icon

Zotavenie po cisárskom reze a vybratí maternice

23. máj 2025

Ahojte,
Chcela by som sa opytat zazil niekto aj cisarsky a potom neskor vyber maternice zo zdravotných dovodov? Ja som zazila akutny cisarak a mamka ma onedlho postúpi vyber maternice a chcela by som vediet co je bolestivejsie na zotavenie? Nech sa vieme v uvodzovkach zariadit a psychicky pripraviť 🙂 ci jej mozem vobec porovnať tu bolest s tym?

volterra
23. máj 2025

To záleží od toho, akým spôsobom bude vedená operácia. Totiž je viacero metód. Vôbec nemusí mať rez cez brucho ako pri sekcii.

kiki68
23. máj 2025

Ja som videla vela zien, co brali maternicu, casto mali aj dalsie nalezy, podla mna je to lahsie ako cisarak. Ta maternica je mensia, aj ked v zlom stave, ten rez mali mensi. Predsalen to neni treba take velke a je tam viac metod. Ako boliet to bude, ale hlavne nikoho nestavaju skor ako po 24 hod, to nie je cisarak, ze za 6 hodin stavaju na nohy ( aspon tu v AT), tam vacsinou je ta zena aj 12-24 hodin na ARO ( tak to bolo na Heydukovej) a potom na izbe a stavaju po 24 hod tak, ze personal asistuje. Potom boli rehabilitacni pri nich a ucili pohybovat sa s tym a rozchodit. Tiez dostava zena lieky od bolesti. To je velmi odlisne, lebo nejdes kojit. Proste si normal pacient. Oni tam zeny nechavali na hospite 6 dni. Vraj maju takto predpis. Tie zeny okolo nas na tom boli dobre, ako bolelo, ale zase tak normalne

michaela329
23. máj 2025

Svokra bola spodkom a absolútneho to nebolo nič hrozné, dva týždne po už bola v práci - kancelária. Sestra a švagriná po cisárskom mali dlhšie hojenie.