icon

Zavinovanie maternice po pôrode

8. máj 2025

ako to je s čistením po pôrode, zrazeniny sú hneď od prvého dňa alebo je najprv iba silná červená krv a zrazeniny sa objavia tak na 3-4 den?
musí sa po pôrode dávať injekcia/infuzia na zavinenie maternice?

anjelicek26
8. máj 2025

Injekcia sa davat bezne nemusi, je to prirodzeny proces. A je to u kazdej ine (5 deti, vzdy to bolo trochu inak)

katka13katka
8. máj 2025

Ja som napriklad nemala zrazeniny, len slabsie krvacanie ako pri menstruacii. Trochu ma pobolievala maternica ale nic strasne, injekciu mi nepichli.

autor
8. máj 2025
@anjelicek26

Injekcia sa davat bezne nemusi, je to prirodzeny proces. A je to u kazdej ine (5 deti, vzdy to bolo trochu inak)

@anjelicek26 a vždy to bolo ok či aj nejaké problémy boli?

minka201
8. máj 2025

Pár dní po pôrode zvyknú robiť sono, aby sa zistilo, či sa dobre čistíš. Ak sa im niečo nezdá, dávajú injekcie, aby sa maternica lepšie vyčistila. Potom sa robí kontrolné sono. Aj injekcie nepomohli, tak spravia kyretáž - maternicu dočistia v narkóze. Nie je to nič strašné 🙂

saxana000
8. máj 2025

Ziadne zrazeniny som nemala..

lenkakravcova
8. máj 2025

Pri dvoch deťoch mi injekciu nepichali. Pri treťom tvrdili že viacrodičke musia (odveci, lebo potom som zistila že nemusia) A poviem ti nie je to dobré. Bolelo ma brucho oveľa viac, ale ešte horšie bolo že mi z toho strašne stúpal tep a búšilo srdce. Takže neodporúčam. Oveľa lepšie je proste dojčiť (vtedy sa maternica zavinuje rýchlejšie) a nosiť poporodny sťahovaci pás na brucho alebo sťahovacie prádlo.

lenkakravcova
8. máj 2025
@minka201

Pár dní po pôrode zvyknú robiť sono, aby sa zistilo, či sa dobre čistíš. Ak sa im niečo nezdá, dávajú injekcie, aby sa maternica lepšie vyčistila. Potom sa robí kontrolné sono. Aj injekcie nepomohli, tak spravia kyretáž - maternicu dočistia v narkóze. Nie je to nič strašné 🙂

@minka201 mne sono nerobili ani raz. Takže to je asi tiež na nemocnici. A rodila som v dvoch rôznych.

kiki68
8. máj 2025

Taka zmeska toho, nebolo to nejake hrozne. Mne nemohli dat infuzku, ziadny oxytocin na zavinutie, ja mam totiz alergiu.

lenka188
8. máj 2025
@lenkakravcova

@minka201 mne sono nerobili ani raz. Takže to je asi tiež na nemocnici. A rodila som v dvoch rôznych.

Pri prvom som nemala ziadne problemy, ziadne injekcie mi nepichali. Robili na 3 den sono, vsetko bolo v poriadku. Pri druhom vsak na sone nasli, ze tam ostal kus zrazeniny. Pichali mi injekcie, ale nic zasadne sa neudialo, uz mi hrozilo, ze budu robit kyretaz. Ani som nemala nejake extra bolesti z tych injekcii, skor ma bolelo pichanie tej injekcie ako samotne zavinovanie 😀 Nakoniec ma pustili domov, mala som si davat horuce sprchy a po 2 tyzdnoch prist na kontrolu. Nakoniec to po tyzdni odislo same. Ale teda dost horor to bol, som cakala, ze nejaka mala zrazenina, ale nie hento 😀
@lenkakravcova myslela som, ze sono na 3den je uplny standard, ako inak zistia, ci sa maternica dostatocne vycistila. Ja som tiez rodila v 2 roznych a vsade sono zasa robili. Zvlastne..

anjelicek26
8. máj 2025

Raz museli robit kyret, masivne som krvacala... sono robia veru vzdy pred prepustenim s nemocnice...

dixitka
8. máj 2025

Injekciu mi nedávali, sono mi nerobili (až na kontrole po šestonedelí), zrazeniny sa nepamätám, či som mala :D ale tuším prvý deň išli aj nejaké väčšie kúsky a potom len normálna krv, postupne menej a menej.

autor
8. máj 2025

tak to som nevedela baby, mne ako prvorodička 1x injekciu pichli, teraz mi nedali nič. akože po pôrode som krvácala ako zarezané prasa, 5x som utierala podlahy na izbe.. zrazeniny nejak nemám ale napr teraz som bola na wcku na malej a doslova som zo seba nieco väčšie vytlačila 😵‍💫

autor
8. máj 2025

a sono pri prvom nerobili ani mne ale teraz by som aj bola rada keby robili