icon

Je návšteva kina vhodná ako školský výlet?

28. máj 2025

Na sociálnych sieťach sa kamarátka učiteľka pochválila, že namiesto klasického školského výletu vzala žiakov do kina.

Myslíte si, že je návšteva kina pre deti dostatočný zážitok, alebo by mali zažiť niečo iné? Je to podľa vás vhodná náhrada za tradičný výlet do prírody, na hrad alebo do zábavného centra? Alebo je to skôr cesta, ako si uľahčiť prácu?

pralinka25
29. máj 2025

Takze autorka tu chcela len debatu nadavajucu na ucitelku lebo si dovolila zobrat deti do kina.
Hnus. (Nie to kino ani ta ucitelka)

evansova
29. máj 2025
@pribinak

Ja som za klasiku: príroda jaskyne hrady tury …..

Kino? Akože ok, ale jw to take no …doba konzumná

Tá ucitelka nikdy nejde sama, vždy musia byt 2-3 zalezi od počtu žiakov
A vždy môže požiadať o dobrovoľníkov z radu rodičov

Ale netvrdím že decka sa nepotešia, mizno si to v triede odhlasovali

@pribinak Veď áno, aj ja som tak chodila ako výpomoc. Zažila som co je to za robotu udržať druhákov, tretiakov v jednej kope. Autorke navrhujem, nech sa na budúcu akciu prihlási, učiteľka bude za pomoc vďačná.
A potom nech posúdi, či si ma učiteľka dobrovoľne pridávať robotu navyše, a ešte za plat, ktorý je pre absolventa univerzity výsmechom.

maya_hi
29. máj 2025

Mozno sú nevychované a bála sa že kdesi na exkurzii, nejakom zážitkovom splavovaní, turistike by ju neposlúchli a následkom toho by došli k úrazu, prípadne by sa domov nevrátili vôbec. Kino je bezpečnejšie. S dnešnými deťmi ísť na výlet, to si jednou nohou v base. Rodičia ich nevedeli vychovať a nedokážu s nimi zvládnuť taký výlet bez ujmy, a to majú len to jedno. Učiteľka má zvládnuť 20-28? 😏 Zober svoje deti a venuj sa im, choď s nimi namiesto vypisovania po sociálnych sieťach na výlet ty. Učiteľka ich bude učiť.

maya_hi
29. máj 2025
@evansova

@pribinak Veď áno, aj ja som tak chodila ako výpomoc. Zažila som co je to za robotu udržať druhákov, tretiakov v jednej kope. Autorke navrhujem, nech sa na budúcu akciu prihlási, učiteľka bude za pomoc vďačná.
A potom nech posúdi, či si ma učiteľka dobrovoľne pridávať robotu navyše, a ešte za plat, ktorý je pre absolventa univerzity výsmechom.

@evansova radšej nie. Toto nie je typ rodiča ktorý by pomohol. Viedla by za rúčku to svoje a pozerala len na prsty učiteľke, čo všetko robí zle aby ju potom mohla poohovárať 😏 Vďakabohu za rodičov, ktorí keď nám na akciách pomáhajú a naozaj chápu, čo obnáša táto robota 🙌

maya_hi
29. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@viestta joj, ved tie prazdniny, zase sa blizia a zase sa budu musiet postarat o vlastne deti a tie ucky nechcu cez prazdniny robit opatrovatelky😀

@dskjhfdlkdjhl jupí prázdninyyyy ánooo. Konečne tie naše učiteľské megadovolenkyyyy. (Reálne 2 týždne strávim vzdelavaním, dalšie 2 administratívou) ale ten zvyšok si užijeeem. Konečne PO ROKU! 😅 A konečne budem so svojimi deťmiiii 😄

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2025
@maya_hi

@dskjhfdlkdjhl jupí prázdninyyyy ánooo. Konečne tie naše učiteľské megadovolenkyyyy. (Reálne 2 týždne strávim vzdelavaním, dalšie 2 administratívou) ale ten zvyšok si užijeeem. Konečne PO ROKU! 😅 A konečne budem so svojimi deťmiiii 😄

