Je normálne, že kúpaliská sú také drahé?
V mojom detstve to bolo bežná vec, že sme išli na kúpalisko s rodinou. Teraz je to naozaj luxus. Štvorčlenná rodina minie tam minimálne 30 eura.
Zo zvedavosti som sa pozrela koľko stoji inde napríklad v Bahorsku lístok pre dospelú osobu. (Regensburg- na tomto kupalisku som už bola a veľmi sa mi to páčilo) 4,60 pre dospelú osobu a 2,60 pre deti. Samozrejme, platy sú nikde inde.
https://www.das-stadtwerk-regensburg.de/woehrdb...
@pe_mi jedlo na Podhájskej nekontrolujú preto,že máš vlastne,ale nesmieš mať pri bazénoch sklo a robiť bordel,žiaľ ľudia sú blbi a prasatá. To nie je o Tom,že či je vlastne,či kúpené. Aj z bufetu nesmieš mať pri bazénoch.
Ja zijem v Spanielsku, more mam 5 minut, ale sama s 2 detmi idem velakrat radsej na kupalisko. Hlavne, ked su vlny..je to male mestske kupalisko, ziadne stanky, len detsky bazen (voda max 120 cm) a jeden plavecky. Vstupne je 5€ dospely a 2,50 dieta od 3 rokov. Rodinna permanentka na sezonu je 28,50 za osobu.
Za mestom mame aj aquapark s delfinariom
Vstupne je 34 pre dospeleho, 26 pre dieta, ale opat sa da kupit rodinne vstupne na sezonu za 136 dospely, 96 deti od 5 rokov a 67 3-5.
@monnci2226 no teda ze waw.....to ani v bérline nie sú také ceny
@bublinka1426 @sasa1310 vsetky kupaliska v BA patriace pod STaRZ (raca, krasnany, lamac, rosnicka, micurin, delfin, tehelko) maju vstupne 4€ pri kupe listka online, na mieste drahsie. Nemate za co.
@maciatkolulu Ja uz na kupaliska chodil malo, ale ked boli deti male - radsej som isla do Prellenkirchenu, Brucku, ci do Neusiedlu. V St. Martins som bola len asi 2x, uz vtedy tie ceny boli ustrelene. Vstupne podobne tomu bratislavskemu a vyssia uroven. V bufetoch nenakupujem ani tu. No av piatok som bola tu v Bratislave na kupku, vstupne som sice neplatila, dalo sa ist na multisport, ale uroven teda nic moc. Okolo bazena spinava ta mriezka, smrdela dlazba pri bazene, v kabinkach a na wc vyslovene spina a smrad. Voda este ok, ale 5 ludi na m2 😅
@dadis v prellen,v tom malom bazéne máš návrate tak,že to je vlastne oddychový bazén. Bruck,je zmes slovakov a turkov,narvate. A Hainburg máš zmes slovenských horenosov,čo si myslia,že sú pupkom sveta,turkov a ukrajincov. To nevymyslis....a všetko narvate. Ja neviem porovnať teraz ba kúpaliska,ale keď boli dievčatá malé ,sme chodili a bolo fajn. My chodíme úplne inde teraz. A ceny sú na Rakúsko fajn,až na tu ľadovú kávu 7,5je podľa mňa kapanek uletené. Ja sa chystám nostalgicky k Mičurinom♥️za 4 eur.
@maciatkolulu Ano Micurin aj Lamac su este fajn, ale zase trochen problem s parkovanim 😅, nuz co, najlepsie mat doma bazen 😀
@amelie2017 ale inak more 5 min je sen👍. Stastna to žena.
A na prírodnom kúpalisku v Lassee ste boli niekto? Alebo na inom prírodnom v AT?
@maciatkolulu 21°-23° uplne vazne. Vyhreje sa mozno o par stupnov teraz v tychto horucavach,ale nam je stale studena
@dadis ja som tam fakt dlho nebola,parkuje sa na prd? Som myslela,že teda po okolí,plne,či zákazy?
My sme po roku boli na Kovacovej a skoro som odpadla - na tri hodiny dospely 18, student 16 €. Uz tam viac nepojdeme. Este pred 2-3 rokmi sme tam chodili ako na lacne kupko, ktore sa tvari ako akvapark, no tie sluzby a uroven tomu akvaparku vobec nezodpovedaju.
