Chceme ísť s 9,5 mesačnou dcérkou na Kubu
@nikinka2609 ja by som nešla tiež, je moc malá. Dlhší let, a tá klíma v lietadle nič moc...Strava iná, 9 mesačné nemôže všetko...Hľadala by som dovolenku v Európe.
@nikinka2609 tiez by som este pockala. Hlavne kvoli tomu dlhemu letu.
@nikinka2609 nesla by som. velka zataz a zbytocna pre take male dieta...
dieta z toho nic nema..ako povedane vyssie, Europa...
Urcite ešte nie! Ešte asi nemá všetky očkovania (najskôr 2týždne po mmr by som šla) a určite nie takú diaľku a do takej "zaostalej" krajiny. Vy si možno uzijete, ale pre malú to nebude extra zábava, šťastná môže byť aj doma v nafukovacom bazeniku, alebo najbližšej európskej primorskej krajine..
@nikinka2609 ja by som sla. Boli sme s 5mes v Azii, aj sme cestovali. Uplne v pohode. Aj lety, aj casovy posun. Deti su ovela adaptivnejsie nez dospeli ;) ak bude mat mamu/tata, zvladne to v pohode. Pozor by som davala na vodu a stravu.
@nikinka2609 Ak sa jedna o dovolenku v 5* AI rezorte, tak uplne v pohode, ale treba vybrat naozaj kvalitny hotel a najlepsie zo zahranicneho retazca(Barcelo ci Iberostar su spanielske), vraj strava je ovela lepsia. Na Kubu netreba ziadne specialne ockovania, neudete s babom predsa behat nikde po dzungli, len presun letisko-hotel a potom hotel-letisko, cely cas v hoteli na plazi.....proste pri dodrzani hygieny a ochrany pred slnkom si to uzijete vsetci, lepsie ako trcat doma
Zalezi od vas, su rodiny co precestuju cely svet s babetkami a su taky co idu max do chorvatska s 10 rocnymi lebo deti su podla nich male.
Cestovali sme od maleho 3 mesiacov do roka vkuse. Skratka sme sa rozhodli, ze druhu matersku vyuzijeme na spoznanie sveta. S dlhsimi presunmi sme problemy nemali a ani s nicim inym. Je to na tebe tu su namicky co s deckom do roka nejdu ani do chorvatska lebo sak teplo a tak. Poznas si dieta
@nikinka2609 Kuba sa oplati vidiet ako cela (bez detI) - nie ist na jednu plaz . To kvoli plazi taky dlhy len nema zmysel. Cenovo tiez dost drahe pre cudzincov. Bola som tam takze kvoli Varederu (predpokladam, ze idete tam 3 tyzdne a videla som celu Kubu) to zato nestoji
Kuba a akykolvek svet sa oplati vidiet aj s detmi. Krasne zazitky ktore im nikdy nikto nevezme, a ani vam. Aj s detmi sa da precestovat ostrov vidiet rozne parky so zvieratami do ktorych by som zrejme sama s muzom nesla 😉 my si napriklad s dcerou, okrem teda inych vyletov, chodime kazdy rok od jej 3 rokov na predlzeny vikend same dve do nejakeho velkeho europskeho mesta. Zije z toho cely rok, tesi sa, rozprava o tom. Ma 6 a uz teraz kazdy den hovori o tom co v novembri zazije 😉
Ja by som išla. My sme boli so 7 mesačnou “len” v Turecku a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Ak ste cestovateľsky naladená rodina, len choďte, my v lete ideme do Ameriky, malá bude mať 17 mesiacov a v januári do Thajska, dieťa sa adaptuje rýchlejšie ako dospeláci.
My sme boli so 16mes.synom v dominikanskej a uzili sme si to vsetci traja! Takze za mna ano 😉
My cestujeme so starsou od jej 3 mesiacov a vsade to zvladla skvelo a naposledy sme boli aj so 4 mesacnym babom v exotike a nevidela som ani jeden problem preco neist. Urcite si nedaj odhovorit exotiku a porovnanie s europou je nemozne 🙂
nasa nevydrzi hodinu v aute,nie este let.Ale aj keby bola ok,nesla by som...
@tenerifka samozrejme 🙂 dakujem za pozitivny komentar
@mircalla ja mam Kubu pozretu tiež dosť dobre a teda preto tam ideme s dcerkou 🙂
@nikinka2609 ja by som šlaaaaa..vezmi mna😘
@puklica13 rada by som hehe 👍🏼😇
ja som veľmi benevolentná, čo sa týka cestovania s maličkými deťmi, sama som bola s ročným synom v Turecku, ale toto mi príde už príliš veľké riziko - čert nikdy nespí, nevieš, čo sa môže stať a na zdravotnú starostlivosť by som sa na Kube nespoliehala.
@wieruska1 🙏🙏🙏 strasne ti dakujem za tieto nazory..ja som este len tehotna, ale cely zivot velka cestovatelka,vzdialene krajiny, dlhe lety, tiez len striehnem na akciove letenky..odkedy som tehotna, tak len z kazdej strany pocuvam vety typh, no tak si docestovala na peknych par rokov..a ja mam z toho naozaj uprimnu hrozu, lebo pre mna je to taka dolezita sucast zivota, vzdy si predstavujem, ako proste babo zbalim a pojdeme do lietadla, do dalekych krajin, ako bude od malicka cestovat, stretavat ludi, vidiet krajiny..doslova kazdy z mojho okolia ( chvalabohu okrem manzela), ma vzdy len vysmeje, ze to si len myslim a jednoducho si to predstavujem..ale ja verim, ze sa to da, verim ze to je prinos ako pre rodicov aj pre to babo..takze naozaj dakujem, potrebujem citat viac takychto nazorov :D

Ja by som nešla. Nemusí sa stať nič, ale aj tak to bude pre ňu, aj pre vás záťaž. Klimatizacia v lietadle, dlhý let, teplotný rozdiel, neviem ako ste zaockovani. .Keď som letEla naposledy, non stop jedno malé baby plakal v lietadle. To nevieš odhadnut, ja by som si asi neužila takú dovolenku..Možno sa jej rozladi aj denný režim. .zdá sa mi to viac risky, ako pozitívne. Ak ide o more, sú aj bližšie lokality. Lepšie hotely v Taliansku napr. .alebo by som zostala na slovensku