Dá sa cez Duolingo naozaj naučiť jazyk?
Máte skúsenosti s aplikáciou duolingo ? Dá sa naučiť z tej aplikácií jazyk ? Mne to príde akokeby sa tam stále tie isté slová len opakovali...
@anonym_autor mne liezla na nervy, presne ze to iste furt dokola, neviem, nic mi to nedalo, po cca dvoch tyzdnoch som ju vymazala. Aky jazyk sa chces naucit?
s duolingom sa jazyk nenaučíš, mám ho už dlho. Skôr mi to príde taká podpora učenia, opakovanie slovej zásoby, zafixovanie slovosledu v danom jazyku. Ako výhodu beriem, že sa striedajú cvičenia - čítanie, počúvanie aj núti ťa aj rozprávať, aj keď málo. Nemaj nejaké veľké očakávania. Vôbec nevysvetľuje gramatiku, čo je škoda, pretože ak urobíš chybu nevieš prečo.
Dookola to iste, este + reklamy, o nicom.
@anonym_autor mne liezla na nervy, presne ze to iste furt dokola, neviem, nic mi to nedalo, po cca dvoch tyzdnoch som ju vymazala. Aky jazyk sa chces naucit?
@vikusjk učím sa nemecky jazyk ale mám pocit že nevidím žiadne pokroky s tou aplikáciou
Duo ta nauci stylom “male dieta”. Pocuvas, opakujes. Nic nevysvetluju. Len nasavas ako spongia, ze takto sa to povie a hotovo.
Uci ta ale oficialne slova, takze v beznej komunikacii mozes obcas zniet strojene.
Videla som viac videi, kde ukazovali, ze bezne sa dane slovo povie inak (aj na uradoch), a to, co uci duo, sa vlastne pouziva velmi zriedkavo.
Ale nie je to tak s kazdym slovom, samozrejme.
Paci sa mi ale moznost pratizovat hovorenie. Akurat si musis na to zapnut cvicenia. V platenej verzii mas aj moznost interaktivne pokecat si. Teda duo urobi s tebou kratky rozhovor na nejaku temu, ktoru zrovna preberate.
Dokonca ti ta ich AI rozumie.
Stalo sa mi, ze som 3x opakovala tu istu vetu (vzdy povedal, ze mi nerozumel a polozil tu otazku inak) a na treti raz som sa uz rozculila po slovensky: Co si hluchy?
Chvilu ticho, a potom odpoved v nemcine (bol to nemecky kurz), ze nie je hluchy, len mi nerozumie. 😁
Potom som si pozerala prepis nasho rozhovoru (aj to sa da) a videla som, ze nerozumie slovensky, ale desifroval to ako napoly polstinu a napoly cestinu. Takze mi porozumel, ze mu nadavam 😁

Samotné Duolingo tá nenaučí rozprávať. Je to dobré maximálne na slovnú zásobu. Aj to slová z prvých lekcii sa ti už neopakujú v tých posledných