icon

Je voda zo sušičky vhodná na polievanie kvetov?

zuzulienocka78
13. jún 2026

Mám ju odvedenú do nádržky - dá sa tá voda nejako využiť? Napr. na polievanie kvetov?
Alebo sú v nej zbytky prášku? Mala by byť už čistá, či?

thereisabear
13. jún 2026

Prelej si ju do priehľadnej nádoby a uvidíš. Od čistej ma ďaleko.

anonym_d04216
13. jún 2026

@zuzulienocka78 ja to vylievam

anonym_5157f5
13. jún 2026

Ja zalejem záchod, keď sa dcéra vyciká 😀

viestta
13. jún 2026

na kvety ju pouzit mozes

stellarstar
13. jún 2026

Toto by mňa vôbec nenapadlo

amel
13. jún 2026

Ani na kvety. Mozno tie vonku,ale ved tej vody je malo

arah
13. jún 2026

Ja ju vylievam na trávu a nič jej nieje podľa mňa aj na splachovanie by sa mohla využiť

anonym_08021e
13. jún 2026

Vylievam do umyvadla.
Kiezby je moj zivot tak komplexne "zrecyklovany" a na takej vysokej eko bio friendly urovni, ze jedine co mi ostava je rozmyslat nad nepremrhanim tej trosky vody z nadobky zo susicky 😅

anonym_cec978
13. jún 2026

vylievam do wc.

anonym_b5b868
13. jún 2026

@zuzulienocka78 používam ju ako letnú zmes do ostrekovačov na aute.

a0
13. jún 2026
@thereisabear

Prelej si ju do priehľadnej nádoby a uvidíš. Od čistej ma ďaleko.

@thereisabear u nás je tam čistá voda, bez nejakých častíc, či sfarbenia.

slavomira236
13. jún 2026

@zuzulienocka78 ja neviem ta voda mi cista nepride lejem ju do zachoda

misienka123
13. jún 2026

Na umyvanie podlahy využívam

beate1
Včera o 01:09

Ja ju dávam do žehličky.

anonym_334848
Včera o 06:48
@slavomira236

@slavomira236 je to vodna para skondenzovana na kondenzatore, teda v podstate destilovana voda

marca12
Včera o 07:02
@slavomira236

@slavomira236 Nepride ti cista? Potom si preco take neciste pradlo davas na kozu?

amel
Včera o 07:55
@a0

@thereisabear u nás je tam čistá voda, bez nejakých častíc, či sfarbenia.

@a0 to,ze voda nie je sfarbena,neznamená,ze je čistá.
Su tam zvyšky tenzidov, aromatických zlúčenín.Ak používaš aviváž ci ine zmakčovače prádla,zvyšky su práve v tej vode.
Znečistená voda niektorými ukazovateľmi nie je mozne vidieť voľným okom ci čuchom.
Ak to urobíš jednorazovo,nic sa nestane.
Na jedle rastliny by som ju vsak rozhodne nedávala.
Ked uz chceš velmi šetriť, tak ju daj do vody na umytie podlahy okien ci iných plôch,kľudne do zehlicky.
Ja len neviem,co z hladiska množstva to ma nejaku výpovednú hodnotu.

amel
Včera o 07:56
@anonym_334848

@slavomira236 je to vodna para skondenzovana na kondenzatore, teda v podstate destilovana voda

@anonym_334848 ani zdaleka

a0
Včera o 07:58
@amel

@a0 to,ze voda nie je sfarbena,neznamená,ze je čistá.
Su tam zvyšky tenzidov, aromatických zlúčenín.Ak používaš aviváž ci ine zmakčovače prádla,zvyšky su práve v tej vode.
Znečistená voda niektorými ukazovateľmi nie je mozne vidieť voľným okom ci čuchom.
Ak to urobíš jednorazovo,nic sa nestane.
Na jedle rastliny by som ju vsak rozhodne nedávala.
Ked uz chceš velmi šetriť, tak ju daj do vody na umytie podlahy okien ci iných plôch,kľudne do zehlicky.
Ja len neviem,co z hladiska množstva to ma nejaku výpovednú hodnotu.

