icon

Je normálne, že kúpaliská sú také drahé?

tl999
13. júl 2024

V mojom detstve to bolo bežná vec, že sme išli na kúpalisko s rodinou. Teraz je to naozaj luxus. Štvorčlenná rodina minie tam minimálne 30 eura.
Zo zvedavosti som sa pozrela koľko stoji inde napríklad v Bahorsku lístok pre dospelú osobu. (Regensburg- na tomto kupalisku som už bola a veľmi sa mi to páčilo) 4,60 pre dospelú osobu a 2,60 pre deti. Samozrejme, platy sú nikde inde.
https://www.das-stadtwerk-regensburg.de/woehrdb...

petka1982
13. júl 2024

@dettilv ahoj prosím ťa,kde je to staré kúpalisko? Ďakujem

maciatkolulu
13. júl 2024

@pe_mi jedlo na Podhájskej nekontrolujú preto,že máš vlastne,ale nesmieš mať pri bazénoch sklo a robiť bordel,žiaľ ľudia sú blbi a prasatá. To nie je o Tom,že či je vlastne,či kúpené. Aj z bufetu nesmieš mať pri bazénoch.

amelie2017
13. júl 2024

Ja zijem v Spanielsku, more mam 5 minut, ale sama s 2 detmi idem velakrat radsej na kupalisko. Hlavne, ked su vlny..je to male mestske kupalisko, ziadne stanky, len detsky bazen (voda max 120 cm) a jeden plavecky. Vstupne je 5€ dospely a 2,50 dieta od 3 rokov. Rodinna permanentka na sezonu je 28,50 za osobu.
Za mestom mame aj aquapark s delfinariom
Vstupne je 34 pre dospeleho, 26 pre dieta, ale opat sa da kupit rodinne vstupne na sezonu za 136 dospely, 96 deti od 5 rokov a 67 3-5.

pieksamaki
14. júl 2024

@monnci2226 no teda ze waw.....to ani v bérline nie sú také ceny

sissy27
14. júl 2024

@bublinka1426 @sasa1310 vsetky kupaliska v BA patriace pod STaRZ (raca, krasnany, lamac, rosnicka, micurin, delfin, tehelko) maju vstupne 4€ pri kupe listka online, na mieste drahsie. Nemate za co.

dadis
14. júl 2024

@maciatkolulu Ja uz na kupaliska chodil malo, ale ked boli deti male - radsej som isla do Prellenkirchenu, Brucku, ci do Neusiedlu. V St. Martins som bola len asi 2x, uz vtedy tie ceny boli ustrelene. Vstupne podobne tomu bratislavskemu a vyssia uroven. V bufetoch nenakupujem ani tu. No av piatok som bola tu v Bratislave na kupku, vstupne som sice neplatila, dalo sa ist na multisport, ale uroven teda nic moc. Okolo bazena spinava ta mriezka, smrdela dlazba pri bazene, v kabinkach a na wc vyslovene spina a smrad. Voda este ok, ale 5 ludi na m2 😅

maciatkolulu
14. júl 2024

@dadis v prellen,v tom malom bazéne máš návrate tak,že to je vlastne oddychový bazén. Bruck,je zmes slovakov a turkov,narvate. A Hainburg máš zmes slovenských horenosov,čo si myslia,že sú pupkom sveta,turkov a ukrajincov. To nevymyslis....a všetko narvate. Ja neviem porovnať teraz ba kúpaliska,ale keď boli dievčatá malé ,sme chodili a bolo fajn. My chodíme úplne inde teraz. A ceny sú na Rakúsko fajn,až na tu ľadovú kávu 7,5je podľa mňa kapanek uletené. Ja sa chystám nostalgicky k Mičurinom♥️za 4 eur.

huginko
14. júl 2024

@jenn7 príďte na Liptov... 13 eur vám sa vám bude zdať malo 😀

tl999
autor
14. júl 2024

@dettilv vadas je hrozne predrazene. Ano ja tam vela attrakcie, ale ak tak neoplati ist tam. O kusok este horsie je Patnice, tam je naozaj nic len vysoke ceny 😅.Kde je stare kupalisko?

dadis
14. júl 2024

@maciatkolulu Ano Micurin aj Lamac su este fajn, ale zase trochen problem s parkovanim 😅, nuz co, najlepsie mat doma bazen 😀

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
14. júl 2024

@amelie2017 ale inak more 5 min je sen👍. Stastna to žena.

anos18
14. júl 2024

A na prírodnom kúpalisku v Lassee ste boli niekto? Alebo na inom prírodnom v AT?

marca12
14. júl 2024

@maciatkolulu 21°-23° uplne vazne. Vyhreje sa mozno o par stupnov teraz v tychto horucavach,ale nam je stale studena

maciatkolulu
14. júl 2024

@dadis ja som tam fakt dlho nebola,parkuje sa na prd? Som myslela,že teda po okolí,plne,či zákazy?

mandzula
14. júl 2024

My sme po roku boli na Kovacovej a skoro som odpadla - na tri hodiny dospely 18, student 16 €. Uz tam viac nepojdeme. Este pred 2-3 rokmi sme tam chodili ako na lacne kupko, ktore sa tvari ako akvapark, no tie sluzby a uroven tomu akvaparku vobec nezodpovedaju.