@maya_hi No, mala by si to zvazit a urobit letny tabor pre svojich ziakov, ak budu rodicia suhlasit, mozes pribrat aj vlastne deti. Ale hlavne, neber ich do kina, to by nieco stalo. Zober ich k sebe na zahradu a var a staraj sa o ne, to bude pekne zadarmo (ved Ty si nejako poradis a jedlo vycarujes)😀

zuzinka888
29. máj 2025

Tak " povinnost" vziat deti na vylet, do prirody, ci hrad maju predovsetkym rodicia. Ucitel to ma ako doplnok. A myslim ze v kazdej treide sa najde dietko co si kino nemozu/ nechcu dovolit.( ved rozpravky idu aj v telke ci na mobile). Za mna je to ok. A pri kazdom vylete je vzdy niekto "nespokojny Ides do zoo- zoo je pre male deti . ENERGYLANIA- priliz daleko a drahe, nie vsetci mozu kolotoce, zamok ci galeria- nuuuuuda.Dnes si nespokojna to ty. Ale kludne mozes dat navrh na bhduci vylet ty, zasponzorovat ci ist ako doprovod. A uvidis aka je to ulahcena praca.

viestta
29. máj 2025

Autorka, a do zabavneho centra ich pustia zadarmo, tam nic neminu? Alebo na hrad? A do prirody im donesie proviant ucitelka, aby rodicia nahodou neminali peniaze na svoje deti.
Podotazka: Kolkoze ty mas deti? Ak nejake mas, kedy naposledy si s nimi bola na hrade?

anickaaa6aaa
29. máj 2025

Pán Boh zaplať za triednu môjho syna... tento rok Viedeň aj s prespávačkou minulý rok Praha a tiež prespávali... Kino... Hm čo ja viem. Inak áno, nie je to jej povinnosť, ale na výlety a dokonca trojdňové som chodila už ja na základnej škole a to bolo cca pre 20r. A žiaci neboli iní ako teraz. Vždy nájdeš problémového žiaka, ale aj normálnych.

letfenixa
29. máj 2025

Ešte som za 20 rokov nezažila, aby bola celá trieda spokojná s výletom.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2025
@anickaaa6aaa

Pán Boh zaplať za triednu môjho syna... tento rok Viedeň aj s prespávačkou minulý rok Praha a tiež prespávali... Kino... Hm čo ja viem. Inak áno, nie je to jej povinnosť, ale na výlety a dokonca trojdňové som chodila už ja na základnej škole a to bolo cca pre 20r. A žiaci neboli iní ako teraz. Vždy nájdeš problémového žiaka, ale aj normálnych.

@anickaaa6aaa Ak mas dojem, ze sa za 20 rokov v tomto smere nic nezmenilo, tak si mimo obraz.

majasimon
29. máj 2025

Pozerám, že autorka nereaguje. Asi šla kúpiť lístky do toho kina 🙂

ema22270
29. máj 2025

Naši mali dokonca 4 výlety už - modranská keramika, prírodovedné múzeum, dopravné múzeum a ešte mali zoo v škole - ešte plánujú niekam ist v júni, čo teda klobúk dole, že môžu toľko x ísť a mávajú aj kopec prespávačiek v škole - v piatky (asi 4x do roka).

kacenka1006
29. máj 2025

Ako aj moji kolegovia dospelaci si vybrali radšej kino ako inú aktivitu... takže nechápem čo je na tom zle.. aspoň ucitelka nemusí riešiť pocasie. a napríklad rozhodne je to super.... moje dieťa bolo z družiny v kine a prišlo najšťastnejšie na svete... a to my chodíme aj často aj ako rodina... a môžem povedať ze pre tu učiteľku to nie je zas až taka výhra...bude rada ak uvidí film aspoň na polovicu

purple_wolf
29. máj 2025

toto zalezi na uhle pohladu...ja osobne to povazujem za lenivé nakolko sucasne deti cumia do telefonov, televizie a pocitacov viac nez dost ale deti to podla mna ocenia viac ako nie o "normalne"

martinadomianova
29. máj 2025

Nemyslím si, že zrovna kino je nejaký zážitok a vhodný typ na “výlet”.

veronicka1901
29. máj 2025

Moja dcera mala v piatej triede ucitela, ktory ich ani na skolsky vylet nevzal. Boli by vdacni aj za to kino 🙂.

anickaaa6aaa
29. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anickaaa6aaa Ak mas dojem, ze sa za 20 rokov v tomto smere nic nezmenilo, tak si mimo obraz.

@dskjhfdlkdjhl ty si mimo. Vravím, že žiaci sú +- rovnakí. Lebo sa tu píše akí sú teraz žiaci... No rovnakí... jeden horší, druhý lepší...

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2025
@anickaaa6aaa

@dskjhfdlkdjhl ty si mimo. Vravím, že žiaci sú +- rovnakí. Lebo sa tu píše akí sú teraz žiaci... No rovnakí... jeden horší, druhý lepší...