@amel reagujem na to, čo písala pani vyššie, že si ju treba dať do priehľadnej nádoby. Ja osobne tú vodu využívam na domácnosť, nepoužívam však žiadne aviváže, ani oleje, ani zmäkkčovače

amel
Včera o 08:00
@a0

@amel reagujem na to, čo písala pani vyššie, že si ju treba dať do priehľadnej nádoby. Ja osobne tú vodu využívam na domácnosť, nepoužívam však žiadne aviváže, ani oleje, ani zmäkkčovače

@a0 ale pracie prostriedky urcite ano.
Ešte povedzme tie eko su ok,tam je to podľa mna schodné.
Nepíšem tieto odpovede ako laik,i ked uz v brandži neposobim.

michaela329
Včera o 08:05

@zuzulienocka78 ja ňou žehlim, aviváže nesmieme používať a kvôli čističke periem v eko pripravkoch. Parný generátor mám 7. Rok a bez poruchy.

anonym_334848
Včera o 08:30
@amel

@amel vies ako prebieha susenie v susicke? Zohrieva sa v nej vzduch, v teplom vzduchu sa odparuje voda z pradla, mlekuly vody menie skupenstvo z tekuteho na plynne. Vodna para sa zraza na kondenzatore, presne tak ako ti kondenzuje para na studenom skle alebo na pokrievke hrnca kde vrie voda. Zrazaju sa molekuly vody do kvapiek, zvysky praskov ostavaju v pradle, lebo tie sa odparit nemozu.

amel
Včera o 08:33
@anonym_334848

@amel vies ako prebieha susenie v susicke? Zohrieva sa v nej vzduch, v teplom vzduchu sa odparuje voda z pradla, mlekuly vody menie skupenstvo z tekuteho na plynne. Vodna para sa zraza na kondenzatore, presne tak ako ti kondenzuje para na studenom skle alebo na pokrievke hrnca kde vrie voda. Zrazaju sa molekuly vody do kvapiek, zvysky praskov ostavaju v pradle, lebo tie sa odparit nemozu.

@anonym_334848 absolutne nesúhlasím a nebude s Tebou súhlasiť ziaden chemik.
Princíp je podobný,no nie je to a nikdy nebude destilovana voda🙂
P.S.Preco anonym?

a0
Včera o 08:50
@amel

@amel znovu, reagujem na to, čo napísala pani, že keď naleje človek do priehľadnej nádoby túto vodu, tak je číra, o jej zložení reč nie je.

anonym_334848
Včera o 08:59
@amel

@anonym_334848 absolutne nesúhlasím a nebude s Tebou súhlasiť ziaden chemik.
Princíp je podobný,no nie je to a nikdy nebude destilovana voda🙂
P.S.Preco anonym?

@amel pisem v podstate destilovana. Na kvety alebo do zehlicky sa pouzit da, aj ked nema cistotu 99,99%. Nikto z nej nejde pripravovat infuzne roztoky. Tak isto sa da pouzit aj kondez z klimatizacie

amel
Včera o 09:06
@anonym_334848

@amel pisem v podstate destilovana. Na kvety alebo do zehlicky sa pouzit da, aj ked nema cistotu 99,99%. Nikto z nej nejde pripravovat infuzne roztoky. Tak isto sa da pouzit aj kondez z klimatizacie

@anonym_334848 milujem ťahanie za slovíčka.
Ked si prečítaš,v podstate to isté využitie som napisala i ja,i ked ja nou kvety nepolievam,neprosperovali by.Ja neviem,ci par deci kontaminovanéj vody stojí za takúto dlhu debatu.
V podstate,ak nou zalejem i zeleninu,clovek nezomrie.
Ja som total plytvac,tých pár deci vylejem do vylevky.Destilovana voda to v podstate nie je.

anonym_df42a6
Včera o 09:18

no ja takto zbieram vodu priamo do 5l flase od gelu, a 5 litrov mam za 2-3 susenia pradla… Ta voda je od praskov a avivazi, takze ja nou splachujem (z bandasky prelievam do vedra…cuduj sa svetu, aj taketo setrenie mi prispieva k preplatkom pri rocnom zuctovani (PRECO SPLACHOVAT PITNOU STUDENOU VODOU, ked to viem aspon obmedzit?)