icon

Chceme ísť s 9,5 mesačnou dcérkou na Kubu

nikinka2609
18. apr 2018
Strana
z4
sasa1983
18. apr 2018

Ja by som nešla. Nemusí sa stať nič, ale aj tak to bude pre ňu, aj pre vás záťaž. Klimatizacia v lietadle, dlhý let, teplotný rozdiel, neviem ako ste zaockovani. .Keď som letEla naposledy, non stop jedno malé baby plakal v lietadle. To nevieš odhadnut, ja by som si asi neužila takú dovolenku..Možno sa jej rozladi aj denný režim. .zdá sa mi to viac risky, ako pozitívne. Ak ide o more, sú aj bližšie lokality. Lepšie hotely v Taliansku napr. .alebo by som zostala na slovensku

biba12
18. apr 2018

@nikinka2609 ja by som nešla tiež, je moc malá. Dlhší let, a tá klíma v lietadle nič moc...Strava iná, 9 mesačné nemôže všetko...Hľadala by som dovolenku v Európe.

nika898
18. apr 2018

@nikinka2609 tiez by som este pockala. Hlavne kvoli tomu dlhemu letu.

asocial
18. apr 2018

@nikinka2609 nesla by som. velka zataz a zbytocna pre take male dieta...
dieta z toho nic nema..ako povedane vyssie, Europa...

alobalka
18. apr 2018

Urcite ešte nie! Ešte asi nemá všetky očkovania (najskôr 2týždne po mmr by som šla) a určite nie takú diaľku a do takej "zaostalej" krajiny. Vy si možno uzijete, ale pre malú to nebude extra zábava, šťastná môže byť aj doma v nafukovacom bazeniku, alebo najbližšej európskej primorskej krajine..

dzukeles
18. apr 2018

@nikinka2609 ja by som sla. Boli sme s 5mes v Azii, aj sme cestovali. Uplne v pohode. Aj lety, aj casovy posun. Deti su ovela adaptivnejsie nez dospeli ;) ak bude mat mamu/tata, zvladne to v pohode. Pozor by som davala na vodu a stravu.

tenerifka
18. apr 2018

@nikinka2609 Ak sa jedna o dovolenku v 5* AI rezorte, tak uplne v pohode, ale treba vybrat naozaj kvalitny hotel a najlepsie zo zahranicneho retazca(Barcelo ci Iberostar su spanielske), vraj strava je ovela lepsia. Na Kubu netreba ziadne specialne ockovania, neudete s babom predsa behat nikde po dzungli, len presun letisko-hotel a potom hotel-letisko, cely cas v hoteli na plazi.....proste pri dodrzani hygieny a ochrany pred slnkom si to uzijete vsetci, lepsie ako trcat doma

lujza123
18. apr 2018

Zalezi od vas, su rodiny co precestuju cely svet s babetkami a su taky co idu max do chorvatska s 10 rocnymi lebo deti su podla nich male.

wieruska1
18. apr 2018

Cestovali sme od maleho 3 mesiacov do roka vkuse. Skratka sme sa rozhodli, ze druhu matersku vyuzijeme na spoznanie sveta. S dlhsimi presunmi sme problemy nemali a ani s nicim inym. Je to na tebe tu su namicky co s deckom do roka nejdu ani do chorvatska lebo sak teplo a tak. Poznas si dieta

sasa1983
18. apr 2018

@wieruska1 ja si dovolím nesúhlasiť. Poznáš si dieťa sa týka veci,ktoré vieš ovplyvnit alebo už si mala skúsenosť najlepšie pozitivnu.

wieruska1
18. apr 2018

@sasa1983 ale to je presne to co som pisala. Toto je prudko polarizujuca tema. Moj nazor je , ze nemocnice keby nieco su v celom svete, ale to som ja, striehnem naletenky nie vypredaje v nexte 😉 planujem pol rocne vylety a nie 3 hodiny v zoo.

dzukeles
18. apr 2018

@wieruska1 plne suhlasim 🙏🏼 My tiez cestujeme, dlhe lety aj exotika. Je to o nastaveni rodicov. Deti su okk.

