icon

Veľkosť maternice po pôrode dvojčiat

14. máj 2025

Ahojte tie ktoré ste porodili dvojčatá chcem sa vás opýtať či vaša maternica zostala troška väčšia alebo normálnej priemernej veľkosti.Myslim ak ste už dlhšiu dobu po pôrode.dakujem za odpoveď

petrahl
14. máj 2025

Nemerala som si ju😅. Na každej maternici po tehotenstve je poznať, že bola tehotná. S viacplodovým tehotenstvom to nesúvisí.

autor
14. máj 2025
@petrahl

Nemerala som si ju😅. Na každej maternici po tehotenstve je poznať, že bola tehotná. S viacplodovým tehotenstvom to nesúvisí.

@petrahl ako to je poznať.ale otázka bola.Po dvojičkách maternica môže ostať väčšia takže toto ma zaujíma.Zo skúsenosti matiek ktoré porodili dvojčatá

petrahl
14. máj 2025

🤷‍♀️😅 veď ti píšem, že som si ju nemerala a že každá maternica, v ktorej sa vyvíjalo dieťa ostáva väčšia v porovnani s tou, v ktorej sa dieťa nevyvíjalo.
Nechápem tvojej otázke.

autor
14. máj 2025
@petrahl

🤷‍♀️😅 veď ti píšem, že som si ju nemerala a že každá maternica, v ktorej sa vyvíjalo dieťa ostáva väčšia v porovnani s tou, v ktorej sa dieťa nevyvíjalo.
Nechápem tvojej otázke.

@petrahl otázka bola iba pre matky ktoré porodili dvojičky a ktorým napríklad pri preventívne gynekologicka namerala väčšiu maternicu.pripadne ak aj po dvojičkách bola nameraná maternica vo veľkosti normi

petrahl
14. máj 2025

A ty si z mojej odpovede vydedukovala, že som neporodila dvojicky? 😅😅😅

petrahl
14. máj 2025

Na čo by gynekológ mal merať pri preventívke maternicu?
Ešte raz: KAŽDÁ maternica ostáva po pôrode väčšia. Čiže áno, aj tá, kde sa vyvíjali dvojičky.
Ja si ju v domácich podmienkach zmerať neviem, ale predpokladám, že áno, je väčšia než pred tehotenstvom. A teda normálny gynekológ nič merat nebude, je to proste fakt.

kiki68
15. máj 2025

Kazda maternica je po porode uz ina. Tam ide iba o sledovanie moznej zmeny k niecomu patologickemu.