Je návšteva kina vhodná ako školský výlet?
Na sociálnych sieťach sa kamarátka učiteľka pochválila, že namiesto klasického školského výletu vzala žiakov do kina.
Myslíte si, že je návšteva kina pre deti dostatočný zážitok, alebo by mali zažiť niečo iné? Je to podľa vás vhodná náhrada za tradičný výlet do prírody, na hrad alebo do zábavného centra? Alebo je to skôr cesta, ako si uľahčiť prácu?
Wau, ulahcit pracu? Paci sa, podte si vyskusat ucit deti roznych vekovych kategorii, nedajboze 24 skolkarikov za ten plat a stazovat sa ze maju raz vylet do kina 🙂) ano, ucitelka si na 2h z toho dna ,,oddychne", medzi tym tisenim deti, behanim s nimi na wc a riesenim veci okolo vyletu mimo toho, ale garantujem ze deti 100% zaujima viac kino ako nejaky nudny vylet na hrad kde pocuvaju vyklad, vylet do zoo kde boli velakrat uz mnohe alebo chodenie po lesoch, lukach, atd atd... Milujem ozaj taketo myslenie ludi 🙂) mozno deticky maju cez sk rok aj ine vylety/vychadzky sportoveho/naucneho charakteru, avsak 1x kino je urcite pre ne nudne a ucitelka je len leniva ze? Kks 🙂) skoda ze niektori ludia nevedia, ze vela krat si deti a najma rodicia vyberu skor to kino ako klasik vylet..
Vziať žiakov na výlet nie je povinnost ale dobrovoľne. Pri dnešných deťoch a hlavne ich rodičoch sa jej ani nečudujem. Aj za to kino buď rada a do prírody nech sa páči, rodičia sa môžu činiť
záleží aké staré sú tie deti... možno to bolo rozhodnutie aj žiakov ak im dala na výber.
mne osobne ako dieťaťu by sa kinom nezavďačila
Pre tsketo vecne rypanie rodicov… lebo uz pomaly niekedy nevies, ci sa na ziaka pozeras zo spravneho uhla… ostanu cochvila v skolach iba harpie… ale prajem vam to - poniektorym…
Tak mozno boli aj niekde inde, ale kamaratka sa rozhodla dat len kino, ak by aj neboli inde, neznamena to, ze by bola zla ucitelka.
Nie je povinnostou ucitelky vziat deti na vylet.
@dskjhfdlkdjhl nie je povinnostou vziat ich ani do kina
Klobúk dole pred každou učiteľkou ktorá tie decka vôbec niekam vezme. Jednou nohou v base.
Ja som za klasiku: príroda jaskyne hrady tury …..
Kino? Akože ok, ale jw to take no …doba konzumná
Tá ucitelka nikdy nejde sama, vždy musia byt 2-3 zalezi od počtu žiakov
A vždy môže požiadať o dobrovoľníkov z radu rodičov
Ale netvrdím že decka sa nepotešia, mizno si to v triede odhlasovali
a co je zle na kine raz za cas? to je to iste ako porovnavat matku, ktora chodi na "hudobny kruzok" s dojčatom, ktore z toho mozno nic nema a tou, ktora nechodi a hovorit, ze ta prva je dokonalejsia
@dskjhfdlkdjhl nie je povinnostou vziat ich ani do kina
@viestta Dokonca su rodicia, ktori svoje deti neberu nikde, ale cakaju, ze ich zoberie ucitelka a ked to nie je podla ich predstav, tak este maju plne usta kecov😉
Autorka, do zabavneho centra ich maju vziat rodicia, nie ucitelka. Aj to kino je nad jej povinnosti a na jej zodpovednost.
