovnakej baze.

tilly
6. júl 2026
@anonym_0fa617

@tilly uplne vsetky su na rovnakej baze.

@anonym_0fa617 to som netušila.

mvagusta
7. júl 2026

Ja som pouzivala naplaste siklienka. Na jazvu po sekcii. Dokonca po prvej sekcii az rok po dom ich ibjavila a krasne zahojilo a zrovnalo keloidy. Po druhej sc hned asi za 3mes som zacala a fungovala. Odporucam