Sťahovanie do Írska: Ako nájsť prácu a bývanie?
ahojte. mám 23 rokov a chcela by som sa odsťahovať do Írska spolu s kamoškou (24 r.) a jej priateľom (27 r.). momentálne pracujem ako sekretárka riaditeľa, mám skúsenosti aj ako pokladníčka/pracovníčka v obchode. robila som si research, a zistila som, že momentálne je veľmi náročné zohnať bývanie. je to tak všade, alebo iba v Dubline/jeho blízkosti? pozerala som už aj na pracovné ponuky, ktoré ponúkajú aj bývanie, no podarilo sa mi nájsť iba recepčnú vo Wicklow National Park na stránke sk.jooble.org . 🙂
máte, prosím vás, nejaké rady/tipy? veľmi by nám to pomohlo.
prelustrovala som si už aj facebookovú skupinu "Slováci v Írsku", no tam sú samé negatívne komentáre, nedá sa to čítať. 😅
@abbey1 och, to nerada počujem, ale ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 ❤
Presne, bývanie je veľmi veľmi drahe a je ho malo. A tie platy sú tiež není bohvieco
@witchytofu ahoj,neviem ako v Irsku,sle dcera sa chysta sa Malorku a ubytko je zabezpecene pre zamestnancov. Tak by som isla skor touto cestou..alebo iny priklad,ked ides za zdravotnu sestru do ČR ,casto ponukaju byvanie automaticky ako bonus.mozno nieco posobne hladat v ramci Irska..
@zuzinabila ahoj, ak sa môžem spýtať, akú prácu si dcéra zohnala na Malorke? 🙂
@witchytofu vies co,nam sa podarilo cez osobny kontakt,pozname zamestnavatela,takze poradit neviem

@witchytofu Bývanie je extrémne drahé a dosť ťažké zohnať, keďže potrebuješ mať záruku. Prenajímateľa vyžadujú zábezpeku, plus stabilný príjem.