Aké gramatické chyby vás pobavia?
Baby poďme sa zasmiať. Aká gramatická chyba vám vybila oko a neverili ste vlastným očiam?
Ja takto.
Bronc, rupsak, Chorvacko, chrptica, televyzor, ješko, cérka, navalamy tepla. Toto tu často vidím aj na MK a myslím si, že ľudia si myslia, že sa to fakt tak píše a správne.
Ešte bolerióza 😆 a to nie je preklep, jedna pani to tak používa bežne..
@dorizzz to je kategória osteodenziometria a varianta mena Kalorína namiesto Karolína
Neviem ci je to uplne ze gramaticka chyba, ale ked vidim 600NEDELIE tak ma ide porazit😄
@flatwhite áno 600 nedelie je des
@anonym_autor samozrejme, že zo srandy, ona začala písať takým štýlom, ja som sa len pridal 😅
@sevrin veď mi to k tebe neladilo. Preto som sa opýtala.
Slovné spojenia: idem do dochtora / moja cera zle spý / vydíte na teste čiarku a ďalej slová ako: mozok, stik, srce, niejaky atď.
@anonym_058a78 mozok a srce je top 🙃
Bezpredlozkovy degesativ - idem doktorke, idem kadernicke.
@mandzula alebo idem na vlasy, idem na nechty, idem na zuby.
@anonym_autor a ešte slovo trigovica používame 😆
@zojazoja a pri dvere, pri okno, pri neviem čo
Teraz som si spomenula na lynfa (lymfa) a madrac (matrac)
Teraz ma také skvosty ani nenapadnu. Ale pobavili sme sa doma asi pred 2 týždňami. Dcéra deviatacka hovorí že ja fakt už musím ísť do školy. My sme hrali v tabore jeden kviz a ja som napísala bylina s makym I proste bilina
A môj muz že teda je to strašne ale aspoň si si našla tu chybu. Že on videl u nich v práci napísané WC mužy
Že upratovačky si nechávali nejaké odkazy. Tak sme skonštatovali že to je strop
@gabriellka mužy 🫣 to je tiež kategória extrém
Slovné spojenia "od mami" a "k otcovy".
@erice ja som si teraz ešte spomenula v mene oca, i syna i ducha svatého
Mna rozhadzuje,ak niekto napise MI /ideme na obed/-prve vybrane slovo a ani to si mnohi nevedia zapamätat a mylia si ho s mi v uplne inom vyzname
alebo podaj MY vodu....
Pól roka. Tuto na MK to inak nikto nepise. A ja mam vzdy chut napisat, ze "pól" je severny/juzny. Ach. A nominativ pluralu. Y. Klasika.

Moja spoluziacka na ZS v 8 triede napisala myer (mier) 🫣😂
@anonym_aec1ad tak toto je extrém