Od koľko rokov môže dieťa cestovať dlhé trasy vlakom bez dozoru?
Ahojte, chcela by som sa spýtať či by mohlo cestovať 13 ročne dieťa samé cca 500 km vlakom?
Ďakujem
@dominika7990 a stalo sa ti dačo v tom ovsisti? Nie, že? Máš tam 24 h bufet, trafiku, obchod, kopec pohybu o tej dobe, kopec barakov dookola, tam akurát keď sa pozrieš na svetovú mapu, si v jednom z najbezpečnejších miest sveta. Nebezpečnejšia je štatisticky podľa mňa tvoja kuchyňa, lebo zvyčajne prepne manželom/ex manželom, ale to je iná story. Toto tvoje je jednoznačná paranoja. Na tvojom mieste by som si tu traumu išla riešiť aj k psychológovi, obmedzuje ťa to v živote
@leuska170909 moct moze. ...14 rocne deti uz bezne cestuju na intraky...ja som si s bratom takto " posielala" synovca.. bolo to sice len 200km, ale od 10 rokov chodil...brat ho u nich nalozil a ja som u nas cakala na stanici...ale vzdy poziadal sprievodcu aby na neho dozrel a vylozil ho u nas...za kavu a coko to vzdy urobili...nikdy to žiaden neodmietol

@belllinka Aká ja pravdepodobnosť ublíženia/znásilnenia/únosu v autobuse alebo na ulici kde je kopec ľudí? Treba podotknúť že autobusár ani sprievodca nieje zodpovedný ani povinný dohliadnuť na tvoje dieťa a keby sa mu niečo stalo (alebo by mu niekto ublížil) budeš to vyčítať niekomu inému lebo naňho nedohliadol keď ty si ho poslala 500km samého? Určite svoje dieťa do 15ky nebudem všade odprevadzat ale treba zvážiť všetky rizika a premyslieť si či je dostatočne vyspelé a zrelé na určite veci. Ale to si už každý rodič pozná svoje dieťa najlepšie a je to na jeho vlastnom zvážení a zodpovednosti..