mircalla
18. apr 2018

@nikinka2609 Kuba sa oplati vidiet ako cela (bez detI) - nie ist na jednu plaz . To kvoli plazi taky dlhy len nema zmysel. Cenovo tiez dost drahe pre cudzincov. Bola som tam takze kvoli Varederu (predpokladam, ze idete tam 3 tyzdne a videla som celu Kubu) to zato nestoji

wieruska1
18. apr 2018

Kuba a akykolvek svet sa oplati vidiet aj s detmi. Krasne zazitky ktore im nikdy nikto nevezme, a ani vam. Aj s detmi sa da precestovat ostrov vidiet rozne parky so zvieratami do ktorych by som zrejme sama s muzom nesla 😉 my si napriklad s dcerou, okrem teda inych vyletov, chodime kazdy rok od jej 3 rokov na predlzeny vikend same dve do nejakeho velkeho europskeho mesta. Zije z toho cely rok, tesi sa, rozprava o tom. Ma 6 a uz teraz kazdy den hovori o tom co v novembri zazije 😉

malasandrika
18. apr 2018

Ja by som išla. My sme boli so 7 mesačnou “len” v Turecku a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Ak ste cestovateľsky naladená rodina, len choďte, my v lete ideme do Ameriky, malá bude mať 17 mesiacov a v januári do Thajska, dieťa sa adaptuje rýchlejšie ako dospeláci.

sisisi1236
18. apr 2018

My sme boli so 16mes.synom v dominikanskej a uzili sme si to vsetci traja! Takze za mna ano 😉

tenerifka
18. apr 2018

@mircalla ale tak vzdy lepsie ist na plaz na Kubu, ako do Talianska ci Turecka....neda sa to porovnat.My cestujeme do exotiky aj v letnych mesiacoh, mozem dlabat preplnenu Europu

momoqui
18. apr 2018

My cestujeme so starsou od jej 3 mesiacov a vsade to zvladla skvelo a naposledy sme boli aj so 4 mesacnym babom v exotike a nevidela som ani jeden problem preco neist. Urcite si nedaj odhovorit exotiku a porovnanie s europou je nemozne 🙂

nika_17
18. apr 2018

nasa nevydrzi hodinu v aute,nie este let.Ale aj keby bola ok,nesla by som...

nika_17
18. apr 2018

@wieruska1 9.5 mesacna si z toho moc pamatat nebude

momoqui
18. apr 2018

@nika_17 pamatat si nebude ani ako 3rocna mozno ani ako 4 ci 5 🙂 9 hodin v lietadle je pre dieta menej narocne ako hodina v aute

tenerifka
18. apr 2018

@nika_17 ved nejde o to, aby si to dieta pamatalo, ale skor o to, aby bolo s rodicmi na dovolenke pri mori, rodicia si oddychnu a ti si to veru budu pamatat

nikinka2609
autor
18. apr 2018

@tenerifka samozrejme 🙂 dakujem za pozitivny komentar

nikinka2609
autor
18. apr 2018

@mircalla ja mam Kubu pozretu tiež dosť dobre a teda preto tam ideme s dcerkou 🙂

puklica13
18. apr 2018

@nikinka2609 ja by som šlaaaaa..vezmi mna😘

nikinka2609
autor
20. apr 2018

@puklica13 rada by som hehe 👍🏼😇

mircalla
20. apr 2018

@tenerifka To zavisi kam do Talianska, mame tam miesta, ktore Slovaci ani nepoznaju. V Turecko som nikdy nebola ani ma nelaka. Co sa tyka Varadera, tak okrem hotelov a plazi nie je co pozerat. V inych castiach Kuby ano, ale mne osobne nestaci hotel a plaz

minnie55
20. apr 2018

ja som veľmi benevolentná, čo sa týka cestovania s maličkými deťmi, sama som bola s ročným synom v Turecku, ale toto mi príde už príliš veľké riziko - čert nikdy nespí, nevieš, čo sa môže stať a na zdravotnú starostlivosť by som sa na Kube nespoliehala.

mircalla
20. apr 2018

@minnie55 praveze zdravotnictvo je na Kube na velmi vysokej urovni.

lucilaines
20. apr 2018

@wieruska1 🙏🙏🙏 strasne ti dakujem za tieto nazory..ja som este len tehotna, ale cely zivot velka cestovatelka,vzdialene krajiny, dlhe lety, tiez len striehnem na akciove letenky..odkedy som tehotna, tak len z kazdej strany pocuvam vety typh, no tak si docestovala na peknych par rokov..a ja mam z toho naozaj uprimnu hrozu, lebo pre mna je to taka dolezita sucast zivota, vzdy si predstavujem, ako proste babo zbalim a pojdeme do lietadla, do dalekych krajin, ako bude od malicka cestovat, stretavat ludi, vidiet krajiny..doslova kazdy z mojho okolia ( chvalabohu okrem manzela), ma vzdy len vysmeje, ze to si len myslim a jednoducho si to predstavujem..ale ja verim, ze sa to da, verim ze to je prinos ako pre rodicov aj pre to babo..takze naozaj dakujem, potrebujem citat viac takychto nazorov :D

Strana
z4