Včera bol muž so synom v Nových Zámkoch.21 vstup,23 obed,plus ešte zmrzka a kofola.no masaker keď ešte prirátame benzín na cestu
@maciatkolulu Uz sa rok neda parkovat na chodniku, iba kde to je vyznacene. Pri Micurine som odvtedy nebola, ale predpokladam, ze tam to bude podobne ako pri tom Lamaci
@petka1982 my sme tam boli včera tiež po rokoch, stovka v lufte, milión ľudí, ziadne volne lehatka, sami pocerni občania v špinavom oblečení v bazéne no grc. Už nikdy , išli sme len kvôli deckam na prázdninách u nás , lebo chceli tobogany ale jeden otras za tie peniaze. A ceny v bufetoch a špinavé zálohované poháre no comment.
Nenormálne ceny, fakt. Som tu práve na dovolenke na Slovensku a nestačím sa čudovať. Vo France kúpalisko stojí tak do 5e ale nie sú tam žiadne tobogány, lehátka a blbosti, ale decká sa vyhrajú aj tak a obyčaju rodinu to nezruinuje. Tu sme boli 2x na termálnom kúpalisku a ani nechcem vedieť koľko som tam oplieskala.
@nikaeli chodím do plazy nejaké roky ale nikdy som nemala problém s tým že som mala vlastne jedlo , vás tam kto takto kontroloval ? Bola som tam aj včera ako píšete bolo doobedu už plno bolo teplo ľudia to využili 🙂 ale stravu si tam nosím pre syna dokonca vody a nikdy mi nikto nič nepovedal 🥹 posla mňa osobne ale pre deti fajn vyžitie … aj čisto je tam 🙂 za mňa osobne fajn kúpalisko ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné
@blanblan aj na sk stoja obyčajne kúpaliska do 5 eur. Treba rozlišovať medzi termálnom,aquaparkom a malým,provinčnom kúpaliskom.
@maciatkolulu Tolko stoja v Bratislave. Napriklad, ked sme travili prazdniny s detmi na Liptove, nebolo velmi kam sa chodit lacno kupat. Jedine pomerne lacne kupalisko bolo v Liptovskom Jane, ktore absolutne nepostacuje pre tento okres. Kupanie v Mare vyslo financne ako kupanie na kupalisku v Bratislave. Na to, aby sme chodili kazdy tyzden 2-3x do aquaparkov, sme jednoducho nemali. V Bratislave sme sa pocas horucich dni chodili kupat kazdy den.
@dadis No ved kupat sa nemusis len v Trnovci, pri kostoliku sa kupe zadara. :D Napriklad. Alebo aj plaz pri Sielnici je zadara. Hrabovo v Ruzomberku taktiez zadara. V zivote by ma nikto nedonutil platit ked prejdem 2km dalej a mam to free.Sice teraz idem tiez ma 3 dni do Trnovca ale kvoli malemu lebo chcel stanovat, je to pre neho dobrodruzstvo , tak som zaplatil miesto na stan a mame 3 dni kupania aj s plazou v Trnovci.
@dadis v Rakusku si prevádzku kupaliska doplacaju obce zo svojho rozpoctu, pretože vstupné im náklady nepokryje. kupaliska su aj v mensich dedinach, hocikde. minule sme sa rozprávali s prevádzkarom a za sezónu sú v strate cca 70 tis. Eur. ale tu sa bavíme o jednej z najvyspelejších krajín sveta kde si to môžu dovoliť z miestnych dani platiť...k otazke autorky- vcera som v Aquaparku platila s 2 deťmi 20 Eur, boli sme od 15:00-19:00. inak chodíme v sezóne radsej na vodnú nádrž s kontrolovanou kvalitou vody, vždy pred odchodom na stránke hygieny kuknem, či je voda ok🙂 co sa tyka hygieny, slovenskym kupaliskam verim len s privretymi ocami (so som zažila na Matadroke ani verejne nepíšem..., jeden raz a aj posledný som tam bola )🙂 v spominanom Rakusku plavcik beha so skumavkami snad kazdu hodinu a testuje vzorky, ked prekroci voda nejake limity, bez milosti zavrie bazen bez naroku na vratenie vstupneho😉 zažila som asi 2 krát takuto skusenost. no, mne to nikdy nevadilo, radsej neriskovat🙂ano, kupaliska u nas su podla mna brutalne drahe, to už za tú cenu k moru...

@dettilv ahoj prosím ťa,kde je to staré kúpalisko? Ďakujem