petka1982
14. júl 2024

Včera bol muž so synom v Nových Zámkoch.21 vstup,23 obed,plus ešte zmrzka a kofola.no masaker keď ešte prirátame benzín na cestu

dadis
14. júl 2024

@maciatkolulu Uz sa rok neda parkovat na chodniku, iba kde to je vyznacene. Pri Micurine som odvtedy nebola, ale predpokladam, ze tam to bude podobne ako pri tom Lamaci

lakebabe
14. júl 2024

@petka1982 my sme tam boli včera tiež po rokoch, stovka v lufte, milión ľudí, ziadne volne lehatka, sami pocerni občania v špinavom oblečení v bazéne no grc. Už nikdy , išli sme len kvôli deckam na prázdninách u nás , lebo chceli tobogany ale jeden otras za tie peniaze. A ceny v bufetoch a špinavé zálohované poháre no comment.

blanblan
14. júl 2024

Nenormálne ceny, fakt. Som tu práve na dovolenke na Slovensku a nestačím sa čudovať. Vo France kúpalisko stojí tak do 5e ale nie sú tam žiadne tobogány, lehátka a blbosti, ale decká sa vyhrajú aj tak a obyčaju rodinu to nezruinuje. Tu sme boli 2x na termálnom kúpalisku a ani nechcem vedieť koľko som tam oplieskala.

tinus139
14. júl 2024

@nikaeli chodím do plazy nejaké roky ale nikdy som nemala problém s tým že som mala vlastne jedlo , vás tam kto takto kontroloval ? Bola som tam aj včera ako píšete bolo doobedu už plno bolo teplo ľudia to využili 🙂 ale stravu si tam nosím pre syna dokonca vody a nikdy mi nikto nič nepovedal 🥹 posla mňa osobne ale pre deti fajn vyžitie … aj čisto je tam 🙂 za mňa osobne fajn kúpalisko ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné

nikaeli
14. júl 2024

@tinus139 upozornili ma plavčíci.
Kúpalisko je pekné a čisté, to som napísala aj vyššie. Oceňujem aj reguláciu návštevníkov. Ale vstupné je vysoké a dať denne stovku za kupko je jednoducho veľa.

maciatkolulu
14. júl 2024

@blanblan aj na sk stoja obyčajne kúpaliska do 5 eur. Treba rozlišovať medzi termálnom,aquaparkom a malým,provinčnom kúpaliskom.

candii
14. júl 2024

@mandzula kúpte nabudúce lístky online vyjde Vás to lacnejšie. Pre 2 dospelých a 2 deti 50€ a na mieste keď kúpiš lístky tak 68€

dadis
14. júl 2024

@maciatkolulu Tolko stoja v Bratislave. Napriklad, ked sme travili prazdniny s detmi na Liptove, nebolo velmi kam sa chodit lacno kupat. Jedine pomerne lacne kupalisko bolo v Liptovskom Jane, ktore absolutne nepostacuje pre tento okres. Kupanie v Mare vyslo financne ako kupanie na kupalisku v Bratislave. Na to, aby sme chodili kazdy tyzden 2-3x do aquaparkov, sme jednoducho nemali. V Bratislave sme sa pocas horucich dni chodili kupat kazdy den.

tttbb
14. júl 2024

@dadis V com vyslo kupanie v Mare ako kupalisko? Nejak tomu nerozumiem.

dadis
14. júl 2024

@tttbb Vstupne v Liptovskom Trnovci stalo vtedy ako u nas kupalisko, to bolo par rokov dozadu. A to som sa tam ani nenamocila 😬, ta voda sa mi nezda uplne cista

tttbb
14. júl 2024

@dadis No ved kupat sa nemusis len v Trnovci, pri kostoliku sa kupe zadara. :D Napriklad. Alebo aj plaz pri Sielnici je zadara. Hrabovo v Ruzomberku taktiez zadara. V zivote by ma nikto nedonutil platit ked prejdem 2km dalej a mam to free.Sice teraz idem tiez ma 3 dni do Trnovca ale kvoli malemu lebo chcel stanovat, je to pre neho dobrodruzstvo , tak som zaplatil miesto na stan a mame 3 dni kupania aj s plazou v Trnovci.

zuzinabila
14. júl 2024

@dadis v Rakusku si prevádzku kupaliska doplacaju obce zo svojho rozpoctu, pretože vstupné im náklady nepokryje. kupaliska su aj v mensich dedinach, hocikde. minule sme sa rozprávali s prevádzkarom a za sezónu sú v strate cca 70 tis. Eur. ale tu sa bavíme o jednej z najvyspelejších krajín sveta kde si to môžu dovoliť z miestnych dani platiť...k otazke autorky- vcera som v Aquaparku platila s 2 deťmi 20 Eur, boli sme od 15:00-19:00. inak chodíme v sezóne radsej na vodnú nádrž s kontrolovanou kvalitou vody, vždy pred odchodom na stránke hygieny kuknem, či je voda ok🙂 co sa tyka hygieny, slovenskym kupaliskam verim len s privretymi ocami (so som zažila na Matadroke ani verejne nepíšem..., jeden raz a aj posledný som tam bola )🙂 v spominanom Rakusku plavcik beha so skumavkami snad kazdu hodinu a testuje vzorky, ked prekroci voda nejake limity, bez milosti zavrie bazen bez naroku na vratenie vstupneho😉 zažila som asi 2 krát takuto skusenost. no, mne to nikdy nevadilo, radsej neriskovat🙂ano, kupaliska u nas su podla mna brutalne drahe, to už za tú cenu k moru...

dadis
14. júl 2024

@tttbb Poznam aj Sielnicu aj to pri mure a kostoliku, ale radsej som isla s detmi tam. Ale teda lacne to nebolo - na to, ze si tam zajdes na wc, deku mas na pokosenom travniku, mas tam smetne nadoby a vo vode by si nemal stupnut na sklo ci plechovku po rybaroch.