Zotavenie po cisárskom reze a vybratí maternice
Ahojte,
Chcela by som sa opytat zazil niekto aj cisarsky a potom neskor vyber maternice zo zdravotných dovodov? Ja som zazila akutny cisarak a mamka ma onedlho postúpi vyber maternice a chcela by som vediet co je bolestivejsie na zotavenie? Nech sa vieme v uvodzovkach zariadit a psychicky pripraviť 🙂 ci jej mozem vobec porovnať tu bolest s tym?
Ja som videla vela zien, co brali maternicu, casto mali aj dalsie nalezy, podla mna je to lahsie ako cisarak. Ta maternica je mensia, aj ked v zlom stave, ten rez mali mensi. Predsalen to neni treba take velke a je tam viac metod. Ako boliet to bude, ale hlavne nikoho nestavaju skor ako po 24 hod, to nie je cisarak, ze za 6 hodin stavaju na nohy ( aspon tu v AT), tam vacsinou je ta zena aj 12-24 hodin na ARO ( tak to bolo na Heydukovej) a potom na izbe a stavaju po 24 hod tak, ze personal asistuje. Potom boli rehabilitacni pri nich a ucili pohybovat sa s tym a rozchodit. Tiez dostava zena lieky od bolesti. To je velmi odlisne, lebo nejdes kojit. Proste si normal pacient. Oni tam zeny nechavali na hospite 6 dni. Vraj maju takto predpis. Tie zeny okolo nas na tom boli dobre, ako bolelo, ale zase tak normalne
Svokra bola spodkom a absolútneho to nebolo nič hrozné, dva týždne po už bola v práci - kancelária. Sestra a švagriná po cisárskom mali dlhšie hojenie.

To záleží od toho, akým spôsobom bude vedená operácia. Totiž je viacero metód. Vôbec nemusí mať rez cez brucho ako pri sekcii.