@viestta Dokonca su rodicia, ktori svoje deti neberu nikde, ale cakaju, ze ich zoberie ucitelka a ked to nie je podla ich predstav, tak este maju plne usta kecov😉
@dskjhfdlkdjhl sú deti ktoré prvýkrát cestujú vlakom až na školskom výlete, tak už len tá cesta je pre nich zážitok
@dskjhfdlkdjhl sú deti ktoré prvýkrát cestujú vlakom až na školskom výlete, tak už len tá cesta je pre nich zážitok
@maranco a to je chyba ucitelky, ze cestuju prvy-krat vlakom? Snad tie deti maju rodicov.
@maranco tak ale takéto zážitky by mali riešiť rodičia. Moja dcéra ako mala milovala rozprávku vláčik Tomas. Tak som ju naložila na vlak šla s ňou do Ba a chlap šiel autom. Koľko matiek tu pinda,že učiteľky majú vždy malo keď im pridajú drobne k platu,ale zázraky na počkanie by od učiteľov chceli.
V nedelu brala ucitelka deti druhakov do kina na sticha. Tie co chodia ku nej poobede na kruzok..pred vianocami ich tiez brala do kina v nedelu a boli s nou vo volnom case uz aj v zabavnom parku🙂Brala ich vo svojom volnom case takze bez nahrady mzdy.
Niektori ludia maju asi pocit, ze ked dieta nastupi do skoly, tak ich rodicovske povinnosti prebera ucitelka.
@maranco ale to nie je chyba ucitelky, ze deti nemaju zazitky, dokonca nie je jej povinnost im tieto zazitky zariadit. Deti maju rodicov, ktori sa im maju postarat o zmysluplne naplnenie mimoskolskeho casu. Ucitelka ma povinnost im zmysluplne vyplnit cas, ktory stravia na vyucovani.
Ja obdivujem kazdu ucitelku, co deti niekam vezme. Ked si predstavim, ze niektori rodicia nezvladaju svoje 1-2 a ona ma zvladnut vrece blch... A ako bolo spomenute vyssie, pre vacsinu deti je kino ci nakupak vacsim zazitkom ako hrad, priroda a spol.
A este nezabudnime na mamy, ktore im budu zavidiet, ze si ten vylet aj samy nezacvakali, ked ich to tak bavi. Aj take tu uz bolo.
O to, aby malo dieťa zážitky, sa má postarať rodič ... v triede mojej dcéry sú také "hovädá", že sa čudujem, že s nimi vôbec rieši nejaké mimoškolské aktivity.
Niektori ludia maju asi pocit, ze ked dieta nastupi do skoly, tak ich rodicovske povinnosti prebera ucitelka.
@dskjhfdlkdjhl výstižné 👍
A to takto večer nemáš iný program len anonyme rýpať do kamarátky? Mať tvoj problémy a prezidentský plat
Ja obdivujem kazdu ucitelku, co deti niekam vezme. Ked si predstavim, ze niektori rodicia nezvladaju svoje 1-2 a ona ma zvladnut vrece blch... A ako bolo spomenute vyssie, pre vacsinu deti je kino ci nakupak vacsim zazitkom ako hrad, priroda a spol.
A este nezabudnime na mamy, ktore im budu zavidiet, ze si ten vylet aj samy nezacvakali, ked ich to tak bavi. Aj take tu uz bolo.
@mandzula hej, hej, este aby si ucitelka zaplatila autobus, nie ze sa odvezie zadarmo...
A to takto večer nemáš iný program len anonyme rýpať do kamarátky? Mať tvoj problémy a prezidentský plat
@katica06 to bude asi extra dobra kamoska😉
Ja stále nechápem, kde je problém. Však pre tie deti to je zážitok, aj to je istým spôsobom kultúra. Ja si pamätám, keď sme išli so školou pred 23 rokmi na Harryho Pottera 1 ❤️ Dodnes si to pamätám, aké to bolo skvelé a hneď sme mohli prebrať pocity so spolužiakmi. A je to úplne iné, ako ísť s rodičmi. Dnes je fakt za trest byť učiteľom, a nie je to kvôli deťom.

Nie je povinnostou ucitelky vziat deti na vylet.