Aké gramatické chyby vás pobavia?
Baby poďme sa zasmiať. Aká gramatická chyba vám vybila oko a neverili ste vlastným očiam?
Ja takto.
Bronc, rupsak, Chorvacko, chrptica, televyzor, ješko, cérka, navalamy tepla. Toto tu často vidím aj na MK a myslím si, že ľudia si myslia, že sa to fakt tak píše a správne.
@anonym_autor Až zle mi prišlo, keď sa ma bývalý opýtal ako som dopadla u kynológa. Bola som u gynekológa....
@anonym_autor sliôčka a nadávka ti py.č.a (ty pi.č.a) vyrazilo mi to oči 😆😆😆
A ešte mi docvaklo kanfand (Kaufland)
Chlebýk ( síce nie je vybrané, ale je odvodené od slova býk preto ten Y) , ryzoto ( Y lebo je z ryže, takže tiež odvodené)
Mňa zase dvíha zo stoličky, keď nejaký moderátor "donesie" hosťa do štúdia 😵💫
Už ho vidím ako ho hodí cez plece... 😃
Jaj, mne zvyčajne az uši vykrúti: olyzujem, šialka (kavy), niejaky, niaky, neaky (a rôzne iné obmeny), kôli🫣 a ešte iste aj iné, ale si uz nespomeniem
Ja napriklad rozlišujem medzi gramaticka chyba - napr. "sin/syn" a narecove slova - rupsak/dochtor .. to nie su vyslovene gramaticke chyby ale narecove slova 🫡
Ja som našla dcére 9rocnej správu čo napísala kamoške : už si môžeme písať, už aj ja mám VOCAP
@anonym_autor momentálne desiatE, ktoré vám deti nedonesú naspäť domov
@anonym_autor Dalsia gramatycka nacystka. Fsak polka mladich zdrhne do zahraniyca, tak naco slovencina?
Ranné skvosty z fb .
@maca1984 toto je totálny antigramatický guláš. Čo je však stále zvykom, priať a želať úprimnú sústrasť. Keď na to upozorníš slušne dotyčný v diskusii, že úprimná sústrasť sa vyjadruje a zároveň neželá a nepraje, že nech do budúcna vie, začne hrýzť ako doberman.
uplne cerstve POTKOVIČKA
@anonym_7f1455 tak toto je top 👌
A ešte mi docvaklo kanfand (Kaufland)
@anonym_d7f48c to patrí do kategórie Tommy Hinflinger, a fešák sa tváril ako najväčší znalec značky a najväčší borec v meste. Lebo mal mikinu od Hinflingera 😀
Kotníky.. a ešte z toho odvodené topánky "kotníčky". Alebo - zlomený nehet (necht).
@saganka +ku kotníčkam patria aj polobotky
@anonym_autor Až zle mi prišlo, keď sa ma bývalý opýtal ako som dopadla u kynológa. Bola som u gynekológa....
@lenka13332 ja som mala spolužiaka, ktorý si stále mýlil slová infúzia, interupcia, antikoncepcia. On si vždy myslel, že interupcia je antikoncepcia. Učiteľku biológie z toho porážalo
Chlebýk ( síce nie je vybrané, ale je odvodené od slova býk preto ten Y) , ryzoto ( Y lebo je z ryže, takže tiež odvodené)
@anonym_25ff7e to má logiku 😀
v manželovej rodine väčšina používa slovo kiwa namiesto kiwi 🤦♀️ daj mi kiwu, zostala ešte nejaká kiwa.. nenormálne mi to píli uši, keď to počujem 😂
@anonym_autor Moja mamka hovorila, že keď si niekto pomýli tvrdé y a mäkké i, vôbec nevadí - aspoň vie, že existujú dve. 😃 K tvojej otázke: som z východu a ani po 5 rokoch na západe nie som bezchybná pri "dva/dve". Moje kolegyne to baví.
@d_ivana a preco? Ved na to je jednoduche pravidlo - dva muzsky rod, dve zensky a stredny.
@anonym_autor Moja mamka hovorila, že keď si niekto pomýli tvrdé y a mäkké i, vôbec nevadí - aspoň vie, že existujú dve. 😃 K tvojej otázke: som z východu a ani po 5 rokoch na západe nie som bezchybná pri "dva/dve". Moje kolegyne to baví.
@d_ivana poznam... tiež som vychodniarka. ja zase pravidelne cestujem "na vlaku"... V mikro sekunde, kedy to vypustím z úst, viem, že kravina..
@d_ivana poznam... tiež som vychodniarka. ja zase pravidelne cestujem "na vlaku"... V mikro sekunde, kedy to vypustím z úst, viem, že kravina..
@beronsche pridem na aute, na vlaku.. tiez som to pouzivala, ale prave som si uvedomila, ze som to prestala nejako pouzivat. Tiez je to celkom dobra kravina aj ked vtipna😂
@beronsche pridem na aute, na vlaku.. tiez som to pouzivala, ale prave som si uvedomila, ze som to prestala nejako pouzivat. Tiez je to celkom dobra kravina aj ked vtipna😂
@guiseppinka na aute do doktora 😏
@anonym_f56d7b nikto nechce kritizovať, len ma naozaj zaujíma, aké rarity sa dajú nájsť v texte a medzi riadkami.
@anonym_autor ja dokážem napísať naozaj čokoľvek a na prvý pohľad mi to oči nekole...ale niekedy sai stane keď po sebe čítam že niečo má naozaj už dostane...ako pýsať 😂 ale oprava gramatiky celkom pomáha aj keď niekedy zase doplní aj také veci že oči otváram to má viac hnevá...
Rómovia a Maďari sú top prznitelia slovenčiny. Zažila som aj yšli, yba, däveť..... . U roduverných Slovákov ma vytáča HAMBA, TERÁS, ÚŽASTNÝ, SÚČASTNÝ KÔLI, VÝMYSLI, DECTVO, VÁŽENÝ rodičia, VEĽMY, .....

Zložitosť slovenského pravopisu je samoúčelná.
Oveľa lepšje bi sa písalo bes fšetkích tích komplikovaních praviďjel, presňe foneticki. Ako trebárs vo fínčiňe.