Cisársky rez: Spinal versus celková anestézia, skúsenosti?
Ahojte, mám za sebou cisársky so spinalom (všetko na odporúčanie doktorov) . Teraz som opäť tehotná a opäť prichádza cisárskeho skrz úzku panvu. Pri prvom mi bolo extrémne zle, točila sa mi tam hlava a ešte mi dávali čosi lebo som potom zaspala a zas zobudila a zas dookola. Po cisárskom vracala a na infúziách kvôli bolestiam hlavy. Teraz rozmýšľam či ísť do celkovej ? Či je tam nejaký rozdiel medzi týmito dvoma spôsobmi? Myslím aj bolesti aj zotavenie.
Prosím len skúsenosti ak to viete porovnať, ďakujem.
@anonym_autor Ja som mala také isté bolesti po spinalnej, museli mi dávať krvnú zátku. Nebola som schopná chodiť, len som vracala. Ani malého som nemala vôbec pri sebe. Pri druhom pôrode som ani neuvažovala, dala som si celkovú a neľutujem. I keď ma lekári presviedčali, bola som rýchlejšie fit.
@anonym_autor Ja som mala dvakrat cisarsky, prvy - spinal, to bolo cele zle, druhy - epidural, to bolo super. Do celkovej som nesla, resp.mi to nenavrhli. Len rozhodli takto.. ciastocna je lepsia aj pre dieta..no .
@anonym_autor mala som len spinal. Mne nič z toho nebolo 🙂 práveže radšej ako v celkovej by som chcela zrovna spinal a keď som hneď videla aj babatko úžasné🙂) zotavovanie je to iste v oboch prípadoch to až také úžasné nemáme:D
@anonym_autor mala som spinal, nič mi nebolo, oceňujem, že som o sebe vedela, lepšie som sa kontrolovala
Fuj spinal už nikdy viac
@anonym_autor spinal je lepsi pre dieta... dr. maju viac casu na vybratie dietata.
Ja mam 3sc, mne nastastie nebolo zle ani hlava, colu vypil stale nakoniec manzel. Ja som tazko brala to 24h lezanie na chrbre. Preto som pri 3.uvazovala o celkovej. Ale anestezio.mi povedala co som napisala, tak pre dobro maleho som sla zase na spinal.
1x celková ... Nepostupujuci pôrod... 1x epidural ..
Teraz čakáme tretie a znova si dám epidural
Bola som spokojná,a počuť ihneď bábätko je nezabudnuteľný zážitok 🙂 dala som sa rýchlo dokopy.

@anonym_autor spinalna je lepsia pre plod. Celkova ho moze ovplynvit tiez.