@anickaaa6aaa Nie som mimo, proste teraz si zobrat deti na vylet, je ovela narocnejsie ako pred 20timi rokmi, ak to nevidis, tak potom si naozaj mimo a mozes si mysliet, co chces.

dagas
29. máj 2025

Za prvé nieje pekné kydať na "kamarátku" učiteľku ;) .
Za druhé je na rodičovi či dieťaťu povolí a dá na kino peniaze.
Za tretie aj my sme chodievali zo školy do kina. Platili sme len nejaké dve eurá a dokonca neviem či to teraz ešte funguje ale kedysi bývali kultúrne poukazy čo sme na to využívali...

anickaaa6aaa
29. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anickaaa6aaa Nie som mimo, proste teraz si zobrat deti na vylet, je ovela narocnejsie ako pred 20timi rokmi, ak to nevidis, tak potom si naozaj mimo a mozes si mysliet, co chces.

@dskjhfdlkdjhl keď povieš pani múdra.

fajnova
29. máj 2025

Ou, ja som bola včera s deťmi v kine a dokonca som to mala "zadarmo" 🧐 ale vieš čo, moc som si to neužila. Niektoré deti sa naozaj nevedia správať a otravujú ostatných. naozaj som mala pocit, že sú prvý krát v živote v kine, že rodičia ich tam nikdy nevzali.. Koho je toto prosím vina?

vespertine
29. máj 2025

A prečo to riešiš? Ako sa ťa to týka? Máš v tej triede svoje dieťa a nesúhlasíš? Alebo len tak zvykneš hodnotiť pracovné nasadenie svojich "kamarátov"...? Aj ona hodnotí, čo a ako robíš vo svojej práci ty? Nechávaš si to od nej schvaľovať?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
viestta
29. máj 2025
@matkamirko
Odpoveď bola zmazaná

@matkamirko nemsia ani nikde mimo skolu chodit, staci ak ich vezmu na obed do skolskej jedalne a maju co robit. O tom, ze sa deti ani pri stole spravat nevedia, netreba ani pisat...

memma
29. máj 2025

Vy tiež nechodite do kina, ale iba do prirody, alebo do múzeí? Nevidím na tom nič zlé raz za čas. Chodia aj na iné vylety

nikaeli
29. máj 2025

Dnes sa pri každej mimoškolskej akcii dáva rodičovi podpísať Informovaný súhlas, kde je presne uvedené kde sa pôjde, s kým, v akom časovom horizonte, ako sa tam dopravia, tiež predpokladané finančné výdavky. Rodič sa rozhodne, či sa jeho dieťa akcie zúčastní (ak nie, dieťa má náhradný program v inej triede). Rodičia žiakov tvojej kamarátky mali evidentne iný názor ako ty, inak by v tom kine neboli..

Ak si myslíš, že si učiteľka uľahčila prácu, pozývam ťa medzi nás - na začiatok postačí aj pozícia asistentky 🙂 až prejdeš pár dní/ mesiacov/ rokov v učiteľských topánkach, potom sa ozvi a hlavne nám napíš, aké jednoduché je ísť s 20 deťmi do kina.

Mňa oblieva pot aj pri akciách na našom školskom dvore. Byť neustále v strehu, aby sa mi niekto niekde nezamotal, nestratil, nezranil, nespadol....

@veronicka1901 moja dcéra mala takú triednu na 2.stupni. Nevzala ich ani do mesta na zmrzlinu, neurobila im ani rozlúčku na konci deviatky. Na strednej má naopak triednu, pred ktorou sa skláňam. Minulý rok ich vzala na 4 dni do Prahy, teraz pôjdu do Krakowa. V zime boli v Tatrách, len tak - vzala ich v nedeľu do Ľadového domu. Naozaj skvelá žena 🤍

kacenka1006
29. máj 2025

Paci sa mi ako píšete ze cumia na obrazovky tie deti dosť aj bez toho... Toto je ale na rodičoch koľko cumia na obrazovky... ak to rodicia dovolia... prečo by ucitelka mala riešiť situáciu ze ich raz zoberie do kina... ona im v skole nepusta filmy. nedáva tablet na každej hodine... to robíme my rodicia...

popa86
29. máj 2025

@anickaaa6aaa… si učiteľka, keď to vieš porovnať?

zuzanockamt
29. máj 2025
@anickaaa6aaa

@anickaaa6aaa Naozaj sa mýliš. Žiaci a hlavne rodičia sa veľmi zmenili za tých 15 - 20 rokov. To sa nedá porovnať.